Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
diplomac

#1 Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

Mnogi studenti su morali pobjeci sa drzavnih univerziteta na privatne, bas zbog toga sto nemaju niti stelu, niti para da potplate tkz profesore koji su beskurpulozni i u glavnom notorni krominalci, a postenom i normalnom studentu ne daju da polozi ispit bez para ili bez polaganja bar 15 puta. Na privatnim univerzitetima platis skolovanje i ni jedan profesor ne smije ni pomisliti da uzme pare od studenta, jer ako ga se samo prijavi, tu vise raditi nece. Dok su profesori drzavnih univerziteta uredno radili na privatnim, a platu primali na drzavnim, bilo je sve u redu, a kada im je to zabranjeno, preko odredjenih lobija i medijskih reketasa pokrenuta je hajka na privatne univerzitete jer su poceli ostajati bez mita. Na nekim privatnim univerzitetima pod pritiskom tih lobija su ponistene neke diplome, koje su kasnije sudskim putem proglasene kao isprave, sto naravno ni jedan medij nije objavio! Samo u jednom danu 300 studenta sarajevskog univerziteta je preslo na jedan privatni. Hoce li sad biti da su privatni moralna vertikala i da se treba na njih ugledati!? Vrlo moguce.
Pored ove akcije potrebno je pronaci koji to profesori prodaju ispite, a koliko vidimo iz anonimnih prijava na stranici *** SPAM *** ovdje u glavnom se provlaci par istih imena, izbaciti ih sa fakultetu, oduzeti im titelu i ponistiti ispite, a i dilome onih koji su platili da bi polozili. Narocito je ovo izrazeno na Ekonomskom Fakultetu u Bihacu, gdje vlada anarhija, gdje dva-tri profesora sumnjivih zvanja i titula vec deceniju naplacuju ispite, a i prodaju diplome, jedno od imena je ovdje spomenuto dva, tri puta, ali bez ikavih sankcija, iako se zna da su i u privatnom zivotu kriminalci i sitni kokosari.
Ovdje barem treba poduzeti nesto protiv ljudi cija se imena u anonimnim prijavama spominje vise puta. A bijedno je da rektori pojedinih univerziteta u javnosti govore da o tome nista ne znaju, kad svi znaju sve. Riba smrdi od glave, a tako se i cisti!!
Mene ovdje samo cudi sta radi i da li uopste ista rade prosvjetni inspektorui u kantonima?? Jel ti ljudi uopste ista rade ili su bas placeni da nsita ne rade !? HM?
uvjek dobar gost

#2 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by uvjek dobar gost »

Ruka ruku mije..... političke stranke imaju koristi od svega jer se od strane ovih i ovakvih univerziteta ima koristi, bolje rečeno kad bi neki stranački ljudi postali doktori nauka il profesori... kada bi neki savjetnici imali titule koje sada imaju...???

NIKADA da je kao što nije njih ne bi bilo na pozicijama.... nema inspektora, nema policije.. nema medija... jer oni su svi u istim kolima.. svi su rođaci u istoj stranci.. ista banda...

Studenti moraju započeti borbu, trebaju stati na branik svog znanja, svojih diploma, svoje budućnosti... moraju podići prašinu i moraju biti odlučni.. i hrabri...

Ja ću stati sa njima jer i ja sam završio fakultet bez da sam platio bilo šta, neću da se i moja diploma sumnjivo gleda jer ja stojim iza nje, ne stoji iza nje moj otac, moja mama, stranka neka.. neki lobi il ko već...

Problem je u pristupu i kad sagledamo problem, upravo korumpirani asistenti i profesori uče studente danas.. čemu ih uče.. kako ih uče... jel zato nema studenata na protestima... jel zato nema masovnog bunta proti ove aždahe na vlasti koja srozava sve što se može i ne može srozati...

Možda ću nekog i naljutiti ali ću reći još sljedeće... studenti su prihvatili logiku svojih nana i deda, svojih očeva i majki.. logiku nezamjeranja i šutnje... logiku linije manjeg otpora.. logiku vazelina... ta logika je dugoročno pogubna, kratkoročno možda i donese neke rezultate...

