u pitanju je Punto 2003. godina, dobio sam samo jedan kljuc. Niko ga ne moze kopirati jer je hebeno "kriptovan" (sta god to znacilo
ocito je da se ne razumijem najbolje u ovo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
sajsiga2 wrote:ajmo cipovanje kljuceva 30 maraka,kriptovanje 50,smjesa kriptonita je malo skuplja,ali ako ti pridje supermen kljucu odma ce izgubit snagu...
neelix sajsiga avlijaneru malo
p.s. kljuc se izradjuje ,ne kopira se ,nije to papir seljacino glupa....

Već sam ti odgovorio na onoj temi o puntu. Morat ćeš izletiti oko 370 KM.Neelix wrote:
u pitanju je Punto 2003. godina, dobio sam samo jedan kljuc. Niko ga ne moze kopirati jer je hebeno "kriptovan" (sta god to znacilo). Danas sam isao u Hudiny u Mercatoru, ne mogu ni oni, nego mi dali broj da zovem im centralu. Tamo mi lik neki rece da se taj kljuc ne moze kopirati uopste, nego da mogu naruciti iz Fiata direktno (sto kosta preko 300 km i ne pada mi na pamet da radim). Eh, ali kaze on, ja ga nisam najbolje shvatio, da se moze iz ovog postojeceg kljuca "izvadit cip pa napraviti drugi koji ce moci paliti auto, i onda njega kopirati"...
ocito je da se ne razumijem najbolje u ovohelem, za 100 km bih dobio 2 kljuca...dal' da to radim? sta gubim?
može se napraviti drugi ključ ali...Neelix wrote:
u pitanju je Punto 2003. godina, dobio sam samo jedan kljuc. Niko ga ne moze kopirati jer je hebeno "kriptovan" (sta god to znacilo). Danas sam isao u Hudiny u Mercatoru, ne mogu ni oni, nego mi dali broj da zovem im centralu. Tamo mi lik neki rece da se taj kljuc ne moze kopirati uopste, nego da mogu naruciti iz Fiata direktno (sto kosta preko 300 km i ne pada mi na pamet da radim). Eh, ali kaze on, ja ga nisam najbolje shvatio, da se moze iz ovog postojeceg kljuca "izvadit cip pa napraviti drugi koji ce moci paliti auto, i onda njega kopirati"...
ocito je da se ne razumijem najbolje u ovohelem, za 100 km bih dobio 2 kljuca...dal' da to radim? sta gubim?
Haris.ba wrote:Sad lopovi prema ovoj slici mogu napraviti kopiju, samo još reci gdje živiš.![]()
Kopirao sam davno, mislim da me došlo 30, 40 maraka.
25 KM, tako mi rece neki dan "kljucar" sto ima onu radnju kod parkuse, do autobuske...bijela wrote:da ne otvaram temu, zna li iko koliko će me izaći kopiranje ovakvog ključa od stana
hvala, super, mislila sam da je puno skupljeSplinter wrote:25 KM, tako mi rece neki dan "kljucar" sto ima onu radnju kod parkuse, do autobuske...bijela wrote:da ne otvaram temu, zna li iko koliko će me izaći kopiranje ovakvog ključa od stana
Upali sa kopiranim ključem zato što zavojnica u bravi, putem RFID (Radio-frequency identification), pročita kod sa originalnog ključatestovi wrote:drug na fiat punto dobio je jedan kod kljuc koji je kopiro a auto pali sa kopijom a dovoljno da orginal primakne bravi i moze da upali