kopija kodiranog ključa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nera atc
#1 kopija kodiranog ključa
pozdrav svima, da li neko zna gdje mogu uraditi duplikat kodiranog kljuca sa daljinskim zakljucavanjem i koliko kosta, auto je Seat Cordoba iz 2000. godine, cuo sam za nekog lika u Vitezu, imal ista u Sarajevu ili u blizini
-
bianconero
ja mislim da to i nijue bas jednostavno. mom starom su ukrali kodirani kljuc i moro je uzimat drugi u ovlastenom srevisu i platio ga je 800 KM. to je bilo prije 5 god. sad mozda ima neko ko to radi, al cisto sumnjam
-
LeKo
#4 Re: kopija kodiranog ključa
Ima u SA, EVE na alipasinu iza pijace radi sve vrste kljuceva i tome slicnih zajebancija mislim da je code kljuc 60 KMnera atc wrote:pozdrav svima, da li neko zna gdje mogu uraditi duplikat kodiranog kljuca sa daljinskim zakljucavanjem i koliko kosta, auto je Seat Cordoba iz 2000. godine, cuo sam za nekog lika u Vitezu, imal ista u Sarajevu ili u blizini
-
LeKo
Sve zavisi od proizvodjača, recimo Fiat ima kljuceve u boji i kartice pa je kao neophodno posjedovati crveni kljuc ili karticu za pravljenje kljuca, za VW grupu ciji sam korisnik trebas samo saobracajnu, a to za kartice, plocice i ostalo mislim da je supljak samo takav (tjera te da mu olaksavas posao) ako sam ja zakonski vlasnik auta i hocu dodatni kljuc, a pritom vam masno placam ne vidim razlog da se ne napravisabanss wrote:Zar za izradu kodiranog kljuca ne treba imati one plocice?
-
niggy
prijateljica mi je izubila kodirani kjluc, novog clia, i otisla bunji,i za 180Km dobila novi, stim da stari vise ne radi! stoga.... mislim da su slicne stvari i u ASI, koja je zastupnik Seata!!!
Mada naravno ako ima neko ko to radi sa strane, onda super, sigurno je jeftiniji!
Mada naravno ako ima neko ko to radi sa strane, onda super, sigurno je jeftiniji!
-
ldzi
#10 Re: kopija kodiranog ključa
Imam registrovanu radnju u Travniku za izradu svih vrsta ključeva.
Odgovorit ću vam za kodirane ključeve.
sva vozila prizvedena od 1995. godine imaju čip u ključu. Pojedini proizvođači nedozvoljavaju kopiranje kao što su , Mercedes (osim kombija i kamiona).
Kada imate originalni ključ može se klonirati u kvalitetnim ključarskim radnjama (ja imam RW4 i PBOX najnoviju mašinu).
mogu da radim kako auto ključeve sada za novije modele auta tako i za kamiona i motocikle, kao i mopede, cijena zavisi od vrste vozila. popravljam sve vrste auto brava, boš brava daljinskih , mijenjam prekidače za daljinske,oklope. Klijenti se moraju najaviti 061/594 122, donji tekstovi moje ne važe jer sam kupio novu opremu SILCA.
Savjet za vlasnike vozila sa kodiranim ključem: Na vrijeme napravite rezervni ključ, jer čete imati velikih problema,pojdini ključevi se prave klonirenjem originalng, pojedini konekcijom na vozilo (znaći mora biti vozilo prisutno,pojedinim opet mora se očitati PIN, pa se tek onda pravi ključ. Obavezno čuvajte kartice iili plastike sa brojevima, ovo sve zavisi od vrste vozila.
sva vozila prizvedena od 1995. godine imaju čip u ključu. Pojedini proizvođači nedozvoljavaju kopiranje kao što su , Mercedes (osim kombija i kamiona).
Kada imate originalni ključ može se klonirati u kvalitetnim ključarskim radnjama (ja imam RW4 i PBOX najnoviju mašinu).
mogu da radim kako auto ključeve sada za novije modele auta tako i za kamiona i motocikle, kao i mopede, cijena zavisi od vrste vozila. popravljam sve vrste auto brava, boš brava daljinskih , mijenjam prekidače za daljinske,oklope. Klijenti se moraju najaviti 061/594 122, donji tekstovi moje ne važe jer sam kupio novu opremu SILCA.
