Korida u Čevljanovićima
- uvjek dobar gost
Kao što pitt reče... neka to bude okidač za revoluciju... il evoluciju ne znam više kako da se izrazim..
-
MUNAFIK
Bude bude puno raje, a i sam imam zelju da odem i da vidim._ambassador wrote:gumifufna wrote:Gledaom sam jednom koridu i nijedan bik nije ubijen,jednostavno borba kao sto je boks ili karate.Samo sto volovi kad osjete da su slabiji povuku se sto nije obicaj u boksu![]()
I jos nesto to moramo priznati htjeli ili ne ali to nam je glavna atrakcija i jedini sport koji sabere preko 100 000 gledalaca.![]()
![]()
![]()
otkud toliki prostor za raju![]()
![]()
@basta sljezove boje: poredjenje ti nije uredu. box je sport, dobrovoljan i u kojem ucesnici zaradjuju dobru lovu... sta ovaj na koridi dobije kad pobijedi? (mislim bik!)
mozda mu odgode klanje na jos koju sedmicu??? neznam, ipak se slazem da su puno prihvatljivije nego ove spanske...
Bik se kolje samo u slucaju da je toliko tesko ozljedjen da nema drugog izbora. velika vecina tih bikova dozivi duboku starst, kao sto neko vec rece, i oni su zaista heroji porodica i sela ili mjesta, naselja iz kojih dolaze. Tako da prica o klanju i ubijanju zaista nema mjesta.
U bika se puno ulaze i truda i vremena i novca, ali isto tako moze se dosta i zaraditi pa ljudi koji uzgajaju bikove od toga i zive.
Mislim da na koridi skoro svi profitiraju tak da ne vjerujem da ce se to ikada ukinuti i da za to ima ikakve potrebe!
-
Galadriela
eki borba bikova...pa još u čevljanovićima...čuvenim...
kupi mi majko top...
kupi mi majko top...
- chuchumbamayumbe
Ja sam redovan u Cevljanovicima.
Imam cak i bika, Mudonju, vazda pobjedjuje.
A sto se mesa najedemo i pive napijemo, to nigdje neJma!
LONG LIVE BOSANSKA KORIDA!
Imam cak i bika, Mudonju, vazda pobjedjuje.
A sto se mesa najedemo i pive napijemo, to nigdje neJma!
LONG LIVE BOSANSKA KORIDA!
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
budemo li morali birati izmedju koride i jebrope, ja sam za koridu
- chuchumbamayumbe
I jaMUNAFIK wrote:I jakarabaja-x wrote:budemo li morali birati izmedju koride i jebrope, ja sam za koridu
- alphonse kauders
Zvuči šega, ali prijatelj koji je bio ove godine na koridi kaže kako ti se nakon tog doživljaja promijeni percepcija života
Borbe bikova su tu uglavnom sporedne, najviše vrijedi vidjeti kakvi sve likovi hodaju i žive u ovoj našoj zemlji, npr. pobjednika u bacanju kamena s ramena, koji kosom i stasom podsjeća na Ćelu Bajramovića kako onako gol do pasa đipa u kolu, plete ga k'o da je odrastao samo uz folklor.
Anegdota sa koride: tip iza sebe šlepa u civarama onaj frižider sa pićima. Pita ga jaran ima li šta negazirano, ovaj odgovara - "ima, kako nema, ima Cola, Fanta, kisela, .."
Ispostavilo se da tip nikad nije čuo riječ "negazirano", pa je ustvario razumio neGASirano, tj. bezalkoholno (bez gasa)
Definitivno PROTIV ukidanja koride:)
Borbe bikova su tu uglavnom sporedne, najviše vrijedi vidjeti kakvi sve likovi hodaju i žive u ovoj našoj zemlji, npr. pobjednika u bacanju kamena s ramena, koji kosom i stasom podsjeća na Ćelu Bajramovića kako onako gol do pasa đipa u kolu, plete ga k'o da je odrastao samo uz folklor.
Anegdota sa koride: tip iza sebe šlepa u civarama onaj frižider sa pićima. Pita ga jaran ima li šta negazirano, ovaj odgovara - "ima, kako nema, ima Cola, Fanta, kisela, .."
Definitivno PROTIV ukidanja koride:)
-
Pusur
Ja nisam za ukidanje koride, mislim da je to stvar tradicije a ne nekog primitovnog fola, prije rata je to bila Grmecka korida(cak sam geldo na tv i neki stari dokumetarac o tome, 100 000 ljudi). Mislim da je kao sto neko rece tu borba bikova manje bitna koliko da se taj narod skupi na jednom mjestu a sto se tice zastite prava zivotinja ako sto neko vec spomenuo Spaniju, sta to ba oni rade?! Pa makar na koridama ih niko ne ubija ako sto matadori rade u Spaniji a i oni se vade na tradiciju.
Ljudi sa zdravim razumom mogu odabrati hoce li ici ili ne na takva okupljanja a ipak nekom je to festa i uzivancija i zasto ako vec nemas nikakve veze sa time zeli da ljudima to ukine?
Meni je van pameti drazanje zivotinja u kuci ali ne idem oko i ljudima pripovjedam kako je to ustvari ne prirodno za zivotinju i bla bla bla
Ljudi sa zdravim razumom mogu odabrati hoce li ici ili ne na takva okupljanja a ipak nekom je to festa i uzivancija i zasto ako vec nemas nikakve veze sa time zeli da ljudima to ukine?
Meni je van pameti drazanje zivotinja u kuci ali ne idem oko i ljudima pripovjedam kako je to ustvari ne prirodno za zivotinju i bla bla bla