Nemoj tako, unistavas ljudima izgovorezgembo_sa wrote:Svaki cigo svog konja hvali. Kvalitetan kadar nadje odgovarajuci posao prije ili kasnije. Ovi koji se zale da godinama ne mogu dobiti posao, obicno to nisu.
Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
- madner
#76 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
-
SL67
#77 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
E nisi u pravu, ja sam bila prva, jedina na strucnom- pismenom imala 100% bodova, na intervjuu 98% takodje najvise i doticni kantonalni ministar primio drugu sa liste. Zalila sam se odboru za zalbe i rekose da mi je zalba neosnovana ?????? i ako sam za razliku od doticne drugoplasirane imala visegodisnje iskustvo na tim poslovima, zalila sam se i ombdusmenima i oni su zahtjevali od istog ministra i premijera da me odmah prime na tu poziciju na koju sam se aplicirala i bila prva na listi. Doticni ministar je iz SDA, doticni babo doticne kolegice je sekretar suda na Opcinskom sudu u Sarajevu a ja sa iskustvom i znanjem imam samo tatu penzionera. Tja.............................................................................................................................................amrica wrote:I ja sam se prijavljivala, obicno mi na testu fali jedna boba da budem kao onaj prvi, ali... on je prvi a ja mogu mahati usima. Nikad nisam pokusla traziti uvid u rad tog (ili te) izabranog lika da uporedim sa mojim, mislim, to je ono, dje ces se sa rogatim bosti, dzaba ti sve, mi bez stele smo donji, mozda jednog dana kad sva familija, komsilik, tazbina i rodna sela budu zaposlena u organima uprave pojavi se posten konkurs za obrazovanu osobu, a do tad, ako sta izganjate, super. Ja nisam imala iskustava da mi neko trazi pare, cak nisam ni cula, a da ljudi vec sjede, to se zna, ...
Mislim da je svima jasno o cemu se ovdje radi
-
Madame de Pompadour
#78 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Madner zesce se provaljujes ako uspijevas porediti kadar engleskog LSE sa sarajevskim poslovnom svitom i uopste porediti engleske univerzitete sa BiH univerzitetima. Poslovni svijet se nezna u Bosni ponasati poslovno, a no kamoli graditi biznisku strategiju, savremeno manadzovanje i upravljati marketom.madner wrote:Ne znam kakvo je znanje loncanice, mozda je bila vani koju godinu i u slobodno vrijeme radi kao dolmecer, mozda ne zna guknut.
Kljucno pitanje je sljedece, zasto ta tvoja jaranica nije uspjala da dokaze svoje kvalitete ovdje?
Recimo da je sve namjesteno u drzavnim firmama i da su tu bile stele, a ona nije imala taj fah na LSEu.
Sta je sa privatnim?
To je kao da ponudis produkt trzistu i onda se zalis da je trziste krivo jer ga ne kupuje.
Akademska i poslovna karijera su dva razlicita pravca, sa skroz drugim pravilima.
Tebi nije jasno, da svrsenici sa LSE (u svijetu jedne od 5 najboljih skola za ekonomiju i racunovodstvo) direktno bez konkursa idu pravo raditi u city-ju Docklandse za najpoznatije investment banke na svijetu poput Goldman Sachs, Merrill Lynch, Lehman Brothers, ABNMRO, First Boston Credit Suisse itd... ti se ljudi vrbuju poslije druge svrsene godine, naravno bez stele...
Hehehe, kako smo mi u Bosni pametni, zato nam ekonomija i market cvjetaju!
- zgembo_sa
#79 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Mozda pored znanja stranih jezika traze poznavanje maternjeg 
-
SL67
#80 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
zgembo_sa wrote:Svaki cigo svog konja hvali. Kvalitetan kadar nadje odgovarajuci posao prije ili kasnije. Ovi koji se zale da godinama ne mogu dobiti posao, obicno to nisu.
