Pozdrav,
imam kopir Canon irc3200n i nikako mi ne uspijeva povezati ga na računar. Pokušavam ga spojiti preko mrežnog kabla, tj. preko rutera jer imam dva kopira. Kada isključim mrežni kabal iz kopira, dolazi obavijest da provjerim mrežni kabal, ali kada uključim mrežni kabal na ruteru mi ne očita konekciju, a na kopiru mi se u intervalima pokazuje da trebam provjeriti mrežni kabal.
Da li znate u čemu je problem? Zašto neće da se očita na ruteru? (Skinuo sam drajvere, jedini problem je u učitavanju na ruter.)
Unaprijed zahvaljujem.
Kopir Canon irc3200n - povezivanje na računar
Moderator: Benq
- Leia_Organa
- holowey
#2 Re: Kopir Canon irc3200n - povezivanje na računar
da probas drugi mrezni kabl? ili da provjeris u postavkama kopira kako je podeseno dodijeljivanje ip adrese? da li ti je na ruteru ukljucen dhcp?Leia_Organa wrote:Pozdrav,
imam kopir Canon irc3200n i nikako mi ne uspijeva povezati ga na računar. Pokušavam ga spojiti preko mrežnog kabla, tj. preko rutera jer imam dva kopira. Kada isključim mrežni kabal iz kopira, dolazi obavijest da provjerim mrežni kabal, ali kada uključim mrežni kabal na ruteru mi ne očita konekciju, a na kopiru mi se u intervalima pokazuje da trebam provjeriti mrežni kabal.
Da li znate u čemu je problem? Zašto neće da se očita na ruteru? (Skinuo sam drajvere, jedini problem je u učitavanju na ruter.)
Unaprijed zahvaljujem.
- mayab
#3 Re: Kopir Canon irc3200n - povezivanje na računar
Prvo, radi li kako treba kad ga vezes direktno na kompjuter mreznim kabelom?
Drugo, obrati paznju, na DHCP,RARP, BOOTP, da je kao na videu ,( od 34.sekunde), dakle ugašeno!