Korupcija
-
Cokica
#1 Korupcija
Zasto smo naucili nositi kese d bi nas neko pipazio.
-
EI Presidente
#2 Re: Korupcija
lose istipkano, ali veoma interesantno pitanje...Cokica wrote:Zasto smo naucili nositi kese d bi nas neko pipazio.
kad sam cuo da penzioneri daju postaru 1,2, 5 pa i 10 maraka kad prime penziju iako ovaj ima veoma dobru platu i ne radi nista mimo onoga sto MORA i za sta je placen...rekoh nama treba jedna nacionalna lobotomija....
-
Shoshana
Zanimljivo
Robert Putnam je, proucavajuci proces decentralizacije u Italiji dosao do zakljucka (hajd' da skratim)da su drustva koja su znacajan dio svoje istorije provela okupirana razvila "vertikalnu zastitnu mrezu" tipa "patron - sticenik", dok su slobodna drustva razvijala "horizontalne zastitne mreze" tipa "udruzenje gradjana".
Da li je to zaista jedan od preduslova (i da li je to bas onaj neophodni preduslov) ne znam, ali moglo bi se primijeniti i na nase krajeve.
Robert Putnam je, proucavajuci proces decentralizacije u Italiji dosao do zakljucka (hajd' da skratim)da su drustva koja su znacajan dio svoje istorije provela okupirana razvila "vertikalnu zastitnu mrezu" tipa "patron - sticenik", dok su slobodna drustva razvijala "horizontalne zastitne mreze" tipa "udruzenje gradjana".
Da li je to zaista jedan od preduslova (i da li je to bas onaj neophodni preduslov) ne znam, ali moglo bi se primijeniti i na nase krajeve.