Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
- U-zap
#1 Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Ne znam da li ste imali iskustva sa slanjem email-a bh ministarstvima, ambasadi ma, ukratko državnim uposlenicima no iz mog ličnog iskustva navedeni ili ne odgovore ili ako odgovore taj proces traje 2-3 sedmice na najjednostavnije pitanje. Zašto je to tako? Moje mišljenje je da navedeni ne znaju koristiti email ili da provjeravaju jednom mjesečno sto je van svake pameti.
-
revolverash
#2 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Pisao sam kantonalnom ministarstvu navecer, dobio sam odgovor naredno jutro do 9h.
- Biene
#3 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Ja poslala ambasadi nesto vezano za vizu, kazu ne mogu oni odgovoriti na pitanje, ne znaju 
-
Hendrix
#4 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Drzavna sluzbenica na moj upit preko telefona zasto moj email nema odgovora vec 3 dana kaze..'' A sto nisi nazvo (obratiti paznju da je persiranje strani pojam takodjer) prije, ja bi upalila imejl da vidim ima li sta...''
Pali zena Outlook svakih par dana i pregleda ko obicnu postu, i onda dok odgovori, jbg stresan je to posao.
Mi inace nemamo kulturu emaila niti vracanja istog jos, trebace jos jedna generacija da skonta da email dodje u sekundi i da znam da si ga dobio i ne mozes folirati sutra jao nisam fakat vidio, ma nije to doslo jesi siguran da si potrefio adresu moju? Nije ovo ni do neznanja nekog, svi su oni na Facebook stranicama 24h, nego je vise do naseg post komunistickog mentaliteta, nema pecata, nema obaveze da odgovori, nije oficijelna komunikacija tako da mozes fino i izbrisat, gdje ti je dokaz, peti primjerak uplatnice, postanski pecat...?
Pali zena Outlook svakih par dana i pregleda ko obicnu postu, i onda dok odgovori, jbg stresan je to posao.
Mi inace nemamo kulturu emaila niti vracanja istog jos, trebace jos jedna generacija da skonta da email dodje u sekundi i da znam da si ga dobio i ne mozes folirati sutra jao nisam fakat vidio, ma nije to doslo jesi siguran da si potrefio adresu moju? Nije ovo ni do neznanja nekog, svi su oni na Facebook stranicama 24h, nego je vise do naseg post komunistickog mentaliteta, nema pecata, nema obaveze da odgovori, nije oficijelna komunikacija tako da mozes fino i izbrisat, gdje ti je dokaz, peti primjerak uplatnice, postanski pecat...?
- ExNihilo
#5 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Istina. Slična stvar je u većini ex-komunističkih zemalja koje još svršavaju na heavy birokratiju i vide e-mail kao "neozbiljnu" formu komunikacije.Hendrix wrote:Drzavna sluzbenica na moj upit preko telefona zasto moj email nema odgovora vec 3 dana kaze..'' A sto nisi nazvo (obratiti paznju da je persiranje strani pojam takodjer) prije, ja bi upalila imejl da vidim ima li sta...''
Ništa bez pečata. A gdje je pečat?
- Edin H.
#6 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Udarajmo pecate. 
- insomnia78
#7 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Kako ko, kako gdje
Posl'o, izvan radnog vremena, mail granicnoj policiji sa nekim pitanjima i ljudi mi odgovorili za pola sata, jasno i precizno
PS: da sam se iznenadio, jesam
Ambasade su posebna prica
Oni, vecinom nemaju pojma o cemu pricas
Posl'o, izvan radnog vremena, mail granicnoj policiji sa nekim pitanjima i ljudi mi odgovorili za pola sata, jasno i precizno
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Poslao 2000 mailova na E-mail adrese pravnih lica u sedam dana. Dobio dva odgovora nazad 
- spreca
#9 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Ambasade su najveci nehljebari(cast izuzecima ako ih ima)..........skupe su avelike koristi od njih nema......sve bi ja to pozatvaro....ili plata prema ucinku.......a o tome koliko su drski da i ne govorimo............sjecam se Ivanke iz konzularnog odjela ambasade BiH u Moskvi krajem 90tih.....posle nje valjda niko normalan nije dosao u tu nasu jebenu ambasadu.insomnia78 wrote:Kako ko, kako gdje
![]()
- spreca
#10 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
ma to je sve otislo u spamO'zone wrote:Poslao 2000 mailova na E-mail adrese pravnih lica u sedam dana. Dobio dva odgovora nazad
- ExNihilo
#11 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Ja poslao upit mailom na PIO, ima neka 3 mjeseca. Još čekam odgovor.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
čito sam jedan BUG bas o e mailovima kolumna neka
neki ljudi jednom mjesečno pale outlook
drugi kad se sjete
stvarno bolesno
zapravo nije ih briga
neki ljudi jednom mjesečno pale outlook
drugi kad se sjete
stvarno bolesno
zapravo nije ih briga
- mO k3
#13 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Pa da im se kahva ohladi dok tebi napisu email ...pih 
- sinuhe
#14 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Konzularno odjeljenje ambasade u Stockholmu vas uputi na komunikaciju e-mailom. Cine mi se kao fine zene barem ove 2015.
- Truba
#15 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
ima i ovo
pošaljem upit mejlom
na jednu agenciju
pajde odgovore pisano...neko to pretvori u pdf pa mi posalju na mail
onda pokrenem "pravni spor"
dobijem preporuceno pismo isprike na adresu kućnu
od pravne službe treće firme na čiji se račun pisao e mail 
pošaljem upit mejlom
pajde odgovore pisano...neko to pretvori u pdf pa mi posalju na mail
onda pokrenem "pravni spor"
dobijem preporuceno pismo isprike na adresu kućnu
- sheilak
#16 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
zato ja uvijek trazim potvrdu primitka maila, i u sluzbenoj i u ovoj skoro sluzbenoj komunikaciji. ako ne odgovore, onda zovem dok ne zazhale.
ili odem tamo.
