Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Locked
Komrad

#101 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

AliceInChains wrote:
Trebali bi radi sigurnosti napraviti i trecu....da ih Dodo i ekipa u zurbi ne opeglaju sa tenkovima
AAAA zato on kaze
" SDS je htio napraviti brzu cestu banja luka doboj, mi smo rekli NE ... mi hocemo autoput BL- Doboj"
Komrad

#102 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Gdje nam nestade
Ministar saobracaja i komunikacija ... Sarajevo-x.com-a ????
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#103 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by PipiDugaDevetka »

Komrad wrote:Gdje nam nestade
Ministar saobracaja i komunikacija ... Sarajevo-x.com-a ????
''Duva" balon BELIKA CPBIJA u horizontali:
Image
Laku noć!
muha_sa

#104 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by muha_sa »

meni bi rahatluk bio kad bi mi asfaltirali Gradačačku ulicu---polomih onu baraku od aVta :D
nista novo

#105 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by nista novo »

A sta je ovdje tema???
Ukosheni

#106 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Ljudi, ako neko zatrazi da navedete 2 glavna neresena problema koje Vas narod danas i dugorocno ima, a vi ne navedete disfunkcionalnu Federaciju i teritorijalni diskontinuitet, promasili ste.
Bez resavanja pitanja ozbiljnog (ne formalnog) suvereniteta sve ostalo se nikako ne moze resiti. Postavlja se pitanje kome je to u interesu??
Jedno je sigurno, nije Eno Bosnolog iz Amerike i slicni njemu u stanju ni osetiti (jer je daleko), ni shvatiti (zbog licne sudbine, a ni zbog kapaciteta) gde se nalaze glavni problemi. Tako da... trucati moze svako, a imati neku korisnu ideju samo poneko.
Komrad

#107 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:Ljudi, ako neko zatrazi da navedete 2 glavna neresena problema koje Vas narod danas i dugorocno ima, a vi ne navedete disfunkcionalnu Federaciju i teritorijalni diskontinuitet, promasili ste.
Bez resavanja pitanja ozbiljnog (ne formalnog) suvereniteta sve ostalo se nikako ne moze resiti. Postavlja se pitanje kome je to u interesu??
Jedno je sigurno, nije Eno Bosnolog iz Amerike i slicni njemu u stanju ni osetiti (jer je daleko), ni shvatiti (zbog licne sudbine, a ni zbog kapaciteta) gde se nalaze glavni problemi. Tako da... trucati moze svako, a imati neku korisnu ideju samo poneko.
Vidi ... ovdje svi imamo izbor ... ili ovako kako je sad ili rat...
prema tome ... ne trebamo otvarati stvari koje nas vode sukobu .. a kad do sukoba dodje onda je sve moguce
prema tome ... bolje je drzati se konstruktivnog dijaloga i rati na onome sto svakom narodu donosi dobro
Ukosheni

#108 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Pogledajte izvestaj ICG-a, novi, u vezi Federacije. Na stranu to sto je u pitanju interesna grupa, ali moze dati neke naznake za onog ko zna da cita izmedju redova,
Ukosheni

#109 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

Komrad wrote: Vidi ... ovdje svi imamo izbor ... ili ovako kako je sad ili rat...
prema tome ... ne trebamo otvarati stvari koje nas vode sukobu .. a kad do sukoba dodje onda je sve moguce
prema tome ... bolje je drzati se konstruktivnog dijaloga i rati na onome sto svakom narodu donosi dobro
Daj covece kakav sukob, kakav je to uslovni refleks. "Piece of mind" je u pitanju u mojim postovima, ti ga tretiraj kako ti odgovara.
Komrad

#110 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:
Komrad wrote: Vidi ... ovdje svi imamo izbor ... ili ovako kako je sad ili rat...
Daj covece kakav sukob, kakav je to uslovni refleks. "Piece of mind" je u pitanju u mojim postovima, ti ga tretiraj kako ti odgovara.
Pa u slucaju da nam neko zabrani put preko mrkonjica??
A od kad ste to vi srbi miroljubiv narod?
bogumil-8

#111 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by bogumil-8 »

