Korida u Čevljanovićima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Faust

#1 Korida u Čevljanovićima

Post by Faust »

Upravo je na Hayatu išao prilog o tome da bi se famozna Čevljanska korida trebala ukinuti kad se usklade zakoni o zaštiti životinja sa evropskim standardima u toj oblasti. Ostaje pitanje da li će se mase podići ako im ukinu ovu primitivnu zabavu?
pitt

#2 Re: Korida u Čevljanovićima

Post by pitt »

Faust wrote:Upravo je na Hayatu išao prilog o tome da bi se famozna Čevljanska korida trebala ukinuti kad se usklade zakoni o zaštiti životinja sa evropskim standardima u toj oblasti. Ostaje pitanje da li će se mase podići ako im ukinu ovu primitivnu zabavu?
vala ako to n pokrene revoluciju....ja stvarno ne znam sta ce :D:D:D
chuchumbamayumbe

#3 Re: Korida u Čevljanovićima

Post by chuchumbamayumbe »

Faust wrote:Upravo je na Hayatu išao prilog o tome da bi se famozna Čevljanska korida trebala ukinuti kad se usklade zakoni o zaštiti životinja sa evropskim standardima u toj oblasti. Ostaje pitanje da li će se mase podići ako im ukinu ovu primitivnu zabavu?
Ja sam za to da ukinemo Cevljansku koridu cim Španija ukine svoju krvoločnu koridu.
Ili Španski zakoni nisu u skladu sa zakonima EU, ili bi mi preko koride u Evropu?
Ne znam zašto ukidati koridu, pogotovu Čevljansku i Grmečku? Eto, biće nam bolje ako ih ukinemo, prije ćemo u Evropu? Bićemo manji papci ako ih ukinemo, ako se svi počnemo furati na Buddha Bar, Letu Štuke i Deena?
Koliko god korida bila "primitivna", i mi smo primitivna drzava sa nekim svojim tradicijama, koji su, koliko god bile "primitivne", naša tradicija i stvarnost i ja ne mislim da ih treba ukidati.
Kome se ide na koridu neka ide, kome se ne ide, ima Štrossa, The Club, pa bujrum brate, to je IN.
mali Ninja

Post by mali Ninja »

ja radije vozim bicikl nego idem gledat krave ali isto tako sam protiv ukidanja koride ... pa vjerovatno postoje ljudi koji to vole i koji ulazu trud i novac u to, a to vjerovatno treba cjeniti :)
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

jebu nas ovi evropski standardi i principi na svakom cosku
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ne kontam zasto ljudima smeta korida u Cevljanovicima. Zekonjama i Rudonjama je mnogo bolje nego njihovoj braci u Spanjolskoj i juznoj Americi.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

basta sljezove boje wrote:ne kontam zasto ljudima smeta korida u Cevljanovicima. Zekonjama i Rudonjama je mnogo bolje nego njihovoj braci u Spanjolskoj i juznoj Americi.
ah ta juzna amerika, srcu mila i draga, ko sto bjese juliana, luciana, i mariuana, avokado, mango, i banana....
zlotscha

Post by zlotscha »

dadadadadd ajmo natjerat i lavove da jedu paradajz i patlidžane
_ambassador

Post by _ambassador »

a kako se odigrava ta nasa korida??

cim odmah traze njeno ukidanje mora da je samo odvijanje i metode koje koriste za ubijanje(?) bikova nesto van XXI stoljeca. uprkos tradiciji, mislim da se treba prilagodjavati danasnjici, jer analogno tome, borbe pasa ce dozivjeti istu sudbinu pa ce i tu biti pobuna - ali ne - posto je borba pasa svugdje zabranjena onda nece biti ni kod nas problema... valjda :?

a sto se tice spanske koride, ja sam da se ukine jer je totalno besmislen poduhvat ta "tauromaquia"...

ali spanci to nose za sobom stoljecima i ulaskom u evropu nisu imali prepreka oko toga... :roll:

sad zamisli da EU kod nas ukine, recimo, sevdah ili chevape. znam da ovo zadnje nidje veze ali tako to mnogi mogu porediti...
Mahalac

Post by Mahalac »

OLEEEEEE :D
zlotscha

Post by zlotscha »

_ambassador wrote:a kako se odigrava ta nasa korida??

cim odmah traze njeno ukidanje mora da je samo odvijanje i metode koje koriste za ubijanje(?) bikova nesto van XXI stoljeca. uprkos tradiciji, mislim da se treba prilagodjavati danasnjici, jer analogno tome, borbe pasa ce dozivjeti istu sudbinu pa ce i tu biti pobuna - ali ne - posto je borba pasa svugdje zabranjena onda nece biti ni kod nas problema... valjda :?

a sto se tice spanske koride, ja sam da se ukine jer je totalno besmislen poduhvat ta "tauromaquia"...

