Kosa i farbanje..
Moderator: anex
- Ze_Dzeni
#1 Kosa i farbanje..
Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kako
Plava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
imam dugu i prilicno suhu kosu, a cilj mi je da se ofarbam u barem pribliznu boju kao sto je moja prirodna, a nakon toga da izvucem na foliju plave pramenove, ne previse guste, da bi mi kosa dobila neki volumen, barem vizualno. molim nekog da mi kaze je li moguce dobiti takvu boju na plavu kosu nekom farbom koja se ne ispire i smijem li odmah nakon farbanja otici na pramenove,a da mi se kosa ne unisti
?
-
s@mson
#2 Re: Kosa i farbanje..
šišanje na kratko...
blanširanje uništi kosu i jedini način je da izraste nova, zdrava kosa...
- Ze_Dzeni
#3 Re: Kosa i farbanje..
s@mson wrote:šišanje na kratko...
ma necu se ja blansirat, nego ofarbat u smedju svoju prirodnu boju, al bojim se da na plavo ne ispadnem narandjasta ili crna, ili tako nesto..nema potrebe za sisanjem, cijeli zivot imam dugu kosu, sad mi je stepenasta.
- semmy
#4 Re: Kosa i farbanje..
mozes se farbati u smedje, samo moras paziti s kojim bojama jer mnogi smedji tonovi imaju zeleni pigment u sebi koji se pravo pokaze na svijetloj podlozi...znam jako puno frizera koji rade sa alcina preparatima i bojama, koji znaju miksati boje, imas cak i blans koji se mjesa sa 2% hidrogenom tako da mozes i pramenove izvuci.... ili sa istim bojama sa specijalno plavim nijansama dobiti lijepu svijetlo med nijansu pramenova...zavisi sve od tvojih zelja ali ti treba dobar frizer i dobra kvaliteta boja...vidim da si iz zenice...odi do mahire u studio ras, zenska zna svoj posaoZe_Dzeni wrote:Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kakoPlava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
imam dugu i prilicno suhu kosu, a cilj mi je da se ofarbam u barem pribliznu boju kao sto je moja prirodna, a nakon toga da izvucem na foliju plave pramenove, ne previse guste, da bi mi kosa dobila neki volumen, barem vizualno. molim nekog da mi kaze je li moguce dobiti takvu boju na plavu kosu nekom farbom koja se ne ispire i smijem li odmah nakon farbanja otici na pramenove,a da mi se kosa ne unisti
?
- Ze_Dzeni
#5 Re: Kosa i farbanje..
da, cula sam da smedje farbe sa pepeljastim pigmentom daju zeleni efekt na plavu kosu, uzas. a isto tako sam cula da mogu uzeti svijetlo smedju fabru sa zlatnim odsjajem, one ne ostavljaju zelene tragove, a da li onda bude narandzasto?semmy wrote:mozes se farbati u smedje, samo moras paziti s kojim bojama jer mnogi smedji tonovi imaju zeleni pigment u sebi koji se pravo pokaze na svijetloj podlozi...znam jako puno frizera koji rade sa alcina preparatima i bojama, koji znaju miksati boje, imas cak i blans koji se mjesa sa 2% hidrogenom tako da mozes i pramenove izvuci.... ili sa istim bojama sa specijalno plavim nijansama dobiti lijepu svijetlo med nijansu pramenova...zavisi sve od tvojih zelja ali ti treba dobar frizer i dobra kvaliteta boja...vidim da si iz zenice...odi do mahire u studio ras, zenska zna svoj posaoZe_Dzeni wrote:Molim misljenje onih koji imaju iskustva sa farbanjem ili znaju dosta o tome. Naime stvar je u tome sto bih zeljela da vratim prirodnu boju kose, ali ne znam kakoPlava sam vec 3 godine i svi me mole da se vratim na cokoladno smedju, svijetlija nijansa, kao sto je moja prirodna boja, jer sam previse blijeda i sa plavom kosom izgledam kao pile
?