Molim vas ne dgovarajte g. ukošenom dok se ne upristoji sve državljane BiH i sve probleme u BiH gledati kao zajedničke probleme svih državljana BiH ( neka priča sam sa sobom i svojim fantazijama).
Last edited by bogumil-8 on 14/11/2010 18:02, edited 1 time in total.
Ukosheni

#112 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

bicebolje wrote:Proširi vidike, u EU nema granica

Image
Odlicno, i kad vidis pravce koji su rezultat vise interesa, najcesce suprotnih nekad podudarnih, kazi mi kako su ljudi tvog ideniteta u kreiranju ovog ucestvovali? Samo kao posmatraci, ili ipak treba napraviti iskorak i na bilo kakav nacin ucestvovati. Dacu ti ideju, i Srbija i Hrvatska, jadne kakve su, i zajedno sa rbima i Hrvatima sa teritorije RS i FBiH su ovako ili onako ucestvovali. Jeste li vi? Ako se to ne upitas onda bi se trebao zabrinuti.
Ukosheni

#113 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

bogumil-8 wrote:Molim vas ne dgovarajte g. ukošenom dok se ne upristoji sve državljane BiH i sve probleme u BiH gledati kao zajedničke probleme svih državljana BiH ( neka priča sam sa sobom i svojim fantazijama).
Ovako bogumile, i tvoj post ponesto govori, ali osim bespotrebnog vapaja bas ne doprinosi nije dnom aspektu rasprave.

Imam jedno pitanje za tebe, ako se nisi naljutio na mene: Zasto, pobogu, problemi "drzavljana BiH" moraju da se tretiraju jednako? Ako ikada na ovo kvalitetno odgovoris stvarno bih te cenio do kraja zivota.
jarancuga

#114 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by jarancuga »

Ukosheni wrote:
bogumil-8 wrote:Molim vas ne dgovarajte g. ukošenom dok se ne upristoji sve državljane BiH i sve probleme u BiH gledati kao zajedničke probleme svih državljana BiH ( neka priča sam sa sobom i svojim fantazijama).
Ovako bogumile, i tvoj post ponesto govori, ali osim bespotrebnog vapaja bas ne doprinosi nije dnom aspektu rasprave.

Imam jedno pitanje za tebe, ako se nisi naljutio na mene: Zasto, pobogu, problemi "drzavljana BiH" moraju da se tretiraju jednako? Ako ikada na ovo kvalitetno odgovoris stvarno bih te cenio do kraja zivota.

ukosheni...
zato sto bi svi gradjani trebali biti isti pred zakonom, odnosno drzava BiH je duzna svakog svog gradjana jednako tretirati i odnositi se prema njemu kao gradjaninu drzave BiH a ne kao bosnjaku, srbinu, hrvatu itd...
naravno, ako je doticna osoba lojana zakonima drzave BiH...a ako ne, razgulite preko drine odnosno save pa tamo trazite svoja prava...
ova zemlja je bila i bit ce vazda BiH...jer ne mozete vi nju toliko mrziti koliko je BiH patriote mogu voljeti...
1gorstak

#115 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by 1gorstak »

Ukosheni wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više :?
A ovo i jeste prijateljska razmjena mišljenja. Zbog čega te Albanac na graničnom prelazu između Republike Kosova i ostataka nekadašnje Srbije asocira na neprijateljstvo? Pa Kosovari su demokratski narod koji ne gaji neprijateljstvo prema svojim susjedima.
Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na more :)
Sva tri su naroda u BiH teritorijalno spojeni, nema granice izmedju Srba Drvara i Srba Sekovica, kao sto nema granice izmedju Bosnjaka Srebrenice i Bosnjaka Bihaca. A do mora se moze i preko Svitave ako je nekom mrsko prelaziti medjunarodnu granicu.
Ukosheni

#116 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Ukosheni »