Dragi moj zgembo, ja imam posao ali trazim sigurniji a sto se tice tvog gore navedenog komentara, mislim da nisi u pravu , mislim da sam ja bila kvalitetniji kadar od izabranog kandidata ali nisam bila podobna za doticnog ministra, jer nisam dosla iz Foce i nemam babu, nego sam iz Sarajeva i imam tatu. ( 10 godina radnog iskustva na tim poslovima a ona samo 1 godinu volontirala)
- madner
#81 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Madame, ja ponudio firmama Porschea za dostavu, auto ide ispod 5 sekundi do 100, dupli turbo punjac, a oni meni nije to to sto mi trazimo.Madame de Pompadour wrote: Madner zesce se provaljujes ako uspijevas porediti kadar engleskog LSE sa sarajevskim poslovnom svitom i uopste porediti engleske univerzitete sa BiH univerzitetima. Poslovni svijet se nezna u Bosni ponasati poslovno, a no kamoli graditi biznisku strategiju, savremeno manadzovanje i upravljati marketom.![]()
Tebi nije jasno, da svrsenici sa LSE (u svijetu jedne od 5 najboljih skola za ekonomiju i racunovodstvo) direktno bez konkursa idu pravo raditi u city-ju Docklandse za najpoznatije investment banke na svijetu poput Goldman Sachs, Merrill Lynch, Lehman Brothers, ABNMRO, First Boston Credit Suisse itd... ti se ljudi vrbuju poslije druge svrsene godine, naravno bez stele...
Hehehe, kako smo mi u Bosni pametni, zato nam ekonomija i market cvjetaju!![]()
![]()
- Ashrafieh
#82 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Ova mala sa LSE je iz Čapljine ili tako nešto, kontam jedino da u tome nije bio problemMadame de Pompadour wrote: Madner zesce se provaljujes ako uspijevas porediti kadar engleskog LSE sa sarajevskim poslovnom svitom i uopste porediti engleske univerzitete sa BiH univerzitetima. Poslovni svijet se nezna u Bosni ponasati poslovno, a no kamoli graditi biznisku strategiju, savremeno manadzovanje i upravljati marketom.![]()
![]()
što nije imala neki lokalni lobby iza sebe ... ništa mi drugo ne pada na pamet zašto za nju nema posla u SA
-
Madame de Pompadour
#83 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Tacno, kad bi mi znali sta trazimo:) ili obicno trazimo sto nam ne trebamadner wrote:Madame, ja ponudio firmama Porschea za dostavu, auto ide ispod 5 sekundi do 100, dupli turbo punjac, a oni meni nije to to sto mi trazimo.Madame de Pompadour wrote: Madner zesce se provaljujes ako uspijevas porediti kadar engleskog LSE sa sarajevskim poslovnom svitom i uopste porediti engleske univerzitete sa BiH univerzitetima. Poslovni svijet se nezna u Bosni ponasati poslovno, a no kamoli graditi biznisku strategiju, savremeno manadzovanje i upravljati marketom.![]()
![]()
- madner
#84 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Kao sto rekoh prekvalifikacija je ozbiljan problem i nije suplja. Sta je zajednicko svim gore navedenim institucijama i gdje takva u BiH?Madame de Pompadour wrote: Tacno, kad bi mi znali sta trazimo:) ili obicno trazimo sto nam ne treba
-
Madame de Pompadour
#85 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Ona je kadar koji nama u Bosni treba da treba, mora da treba ili ce trebati. Sve dok nama ne trebaju ovakvi kadrovi Bosna ce cupkati u mjestu jos dugo godina.Ashrafieh wrote:Ova mala sa LSE je iz Čapljine ili tako nešto, kontam jedino da u tome nije bio problemMadame de Pompadour wrote: Madner zesce se provaljujes ako uspijevas porediti kadar engleskog LSE sa sarajevskim poslovnom svitom i uopste porediti engleske univerzitete sa BiH univerzitetima. Poslovni svijet se nezna u Bosni ponasati poslovno, a no kamoli graditi biznisku strategiju, savremeno manadzovanje i upravljati marketom.![]()
![]()
što nije imala neki lokalni lobby iza sebe ... ništa mi drugo ne pada na pamet zašto za nju nema posla u SA
Kakve veze ima sad Capljina stim?
