dalmatinka wrote:Zaboravila sam ti reći kad si ono pitala da li je biljojed ili mesojed. Kornjače ti inače jedu sirovo meso, ali ni u kom slučaju ih ne smiješ hraniti mesom. Od mesa one naglo rastu, hoću reći raste im tijelo, ali oklop ne prati taj rast i to ti je najbolji put da je ubiješ. Kornjača ti neće umrijeti ni od gladi ni od žeđi ako je na travi ili među bilo kojim zelenilom.
Čitajući ovo što si napisala, rekla bih da to nisu tako zahtjevne životinje... Ja sam se malo prepala jer znam dosta slučajeva kada vlasnici jednostavno puste kornjaču van, navodno je teško brinuti o njima... A i na onom linku pročitah svašta, te neke lampe, UV ovo, UV ono... Užas!!!
Moja je u ograđenom prostoru, ima trave ali joj onda moram ubacivati voća i povrća... To već nije teško! To mogu! E šta me još interesuje... Pišeš da hiberniraju i da se same zakopaju u zemlju... Ja sam nešto razmišljala, ako poživi do jeseni i zime, da joj obezbijedim akvarij i držim je u kući... Nekako me strah da joj ne bude prehladna surova zima na sjeveroistoku Bosne... Ili jednostavno previše brinem?!
Možda lupam i gluposti, ali prvi put se susrećem sa kornjačom kao kućnim ljubimcem i ne bih htjela ponoviti grešku kao sa hrčkom... Pa da mi ugine zbog mog ne znanja!
I dalmatinka, hvala ti puno. Mislim da ću imati još pitanja... Za sada toliko!
Hvala i ostalima