-
surajaa
#6 Re: Kosa i farbanje..
Ne preporucujem ti sisanje na kratko, ali obzirom da si rekla da ti je kosa isusena, ne bi bilo nikako lose da odsijeces mrtve krajeve kose, time ce ona dobiti na zivosti, a potom da je nahranis pakunzima, koje mozes sama pripremiti kod kuce...vjerovatno znas za te maskice koje se spravljaju kod kuce, mozes ih drzati po nekoliko sati ili prespavati sa njima...ako ti je tako lakse, a za rezultat ces imati mekanu, sjajnu i podatnu kosu, naravno od jednog puta neces primjetiti bitniju razliku...
U tvom slucaju, ja sam prvo za opciju da malo skratis suhe i ostecene krajeve, nahranis kosu, potom se prefarbas, (ako mislis to raditi sama, budi oprezna pri biranju farbi za kosu, uzmi neku kvalitetnu, koja ti nece pogorsati stanje kose), potom sacekaj da prodje neki period i tek onda uradi pramenove koje zelis...
Ovo sve vazi u slucaju da zelis najmanje agresivan tretman za prelazak iz boje koju imas u boju koju zelis, a ukoliko nemas strpljenja, moze se taj proces i ubrzati
ja se prosto jezim od hidrogenske bombe na glavi
U tvom slucaju, ja sam prvo za opciju da malo skratis suhe i ostecene krajeve, nahranis kosu, potom se prefarbas, (ako mislis to raditi sama, budi oprezna pri biranju farbi za kosu, uzmi neku kvalitetnu, koja ti nece pogorsati stanje kose), potom sacekaj da prodje neki period i tek onda uradi pramenove koje zelis...
Ovo sve vazi u slucaju da zelis najmanje agresivan tretman za prelazak iz boje koju imas u boju koju zelis, a ukoliko nemas strpljenja, moze se taj proces i ubrzati
ja se prosto jezim od hidrogenske bombe na glavi
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#7 Re: Kosa i farbanje..
Sa plave kose,svaka farba ti se ispire,tako da nemozes racunati da odmah dobijes neki efekat.I moras dobro paziti,jer vecina smedjih na plavu kosu daju neki zelenkasti ton....Najbolje ti je frizeru i ne sikiraj se.A sto se tice tih pramenova koje zelis da izvuces,trebala bi sacekati koji mjesec dok ti kosa dodje sebi....Sve ti ovo govorim iz iskustva jer bila sam plava(ruzno doba -kao neka baba)
- Ze_Dzeni
#8 Re: Kosa i farbanje..
ma nije meni previse suha kosa, ima ona sjaja ali rijetko se masti stvarno. valjda zato sto sam do sad koristila onu garnier sa maslinovim uljem ali to je color krema ona se ispire, i sad kad bih uzela takvu smedju i ona bi se ispirala i onda uzas..a ovako sam mislila kad budem htjela smedju da uzmem pravu farbu sto se ne ispire, npr. coleston??ona nije previse agresivna kao keune recimo, od nje kosa bude ko metla
ali bojim se kako ce mi ispasti, znam za taj zeleni ton, ali isto me strah nekih drugih nezeljenih boja, narandzasta, crvena...ili crna ne daj boze
....moja prirodna boja je smedja svijetlija nijansa, sa plavim pigmentom, i ne bi trebalo biti problem, ali koju farbu uzeti?? imate li kakav konkretan prijedlog?
- anais_nin
#9 Re: Kosa i farbanje..