Hoću reći već danas iz aula, čitaonica i amfiteatara preći na ulicu, preći na borbu javnim tribinama i okruglim stolovima za početak uz prisustvo medija, odbijati znanje upakovano u svijetleću ambalažu iza kog se krije dekadencija i nepotizam da ne kažem šta gore... tražiti budućnost... tražiti pravo znanje....
madner

#3 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

Drugim rijecima, pobjegli su na lakse fakultete.

To sto ti privatni fakulteti rade na principu: Das pare dobijes diplomu, ne znaci da su kvalitetni.
I normalno je da se poniste, ako ne dokazu da imaju neki standard.
diplomac

#4 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

madner wrote:Drugim rijecima, pobjegli su na lakse fakultete.

To sto ti privatni fakulteti rade na principu: Das pare dobijes diplomu, ne znaci da su kvalitetni.
Pa normalno da su laksi!
Lakse je platiti 3.000 KM godinu, nauciti i dobiti prolaznu ocjenu nego dati 1.000 eura za samo jedan ispit ili ici sa profesorom u hotel da om mehkom k...m mrljavi po tebi.
Ocigledno je da ti standardno nemas pojma ni sta se desava, ni sta pricas.
Iz dosadasnjih anonimnih prijava na *** SPAM *** jasno je gdje das pare ili va.ginu da dobijes diplomu. Jos niko nije spomenuo neki privatni fkultet.
A ne znas ni citati, sve sto je ponisteno, sudskom odlukom je potvrdjeno da je ispravno i da se ponistenje ponistava.
Buduci da ti inace slabo kontas, to znaci da su sve diplome sa privatnih univerziteta ispravne.
Hajde da pratimo dalje situaciju i vidimo sta ce se ponistiti u buducnosti, mozda bas tvoja diploma?
madner

#5 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

Klonirat nickove je zabranjeno, cccc.

Nego, znas li da surfanje moze biti razlog za ne primanje u stalni radni odnos i u bhtelecomu?
huble2007

#6 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by huble2007 »

Hm..?
A ko si to ti deckicu da tvrdis i tumacis sta je lakse ili sta je teze i sta je kvalitetno,a sta nije?Ko to tebi individuo daje za pravo da tumacis ono sto ni institucije drzave nisu jos zapocele??Standard i legalnost potvrdjuju nadlezne institucijama,a ne ti ili tamo neki ficfirici.
madner

#7 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

huble2007 wrote:

Hm..?
A ko si to ti deckicu da tvrdis i tumacis sta je lakse ili sta je teze i sta je kvalitetno,a sta nije?Ko to tebi individuo daje za pravo da tumacis ono sto ni institucije drzave nisu jos zapocele??Standard i legalnost potvrdjuju nadlezne institucijama,a ne ti ili tamo neki ficfirici.
Obrati se postavljacu teme, koji je u svom uvodnom postu napravio upravo to. Imas circa 10 teza.
diplomac

#8 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

Postavljac teme se samo osvrnuo na akciju *** SPAM *** i prokomentarisao ono sto ljudi tamo pisu, tj tome dao svoj pecat, a nigdje nije postavljao pitanje kvaliteti i nekvalitete, znanja i ne znanja, mada jako dobro zna i o tome neke stvari. Da nisi i ti uprpao kao ovi stu su uredjivacima stranice --- NO LINKS --- poslali prijetnju smrcu? Moguce da si na ETF kupovao, a mozda i dzaba dobijao neke ispitice? a? Tamo je to redovna pojava. Polako doci ce i to na red jarane.
madner

#9 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

Jel mi govorimo o istoj temi? :?
Prvi pasus iznosenje licnog misljenja i vrednovanje.
Drugi pasus, pokusaj povezivanja misljenja sa akcijom.