Savjet za vlasnike vozila sa kodiranim ključem: Na vrijeme napravite rezervni ključ, jer čete imati velikih problema,pojdini ključevi se prave klonirenjem originalng, pojedini konekcijom na vozilo (znaći mora biti vozilo prisutno,pojedinim opet mora se očitati PIN, pa se tek onda pravi ključ. Obavezno čuvajte kartice iili plastike sa brojevima, ovo sve zavisi od vrste vozila.
Last edited by ldzi on 20/07/2013 08:01, edited 4 times in total.
-
ljudozder
#11 Re: kopija kodiranog ključa
Jarane, možeš li napravit kopiju za Jeep Grand Cherokee 2000. godina, imam originalni, al osjećam da bi uskoro mogao pući, pa da na vrijeme reagujemldzi wrote:Imam registrovanu radnju u Travniku za izradu svih vrsta ključeva.
sva vizila prizvedena od 1995. godine imaju čip u ključu. Pojedini proizvođači nedozvoljavaju kopiranje kao što su BMW, Mercedes (osim kombija).
Kada imate originalni ključ može se klonirati u kvalitetnim ključarskim radnjama (ja imam RW4 najnoviju mašinu).
WV program, opel (samo ako je kod unesen u vozilo ranije dozvoljavaju da se pročita cod, ali to se mora raditi direktno sa vozila tj. prikopčati se lap-topom na vozilo sa posebnim programom.
Cijene ključeva zavise od modela: WV oko 120,00 Km, ford i Japanska vizila u većini 170,00 KM ( tj. svi ključevi u koje za koje se koriste EH2 glave 170,00 KM it. Može se napraviti i ključ po bravi, kao i prepraviti brave kako bivši vlansnici ne mogu korisiti razervne ključeve.
Za očitavanje kodova za većinu vozila potrebno je imati key programer (SBB)- kada su izgubljeni ključevi.
Nadam se da sam pomogao inf. 061/594-122
-
ldzi
#12 Re: kopija kodiranog ključa
mogu
Last edited by ldzi on 21/07/2011 19:39, edited 1 time in total.
- Neelix
#13 Re: kopija kodiranog ključa
i ja jedno pitanje imam 
punto 2003 god, imam samo jedan kljuc (tako dobio kad sam kupio), pa bih pravio rezervni. nemam karticu sa kodom.
koliko bi to kostalo? naletio bih ti mozda i sutra vec, ako nisi skup
ovdje su mi nesto objasnjavali da moraju razvalit ovaj kljuc sto imam, pa bi mi kao napravili dva nova...ne sjecam se cifre, izmedju 100 i 200 km traze.
punto 2003 god, imam samo jedan kljuc (tako dobio kad sam kupio), pa bih pravio rezervni. nemam karticu sa kodom.
koliko bi to kostalo? naletio bih ti mozda i sutra vec, ako nisi skup
ovdje su mi nesto objasnjavali da moraju razvalit ovaj kljuc sto imam, pa bi mi kao napravili dva nova...ne sjecam se cifre, izmedju 100 i 200 km traze.
-
ldzi
#14 Re: kopija kodiranog ključa
da bi se kopija napravila nema potrebe razvaljivati original (to je prevara), a njoj neću da raspravljam.
kljuć je potrebno samo klonirati.
Napominjem ako očitam koda sa ključa klon mašinom ovaj ključ je 60,00 KM, ako se moram prikopčati lap-topom 120,00 KM.
kljuć je potrebno samo klonirati.
Napominjem ako očitam koda sa ključa klon mašinom ovaj ključ je 60,00 KM, ako se moram prikopčati lap-topom 120,00 KM.
- Neelix
#15 Re: kopija kodiranog ključa
napisi radno vrijeme, i gdje si otprilike u travniku, telefon evo ima, pa ti morebit i naletim
-
ldzi
#16 Re: kopija kodiranog ključa
mogu
Last edited by ldzi on 23/07/2011 15:04, edited 1 time in total.
-
ananas10
#17 Re: kopija kodiranog ključa
Mene zanima imate li kućišta za ključeve - flip key, konkretno za peugeot 307
-
radijator
#18 Re: kopija kodiranog ključa
A postoji li u tom programu neka opcija "save as" kojom ćeš kasnije ti napravit i treći ključ, doći po moje auto i elegantno i kulturno sjest, upalit, odvrnut muziku i odfurat gdje te cesta odvedeldzi wrote:Imam registrovanu radnju u Travniku za izradu svih vrsta ključeva.
sva vizila prizvedena od 1995. godine imaju čip u ključu. Pojedini proizvođači nedozvoljavaju kopiranje kao što su BMW, Mercedes (osim kombija).