Ze_Dzeni wrote:ma nije meni previse suha kosa, ima ona sjaja ali rijetko se masti stvarno. valjda zato sto sam do sad koristila onu garnier sa maslinovim uljem ali to je color krema ona se ispire, i sad kad bih uzela takvu smedju i ona bi se ispirala i onda uzas..a ovako sam mislila kad budem htjela smedju da uzmem pravu farbu sto se ne ispire, npr. coleston??ona nije previse agresivna kao keune recimo, od nje kosa bude ko metlaali bojim se kako ce mi ispasti, znam za taj zeleni ton, ali isto me strah nekih drugih nezeljenih boja, narandzasta, crvena...ili crna ne daj boze
....moja prirodna boja je smedja svijetlija nijansa, sa plavim pigmentom, i ne bi trebalo biti problem, ali koju farbu uzeti?? imate li kakav konkretan prijedlog?
ja da sam na tvom mjestu ne bih eksperimentisala ako vec nisi sigurna
ako zelis da vratis svoju prirodnu boju kose kao i da uradis nesto dobro za kosu, ja ti preporucujem da se ofarbas u smedje kod frizera i ostavis neko vrijeme da tvoja kosa izrasta....izvlacenje pramenova na tvoju prirodnu kosu i na vise puta farbanu kosu nece imati iste rezultate....nekad se malo strpljenja zaista isplati
- Ze_Dzeni
#10 Re: Kosa i farbanje..
pa kako si ti uspjela s garnier farbom u svijetlo smedju?? to mene interesujeanais_nin wrote:Ze_Dzeni wrote:ma nije meni previse suha kosa, ima ona sjaja ali rijetko se masti stvarno. valjda zato sto sam do sad koristila onu garnier sa maslinovim uljem ali to je color krema ona se ispire, i sad kad bih uzela takvu smedju i ona bi se ispirala i onda uzas..a ovako sam mislila kad budem htjela smedju da uzmem pravu farbu sto se ne ispire, npr. coleston??ona nije previse agresivna kao keune recimo, od nje kosa bude ko metlaali bojim se kako ce mi ispasti, znam za taj zeleni ton, ali isto me strah nekih drugih nezeljenih boja, narandzasta, crvena...ili crna ne daj boze
ja da sam na tvom mjestu ne bih eksperimentisala ako vec nisi sigurna(na svom mjestu redovno eksperimentisem jer me zaista nije strah posljedica
ja sam sebi garnier farbom sama potamnila kosu
prvo u svijeto smedju, a zatim mjesec i nesto dana kasnije u neku srednje smedju
)....ako te vec strah da sebi belaj ne napravis onda ti je najbolje otici kod frizera da ti potamni kosu, skrati vrhove itd itd....plava farba zaista jako puno isusuje kosu....to sto ti mislis da je suho i ostecenja koje frizer vidi su sasvim razlicite stvari...ja sam prije svog farbanja otisla na sisanje i dobila zeleno svijetlo od frizerice za farbanje tj kosa mi je bila zdrava.....takodje sacekaj malo sa pramenovima makar par sedmica....to su ipak shokovi za kosu i postoji mogucnost da izgoris kosu....
ako zelis da vratis svoju prirodnu boju kose kao i da uradis nesto dobro za kosu, ja ti preporucujem da se ofarbas u smedje kod frizera i ostavis neko vrijeme da tvoja kosa izrasta....izvlacenje pramenova na tvoju prirodnu kosu i na vise puta farbanu kosu nece imati iste rezultate....nekad se malo strpljenja zaista isplati
-
mamica papucarka
#11 Re: Kosa i farbanje..
