kopiranje / izrada ključa za auto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lepsid
#1 kopiranje / izrada ključa za auto
Dragi svi, znate li gdje se može u Sarajevu ili okolini, izraditi rezervni ključ "skakavac" sa funkcijom daljinskog ključanja za škodu fabiu. Imam jedan originalni ključ i kod, ali bi mi trebao i jedan rezervni, za svaki slučaj.
Hvala
Hvala
- holowey
#2 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
porsche originalni, hudiny zamjenskilepsid wrote:Dragi svi, znate li gdje se može u Sarajevu ili okolini, izraditi rezervni ključ "skakavac" sa funkcijom daljinskog ključanja za škodu fabiu. Imam jedan originalni ključ i kod, ali bi mi trebao i jedan rezervni, za svaki slučaj.
Hvala
-
Throttle
#3 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
Meni u Borasu trazili 250KM za original Opel kljuc, lokalni kljucar mi trazio 110 da napravi samo da mogu palit tj narezan sa imobilajzerom.
Narucio za 16$ komplet kljuc sa daljinskim i imobilajzerom sa ibeja, narezao za 10 i mehaničar mi ga gratis programirao. Izgleda identičan originalnom ključu
Narucio za 16$ komplet kljuc sa daljinskim i imobilajzerom sa ibeja, narezao za 10 i mehaničar mi ga gratis programirao. Izgleda identičan originalnom ključu
-
kakabanja213
#4 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
Lepsid ajo nadjes negdje to pravljenje kljuca jeftino javi na PP. Ja sam nedavno prodao fabiju ali sam ostao duzan jedan kljuc, ne mogu ga pronaci. Samo da nisu te budalaste cijene. Tih 250 bi bilo 5 posto vrijednosti auta. A to mi je previse.
Hvala
Hvala
- wewa
#5 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
gdje se moze kopirati kartica-kljuc za renault megane? i koliko para dodje to zadovoljstvo?
-
shandrprcSA
#6 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
vidi kod Kule na Sipuwewa wrote:gdje se moze kopirati kartica-kljuc za renault megane? i koliko para dodje to zadovoljstvo?
- commendatore
#7 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
koji je to mehanicar programiro jesam li dobro skonto kupi sasiju i plocu kljuca neko nareze +imobilizer a treci programira kljuc?Throttle wrote:Meni u Borasu trazili 250KM za original Opel kljuc, lokalni kljucar mi trazio 110 da napravi samo da mogu palit tj narezan sa imobilajzerom.
-
Throttle
#8 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
Kupio komplet kljuc, sve doslo, ostrica-kuciste-plocica-imobilajzer, narezao i otisao Dzambi-jer je Opelcommendatore wrote:koji je to mehanicar programiro jesam li dobro skonto kupi sasiju i plocu kljuca neko nareze +imobilizer a treci programira kljuc?Throttle wrote:Meni u Borasu trazili 250KM za original Opel kljuc, lokalni kljucar mi trazio 110 da napravi samo da mogu palit tj narezan sa imobilajzerom.
da programira u auto da fercera i to je to. Nekih 40KM sa gratis programiranjem
- commendatore
#9 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
more li alfa romeo?
-
Throttle
#10 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
Ne znam kako za njih ide 
A mislim da i ne moze Tech2 dijagnostika na talijane
A mislim da i ne moze Tech2 dijagnostika na talijane
-
Naslovnica
#11 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
Tema UP!
Uz Seyu Alteu sam dobio jedan funkcionalan ključ sa daljinskim.
Potrebno je da uradim kopiju.
Najlakše mi je otići do ovlaštenog SEAT servisa i platiti cca 250KM, što mi ni u ludilu ne pada na pamet, želio bih da ptođem što jeftinije, bijeda sam.
Kupio bih preko Alija ili ebay-a, ako je to moguće. Npr (https://www.aliexpress.com/item/32853614749.html)
Oznaka daljinca je HLO 5P0 959 753. Interesuje me da li moram gOnjati isključivo ovu oznaku ili postoje neke alternative ovom broju?
Ja se fakat ne razumijem u te daljince i kako sve to funkcioniše.
Unaprijed hvala na pomoći!
Uz Seyu Alteu sam dobio jedan funkcionalan ključ sa daljinskim.
Potrebno je da uradim kopiju.
Najlakše mi je otići do ovlaštenog SEAT servisa i platiti cca 250KM, što mi ni u ludilu ne pada na pamet, želio bih da ptođem što jeftinije, bijeda sam.
Kupio bih preko Alija ili ebay-a, ako je to moguće. Npr (https://www.aliexpress.com/item/32853614749.html)
Oznaka daljinca je HLO 5P0 959 753. Interesuje me da li moram gOnjati isključivo ovu oznaku ili postoje neke alternative ovom broju?
Ja se fakat ne razumijem u te daljince i kako sve to funkcioniše.
Unaprijed hvala na pomoći!
- kabal1337
#12 Re: kopiranje / izrada ključa za auto
Treba taj imobilizator da radi na istoj frekvenciji kao i tvoj dosadasnji kljuc. A to kojeg oblika je oklop nije bitno.