1gorstak wrote:
Ukosheni wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pa kud ću lakše? JA zbog tebe usporio do maksimuma a tebi opet prebrzo i tražiš da usporim još više :?
A ovo i jeste prijateljska razmjena mišljenja. Zbog čega te Albanac na graničnom prelazu između Republike Kosova i ostataka nekadašnje Srbije asocira na neprijateljstvo? Pa Kosovari su demokratski narod koji ne gaji neprijateljstvo prema svojim susjedima.
Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na more :)
Sva tri su naroda u BiH teritorijalno spojeni, nema granice izmedju Srba Drvara i Srba Sekovica, kao sto nema granice izmedju Bosnjaka Srebrenice i Bosnjaka Bihaca. A do mora se moze i preko Svitave ako je nekom mrsko prelaziti medjunarodnu granicu.
Izrazavajuci se recnikom nekog filozofa ili politicki korektnog diskutanta moze se i to reci, ali realna vlast (realni suverenitet) nije isti na nekim od lokacija koj spoinjes.
Cemu sluzi uopste jezik koji negira odnose? to je kao kad bi lekar radio sa fotografijom pacijenta a ne laboratorijskim nalazom.
sa obzirom na...

#117 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by sa obzirom na... »

Da probam odgovoriti Ukocenom posto vidim da niko ozbiljno nije probao ...

Iz postavljene teme slutim pitanje upuceno Bosnjacima, kako vi mislite opstati, nemate teritorijalnu povezanost svojih vecinskih teritorija, i sta mislite po tom pitanju uraditi, sta vam je prioritet...

Ovo pitanje pretpostavlja da su Bosnjaci priznali smrt BIH, sada je samo ostalo tehnicko pitanje razgranicenja..

Vidi se da ne znas Bosnjake...

Oni jednostavno ne razmisljaju u kategorijama razgranicenja kao Srbi i Hrvati, oni znaju da raspadom BIH oni svakako gube bez obzira kako se razgranicenje izvrsilo, i zato se grcevito bore za njen postanak...

Recimo hipotetski, Srbi i Hrvati se dogovore za BIH nema perspektivu, de da se to podijeli ali da se uvazi potreba Bosnjaka za mogucom i opstojnom drzavom, pa dodju i reknu Bosnjacima: evo bicemo velikodusni, dascemo vam Mrkonjic grad i Sipovo da povezete Bihac sa ostatkom teritorije, vraticemo vam Srebrenicu i dati teritorijalni koridor do nje, dacemo vam Stolac, Berkovice , i dio Popovog polja ukljucujuci i mali dio obale (Prevlaka ili dio oko Herceg novog koji je 50-tih Djuro Pucar Stari dao Crnoj gori), pa sebi napravite prugu Istocni Mostar-Prevlaka-more luka.
Dakle imate kompaktnu teritoriju, svoju luku, Srbi i Hrvati vas ne mogu gusiti, znaci imate nacionalnu drzavu koju moze opstati, sta kazete ?

Bosnjaci bi jednoglasno odbili :-D

Srbi i Hrvati bi se nasli u cudu, sta je ovim muslimanima, nudimo im formiranje funkcionalne nacionalne drzave, oni odbijaju u korist dalje gnjavaze i jahanja mrtvog konja zvanog avnojevska BIH, koja zbog unutrasnjih protivrjecnosti ne moze napredovati vec je osudjena na vjecito tapkanje u mjestu i stagnaciju :-)

Ovi muslimani stvarno nisu normalni ! ! :?
1gorstak

#118 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by 1gorstak »

Ukosheni wrote:
1gorstak wrote:
Ukosheni wrote:Evo sve sto si rekao si u pravu, ali nije tema. Tema je opcije za teritorijalno spajanje tvog naroda i eventualni izlazak na more :)
Izrazavajuci se recnikom nekog filozofa ili politicki korektnog diskutanta moze se i to reci, ali realna vlast (realni suverenitet) nije isti na nekim od lokacija koj spoinjes.
Bitno je da postoji pravni okvir, a ksenofobe cemo vec da pobjedimo.
Bosnolog

#119 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Bosnolog »

Ukosheni wrote:Ljudi, ako neko zatrazi da navedete 2 glavna neresena problema koje Vas narod danas i dugorocno ima, a vi ne navedete disfunkcionalnu Federaciju i teritorijalni diskontinuitet, promasili ste.
:mrgreen:

Vidim da se brines za one sto vas citaju kao dijeciji bukvar a ti Dzonzi (Jony) ocito ne mozes da zivis bez nas ako ne turas nos u nase bosansko prkno kao da si ovisnik o njemu,.....