Ze_Dzeni wrote:pa kako si ti uspjela s garnier farbom u svijetlo smedju?? to mene interesujeanais_nin wrote:Ze_Dzeni wrote:ma nije meni previse suha kosa, ima ona sjaja ali rijetko se masti stvarno. valjda zato sto sam do sad koristila onu garnier sa maslinovim uljem ali to je color krema ona se ispire, i sad kad bih uzela takvu smedju i ona bi se ispirala i onda uzas..a ovako sam mislila kad budem htjela smedju da uzmem pravu farbu sto se ne ispire, npr. coleston??ona nije previse agresivna kao keune recimo, od nje kosa bude ko metlaali bojim se kako ce mi ispasti, znam za taj zeleni ton, ali isto me strah nekih drugih nezeljenih boja, narandzasta, crvena...ili crna ne daj boze
ja da sam na tvom mjestu ne bih eksperimentisala ako vec nisi sigurna(na svom mjestu redovno eksperimentisem jer me zaista nije strah posljedica
ja sam sebi garnier farbom sama potamnila kosu
prvo u svijeto smedju, a zatim mjesec i nesto dana kasnije u neku srednje smedju
)....ako te vec strah da sebi belaj ne napravis onda ti je najbolje otici kod frizera da ti potamni kosu, skrati vrhove itd itd....plava farba zaista jako puno isusuje kosu....to sto ti mislis da je suho i ostecenja koje frizer vidi su sasvim razlicite stvari...ja sam prije svog farbanja otisla na sisanje i dobila zeleno svijetlo od frizerice za farbanje tj kosa mi je bila zdrava.....takodje sacekaj malo sa pramenovima makar par sedmica....to su ipak shokovi za kosu i postoji mogucnost da izgoris kosu....
ako zelis da vratis svoju prirodnu boju kose kao i da uradis nesto dobro za kosu, ja ti preporucujem da se ofarbas u smedje kod frizera i ostavis neko vrijeme da tvoja kosa izrasta....izvlacenje pramenova na tvoju prirodnu kosu i na vise puta farbanu kosu nece imati iste rezultate....nekad se malo strpljenja zaista isplati. jesil bila plava?? al garnier se ispire, kako ti je poslije bilo?? hocu i ja u svijetlo smedju, al ne da budem naradzasta
nisi imala problema sa zelenilom na glavi?
koju si smedju uzelaaaaaaa? ja sam cula da moram uzet tamno plavu ako mislim da mi ispadne svijetlo smedja, ako uzmem smedju bicu crna
ja sam tako kupila smedju i izasla crna ko pjevaljka
da sam na tvom mjestu ne bih se uopste farbala, nego bi pustila da raste tvoja kosa (iónako je zelis). Ono jest da ce ti na pocetku biti grono, ali bolje ti se strpit nego pravit nekakve hemijske pokuse na glavi. Poslije samo malo skratis kosu i super
- Ze_Dzeni
#12 Re: Kosa i farbanje..
ma gdje su pustat da mi izrasta bicu sarena
, gore smedje a dole da se zuti, uh.
- anais_nin
#13 Re: Kosa i farbanje..
ja sam malkice opsesivno-kompulsivna tako da imam sve podatke o tome sta sam na glavu stavljala, sada cu ti dati tacne nazive farbiZe_Dzeni wrote: pa kako si ti uspjela s garnier farbom u svijetlo smedju?? to mene interesuje. jesil bila plava?? al garnier se ispire, kako ti je poslije bilo?? hocu i ja u svijetlo smedju, al ne da budem naradzasta
nisi imala problema sa zelenilom na glavi?
koju si smedju uzelaaaaaaa? ja sam cula da moram uzet tamno plavu ako mislim da mi ispadne svijetlo smedja, ako uzmem smedju bicu crna
ja nisam nikad bila pepeljasto plava, moja plava je uvijek bila onako zlatnoplava....moja kosa inace jako brzo i lako svijetli tako da je ta moja plava sama od sebe brzo postajala platinasta, posebno po vrhovima....dojadilo mi i odlucih se na promjenu
ono sto primjetim je da je tebe zaista strah da ces nesto zabrljati
ja sam prvo pokusala sa Clairol L'image farbom 828 (dark blonde) medjutim nije bilo skoro nikakve razlike....zatim sam uzela L'oreal Feriu broj 59 i ona je odradila svoje

moja kosa je malo svjetlija od ovog na slici, ali sam zadovoljna rezultatima i mislim da cu nastaviti koristiti ovu....