-
Madame de Pompadour
#86 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Biti magistar nauka nije bas neka prekvalifikovanost, u jacem poslovnom svijetu je to kao prije 10-ak godina imati faks. Eh sad, ona je bila prijetnja lokalnim 'manadzerima' u znanju, ponasanju, znanju jezika, svjetske ekonomije,...bila im je direktna opsasnost za njhove pozicije, a to je sindrom bolesnog poslovanja svih siromasnih drzava u koje spada i Bosna.madner wrote:Kao sto rekoh prekvalifikacija je ozbiljan problem i nije suplja. Sta je zajednicko svim gore navedenim institucijama i gdje takva u BiH?Madame de Pompadour wrote: Tacno, kad bi mi znali sta trazimo:) ili obicno trazimo sto nam ne treba
Pogledaj kako propada bh telecom, kako nemamo svoje niti jedne banke, ljudi se boje svoje sjenke i tacno se zna ko kome smije sta reci a no kamoli uraditi, imam hiljade primjera jer dosta mojih prijatelja radi dole...
Strasno je to sta mi radimo sami sebi...
- madner
#87 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Joj sto ne mogu ove demagogiije. Cijela tema puna nekih zivotnih frustracija.Madame de Pompadour wrote:Biti magistar nauka nije bas neka prekvalifikovanost, u jacem poslovnom svijetu je to kao prije 10-ak godina imati faks. Eh sad, ona je bila prijetnja lokalnim 'manadzerima' u znanju, ponasanju, znanju jezika, svjetske ekonomije,...bila im je direktna opsasnost za njhove pozicije, a to je sindrom bolesnog poslovanja svih siromasnih drzava u koje spada i Bosna.madner wrote:Kao sto rekoh prekvalifikacija je ozbiljan problem i nije suplja. Sta je zajednicko svim gore navedenim institucijama i gdje takva u BiH?Madame de Pompadour wrote: Tacno, kad bi mi znali sta trazimo:) ili obicno trazimo sto nam ne treba
Pogledaj kako propada bh telecom, kako nemamo svoje niti jedne banke, ljudi se boje svoje sjenke i tacno se zna ko kome smije sta reci a no kamoli uraditi, imam hiljade primjera jer dosta mojih prijatelja radi dole...
Strasno je to sta mi radimo sami sebi...
Telecom propada, ljudi se boje svoje sjenke zna se ko sta smije rec...
Odma se sjetima kako sam zamalo fasovo infarkt kad sam vidio svoju sjenku, jest bila strasna
Ako je tako, onda je doticna imala savrsene preduslove da iskoristi svoje ponasanje, znanje, vjestine, akcent, poznavanje "citija" (ovo mi je najdraze, izvorni Londonski snobizam) kretanja monetarnih fondova i meterologije i opuse lokalne menadzere sa svojom firmom.
Sto li je nisu htjele inostrane privatne banke sa sjedistima daleko izvan tamnog vijaleta?
- zgembo_sa
#88 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Imam i ja tatu i do sad sam promijenio 4-5 firmi, a nije mi niti jednom trebala stela. Nisam sjedio i kukao na forumu kako 2 godine ne mogu naci posao u drzavnoj instituciji, nego sam otiso na par intervjua. To sto neko zavrsi neku haman zaman skolu ili sto smatra da dobro govori neki strani jezik ne mora biti nikakva prednost, to je samo par karakteristika kandidata. U situaciji kada imamo veliku nezaposlenost poslodavci mogu da biraju. Na tebi je da se pokazes u sto boljem svjetlu, da ispravis negostatke, da naucis nesto novo i sl.SL67 wrote:zgembo_sa wrote:Svaki cigo svog konja hvali. Kvalitetan kadar nadje odgovarajuci posao prije ili kasnije. Ovi koji se zale da godinama ne mogu dobiti posao, obicno to nisu.
Dragi moj zgembo, ja imam posao ali trazim sigurniji a sto se tice tvog gore navedenog komentara, mislim da nisi u pravu , mislim da sam ja bila kvalitetniji kadar od izabranog kandidata ali nisam bila podobna za doticnog ministra, jer nisam dosla iz Foce i nemam babu, nego sam iz Sarajeva i imam tatu. ( 10 godina radnog iskustva na tim poslovima a ona samo 1 godinu volontirala)
Neko gore spomenu kako ljude sa LSE primaju bez pitanja. E to ces da vidis, al malo sutra. Privatne firme hoce da zarade novac, da im taj zaposleni donese sto vise novca i svugdje, ali bas svugdje, ces morati na djelu pokazati sta znas. Svojom diplomom, makar ona bila i LSE, mozes uraditi znas vec sta, ako ne odgovaras profilu kandidata koji ta firma treba.
