Koprivna - Sanski Most (Ostra Luka)

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
lotPi

#1 Koprivna - Sanski Most (Ostra Luka)

Post by lotPi »

Pozdrav.

Posto mi prema karti Koprivna pripada Sanskom Mostu, je li neko moze malo vise da kaze o tom mjestu.
Je li pripada federaciji ili "rs-u", ko sada zivi tamo, je li blizu rijeke Sane i sl?
Postojili negdje na netu nesto o tom mjestu?

U kakvom su stanju vikendice na tom podrucju i je li podrucje minirano :) (u ratnom periodu)

Unaprijed zahvalan.
Bosanski_kralj

#2 Re: Koprivna - Sanski Most (Ostra Luka)

Post by Bosanski_kralj »

Ja ti znam za Korpvine (Donju i Gornju) kod Cazina. Nisam znao da postoji i treća. :D
lotPi

#3 Re: Koprivna - Sanski Most (Ostra Luka)

Post by lotPi »

Hvala na informacijama.
Posto sam zainteresovan za kupovinu u tom dijelu, htio bih znati kako je sa razaranjem/obnovom na tom podrucju.
Je li to bosnjacko ili srpsko naselje (trenutno)?

unaprijed zahvalan
bingov buraz

#4 Re: Koprivna - Sanski Most (Ostra Luka)

Post by bingov buraz »

lotPi wrote:Hvala na informacijama.
Posto sam zainteresovan za kupovinu u tom dijelu, htio bih znati kako je sa razaranjem/obnovom na tom podrucju.

unaprijed zahvalan
ArBiH je u onoj jesenjoj ofanzivi 1995 oslobodila Koprivnu a naknadno je ista razmjenjena za selo Velecevo (Kljuc).Koprivna je prije rata bila gotovo 100% naseljena srpskim zivljem,vecih razaranja nije bilo i nije minirano.

Ako te jos nesto zanima pitaj.
JBL

#5 Re: Koprivna - Sanski Most (Ostra Luka)

Post by JBL »

lotPi wrote:Hvala na informacijama.

unaprijed zahvalan
Nisam siguran zasto bi covjek gurao bas tamo osim ako imas neki extra razlog. To da je na granici sa PD mi i nije bas plus. Uz samo rijeku sam ljetos vidio vise placeva na prodaju ali ja tamo ... :roll: Idi dublje u Federaciju tj. u okolinu SM ili Kljuca. Jos uvijek mozes naci rusevnu ili pokrpanu kucu/vikend. Zemlja je haman djaba.
Post Reply