- Ze_Dzeni
#14 Re: Kosa i farbanje..
uuuu, meni je to tamno ja bih svjetlije..kod mene je pepeljasta ali ne previse i imam plavi pigment na prirodnoj kosi, ne crveni:-), a ne bih ni voljela crveni odsjaj to meni ne stoji ja mislim. ma dodje i meni da uzmem neku na srecu, pa sta bude
. to sto ti meni nabroja su sve color kreme, one se ispiru, a ja bih farbu pravu, ne bih voljela da mi se ispire ako ispadne fina boja 
- Tesssa
#15 Re: Kosa i farbanje..
svaka farba se ispere nakon nekog vremena 
- anais_nin
#16 Re: Kosa i farbanje..
Ze_Dzeni wrote:uuuu, meni je to tamno ja bih svjetlije..kod mene je pepeljasta ali ne previse i imam plavi pigment na prirodnoj kosi, ne crveni:-), a ne bih ni voljela crveni odsjaj to meni ne stoji ja mislim. ma dodje i meni da uzmem neku na srecu, pa sta bude. to sto ti meni nabroja su sve color kreme, one se ispiru, a ja bih farbu pravu, ne bih voljela da mi se ispire ako ispadne fina boja
ako ti se boja svidi niko ti ne brani da istu ponovis nakon mjesec dana
ja ti zato naglasih koji su moji tonovi kose jer nije isto za svakoga....recimo moja kosa jako brzo i lako prima svaku boju i ja cesto moram drzati farbu krace da ne bih dobila ekstremne rezultate
ja bih ti zaista preporucila da odes kod frizera, po mogucnosti sa slikom onog sto zelis, tako ces imati najvise sanse da dobijes boju koju zelis....onda ti je puno lakse odrzavati tu boju sama, nego pokusavati eksperimentisati da dodjes do zeljenog rezultata, jos s mogucim negativnim posljedicama za tvoju kosu
-
mamica papucarka
#17 Re: Kosa i farbanje..
ma ja bih tako uradila i strpila se malo. Farbanjem ces se samo vise zavuc u farbanjeZe_Dzeni wrote:ma gdje su pustat da mi izrasta bicu sarena, gore smedje a dole da se zuti, uh.
a da stavis kanu
- Ze_Dzeni
#18 Re: Kosa i farbanje..
jest ali dotad se opet prefarbam, a color kreme se odmah nakon 2-3 pranja ispreru.Tesssa wrote:svaka farba se ispere nakon nekog vremena
- anais_nin
#19 Re: Kosa i farbanje..
nisu ovo kolor shamponi ako na to mislis....mada nisu farbe koje frizeri koriste u frizerskim salonima - te su najpostojanije, postoji razlika izmedju kolor shampona i farbe....ovo sto sam ti ja stavila su FARBE....Ze_Dzeni wrote:jest ali dotad se opet prefarbam, a color kreme se odmah nakon 2-3 pranja ispreru.Tesssa wrote:svaka farba se ispere nakon nekog vremena
-
mamica papucarka
#20 Re: Kosa i farbanje..
i mi zene previse same eksperimentisemo. Bila sam prisutna u salonu kod ove moje bivse frizerke, kada dodje cura i sa zahtijevom (bas zahtjeva) da se sa crnog prefarba u plavo i to sa nekim pramenovima. Kao, sutra se udaje pa bi da promijeni boju kose
I frizeka je nju ubjedjivala da je to fakat stetno za kosu, plus sto nije sigurna da li ona to njoj uopce smije radit na glavi. Ali ova jok. Hoce da za vjencanje bude plavusa i gotovo. Potom je frizerka nazvala centralu u Becu (tih frizera i proizvodzaca za koje nisam ni znala da postoje) i trazila zeleno svjetlo za taj postupak. Kada su joj odobrili, onda su je posavjetovala kako to da radi. Iako je dosadna ko stjenica, rekla sam svaka joj cast
. Neka bi bez razmisljanja ofurila kojekakve hemijske sastojke na glavi, a ona je zvala da se raspita da li ona to smije radit.