- sunceKOtepsija
#17 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
al ipak odgovaraju na telefon, a nazvat je sekundaHendrix wrote:Drzavna sluzbenica na moj upit preko telefona zasto moj email nema odgovora vec 3 dana kaze..'' A sto nisi nazvo (obratiti paznju da je persiranje strani pojam takodjer) prije, ja bi upalila imejl da vidim ima li sta...''
-
Android Knego
#18 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
vidis, to je prilika za unapredjenje drzavnih sluzbi... evo, recimo, mogli bi uvesti za svaku agenciju/ministarstvo/stagod jos po jedno radno mjesto. ta pozicija bi se mogla zvati TELEFONSKI PRIMAC NAJAVA ZA E-MAIL. zadatak tog sluzbenika bi bio da se javlja na telefon i kad neko sa druge strane pita je li stigao/procitan njegov mejl, on treba nadleznom, da prostis, organu da saopsti lozinku "krehnider autluk"...U-zap wrote:Ne znam da li ste imali iskustva sa slanjem email-a bh ministarstvima, ambasadi ma, ukratko državnim uposlenicima no iz mog ličnog iskustva navedeni ili ne odgovore ili ako odgovore taj proces traje 2-3 sedmice na najjednostavnije pitanje. Zašto je to tako? Moje mišljenje je da navedeni ne znaju koristiti email ili da provjeravaju jednom mjesečno sto je van svake pameti.
- ranger
#19 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
ja poslo na UINO mail, sutra odgovaraju izmedju ostalog i na to sto sam pitao jes da je vjerovatno copy-paste nekog ranijeg odgovora ali haj reko fino od njih.
za po sata ponovo otvorih mail, kad poslali jos jedan, dodatno pojasnjenje. ja
svaka cast UINO

za po sata ponovo otvorih mail, kad poslali jos jedan, dodatno pojasnjenje. ja
svaka cast UINO
- Truba
#20 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
e ja ovo mrzim...salje kona neku glupost molimo potvrdite primitaksheilak wrote:zato ja uvijek trazim potvrdu primitka maila, i u sluzbenoj i u ovoj skoro sluzbenoj komunikaciji. ako ne odgovore, onda zovem dok ne zazhale.ili odem tamo.
e na to redovito ne odgovaram niti dozvoljavam da javi da sam pročitao
inače u sekundi odgovaram na sve
pa makar i sa hvala ili zaprimljeno
sjećam se da sam se s emtelovim službenicima peglao mjesec dana da mi uvedu iptv
poslao jedan e mail
ljudi sve objasnili
- sheilak
#21 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
to je neodgovorno, sorry. ako se radi o sluzbenoj komunikaciji, naravno da cu se dodatno osigurati, pogotovo ako se radi o vaznoj stvari. u mojoj sluzbenoj komunikaciji rijetko se radi o glupostima.Black swan wrote:e ja ovo mrzim...salje kona neku glupost molimo potvrdite primitaksheilak wrote:zato ja uvijek trazim potvrdu primitka maila, i u sluzbenoj i u ovoj skoro sluzbenoj komunikaciji. ako ne odgovore, onda zovem dok ne zazhale.ili odem tamo.
- spreca
#22 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
WiFi PostarAndroid Knego wrote:vidis, to je prilika za unapredjenje drzavnih sluzbi... evo, recimo, mogli bi uvesti za svaku agenciju/ministarstvo/stagod jos po jedno radno mjesto. ta pozicija bi se mogla zvati TELEFONSKI PRIMAC NAJAVA ZA E-MAIL. zadatak tog sluzbenika bi bio da se javlja na telefon i kad neko sa druge strane pita je li stigao/procitan njegov mejl, on treba nadleznom, da prostis, organu da saopsti lozinku "krehnider autluk"...U-zap wrote:Ne znam da li ste imali iskustva sa slanjem email-a bh ministarstvima, ambasadi ma, ukratko državnim uposlenicima no iz mog ličnog iskustva navedeni ili ne odgovore ili ako odgovore taj proces traje 2-3 sedmice na najjednostavnije pitanje. Zašto je to tako? Moje mišljenje je da navedeni ne znaju koristiti email ili da provjeravaju jednom mjesečno sto je van svake pameti.
- Truba
#23 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
nije vazno nego je glupostsheilak wrote:to je neodgovorno, sorry. ako se radi o sluzbenoj komunikaciji, naravno da cu se dodatno osigurati, pogotovo ako se radi o vaznoj stvari. u mojoj sluzbenoj komunikaciji rijetko se radi o glupostima.Black swan wrote:e ja ovo mrzim...salje kona neku glupost molimo potvrdite primitaksheilak wrote:zato ja uvijek trazim potvrdu primitka maila, i u sluzbenoj i u ovoj skoro sluzbenoj komunikaciji. ako ne odgovore, onda zovem dok ne zazhale.ili odem tamo.
ponavljam na sve odgovaram odmah
-
statixx
#24 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
Direktore, dosao vam je mail.
Neka udje!
Neka udje!
- sheilak
#25 Re: Korištenje email-a - napredna vanzemaljska tehnologija
pa dobro, no ne znaju to ljudi koji ti prvu put salju mail iz neke druge firma/institucije, a radi se o bitnoj stvari.Black swan wrote:
nije vazno nego je glupost
ponavljam na sve odgovaram odmah
upravo, zbog ovakvih situacija kakve su opisane u uvodnom postu. ti onda direktno u svom odgovoru potvrdis primitak maila.
Last edited by sheilak on 21/10/2015 10:48, edited 1 time in total.