Ja sam procitao ono sto ljudi pisu i neko ko misli da ima veze sa pravom bi trebao znati da je to sve na nivou rekla kazala.
Zar neko misli da je na osnovu takvih navoda moguce bilo koga osuditi?
ibizza

#10 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by ibizza »

Ja idem na privatni fakultet u Travniku...ev ti nekoliko primjera...Racunovodstvo sam izlazio 5 puta i sve padao...uplatio sam instrukcije kod jedne profesorice iz Sa...isao sam 20 casova...poslije toga sam polozio pismeno...a onda i usmeno...Sociologiju sam polagao nekoliko puta...evo sad cu u trecu godinu...vjeruj mi, ima jos studenata koji se muce zbog Sociologije(obnavljaju godinu)...Strateski menadzment,prije nekoliko dana sam bio na fakultetu i neki su imali taj ispit(ja ga prenio u trecu :D )od njih 10,polozila je samo jedna djevojka...
e sad ti meni reci dali je to bas tako...platis i dobijes diplomu...prvo se informisi pa onda pricaj...
madner

#11 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

diplomac wrote:Postavljac teme se samo osvrnuo na akciju *** SPAM *** i prokomentarisao ono sto ljudi tamo pisu, tj tome dao svoj pecat, a nigdje nije postavljao pitanje kvaliteti i nekvalitete, znanja i ne znanja, mada jako dobro zna i o tome neke stvari. Da nisi i ti uprpao kao ovi stu su uredjivacima stranice --- NO LINKS --- poslali prijetnju smrcu? Moguce da si na ETF kupovao, a mozda i dzaba dobijao neke ispitice? a? Tamo je to redovna pojava. Polako doci ce i to na red jarane.
:lol:
Kako ces dzaba dobit neki ispit? Sta je to?
diplomac

#12 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

Sredi ti neki rodjakcic ;) samo se pojavis .... nemoj se praviti sad nevjest ...
diplomac

#13 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

bermiin wrote:

Ja idem na privatni fakultet u Travniku...ev ti nekoliko primjera...Racunovodstvo sam izlazio 5 puta i sve padao...uplatio sam instrukcije kod jedne profesorice iz Sa...isao sam 20 casova...poslije toga sam polozio pismeno...a onda i usmeno...Sociologiju sam polagao nekoliko puta...evo sad cu u trecu godinu...vjeruj mi, ima jos studenata koji se muce zbog Sociologije(obnavljaju godinu)...Strateski menadzment,prije nekoliko dana sam bio na fakultetu i neki su imali taj ispit(ja ga prenio u trecu :D )od njih 10,polozila je samo jedna djevojka...
e sad ti meni reci dali je to bas tako...platis i dobijes diplomu...prvo se informisi pa onda pricaj...
Ma ne sekriaj se jarane, nije on kompetentan, samo lupa :-D
A i hvata ga nervoza :lol:
madner

#14 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

diplomac wrote:Sredi ti neki rodjakcic ;) samo se pojavis .... nemoj se praviti sad nevjest ...
Jest jest, tako je bilo. Jednom sam zamalo odgovarao, nije me rodjakcic prepoznao odma. :lol:

Nego jesu uvrstili izmjene u zakon ili je Bologna jos uvjek SSS?
diplomac

#15 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

madner wrote:Jel mi govorimo o istoj temi? :?
Prvi pasus iznosenje licnog misljenja i vrednovanje.
Drugi pasus, pokusaj povezivanja misljenja sa akcijom.

Ja sam procitao ono sto ljudi pisu i neko ko misli da ima veze sa pravom bi trebao znati da je to sve na nivou rekla kazala.
Zar neko misli da je na osnovu takvih navoda moguce bilo koga osuditi?
Kako nema sa pravom veze? Vidi sad:

1. Lociraj
2. Istrazi
3. Uhapsi

Anonimne prijave imaju veze sa lociranjem, ako se isto ime ponavlja vise puta, ocigledno da je to potencijalna meta, tada se prelazi na tacku 2, itd..... A sto se ti toliko sekiras oko toga? Sumnjiv si mi... Bojis se za radno mjesto?
diplomac

#16 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

madner wrote:
diplomac wrote:Sredi ti neki rodjakcic ;) samo se pojavis .... nemoj se praviti sad nevjest ...
Jest jest, tako je bilo. Jednom sam zamalo odgovarao, nije me rodjakcic prepoznao odma. :lol:

