KORUPCIJA

Post Reply
Fair Life

#1 KORUPCIJA

Post by Fair Life »

[img]http://www.b92.net/images/fp/logo.gif[/img] wrote:Sto je drzava siromasnija to je veza kriminal-politika izrazenija. Najveca prepreka svake drzave je korupcija. Moraju se donijeti antikoruptivni zakoni sa rigoroznim mjerema i mora profunkcionirati pravna drzava. Mislite li da su recimo Skandinavci bolji od nas? Naravno da nisu, ali ce za svaki prekrsaj odgovarati pa ih je strah i pociniti ga. U nas nikoga nije strah pa zato i zivimo jadno, a mnogi i... glavom plate .

Smrt korupciji... jer je to veza kriminal-politika.

(Darko, 4. jun 2005 11:13)
Kindzasa

Post by Kindzasa »

Sto je drzava siromasnija to je veza kriminal-politika izrazenija. Najveca prepreka svake drzave je korupcija. Moraju se donijeti antikoruptivni zakoni sa rigoroznim mjerema i mora profunkcionirati pravna drzava.
Sapnu mi moj komsija u potaji da je korupcija najveca u sudstvu.

Sta cemo ako je istina. Da nije mozda zbog toga ono
mora profunkcionirati pravna drzava
- tj. ako smijem razumjeti - SADA JE NEMA.
Fair Life

Post by Fair Life »

Hahahaha... Sreca nasa da se navedeni citat odnosi na prostor Srbije !

Mi smo 'fala' bogu dobro... sto "zelimo" i njima ?!
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Kaže Kristijan Golubović u dokumentarcu Vidimo se u Čitulji,
Poštenim radom ne možete da stvorite ništa, budžet je minimalan, čovjek za sto maraka mjesečno ne može da radi, i onda se omladina opredjeljuje bolje sve nego ništa (misli na kriminal)
Kriminalci buljaju,u pravosuđu rupe, u tužilaštvu rupe, advokatura kompletno korumpirana, Ne može jedna pravna država tako da funkcioniše," Eto riječi jednog od najvećih Srbijanskih kriminalaca.
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Fair Life wrote:Hahahaha... Sreca nasa da se navedeni citat odnosi na prostor Srbije !

Mi smo 'fala' bogu dobro... sto "zelimo" i njima ?!
Teško njima ako im želimo ovo što je nama.
digger

Post by digger »

Tariq_rambo wrote:Kaže Kristijan Golubović u dokumentarcu Vidimo se u Čitulji,

Poštenim radom ne možete da stvorite ništa, budžet je minimalan, čovjek za sto maraka mjesečno ne može da radi, i onda se omladina opredjeljuje bolje sve nego ništa (misli na kriminal)

Kriminalci buljaju,u pravosuđu rupe, u tužilaštvu rupe, advokatura kompletno korumpirana, Ne može jedna pravna država tako da funkcioniše."

Eto riječi jednog od najvećih Srbijanskih kriminalaca.
Ajme, zamisli da je ovaj svijedok optuzbe? Cak i njemu smeta da u SCG nema pravne drzave!
St.Germain

Post by St.Germain »

sudio ucesca korupcije u jednom drustvu je obrnuto proporcionalan sudjelu funkcioniranja pravne drzave

pa ti vidi
pitt

Post by pitt »

St.Germain wrote:sudio ucesca korupcije u jednom drustvu je obrnuto proporcionalan sudjelu funkcioniranja pravne drzave

pa ti vidi
Znaci mi se nemamo sta brinuti :D:D
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

pitt wrote:
St.Germain wrote:sudio ucesca korupcije u jednom drustvu je obrnuto proporcionalan sudjelu funkcioniranja pravne drzave

pa ti vidi
Znaci mi se nemamo sta brinuti :D:D

Kod nas bi bilo ljepše kad bi ovo gore navedeno izokrenuli pa rekli:
Sudio učešća pravne države u jednom društvu je obrnuto proporcionalan sudjelu funkcioniranja korupcije

Kod nas postoji neoboriva pretpostavka korupcije tako da ne vrijede ti mehanički zakoni.
Poglavica

Post by Poglavica »

Korupcija je veliko zlo, ali najvaznije je
da toga nema u BiH, jos manje u Sarajevu ili u Federaciji.

Tako to treba. Kad se govori da se zna.
Post Reply