Brojna istraživanja na bosanskohercegovačkim univerzitetima pokazuju da veliki broj studenata smatra da je korupcija na njihovim fakultetima jako izražena. Međutim, izvori koji u medijima govore o plaćanju ispita, traženju "štele" i ponuđenim seksualnim uslugama su uvijek anonimni i problem ostaje nedokaziv.
Ima li korupcija na vašim fakultetima? Imate li konkretne primjere?
Korupcija na fakultetima
Moderator: Chloe
-
Nabildana_Baba
Sta je bilo, daj pomozi:)
P.S. Radim jedno istrazivanje.
P.S. Radim jedno istrazivanje.
-
razmazena
Grupa mladih ljudi, 2003 godine, u okviru jedne neformalne edukacije, radila je anketu. Anketirani su mladi na temu - korupcija u obrazovanju. Ja sam bila dio grupe, medjutim zaista se ne mogu sjetiti, a pismene podatke o tome nemam, koliki je bio uzorak ispitanih, te kakva su pitanja bila u anketi, cak se ne sjecam ni rezultata.
Medjutim imam neki tekst (Korupcija u obrazovanju) koji je isao uz to, pa ti ga mogu otipkati ako zelis, ne znam koliko ti moze pomoci..
- bug
#6 Re: Korupcija na fakultetima
ja se u svojihNabildana_Baba wrote:Brojna istraživanja na bosanskohercegovačkim univerzitetima pokazuju da veliki broj studenata smatra da je korupcija na njihovim fakultetima jako izražena. Međutim, izvori koji u medijima govore o plaćanju ispita, traženju "štele" i ponuđenim seksualnim uslugama su uvijek anonimni i problem ostaje nedokaziv.
Ima li korupcija na vašim fakultetima? Imate li konkretne primjere?
i bas je onako dosadila ta prica.. cini se neutemeljena
-
razmazena
#7 Re: Korupcija na fakultetima
bug wrote:ja se u svojihNabildana_Baba wrote:Brojna istraživanja na bosanskohercegovačkim univerzitetima pokazuju da veliki broj studenata smatra da je korupcija na njihovim fakultetima jako izražena. Međutim, izvori koji u medijima govore o plaćanju ispita, traženju "štele" i ponuđenim seksualnim uslugama su uvijek anonimni i problem ostaje nedokaziv.
Ima li korupcija na vašim fakultetima? Imate li konkretne primjere?sacekaj da sracunam
10ak godina provedenih na faksu
jos ne sretoh s tim primjerima
i bas je onako dosadila ta prica.. cini se neutemeljena
Eh onda taj faks nije u BiH. Ili ipak jeste, jer nebi na njemu proveo tolike godine.
A sta tebi nije dosadno? Cjelodnevno ispijanje kafa i supljiranje?