Kao sto rekoh, kvalitetni kadrovi nadju odgovarajuci posao prije ili kasnije, a ostali kukaju po forumima i sl.
- Luke Perry
#89 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Onima koji zavrse skole iz samog svjetskog vrha dao bih da vode drzavu. Nista me ne bi kostalo. Da se mene pita 
- madner
#90 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Ja znam jednog politicara koji se vrtio po MITu i osnovao jedan od jacih instituta za istrazivanje racunarskih nauka, samo mu rajting nije bas najbolji.Luke Perry wrote:Onima koji zavrse skole iz samog svjetskog vrha dao bih da vode drzavu. Nista me ne bi kostalo. Da se mene pita
- Luke Perry
- amrica
#92 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Ovaj prvi dio posta mi je jako poznat, isti moj slucaj.SL67 wrote:zgembo_sa wrote:Svaki cigo svog konja hvali. Kvalitetan kadar nadje odgovarajuci posao prije ili kasnije. Ovi koji se zale da godinama ne mogu dobiti posao, obicno to nisu.
A ovo boldirano, ono sto sam naucila i skontala ganjajuci ove oglase, ne treba se javljati gdje se trazi 1 godina iskustva, to je rezervirano za pripravnike koji su tu radili 12 mjeseci za 90% place ili za volontere koji su radili samo za prevoz i topli obrok.
- jennisjoplin
#93 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
amrice, pogresno, pripravnici ne rade za 90% ali skontali smo bit priceamrica wrote:Ovaj prvi dio posta mi je jako poznat, isti moj slucaj.SL67 wrote:zgembo_sa wrote:Svaki cigo svog konja hvali. Kvalitetan kadar nadje odgovarajuci posao prije ili kasnije. Ovi koji se zale da godinama ne mogu dobiti posao, obicno to nisu.
A ovo boldirano, ono sto sam naucila i skontala ganjajuci ove oglase, ne treba se javljati gdje se trazi 1 godina iskustva, to je rezervirano za pripravnike koji su tu radili 12 mjeseci za 90% place ili za volontere koji su radili samo za prevoz i topli obrok.
- Ashrafieh
#94 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Madner je nešto dobro rekao, treba se hvatati privatluka, ako neće niko
da te zaposli zaposli sam sebe odnosno osnuj firmu

da te zaposli zaposli sam sebe odnosno osnuj firmu
- madner
#95 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Pametan decko taj Mad
Sve kapacitet do kapaciteta a htjeli bi da se uhljebe...
Nesto tu ne stima.
Sve kapacitet do kapaciteta a htjeli bi da se uhljebe...
Nesto tu ne stima.
-
SL67
#96 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Ja nisam kukala nego sam samo iznjela moj licni primjer i dokaz kako to finkcionise u organima uprave .zgembo_sa wrote:Imam i ja tatu i do sad sam promijenio 4-5 firmi, a nije mi niti jednom trebala stela. Nisam sjedio i kukao na forumu kako 2 godine ne mogu naci posao u drzavnoj instituciji, nego sam otiso na par intervjua. To sto neko zavrsi neku haman zaman skolu ili sto smatra da dobro govori neki strani jezik ne mora biti nikakva prednost, to je samo par karakteristika kandidata. U situaciji kada imamo veliku nezaposlenost poslodavci mogu da biraju. Na tebi je da se pokazes u sto boljem svjetlu, da ispravis negostatke, da naucis nesto novo i sl.SL67 wrote:Dragi moj zgembo, ja imam posao ali trazim sigurniji a sto se tice tvog gore navedenog komentara, mislim da nisi u pravu , mislim da sam ja bila kvalitetniji kadar od izabranog kandidata ali nisam bila podobna za doticnog ministra, jer nisam dosla iz Foce i nemam babu, nego sam iz Sarajeva i imam tatu. ( 10 godina radnog iskustva na tim poslovima a ona samo 1 godinu volontirala)zgembo_sa wrote:Svaki cigo svog konja hvali. Kvalitetan kadar nadje odgovarajuci posao prije ili kasnije. Ovi koji se zale da godinama ne mogu dobiti posao, obicno to nisu.
