kopiranje / izrada ključa za auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lepsid

#1 kopiranje / izrada ključa za auto

Post by lepsid »

Dragi svi, znate li gdje se može u Sarajevu ili okolini, izraditi rezervni ključ "skakavac" sa funkcijom daljinskog ključanja za škodu fabiu. Imam jedan originalni ključ i kod, ali bi mi trebao i jedan rezervni, za svaki slučaj.

Hvala
holowey

#2 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by holowey »

lepsid wrote:Dragi svi, znate li gdje se može u Sarajevu ili okolini, izraditi rezervni ključ "skakavac" sa funkcijom daljinskog ključanja za škodu fabiu. Imam jedan originalni ključ i kod, ali bi mi trebao i jedan rezervni, za svaki slučaj.

Hvala
porsche originalni, hudiny zamjenski
Throttle

#3 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by Throttle »

Meni u Borasu trazili 250KM za original Opel kljuc, lokalni kljucar mi trazio 110 da napravi samo da mogu palit tj narezan sa imobilajzerom.
Narucio za 16$ komplet kljuc sa daljinskim i imobilajzerom sa ibeja, narezao za 10 i mehaničar mi ga gratis programirao. Izgleda identičan originalnom ključu
kakabanja213

#4 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by kakabanja213 »

Lepsid ajo nadjes negdje to pravljenje kljuca jeftino javi na PP. Ja sam nedavno prodao fabiju ali sam ostao duzan jedan kljuc, ne mogu ga pronaci. Samo da nisu te budalaste cijene. Tih 250 bi bilo 5 posto vrijednosti auta. A to mi je previse.
Hvala
wewa

#5 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by wewa »

gdje se moze kopirati kartica-kljuc za renault megane? i koliko para dodje to zadovoljstvo?
shandrprcSA

#6 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by shandrprcSA »

wewa wrote:gdje se moze kopirati kartica-kljuc za renault megane? i koliko para dodje to zadovoljstvo?
vidi kod Kule na Sipu
commendatore

#7 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by commendatore »

Throttle wrote:Meni u Borasu trazili 250KM za original Opel kljuc, lokalni kljucar mi trazio 110 da napravi samo da mogu palit tj narezan sa imobilajzerom.
Narucio za 16$ komplet kljuc sa daljinskim i imobilajzerom sa ibeja, narezao za 10 i mehaničar mi ga gratis programirao. Izgleda identičan originalnom ključu
koji je to mehanicar programiro jesam li dobro skonto kupi sasiju i plocu kljuca neko nareze +imobilizer a treci programira kljuc?
Throttle

#8 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by Throttle »

commendatore wrote:
Throttle wrote:Meni u Borasu trazili 250KM za original Opel kljuc, lokalni kljucar mi trazio 110 da napravi samo da mogu palit tj narezan sa imobilajzerom.
koji je to mehanicar programiro jesam li dobro skonto kupi sasiju i plocu kljuca neko nareze +imobilizer a treci programira kljuc?
Kupio komplet kljuc, sve doslo, ostrica-kuciste-plocica-imobilajzer, narezao i otisao Dzambi-jer je Opel :mrgreen:
da programira u auto da fercera i to je to. Nekih 40KM sa gratis programiranjem
commendatore

#9 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by commendatore »

more li alfa romeo?
Throttle

#10 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by Throttle »

Ne znam kako za njih ide :mrgreen:
A mislim da i ne moze Tech2 dijagnostika na talijane :mrgreen:
Naslovnica

#11 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by Naslovnica »

Tema UP!
Uz Seyu Alteu sam dobio jedan funkcionalan ključ sa daljinskim.
Potrebno je da uradim kopiju.
Najlakše mi je otići do ovlaštenog SEAT servisa i platiti cca 250KM, što mi ni u ludilu ne pada na pamet, želio bih da ptođem što jeftinije, bijeda sam.
Kupio bih preko Alija ili ebay-a, ako je to moguće. Npr (https://www.aliexpress.com/item/32853614749.html)
Oznaka daljinca je HLO 5P0 959 753. Interesuje me da li moram gOnjati isključivo ovu oznaku ili postoje neke alternative ovom broju?
Ja se fakat ne razumijem u te daljince i kako sve to funkcioniše.
Unaprijed hvala na pomoći!
kabal1337

#12 Re: kopiranje / izrada ključa za auto

Post by kabal1337 »

Treba taj imobilizator da radi na istoj frekvenciji kao i tvoj dosadasnji kljuc. A to kojeg oblika je oklop nije bitno.
Post Reply