Jest da joj je, dok je farbala i izvlacila pramenove, redala sve po spisku na nasem jeziku (Beogradjanka je
) tako da sam samo ja razumjela
ja sam narucila ove bosanske kane koja mi je super. Nemam vise onoliko peruti i bas sam zadovoljna. Jos kad se malo podsisam bit ce kosa potpuno oporavljena

I frizeka je nju ubjedjivala da je to fakat stetno za kosu, plus sto nije sigurna da li ona to njoj uopce smije radit na glavi. Ali ova jok. Hoce da za vjencanje bude plavusa i gotovo. Potom je frizerka nazvala centralu u Becu (tih frizera i proizvodzaca za koje nisam ni znala da postoje) i trazila zeleno svjetlo za taj postupak. Kada su joj odobrili, onda su je posavjetovala kako to da radi. Iako je dosadna ko stjenica, rekla sam svaka joj cast
Jest da joj je, dok je farbala i izvlacila pramenove, redala sve po spisku na nasem jeziku (Beogradjanka je
ja sam narucila ove bosanske kane koja mi je super. Nemam vise onoliko peruti i bas sam zadovoljna. Jos kad se malo podsisam bit ce kosa potpuno oporavljena
- anais_nin
#21 Re: Kosa i farbanje..
mamica papucarka wrote:i mi zene previse same eksperimentisemo. Bila sam prisutna u salonu kod ove moje bivse frizerke, kada dodje cura i sa zahtijevom (bas zahtjeva) da se sa crnog prefarba u plavo i to sa nekim pramenovima. Kao, sutra se udaje pa bi da promijeni boju kose![]()
I frizeka je nju ubjedjivala da je to fakat stetno za kosu, plus sto nije sigurna da li ona to njoj uopce smije radit na glavi. Ali ova jok. Hoce da za vjencanje bude plavusa i gotovo. Potom je frizerka nazvala centralu u Becu (tih frizera i proizvodzaca za koje nisam ni znala da postoje) i trazila zeleno svjetlo za taj postupak. Kada su joj odobrili, onda su je posavjetovala kako to da radi. Iako je dosadna ko stjenica, rekla sam svaka joj cast. Neka bi bez razmisljanja ofurila kojekakve hemijske sastojke na glavi, a ona je zvala da se raspita da li ona to smije radit.
Jest da joj je, dok je farbala i izvlacila pramenove, redala sve po spisku na nasem jeziku (Beogradjanka je) tako da sam samo ja razumjela
![]()
ja sam narucila ove bosanske kane koja mi je super. Nemam vise onoliko peruti i bas sam zadovoljna. Jos kad se malo podsisam bit ce kosa potpuno oporavljena![]()
pa zbog toga joj i ja savjetovah da ode kod frizera i napravi makar konsultacije sta moze, sta ne moze radit svojoj kosi...
- Ze_Dzeni
#22 Re: Kosa i farbanje..
hehe, znam da je kana dobra za kosu ali meni je to pretamno. ma nisam sad s lovom da odem kod frizera, jer skupi su oni kad imas neke zahtjeve, a boga mi znaju i oni pokvarit, pa sto cu bezveze placat tolike pare kad mogu za 10 km da se sama ofarbam
samo da mi je naci odgovarajucu fabru, je li neko koristio coleston svijetlo smedje nijanse mozda? kazu da je ona dobra, ne isusuje puno kosu kao keune recimo..ili da li je neko mozda mijesao farbe da dobije svijetlo smedju na plavu kosu?? please, treba mi savjet nekog ko je to predeverao, anais ti rece da si bila plava pa u smedje, al ti je islo na crvenkasto jel tako?
to na slici je meni tamno,ja hocu malo svijetlije, cokoladno svijetlo smedja..
