Kopija Licne Mobitel
-
kingsting
#1 Kopija Licne Mobitel
U jednom shopu sam dao svoj stari mobitel za novi , pri tome mi je trazio kopiju licne ? Koji moze biti razloga toga. On je nesto rekao oko kupoprodajnog ugovora.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#2 Re: Kopija Licne Mobitel
Cestitam, od ponedjeljka si nekome zirant
-
ado_sar
#3 Re: Kopija Licne Mobitel
cuj kupoprodajni ugovor za mobitelkingsting wrote:U jednom shopu sam dao svoj stari mobitel za novi , pri tome mi je trazio kopiju licne ? Koji moze biti razloga toga. On je nesto rekao oko kupoprodajnog ugovora.
-
probook
#4 Re: Kopija Licne Mobitel
Donose covjeku ukradene telefone, pa je valjda ima ranijih neugodnih iskustava.kingsting wrote:U jednom shopu sam dao svoj stari mobitel za novi , pri tome mi je trazio kopiju licne ? Koji moze biti razloga toga. On je nesto rekao oko kupoprodajnog ugovora.
-
kingsting
#5 Re: Kopija Licne Mobitel
Kopirao je samo prednju stranu licne , i objasnite mi zloubotrebu kopirane licne. Znaci svaka kopija u kopirnici je opasnost.
- vjesticanametli
#6 Re: Kopija Licne Mobitel
Jeste i cuvaj lk osim ako ne zelis biti zirant i slicno....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7 Re: Kopija Licne Mobitel
Prošla su vremena kad si mogao biti žirant tako što ti neko iskopira ličnu i odnese u banku, mko....bez dolaska lično, ta kopija lične je bezvrijedna i neupotrebljiva.
Uz to, svi traže ovjerenu kopiju lične u opštini, tako da....
Uz to, svi traže ovjerenu kopiju lične u opštini, tako da....
- vjesticanametli
#8 Re: Kopija Licne Mobitel
Ako znas ljude mozes svasta....zato nedaj lk
- DaysleepeR
#9 Re: Kopija Licne Mobitel
po zakonu o zaštiti ličnih podataka samo službeno lice, tj. policija ti smije tražiti ličnu kartu na uvid.
niko više, pa čak ni carina.
e sad je drugi par rukava što ljudi hoće da brzo završe banku, opštinu, kupovinu pa daju ličnu bez pitanja
e sad je drugi par rukava što ljudi hoće da brzo završe banku, opštinu, kupovinu pa daju ličnu bez pitanja
-
ado_sar
#10 Re: Kopija Licne Mobitel
upravo, meni su jednom neki levati dostavljaci trazili, ja ih prijavio agenciji za zastitu licnih podataka i levati dobili kaznu.DaysleepeR wrote:po zakonu o zaštiti ličnih podataka samo službeno lice, tj. policija ti smije tražiti ličnu kartu na uvid.
- vjesticanametli
#11 Re: Kopija Licne Mobitel
-
kingsting
#12 Re: Kopija Licne Mobitel
On samo sa prednjom stranom licne ne moze nista , jel tako? Msm razumijem ja ljudi donose pokvarene mobitele, ukradene u zamijenu za bolje. Mora imati neku sigurnost.
- studiorum_tuzlaensis
#13 Re: Kopija Licne Mobitel
kingsting wrote:On samo sa prednjom stranom licne ne moze nista , jel tako? Msm razumijem ja ljudi donose pokvarene mobitele, ukradene u zamijenu za bolje. Mora imati neku sigurnost.
gotovo je, bićeš nekom žirant... beezveze sebe tješiš...
-
kingsting
#14 Re: Kopija Licne Mobitel
Sto se tice ziranta, kao prvo da bi banka uzela nekog kao ziranta on mora imati platu jel tako? Kada uzimas kredit od 20 000, ne moze ti zirant bit neko ko ima platu od 300 KM. Potrebna je platna lista neka jel tako? Koja se vadi pomocu licne , ne kopirane nego originalne. I ako dajes kopiju licne ona mora biti i ovjerena malo. Ovo cisto pisem da se ne provaljujete za to zirant , ako neko misli ozbiljno. Ne postoji djaba slika na licnoj. A podatke o licnoj moze dobiti na mali milion nacina. Plus ima i cips koji da dodjes uzvadit s kopijom na vijestima bi izasao.
-
kingsting
#15 Re: Kopija Licne Mobitel
Plus negdje se stavlja i potpis. I da ja razmisljam, sebe ne tjesim. Samo sam pitao opcenito oko zloupotrebe licne, a to zirant mozda na filmovima. Nije mi ukradena licna.
-
Ci-Nick
#16 Re: Kopija Licne Mobitel
Isprepadaste čovjeka.
Kao što već neko reče, čovjek se zaštitio u slučaju da si mu uvalio ukraden mobitel.
Banka ili mikrokreditna koja prihvati samo kopiju lične karte bez ostale dokumentacije i ličnog pojavljivanja žiranta,.. može samo da se slika.
Milioni kopija ličnih karata po arhivama, da je to tako lako.
Kao što već neko reče, čovjek se zaštitio u slučaju da si mu uvalio ukraden mobitel.
Banka ili mikrokreditna koja prihvati samo kopiju lične karte bez ostale dokumentacije i ličnog pojavljivanja žiranta,.. može samo da se slika.
Milioni kopija ličnih karata po arhivama, da je to tako lako.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17 Re: Kopija Licne Mobitel
Kakve agencija penale puca za i najmanji propust....i na hladan jogurt se puše...