Neko gore spomenu kako ljude sa LSE primaju bez pitanja. E to ces da vidis, al malo sutra. Privatne firme hoce da zarade novac, da im taj zaposleni donese sto vise novca i svugdje, ali bas svugdje, ces morati na djelu pokazati sta znas. Svojom diplomom, makar ona bila i LSE, mozes uraditi znas vec sta, ako ne odgovaras profilu kandidata koji ta firma treba.
Kao sto rekoh, kvalitetni kadrovi nadju odgovarajuci posao prije ili kasnije, a ostali kukaju po forumima i sl.
Opet si pobrkao loncice. Ovdje nije rijec o zaposljavanju u firmama, nego o drzavnim institucijama- organima uprave. To nisu privatne firme ali se pojedinci tako ponasaju i zaposljavaju podobne a ne sposobne ( u vecini slucajeva). Ove ustanove nisu firme, nego zive i trose od nasih para, a privatnik se bori da zaradi.
A ti kazes da si promjenio 4-5 firmi, samo nam nisi rekao razlog , mozda ti nisi tako kvalitetan kadar pa te otpile iz te firme a ti onda nadjes drugu. Jer da si tako kvalitetan bar jedna od tih firmi bi te probala zadrzati i dala bi ti mnoge stimulacije samo da radis za njih. Vidis, mozemo i tvoj slucaj gledati ovim ocima, zar ne!?!?!
- Ashrafieh
#97 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Nije ovo socijalizam/komunizam u kojem je postojala puna zaposlenost.
Ne postoji nikakvo pravo na rad, na radno mjesto. Ako neko zeli da te
zaposli to je OK, ako mu se ne svidja tvoja faca ili misli da ne pases
image-u njegove firme - zdravo. Tesko je u zemlji u kojoj area manager
strane firme nema ni 1000 Eura place pricati o nekakvim stimulacijama.
Ja vjerujem da je moja prijateljica sa LSE bila vjerojatno preskupa
lokalnim firmama, jer ne vjerujem da bi radila za 1000-2000 Eura mjesecno.
Zasto bi neko placao duplo nekom sa stranom diplomom ako za upola manji
novac moze dobiti nesvrsenog studenta sa sarajevskog univerziteta?
U javnim preduzecima je kadrovska politika show. Ako je generalni manager
iz stranke XYZ tesko da ces se ako si im politicki nepodoban zaposliti u
toj firmi. Ovoj politici su dosljedni i prilikom otpustanja, prvo su nepodobni
tehnoloski visak a onda ostali. Kukumavciti ne donosi nista vec treba skontati
vlastitu strategiju
Ne postoji nikakvo pravo na rad, na radno mjesto. Ako neko zeli da te
zaposli to je OK, ako mu se ne svidja tvoja faca ili misli da ne pases
image-u njegove firme - zdravo. Tesko je u zemlji u kojoj area manager
strane firme nema ni 1000 Eura place pricati o nekakvim stimulacijama.
Ja vjerujem da je moja prijateljica sa LSE bila vjerojatno preskupa
lokalnim firmama, jer ne vjerujem da bi radila za 1000-2000 Eura mjesecno.
Zasto bi neko placao duplo nekom sa stranom diplomom ako za upola manji
novac moze dobiti nesvrsenog studenta sa sarajevskog univerziteta?
U javnim preduzecima je kadrovska politika show. Ako je generalni manager
iz stranke XYZ tesko da ces se ako si im politicki nepodoban zaposliti u
toj firmi. Ovoj politici su dosljedni i prilikom otpustanja, prvo su nepodobni
tehnoloski visak a onda ostali. Kukumavciti ne donosi nista vec treba skontati
vlastitu strategiju
- zgembo_sa
#98 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Haha jesi mi shuknulaSL67 wrote:A ti kazes da si promjenio 4-5 firmi, samo nam nisi rekao razlog , mozda ti nisi tako kvalitetan kadar pa te otpile iz te firme a ti onda nadjes drugu. Jer da si tako kvalitetan bar jedna od tih firmi bi te probala zadrzati i dala bi ti mnoge stimulacije samo da radis za njih. Vidis, mozemo i tvoj slucaj gledati ovim ocima, zar ne!?!?!
