AAAA zato on kazeAliceInChains wrote:
Trebali bi radi sigurnosti napraviti i trecu....da ih Dodo i ekipa u zurbi ne opeglaju sa tenkovima
" SDS je htio napraviti brzu cestu banja luka doboj, mi smo rekli NE ... mi hocemo autoput BL- Doboj"
AAAA zato on kazeAliceInChains wrote:
Trebali bi radi sigurnosti napraviti i trecu....da ih Dodo i ekipa u zurbi ne opeglaju sa tenkovima
''Duva" balon BELIKA CPBIJA u horizontali:Komrad wrote:Gdje nam nestade
Ministar saobracaja i komunikacija ... Sarajevo-x.com-a ????

Vidi ... ovdje svi imamo izbor ... ili ovako kako je sad ili rat...Ukosheni wrote:Ljudi, ako neko zatrazi da navedete 2 glavna neresena problema koje Vas narod danas i dugorocno ima, a vi ne navedete disfunkcionalnu Federaciju i teritorijalni diskontinuitet, promasili ste.
Bez resavanja pitanja ozbiljnog (ne formalnog) suvereniteta sve ostalo se nikako ne moze resiti. Postavlja se pitanje kome je to u interesu??
Jedno je sigurno, nije Eno Bosnolog iz Amerike i slicni njemu u stanju ni osetiti (jer je daleko), ni shvatiti (zbog licne sudbine, a ni zbog kapaciteta) gde se nalaze glavni problemi. Tako da... trucati moze svako, a imati neku korisnu ideju samo poneko.
Daj covece kakav sukob, kakav je to uslovni refleks. "Piece of mind" je u pitanju u mojim postovima, ti ga tretiraj kako ti odgovara.Komrad wrote: Vidi ... ovdje svi imamo izbor ... ili ovako kako je sad ili rat...
prema tome ... ne trebamo otvarati stvari koje nas vode sukobu .. a kad do sukoba dodje onda je sve moguce
prema tome ... bolje je drzati se konstruktivnog dijaloga i rati na onome sto svakom narodu donosi dobro
Pa u slucaju da nam neko zabrani put preko mrkonjica??Ukosheni wrote:Daj covece kakav sukob, kakav je to uslovni refleks. "Piece of mind" je u pitanju u mojim postovima, ti ga tretiraj kako ti odgovara.Komrad wrote: Vidi ... ovdje svi imamo izbor ... ili ovako kako je sad ili rat...
prema tome ... ne trebamo otvarati stvari koje nas vode sukobu .. a kad do sukoba dodje onda je sve moguce
prema tome ... bolje je drzati se konstruktivnog dijaloga i rati na onome sto svakom narodu donosi dobro
Odlicno, i kad vidis pravce koji su rezultat vise interesa, najcesce suprotnih nekad podudarnih, kazi mi kako su ljudi tvog ideniteta u kreiranju ovog ucestvovali? Samo kao posmatraci, ili ipak treba napraviti iskorak i na bilo kakav nacin ucestvovati. Dacu ti ideju, i Srbija i Hrvatska, jadne kakve su, i zajedno sa rbima i Hrvatima sa teritorije RS i FBiH su ovako ili onako ucestvovali. Jeste li vi? Ako se to ne upitas onda bi se trebao zabrinuti.bicebolje wrote:Proširi vidike, u EU nema granica
Ovako bogumile, i tvoj post ponesto govori, ali osim bespotrebnog vapaja bas ne doprinosi nije dnom aspektu rasprave.bogumil-8 wrote:Molim vas ne dgovarajte g. ukošenom dok se ne upristoji sve državljane BiH i sve probleme u BiH gledati kao zajedničke probleme svih državljana BiH ( neka priča sam sa sobom i svojim fantazijama).
Ukosheni wrote:Ovako bogumile, i tvoj post ponesto govori, ali osim bespotrebnog vapaja bas ne doprinosi nije dnom aspektu rasprave.bogumil-8 wrote:Molim vas ne dgovarajte g. ukošenom dok se ne upristoji sve državljane BiH i sve probleme u BiH gledati kao zajedničke probleme svih državljana BiH ( neka priča sam sa sobom i svojim fantazijama).
Imam jedno pitanje za tebe, ako se nisi naljutio na mene: Zasto, pobogu, problemi "drzavljana BiH" moraju da se tretiraju jednako? Ako ikada na ovo kvalitetno odgovoris stvarno bih te cenio do kraja zivota.
Sva tri su naroda u BiH teritorijalno spojeni, nema granice izmedju Srba Drvara i Srba Sekovica, kao sto nema granice izmedju Bosnjaka Srebrenice i Bosnjaka Bihaca. A do mora se moze i preko Svitave ako je nekom mrsko prelaziti medjunarodnu granicu.Ukosheni wrote:Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na morehercegovac_pravi wrote: Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više![]()
A ovo i jeste prijateljska razmjena mišljenja. Zbog čega te Albanac na graničnom prelazu između Republike Kosova i ostataka nekadašnje Srbije asocira na neprijateljstvo? Pa Kosovari su demokratski narod koji ne gaji neprijateljstvo prema svojim susjedima.
