Naizgled bizarno pitanje, jer sam i sam bachelor prava, odnosno stekao sam titulu pod punim nazivom bakalaureat/bachelor prava.
Međutim, u pravilnicima stoji da je skraćenica za ovu titulu BA i naučna oblast iz koje je lice steklo titulu. Konkretan primjer nije prikazan, tako da sam primijetio da mnogi jednostavno koriste samo BA, što je oznaka za bachelora, ali ne i za oblast prava, ekonomije i sl.
Da li neko ima odgovor ? Dakle, Mujo Mujić, BA... kako dalje ? Da li je pogrešno koristiti skraćenice bacc. iur., ili univ.bacc.iur., LL.B. itd. jer one nisu one iz pravilnika, ali svako označavaju titulu koja je stečena. Da li bi to bilo KD lažno predstavljanje ili se i one mogu koristiti, ukoliko je lice zaista bachelor prava.
LP
Korištenje akademskih titula i skraćenica
Moderator: _BataZiv_0809
- Connaisseur Karlin
#2 Re: Korištenje akademskih titula i skraćenica
Pravilnici su drugaciji u pojedinim drzavama.
Gdje si zavrsio faks? Gdje zivis?
Gdje si zavrsio faks? Gdje zivis?
-
akibhf
#3 Re: Korištenje akademskih titula i skraćenica
Govorim o BiH. Ja sam završio u Bihaću.
- Connaisseur Karlin
#4 Re: Korištenje akademskih titula i skraćenica
Strani fakultet?akibhf wrote:Govorim o BiH. Ja sam završio u Bihaću.
Pitam,jer mislim da mozes postaivti inicijale univerziteta,a pojedini univerziteti imaju specificne titule. BA generlano znaci bachelor za drustvene nauke,ali i humanisticike,zato je Arts. Mozda je OK da napises B.A. in Law
Npr.moja titula je B.S., a imam i M.A.S. titulu,i opet ne mozes skuziti moje zanimanje.