Odgovor na ovo tvoje postavljeno pitanje je u velikosrpskoj bolesnoj politici majcice Servije i njenog genocidnog kopileta Republike Sumske,kao posljedicama dvodecenijskog velikosrpskog zla.......Za vas je jedino rijesenje i lijek docekivati vas unutar BiH na nasim drumovima poput pirata i da se gologuzi vratite u majcicu placuci da bi nas nakon toga izbjegavali i zaobilazili u sirokom luku,Sa vama sto manja razmjena na svim nivoima i putnog povezivanaj je nas nacionalni i dugorocni interes .....jos bolja ideja bi bila bosanska verzija kineskog zida na Drini dok se sami medusobno ne ocistite jer ce se to svakako na kraju dogoditi,tek nakon toga razmisliti da li sa vama imati bolje odnose......

Servija sve vise dobija ispostavu racuna proslosti,bilo bi ti mnogo korisnije da svoje forumsko vrijeme ulozis da pomognes ozdravljenju vlastite drzave i drustva prije nego ostanes bez nje,......Vasa dvodecenijksa briga za Serboslaviju je uzrokovala da sada neznate gdje su vam granice unutar majcice koja se raspada,....a Sumska ce da dozivi demografsku kosovizaciju ili bosansku oluju,bez obzira koliko got ti pokusavao da se bavis stvarima u BiH i da nam prodajes bijele bubrege,.......O vama su konacno svi naucili u regiji i svijetu ko ste i sto ste,i zbog toga ste od svih u regionu odbaceni i odhebani da se gusite u vlastitom brlogu zla koji ste sami stvorili i gajili sve ove godine,.......

Ja kao pojedinac sam samo dio multimilionske armije regije koja misli identicno o vama a generacije koje dolaze ce imati nista bolje misljenje i sliku o vama jer je toliko zlih tragova i zapisa ostalo o vasem barbarizmu i velikosrbizmu da se nikada od toga necete moci oprati,.......

Mi cemo planirati i praviti putne komunikacije koje su prevashodno od naseg,naconalnog,privrednog i drzavnog interesa a takvi kao ti i vi iz zemlje zla ce te najmanje biti konsolidovani i pitani u vezi toga,.....Za sada nas interesuje jedino Sandzak a taj dio je vec odrade od strane onih kojima ste vec kleknuli na koljena jer ste pred bankrotom i na kolektivnoj rasprodaji,....
Komrad

#120 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

sa obzirom na... wrote:Da probam odgovoriti Ukocenom posto vidim da niko ozbiljno nije probao ...

Iz postavljene teme slutim pitanje upuceno Bosnjacima, kako vi mislite opstati, nemate teritorijalnu povezanost svojih vecinskih teritorija, i sta mislite po tom pitanju uraditi, sta vam je prioritet...

Ovo pitanje pretpostavlja da su Bosnjaci priznali smrt BIH, sada je samo ostalo tehnicko pitanje razgranicenja..

Oni jednostavno ne razmisljaju u kategorijama razgranicenja kao Srbi i Hrvati, oni znaju da raspadom BIH oni svakako gube bez obzira kako se razgranicenje izvrsilo, i zato se grcevito bore za njen postanak...

Recimo hipotetski, Srbi i Hrvati se dogovore za BIH nema perspektivu, de da se to podijeli ali da se uvazi potreba Bosnjaka za mogucom i opstojnom drzavom, pa dodju i reknu Bosnjacima: evo bicemo velikodusni, dascemo vam Mrkonjic grad i Sipovo da povezete Bihac sa ostatkom teritorije, vraticemo vam Srebrenicu i dati teritorijalni koridor do nje, dacemo vam Stolac, Berkovice , i dio Popovog polja ukljucujuci i mali dio obale (Prevlaka ili dio oko Herceg novog koji je 50-tih Djuro Pucar Stari dao Crnoj gori), pa sebi napravite prugu Istocni Mostar-Prevlaka-more luka.
Dakle imate kompaktnu teritoriju, svoju luku, Srbi i Hrvati vas ne mogu gusiti, znaci imate nacionalnu drzavu koju moze opstati, sta kazete ?