Pa ne zivimo u komunisticko doba da radim u jednoj firmi cijeli zivot
Vidim i ti bi samo da radis u drzavnoj instituciji da bi mogla da gledas u plafon i cackas nos, a lova lijeze na racun
Ambiciozni i kvalitetni nemaju problema naci odgovarajuci posao, a ovi drugi samo kukaju kako nece drzava da ih zaposli. Ambiciozni i kvalitetni ljudi mogu lako promijeniti posao i naci novi, ako smatraju da mogu vise i bolje.
Ako si obrazovana i sposobna osoba taj novac koji se zaradi u drzavnim jaslama mozes bez problema zaraditi i u privatnom sektoru, a vrlo cesto i mnogo vise. Problem je naravno u tome sto kod privatnika moras da zaradis svoju platu, a to je vama mnogo tesko...
- Dr.Kloc
#99 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
To je sve ubleha do ublehe .. oformiti agencije na Federalnom i Kantonalnom nivou, koje bi trebale posredovati izmedju budućeg zaposlenika i organa uprave, u našem slučaju pokazalo se kao čisti lopovluk. U normalnoj državi uloga te agencije je da bude arbitar i filter, a u našoj rasadnik manipulatora i korupcije.
A Finci? Jakob? Jakob's? Caffe? ...
hajmo jednu popiti,jer bez nje nema priče... i dodala bih, štele.
A Finci? Jakob? Jakob's? Caffe? ...
-
edvin
#100 Re: Korupcija pri zapošljavanju u državne organe uprave
Ispali se negdje vani i rijesen problem.lončanica wrote:Novi sam član foruma, a prijavila sam se jer me intersuje određena tema. Da li se iko od vas prijavljivao na oglase koje raspisuje ADS BiH i ADS FBiH? Prijavljujem se oko dvije godine i već imam određen krug poznanika i prijatelja koje sam stekla idući od konkursa do konkursa. Većina nas je revoltirana, frustrirana, izmučena...jer svaki, ali BAŠ SVAKI konkurs je namješten i dok čekamo na početak pismenog testa već znamo o kojoj osobi je riječ, njeno ime, gdje radi, kako je došla do zaposlenja i sve ostalo. U organima FBiH najčešće se ponavlja situacija da neko radi na radnom mjestu za koje je raspisan konkurs, dok u institucijama BiH se radi o kasičnoj korupciji. U više navrata sam dobila informaciju, za koju smatram da je potpuno pouzdana i istinita, da se za zaposlenje sa SSS plaća 5.000 KM, a za VSS 10.000 KM minimalno. Ali naravno, uvijek uz napomenu da se mora voditi računa kome se novac daje, jer kod nekih to vrijedi samo za probni rad od 3 mjeseca, a poslije što vam Bog da!!! Najočitiji i najbezobrazniji vid korupcije je u općinskim organima gdje vam čak ni članovi komisije se ne libe reći za koju osobu je konkurs raspisan. Jednom prilikom smo tražili pojašnjenje od člana komisije zašto raspisuju konkurse, a odgovor je bio da moraju ispoštovati zakon. Zamislite apsurda, gospođa koja nam kaže da je konkurs namješten - istovremeno kaže da se pridržavaju zakona!!! Lista zakona koje krše državne institucije prilikom zapošljavanja je toliko dugačka da mi bi vjerojatno trebalo najmanje tri dana da pobrojim (nepoštivanje rokova, korupcija, ne dostavljanje liste literature za ispit...).
Molim sve koji imaju slična iskustva da se jave, jer nas nekolicina željeli bi smo ovu temu palsirati u medijima BiH i njihovim jesenskim šemama. Treba nam što veći broj ljudi, po mogućnosti i sa konkretnim dokazima o korupciji. Mislim da to ne bi trebalo biti teško obzirom na veliki broj ljudi koji prođe kroz ove agencije.
I samo se nadam da g. Jakov Finci, još aktuelni direktor ADS BiH, na kraju neće reći i za nas, kao i za nevladinu organizaciju, koja je progovorila o ovoj temi javno: da ne znamo o čemu pričamo!!!!!