Korekturni lak?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rusmir.ba

#1 Korekturni lak?

Post by rusmir.ba »

Imam par ogrebotina na vratima gdje je skinut lak i "dere" bijela podloga. Posto mi se ne farba sve samo bih to malo "pocrvenio" da ne odudara od ostatka, pa mi rekose da se moze nekim korekturnim lakom?

Zna li neko sta je to i gdje kupiti?

Ili mozda da mi naprav sprej gore na Aneksu, to oblijepim okolo papirnom trakom i prespricam. Ne bolujem od estetike, al da je bar slicna boja :)
johntra

#2 Re: Korekturni lak?

Post by johntra »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... ak+za+auto

evo ti slična tema, a najbolji ti je izbor ove bočice sa lakom iz Obija...sedam maraka bočica, imaš raznih boja...kupio sebi i ne izgleda loše...taman za takve ogrebotine...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#4 Re: Korekturni lak?

Post by corolla02 »

Rus, jesil ti siguran da ovo auto nije farbano nanovo!?
rusmir.ba

#5 Re: Korekturni lak?

Post by rusmir.ba »

jesam, utrefio sam na tipa koji je radio u ASA autu na prodaji kada je banka ove kupovala, i trazila izricito crvene :D

a i da jeste meni vise smeta sto ovdje fali boje nego da je farbana :lol:

pokusat cu ovo "home made" sam da se ne vidi bjela boja, genijalac skidao naljepnice i ovo ostalo, garant sarafcigerom..cccc
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#6 Re: Korekturni lak?

Post by corolla02 »

rusmir.ba wrote:jesam, utrefio sam na tipa koji je radio u ASA autu na prodaji kada je banka ove kupovala, i trazila izricito crvene :D

a i da jeste meni vise smeta sto ovdje fali boje nego da je farbana :lol:

pokusat cu ovo "home made" sam da se ne vidi bjela boja, genijalac skidao naljepnice i ovo ostalo, garant sarafcigerom..cccc
Mozda neces dobiti zeljeni rezultat, mozda da lakiras taj dio nasire okolo tih bijelih fleka, to mi sa ovih slika djeluje vise nego neka fasnica napravljena civijom ili sarafzingerom?
Or it's just me!
:D
rusmir.ba

#7 Re: Korekturni lak?

Post by rusmir.ba »

made by sarafcifer :D

ja cu prvo testirati par sitnijih ogrebotina naprijed pa ako bude islo prelazim na ove vece :)
Post Reply