Izrazavajuci se recnikom nekog filozofa ili politicki korektnog diskutanta moze se i to reci, ali realna vlast (realni suverenitet) nije isti na nekim od lokacija koj spoinjes.1gorstak wrote:Sva tri su naroda u BiH teritorijalno spojeni, nema granice izmedju Srba Drvara i Srba Sekovica, kao sto nema granice izmedju Bosnjaka Srebrenice i Bosnjaka Bihaca. A do mora se moze i preko Svitave ako je nekom mrsko prelaziti medjunarodnu granicu.Ukosheni wrote:Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na morehercegovac_pravi wrote: Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više![]()
A ovo i jeste prijateljska razmjena mišljenja. Zbog čega te Albanac na graničnom prelazu između Republike Kosova i ostataka nekadašnje Srbije asocira na neprijateljstvo? Pa Kosovari su demokratski narod koji ne gaji neprijateljstvo prema svojim susjedima.
Bitno je da postoji pravni okvir, a ksenofobe cemo vec da pobjedimo.Ukosheni wrote:Izrazavajuci se recnikom nekog filozofa ili politicki korektnog diskutanta moze se i to reci, ali realna vlast (realni suverenitet) nije isti na nekim od lokacija koj spoinjes.1gorstak wrote:Sva tri su naroda u BiH teritorijalno spojeni, nema granice izmedju Srba Drvara i Srba Sekovica, kao sto nema granice izmedju Bosnjaka Srebrenice i Bosnjaka Bihaca. A do mora se moze i preko Svitave ako je nekom mrsko prelaziti medjunarodnu granicu.Ukosheni wrote:Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na more
Ukosheni wrote:Ljudi, ako neko zatrazi da navedete 2 glavna neresena problema koje Vas narod danas i dugorocno ima, a vi ne navedete disfunkcionalnu Federaciju i teritorijalni diskontinuitet, promasili ste.
Bez resavanja pitanja ozbiljnog (ne formalnog) suvereniteta sve ostalo se nikako ne moze resiti. Postavlja se pitanje kome je to u interesu??
Jedno je sigurno, nije Eno Bosnolog iz Amerike i slicni njemu u stanju ni osetiti (jer je daleko), ni shvatiti (zbog licne sudbine, a ni zbog kapaciteta) gde se nalaze glavni problemi. Tako da... trucati moze svako, a imati neku korisnu ideju samo poneko.
Ja sam prvi i jedan od rijetkih na Forumu ovdje koji je zvanicno i iskreno za nacionalnu drzavu Bosnjaka.sa obzirom na... wrote:Da probam odgovoriti Ukocenom posto vidim da niko ozbiljno nije probao ...
Iz postavljene teme slutim pitanje upuceno Bosnjacima, kako vi mislite opstati, nemate teritorijalnu povezanost svojih vecinskih teritorija, i sta mislite po tom pitanju uraditi, sta vam je prioritet...
Ovo pitanje pretpostavlja da su Bosnjaci priznali smrt BIH, sada je samo ostalo tehnicko pitanje razgranicenja..
Vidi se da ne znas Bosnjake...
Oni jednostavno ne razmisljaju u kategorijama razgranicenja kao Srbi i Hrvati, oni znaju da raspadom BIH oni svakako gube bez obzira kako se razgranicenje izvrsilo, i zato se grcevito bore za njen postanak...
Recimo hipotetski, Srbi i Hrvati se dogovore za BIH nema perspektivu, de da se to podijeli ali da se uvazi potreba Bosnjaka za mogucom i opstojnom drzavom, pa dodju i reknu Bosnjacima: evo bicemo velikodusni, dascemo vam Mrkonjic grad i Sipovo da povezete Bihac sa ostatkom teritorije, vraticemo vam Srebrenicu i dati teritorijalni koridor do nje, dacemo vam Stolac, Berkovice , i dio Popovog polja ukljucujuci i mali dio obale (Prevlaka ili dio oko Herceg novog koji je 50-tih Djuro Pucar Stari dao Crnoj gori), pa sebi napravite prugu Istocni Mostar-Prevlaka-more luka.
Dakle imate kompaktnu teritoriju, svoju luku, Srbi i Hrvati vas ne mogu gusiti, znaci imate nacionalnu drzavu koju moze opstati, sta kazete ?