Kada imate originalni ključ može se klonirati u kvalitetnim ključarskim radnjama (ja imam RW4 najnoviju mašinu).
WV program, opel (samo ako je kod unesen u vozilo ranije dozvoljavaju da se pročita cod, ali to se mora raditi direktno sa vozila tj. prikopčati se lap-topom na vozilo sa posebnim programom.
Cijene ključeva zavise od modela: WV oko 120,00 Km, ford i Japanska vizila u većini 170,00 KM ( tj. svi ključevi u koje za koje se koriste EH2 glave 170,00 KM it. Može se napraviti i ključ po bravi, kao i prepraviti brave kako bivši vlansnici ne mogu korisiti razervne ključeve.
Za očitavanje kodova za većinu vozila potrebno je imati key programer (SBB)- kada su izgubljeni ključevi.
-
ldzi
#19 Re: kopija kodiranog ključa
Odgovor za ANANNAS 10.
Kučište za peugeot 307 ti mogu nabaviti za 20 dana cijena 80n dolara sa elketronikom i daljinskim (ide avans)
Odgovor za "radijatora"
postoji opcija "save as", međutim ja kada radim tražim da vlasnik vozila posmatram šta radim a na displeju se vidi kada mašina traži da li želite da snimite podatke. To mogu uraditi samo na insistiranje vlasnika vozila (unose se svi podaci o vlasniku vozila i kod u slučaju da slučajno izgubi ključ. RW4 key programer ima mogučnost snimiti 99 vozila.
Takvim stvarima se ne bavim. (da napomenem intelektualac sam prije podne radim odgovoran posao)nikada nisam ni prekršajno kažnjen. Ovim poslom sam se počeo baviti kada sam poslije rata ostao bez posla i samouk sam. Kada sam dobio posao nastavio sam i dalje ovo raditi, jer sam hranim porodicu i školijem djecu studente.
Kučište za peugeot 307 ti mogu nabaviti za 20 dana cijena 80n dolara sa elketronikom i daljinskim (ide avans)
Odgovor za "radijatora"
postoji opcija "save as", međutim ja kada radim tražim da vlasnik vozila posmatram šta radim a na displeju se vidi kada mašina traži da li želite da snimite podatke. To mogu uraditi samo na insistiranje vlasnika vozila (unose se svi podaci o vlasniku vozila i kod u slučaju da slučajno izgubi ključ. RW4 key programer ima mogučnost snimiti 99 vozila.
Takvim stvarima se ne bavim. (da napomenem intelektualac sam prije podne radim odgovoran posao)nikada nisam ni prekršajno kažnjen. Ovim poslom sam se počeo baviti kada sam poslije rata ostao bez posla i samouk sam. Kada sam dobio posao nastavio sam i dalje ovo raditi, jer sam hranim porodicu i školijem djecu studente.
Last edited by ldzi on 02/07/2010 22:07, edited 1 time in total.
- shlauf
#20 Re: kopija kodiranog ključa
radijator wrote:A postoji li u tom programu neka opcija "save as" kojom ćeš kasnije ti napravit i treći ključ, doći po moje auto i elegantno i kulturno sjest, upalit, odvrnut muziku i odfurat gdje te cesta odvedeldzi wrote:Imam registrovanu radnju u Travniku za izradu svih vrsta ključeva.
-
ldzi
#21 Re: kopija kodiranog ključa
ldzi wrote:Odgovor za ANANNAS 10.
Odgovor za "radijatora"
-
ljudozder
#22 Re: kopija kodiranog ključa
Jest, ta je oznaka ključa. Znači sigurno možeš napravit još jedan ključ koji će imat sve funkcije kao i originalni? Ako je tako uskoro ćemo se čut i vidjetldzi wrote:ako je G.cherokee lux ili sport, ključ je 60,00 Km, oznaka ključa Y160-PT, čip Texas Crypto code.
- Edin H.
#23 Re: kopija kodiranog ključa
A zasto ne mozes kopirati kljuc BMW-a?
-
ldzi
#24 Re: kopija kodiranog ključa
Zato što proizvođać nije dozvolio "Silci" koja proizvodi uređaje za dekodiranje.
Obični kada prođe određeno vrijeme on odobri i inda se putem interneta dopunjava klon uređaj.
Obični kada prođe određeno vrijeme on odobri i inda se putem interneta dopunjava klon uređaj.
- citroen
#25 Re: kopija kodiranog ključa
Kralju mozes li nabaviti za citroen C4 coupe 2006 flip key kuciste,i koliko bi to kostalo..Pozz