ali spanci to nose za sobom stoljecima i ulaskom u evropu nisu imali prepreka oko toga... :roll:
sad zamisli da EU kod nas ukine, recimo, sevdah ili chevape. znam da ovo zadnje nidje veze ali tako to mnogi mogu porediti...
ja sam jedne prilike bila na koridi (istina ne ovoj temskoj) ali vecina borbi je zavrsena tako sto nisu ni htjeli da se "bodu" jednostavno jedan bik ode i broji se kao da je izgubio. krvi nije bilo ali su ljudi jos jednom pokazali da su neprikosnoveno najgluplja, najprimitivnija i najbolesnija zivotinja koja egzistira. POBILI SU SE heheheeheheheh (ona stara : SUDIJA LOPOV) :lol:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Da nije u Celjigovicima :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

_ambassador wrote:a kako se odigrava ta nasa korida??

onda bi trebalo i boks ukinuti jer je daleko krvaviji od cevljanske koride :lol:
Faust

Post by Faust »

Image
Image
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

A mene interesuje ima li krava da gledaju te borbe bikova ?.. :lol:
gumifufna

Post by gumifufna »

Gledaom sam jednom koridu i nijedan bik nije ubijen,jednostavno borba kao sto je boks ili karate.Samo sto volovi kad osjete da su slabiji povuku se sto nije obicaj u boksu :D
I jos nesto to moramo priznati htjeli ili ne ali to nam je glavna atrakcija i jedini sport koji sabere preko 100 000 gledalaca. :shock:
Saian

Post by Saian »

jaoooooooooooo neeeeeeeee bas sam mislio s ekipom otici tamo malo, ono safari kao aaaaa steta daj nemojte ukidat jos :D :D :D da se malo zabavimo, tamo su zhivotinje josh najpitomiji stvorovi :D :D :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Saian wrote:jaoooooooooooo neeeeeeeee bas sam mislio s ekipom otici tamo malo, ono safari kao aaaaa steta daj nemojte ukidat jos :D :D :D da se malo zabavimo, tamo su zhivotinje josh najpitomiji stvorovi :D :D :D
a eto, i ja se bila obradovala da cu kad-tad napokon biti svjedokom mecheva stoljeca: tajson protiv tarze, lugo vs. shljizgo, ili ronaldinjo protiv brijezonje :D:D

nishta od toga, odoshe predaleko sa ovim evropeiziranjem :roll::roll::D:D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

lady midnight wrote:
Saian wrote:jaoooooooooooo neeeeeeeee bas sam mislio s ekipom otici tamo malo, ono safari kao aaaaa steta daj nemojte ukidat jos :D :D :D da se malo zabavimo, tamo su zhivotinje josh najpitomiji stvorovi :D :D :D
a eto, i ja se bila obradovala da cu kad-tad napokon biti svjedokom mecheva stoljeca: tajson protiv tarze, lugo vs. shljizgo, ili ronaldinjo protiv brijezonje :D:D

Kad sam na pijaci vidio poster Seke Aleksic sa parovima za koridu i par BRIZONJA - TSUNAMI pao sam s kesama na sred pijace ispod pulta od smijeha :D
lady midnight

Post by lady midnight »

Citizen-X wrote:
lady midnight wrote:

Kad sam na pijaci vidio poster Seke Aleksic sa parovima za koridu i par BRIZONJA - TSUNAMI pao sam s kesama na sred pijace ispod pulta od smijeha :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
a je li seka pada pod :oops: :D brizonju ili pod tsunamija :D:D:D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

lady midnight wrote:
Citizen-X wrote:
lady midnight wrote: a eto, i ja se bila obradovala da cu kad-tad napokon biti svjedokom mecheva stoljeca: tajson protiv tarze, lugo vs. shljizgo, ili ronaldinjo protiv brijezonje :D:D

:lol: :lol: :lol: :lol:
a je li seka pada pod :oops: :D brizonju ili pod tsunamija :D:D:D
Nisam pogled'o izvjestaj poslije meca kojem je poletjela u zagrljaj da mu podigne - rep :D :D
Šandor

Post by Šandor »

Ne valja va slika gore. Na koridi je bilo još barem 10 puta toliko ljudi. :D
Faust

Post by Faust »

Šandor wrote:Ne valja va slika gore. Na koridi je bilo još barem 10 puta toliko ljudi. :D
Kako znaš? :D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Prvo neka vrate originalni naziv ove manifestacije - "Bodljavina bikova" , pa onda mozemo pricati. :D
_ambassador

Post by _ambassador »

gumifufna wrote:Gledaom sam jednom koridu i nijedan bik nije ubijen,jednostavno borba kao sto je boks ili karate.Samo sto volovi kad osjete da su slabiji povuku se sto nije obicaj u boksu :D
I jos nesto to moramo priznati htjeli ili ne ali to nam je glavna atrakcija i jedini sport koji sabere preko 100 000 gledalaca. :shock:
:shock: :shock: :shock:
otkud toliki prostor za raju :lol: :lol:

@basta sljezove boje: poredjenje ti nije uredu. box je sport, dobrovoljan i u kojem ucesnici zaradjuju dobru lovu... sta ovaj na koridi dobije kad pobijedi? (mislim bik!)

mozda mu odgode klanje na jos koju sedmicu??? neznam, ipak se slazem da su puno prihvatljivije nego ove spanske...
Post Reply