Korisnici foruma u FBiH zagovaraju rat

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Locked
brico al i buregdzija
Posts: 31
Joined: 13/03/2007 17:59

Korisnici foruma u FBiH zagovaraju rat

Post by brico al i buregdzija » 14/06/2007 10:33

Da je Internet postao sekundarno oružje pojedinih religijskih struktura u BiH pokazuje primer nekih foruma gde se sakupljaju radikalno orjentisani korisnici globalne mreže koji otvoreno zagovaraju rat, zaboravljajući na žrtve i tragediju koja je zadesila tu zemlju.

Posle istupa bošnjačkog lidera Harisa Silajdžića, nezadovoljnog presudom Medjunarodnog suda pravde i pozicija u pogledu reformi Ustava i policije, aktivirali su se forumaši sarajevskog sajta "Sarajevo-x.com", prema kojima su u BiH na pomolu novi sukobi, piše banjalučki "Fokus" u izdanju za četvrtak.

"Rat se sprema, evo već je počelo sakupljanje para po Americi..., kažu, hoće Hare da ukine RS... doduše, ne rekoše kojim sredstvima", poručuje jedan forumaš.

Iako smatra da je ovako ozbiljna tema pokrenuta iz šale, jedan korisnik predvidja da novi visoki predstavnik, Miroslav Lajčak, ima godinu dana da BiH izvuče iz Švarc-Šilingove dimenzije stagnacije koja je možda taktički potez da bi se opravdala predstojeća agresija.

Forumaš piše da se u upućenijim krugovima u ovoj zemlji već otvoreno priča da će biti belaja i u BiH oko RS, ukoliko Kosovo dobije nezavisnost i da se Evropa već priprema za moguće scenarije.

U globalnom smislu kod gradjana BiH postoji strah i od eskalacije sukoba na relaciji SAD - Rusija u pogledu raketnog štita, jer bi se rat na daljinu odvijao i iznad bosanskohercegovačkog neba.

Navedeni forumaš je globalno zabrinut zbog Amerike i Rusije i postavlja pragmatično pitanje gde bi narodi iz BiH u slučaju rata velikih vojnih sila mogli da pronadju izbegličko utočište.

Sudeći po prilikama u BiH, politički, medijski, pa i ekonomski rat u mnogim glavama još nije završen, a da li će više ikada doći do oružanog sukoba verovatno znaju samo oni koji upravljaju našim globalnim selom.

(MONDO)

:lol: :lol: :lol: :lol: ..kako da ovo nije niko vidio ?


Locked