- Tesssa
#23 Re: Kosa i farbanje..
Dzeni, ljudi imaju razlicite reakcije na farbe. Nekome boja moze biti crvenkasta, nekome pretamna, nekome se uopste ne mora primiti. To je sve individualno. Ja ti isto preporucujem frizera, a samo iz razloga sto se toliko bojis. Ja se godinama sama farbam, ali zbog toga sto me savrseno nije briga kakvu cu boju imati na glavi, kad se ta ista kosa uvijek moze osisati.
Iz prve ti nikad nece ispasti boja kakvu zelis, to je ono sto ti ja mogu garantovati, isto kao sto ti nikad nece ispasti tacno onakva boja kakva je na kutiji. Zato, ako vec neces kod frizera, otidju udrogeriju, kupi farbu za koju mislis da bi ti stajala i ofarbaj se. Koliko strasno moze biti? Uvijek se poslije 2 sedmice mozes opet ofarbati.
farba je 10KM, frizer 20-30KM, ako ti je bas toliko stalo do tvoje boje stisni malo i otidji frizeru.
U svakom slucaju, boje niposto nemoj mijesati.
Iz prve ti nikad nece ispasti boja kakvu zelis, to je ono sto ti ja mogu garantovati, isto kao sto ti nikad nece ispasti tacno onakva boja kakva je na kutiji. Zato, ako vec neces kod frizera, otidju udrogeriju, kupi farbu za koju mislis da bi ti stajala i ofarbaj se. Koliko strasno moze biti? Uvijek se poslije 2 sedmice mozes opet ofarbati.
farba je 10KM, frizer 20-30KM, ako ti je bas toliko stalo do tvoje boje stisni malo i otidji frizeru.
U svakom slucaju, boje niposto nemoj mijesati.
- anais_nin
#24 Re: Kosa i farbanje..
Ze_Dzeni wrote:hehe, znam da je kana dobra za kosu ali meni je to pretamno. ma nisam sad s lovom da odem kod frizera, jer skupi su oni kad imas neke zahtjeve, a boga mi znaju i oni pokvarit, pa sto cu bezveze placat tolike pare kad mogu za 10 km da se sama ofarbamsamo da mi je naci odgovarajucu fabru, je li neko koristio coleston svijetlo smedje nijanse mozda? kazu da je ona dobra, ne isusuje puno kosu kao keune recimo..ili da li je neko mozda mijesao farbe da dobije svijetlo smedju na plavu kosu?? please, treba mi savjet nekog ko je to predeverao, anais ti rece da si bila plava pa u smedje, al ti je islo na crvenkasto jel tako?
to na slici je meni tamno,ja hocu malo svijetlije, cokoladno svijetlo smedja..
ovo ni pod razno
da, moja kosa ima crvenkaste tonove, i moja plava je bila zlatnih tonova....takodje na mojoj kosi se farba jako brzo i lako prima, nekad i prebrzo
ustedi malo love, otidji frizeru, a zatim ti je lako odrzavati....uvijek mozes frizericu upitati koju farbu da koristis da bi ti boja ostala kakva jeste
-
budala_mahnita
#25 Re: Kosa i farbanje..
I ja sam dugo bila zuja(je zakon). Onda mi je prahnula crvena, ali koju bih god stavila nakon dva pranja boze sacuvaj kakva je kosa bila. Onda odem kod frizera(ciji bih ja savjet poslusala jer me je tako dobro osisao da je to cudo jedno) da osisam te vrhove i kazem mu kako mi se ispira boja. Onda mi on da savjet koji mi je zazvucao malo cudno, ali covjek ocigledno zna znanje. Naime, kad poslije plave hocete neku drugu boju, treba se ofarbati, ne trajnom bojom, vec onom polutrajnom, kao sampon ili slicno, uglavnom onom koja nema hidrogena. Onda slijedece farbanje nastaviti sa trajnom bojom po zelji.