Srbi i Hrvati bi se nasli u cudu, sta je ovim muslimanima, nudimo im formiranje funkcionalne nacionalne drzave, oni odbijaju u korist dalje gnjavaze i jahanja mrtvog konja zvanog avnojevska BIH, koja zbog unutrasnjih protivrjecnosti ne moze napredovati vec je osudjena na vjecito tapkanje u mjestu i stagnaciju :-)

Ja sam prvi i jedan od rijetkih na Forumu ovdje koji je zvanicno i iskreno za nacionalnu drzavu Bosnjaka.
Iako imam takvo misljenje nikad ne bih pristao da mi bilo koji Srbin ili Hrvat daje komad MOJE zemlje
i da meni odredjuju odakle i dokle ce biti moja drzava, sta mogu dobiti i koliko mogu dobiti ...

Ako se ikad BiH bude dijelila dijelit ce se KAD to Bosnjaci kazu i tu drzavu ce ciniti one opcine za koje se BOSNJACI odrede...

Do nacionalne Bosnjacke drzave se moze doci na dva nacina prvi je podjela BiH sto se sigurno nece desiti u skorije vrijeme

a druga je ono sto mnogi ovdje potenciraju a to je natalitet te napustanje BiH od strane Srba i Hrvata
Bosnolog

#121 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
sa obzirom na... wrote:Da probam odgovoriti Ukocenom posto vidim da niko ozbiljno nije probao ...

Ja sam prvi i jedan od rijetkih na Forumu ovdje koji je zvanicno i iskreno za nacionalnu drzavu Bosnjaka.
Iako imam takvo misljenje nikad ne bih pristao da mi bilo koji Srbin ili Hrvat daje komad MOJE zemlje
i da meni odredjuju odakle i dokle ce biti moja drzava, sta mogu dobiti i koliko mogu dobiti ...

Ako se ikad BiH bude dijelila dijelit ce se KAD to Bosnjaci kazu i tu drzavu ce ciniti one opcine za koje se BOSNJACI odrede...

Do nacionalne Bosnjacke drzave se moze doci na dva nacina prvi je podjela BiH sto se sigurno nece desiti u skorije vrijeme

a druga je ono sto mnogi ovdje potenciraju a to je natalitet te napustanje BiH od strane Srba i Hrvata
Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti nebo,....... :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 14/11/2010 19:09, edited 1 time in total.
Komrad

#122 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:
Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti neba,....... :mrgreen:
Zar sam rekao da nije ili da mi se ne svidja?
Bosnolog

#123 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
Bosnolog wrote:
Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti neba,....... :mrgreen:
Spominjao si podjele,.....lose igras vide ti se karte,....... :razz:
Komrad

#124 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by Komrad »

Bosnolog wrote:
Komrad wrote:
Bosnolog wrote:
Spominjao si podjele,.....lose igras vide ti se karte,....... :razz:
Onda procitaj sav tekst.. nemoj samo izvlaciti iz konteksta ...
Nego gdje ti zivis? Dijaspora ha?
1gorstak

#125 Re: Kopneni kontinuitet Sarajevo-Bihac ili Sarajevo-Neum?

Post by 1gorstak »

japijem wrote:
Bosnolog wrote:
Komrad wrote:Do nacionalne Bosnjacke drzave se moze doci na dva nacina prvi je podjela BiH sto se sigurno nece desiti u skorije vrijeme

Bosnajcka drzava je od Drine do Une i od Save do Mora,......ako ti se granice ne svidaju eno ti izaberi Anadolija,Stambol ili dalje,siroko ti nebo,....... :mrgreen:
I gdje ti u tim granicama živiš ili si ipak izabrao neko drugo mjesto, prikladnije za život i odgoj djece.
Nebitno je gdje se kolega nalazi jer medju Bosnjacima preovladava ovaj njegov stav. Ti si taj ciji su stavovi strani bosnjackoj politickoj sceni, pa makar i u Pruscu da zivis.
Locked