Bosnjaci bi jednoglasno odbili![]()
Srbi i Hrvati bi se nasli u cudu, sta je ovim muslimanima, nudimo im formiranje funkcionalne nacionalne drzave, oni odbijaju u korist dalje gnjavaze i jahanja mrtvog konja zvanog avnojevska BIH, koja zbog unutrasnjih protivrjecnosti ne moze napredovati vec je osudjena na vjecito tapkanje u mjestu i stagnaciju![]()
Ovi muslimani stvarno nisu normalni ! !
Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti nebo,.......Komrad wrote:Ja sam prvi i jedan od rijetkih na Forumu ovdje koji je zvanicno i iskreno za nacionalnu drzavu Bosnjaka.sa obzirom na... wrote:Da probam odgovoriti Ukocenom posto vidim da niko ozbiljno nije probao ...
Iz postavljene teme slutim pitanje upuceno Bosnjacima, kako vi mislite opstati, nemate teritorijalnu povezanost svojih vecinskih teritorija, i sta mislite po tom pitanju uraditi, sta vam je prioritet...
Ovo pitanje pretpostavlja da su Bosnjaci priznali smrt BIH, sada je samo ostalo tehnicko pitanje razgranicenja..
Vidi se da ne znas Bosnjake...
Oni jednostavno ne razmisljaju u kategorijama razgranicenja kao Srbi i Hrvati, oni znaju da raspadom BIH oni svakako gube bez obzira kako se razgranicenje izvrsilo, i zato se grcevito bore za njen postanak...
Recimo hipotetski, Srbi i Hrvati se dogovore za BIH nema perspektivu, de da se to podijeli ali da se uvazi potreba Bosnjaka za mogucom i opstojnom drzavom, pa dodju i reknu Bosnjacima: evo bicemo velikodusni, dascemo vam Mrkonjic grad i Sipovo da povezete Bihac sa ostatkom teritorije, vraticemo vam Srebrenicu i dati teritorijalni koridor do nje, dacemo vam Stolac, Berkovice , i dio Popovog polja ukljucujuci i mali dio obale (Prevlaka ili dio oko Herceg novog koji je 50-tih Djuro Pucar Stari dao Crnoj gori), pa sebi napravite prugu Istocni Mostar-Prevlaka-more luka.
Dakle imate kompaktnu teritoriju, svoju luku, Srbi i Hrvati vas ne mogu gusiti, znaci imate nacionalnu drzavu koju moze opstati, sta kazete ?
Bosnjaci bi jednoglasno odbili![]()
Srbi i Hrvati bi se nasli u cudu, sta je ovim muslimanima, nudimo im formiranje funkcionalne nacionalne drzave, oni odbijaju u korist dalje gnjavaze i jahanja mrtvog konja zvanog avnojevska BIH, koja zbog unutrasnjih protivrjecnosti ne moze napredovati vec je osudjena na vjecito tapkanje u mjestu i stagnaciju![]()
Ovi muslimani stvarno nisu normalni ! !
Iako imam takvo misljenje nikad ne bih pristao da mi bilo koji Srbin ili Hrvat daje komad MOJE zemlje
i da meni odredjuju odakle i dokle ce biti moja drzava, sta mogu dobiti i koliko mogu dobiti ...
Ako se ikad BiH bude dijelila dijelit ce se KAD to Bosnjaci kazu i tu drzavu ce ciniti one opcine za koje se BOSNJACI odrede...
Do nacionalne Bosnjacke drzave se moze doci na dva nacina prvi je podjela BiH sto se sigurno nece desiti u skorije vrijeme
a druga je ono sto mnogi ovdje potenciraju a to je natalitet te napustanje BiH od strane Srba i Hrvata
Zar sam rekao da nije ili da mi se ne svidja?Bosnolog wrote:
Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti neba,.......
Spominjao si podjele,.....lose igras vide ti se karte,.......Komrad wrote:Zar sam rekao da nije ili da mi se ne svidja?Bosnolog wrote:
Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti neba,.......
Onda procitaj sav tekst.. nemoj samo izvlaciti iz konteksta ...Bosnolog wrote:Spominjao si podjele,.....lose igras vide ti se karte,.......Komrad wrote:Zar sam rekao da nije ili da mi se ne svidja?Bosnolog wrote:
Nebitno je gdje se kolega nalazi jer medju Bosnjacima preovladava ovaj njegov stav. Ti si taj ciji su stavovi strani bosnjackoj politickoj sceni, pa makar i u Pruscu da zivis.japijem wrote:I gdje ti u tim granicama živiš ili si ipak izabrao neko drugo mjesto, prikladnije za život i odgoj djece.Bosnolog wrote:Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti nebo,.......Komrad wrote:Do nacionalne Bosnjacke drzave se moze doci na dva nacina prvi je podjela BiH sto se sigurno nece desiti u skorije vrijeme
a druga je ono sto mnogi ovdje potenciraju a to je natalitet te napustanje BiH od strane Srba i Hrvata