Koja zakon, koja bolonja? Sta je bolonja? O ccemu pricas?
diplomac

#17 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

P.S. Ti ocito ne razlikujes iznosenje cinjenica od iznosenja licnog misljenja i vrednovanja. Ali dobro ti si zanatlija, od tebe se te stvari i ne ocekuju..
Last edited by diplomac on 22/09/2008 13:02, edited 1 time in total.
madner

#18 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

Strah me je pravo, narocito kad vidim koliko razumijete kako funkcionise ovaj sistem. :D

Zakon o radu, onaj sto kaze kolko koja diploma vrijedi. :lol:
madner

#19 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

diplomac wrote:
diplomac wrote:
madner wrote: :lol:

Koja zakon, koja bolonja? Sta je bolonja? O ccemu pricas?
PS ti ocito ne razlikujes iznosenje cinjenica od iznosenja licnog misljenja i vrednovanja. ali dobro ti si zanatlija, od tebe se te stvari i ne ocekuju
Malo si se zbunio, moras uradit prvo logout, pa login pod drugim nickom. :lol:
diplomac

#20 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

madner wrote:Strah me je pravo, narocito kad vidim koliko razumijete kako funkcionise ovaj sistem. :D

Zakon o radu, onaj sto kaze kolko koja diploma vrijedi. :lol:
ocito da nisi procitao zakon o radu :lol:
hajde daj clan u kojem to pise u zakonu o radu koja diploma vrijedi a koja ne!
hadje ne lupaj vise majke ti i ovo si procitao na forumu, pa nasao nama soliti pamet koji smo to sve procitali davno :lol: :lol:

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... %20bos.htm
diplomac

#21 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

a posto si mi simpatican evo ti link na zakon koji kaze "koja diploma vrijedi, a koja ne". Cisto da se ne prosipas vise, pogresno si nasavjetovan vjeruj mi ...

http://www.untz.ba/akti/OZVO.pdf
madner

#22 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by madner »

Znas odlicno na sta mislim i znas da to jos nije uradjeno.

Posto si bolje informisan a i simpatican sam, de mi objasni sta je nadleznost drzave, entiteta i kantona?
zgembo_sa

#23 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by zgembo_sa »

E ako na tim instant fakultetima ne mozete polozit ispit onda se pod hitno prijavite u Jagomir :)
Dioda

#24 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by Dioda »

diplomac wrote:Postavljac teme se samo osvrnuo na akciju *** SPAM *** i prokomentarisao ono sto ljudi tamo pisu, tj tome dao svoj pecat, a nigdje nije postavljao pitanje kvaliteti i nekvalitete, znanja i ne znanja, mada jako dobro zna i o tome neke stvari. Da nisi i ti uprpao kao ovi stu su uredjivacima stranice --- NO LINKS --- poslali prijetnju smrcu? Moguce da si na ETF kupovao, a mozda i dzaba dobijao neke ispitice? a? Tamo je to redovna pojava. Polako doci ce i to na red jarane.
O cemu uopste ti pricas? Na ETF-u "kupovati" ispite???
Redovna pojava???
Argumente na vidjelo 8-)
Il sam ja neupucena,il ti lupas gluposti Image
diplomac

#25 Re: Korupcija: Privatni vs Drzavni Univerziteti

Post by diplomac »

madner wrote::lol:

Znas odlicno na sta mislim i znas da to jos nije uradjeno.

Posto si bolje informisan a i simpatican sam, de mi objasni sta je nadleznost drzave, entiteta i kantona?
Znam ja na sto ti mislis, ali takodje znam i da nisi u pravu, jer to nema nigdje u zakonu tom koji ti spominjes, ako ima prekopiraj mi clan i postavi ovdje, moze biti da sam ocoravio od ovog kompjutera ....
A ako ces predavanja iz gradjanskog prava, za to ces mi morati platiti :lol: ili lakse ti je otvoris link fino i sve procitas, da znas za u buduce, a i da te vise ne mogu lageti ti koji te filaju tim glupostima, a mole Boga da ne zavrse na sudu ...

A za ovu djevojcicu, sta ce mi argumenti, kad vidim ko ga je sve zavrsio :lol: pojedini ne bi mogli prije rata zavrsiti ni za vodoinstalatera :lol:
Ode ja sad, a vi budite dobri i ne slusajte gluplje od sebe.
Post Reply