Idem uskoro na jug Afrike i mislila sam da donesem kornjacu i ribice. Zanima me slijedece:
Da li neko zna mogu li kornjace i ribice iz ovih krajeva da opstanu na nasoj klimi?
Koliko dugo kornjace i ribice mogu bez hrane?
Mogu li ove zivotinjice izdrazati let avionom?
Mogu li ja uopste unijeti u avion kornjace i ribice?
Kornjaca i ribice iz Afrike
Moderator: anex
-
ljeposava
- The Nightwatchman
#2 Re: Kornjaca i ribice iz Afrike
kornjacu i ribicu ne mozes, ali mozes kamilu do 200 kg tezine uz pratecu predvidjenu opremu predvidjenu za letove kamila, nosoroga i čudnovatih kljunašaljeposava wrote:Idem uskoro na jug Afrike i mislila sam da donesem kornjacu i ribice. Zanima me slijedece:
Da li neko zna mogu li kornjace i ribice iz ovih krajeva da opstanu na nasoj klimi?
Mogu li ja uopste unijeti u avion kornjace i ribice?
šalu na stranu
ne mozes unijeti ni kornjacu ni ribicu. zaboravi na to.
-
ljeposava
#3 Re: Kornjaca i ribice iz Afrike
Kad sam bila u Tunisu uspjela sam prenijeti kornjacu u avionu, kako to objasnjavas?The Nightwatchman wrote:kornjacu i ribicu ne mozes, ali mozes kamilu do 200 kg tezine uz pratecu predvidjenu opremu predvidjenu za letove kamila, nosoroga i čudnovatih kljunašaljeposava wrote:Idem uskoro na jug Afrike i mislila sam da donesem kornjacu i ribice. Zanima me slijedece:
Mogu li ja uopste unijeti u avion kornjace i ribice?![]()
šalu na stranu
Ili si neupućen ili imaš silnu želju da budeš duhovti.
-
luciferino
#4 Re: Kornjaca i ribice iz Afrike
Stvarno, zašto onda pitaš kada već znaš da je iz Tunisa moglo? I zar nema kod nas kornjača nego se moraju dovlačiti iz Arike? Lakše i tebi i kornjači ako je uzmeš kod nas. Ribice da ne spominjem.ljeposava wrote:Kad sam bila u Tunisu uspjela sam prenijeti kornjacu u avionu, kako to objasnjavas?The Nightwatchman wrote:kornjacu i ribicu ne mozes, ali mozes kamilu do 200 kg tezine uz pratecu predvidjenu opremu predvidjenu za letove kamila, nosoroga i čudnovatih kljunašaljeposava wrote:Idem uskoro na jug Afrike i mislila sam da donesem kornjacu i ribice. Zanima me slijedece:
Mogu li ja uopste unijeti u avion kornjace i ribice?![]()
šalu na stranu
Ili si neupućen ili imaš silnu želju da budeš duhovti.
Usput, prošle noći sam sanjala jednu ogromnu kornjaču.
-
ljeposava
@Luciferino iz Tunisa se ide tuniškim avionom na Sa aerodrom. Tu mozes prenijet tenk, niko neće primjetiti.
Kad letiš sa juga Afrike, tad ideš sa nekom recimo Njemačkom kompanijom....a ja ne znam kakva su recimo njihova pravila i sta oni dopustaju, ali mi je jasno da su pravila strozija....
Kad letiš sa juga Afrike, tad ideš sa nekom recimo Njemačkom kompanijom....a ja ne znam kakva su recimo njihova pravila i sta oni dopustaju, ali mi je jasno da su pravila strozija....
- Skyfox
Vjerovatno mozes jedino ako je sakrijes, a to se zove krijumcarenjne, da ne govorim da se zivot zivotinje tada dovodi u opasnost, a sve sto se krijumcari iz Afrike od bjelokosti do mrtvih zivotinja je kataststrofa.
Da ne budem prestrog, raspitaj se kojom kompanijom letis i sta ti treba od papira za prevoz kucnog ljubimca, vecina prevoznika danas ima odgovarajuci prostor za njih.
Da ne budem prestrog, raspitaj se kojom kompanijom letis i sta ti treba od papira za prevoz kucnog ljubimca, vecina prevoznika danas ima odgovarajuci prostor za njih.
-
ljeposava
Hvala tiSkyfox wrote:Vjerovatno mozes jedino ako je sakrijes, a to se zove krijumcarenjne, da ne govorim da se zivot zivotinje tada dovodi u opasnost, a sve sto se krijumcari iz Afrike od bjelokosti do mrtvih zivotinja je kataststrofa.
Ne bih da zavrsim u Njemačkom zatvoru...
-
encian
skyfox ti je upravo rekao sta trebas uraditi. ako hoces prenijeti zivotinje koje je zabranjeno iznositi, ako ti ih kojim slucajem nadju, ..., pozeljet ces da nisi. u tom slucaju ti kazna ne gine, makar finansijska. medjutim ako je legalno iznijeti te zivotinje iz zemlje, onda ce ti aviokompanija omoguciti da to i uradis - to je tvoje pravo. zivotinje i biljke po dolasku u bih moraju ostati par dana u karantenu (zaboga to je fer, ako neces da se desi nesto nepredvidjeno, tipa da tvoja tuniska kornjaca umre zbog gljivica na koje je ta druga naviknuta). ako tamo bude sve ok, dobijas svoje zivuljke i mirna bosna.