Kopčanje struje na divlje.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

veljaca

#26 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by veljaca »

Jebote oko nas toliko onih koji kradu. Politicari uzimaju k'o lopatom. Toliko su se osilili da jednostavno se ne obaziru. A narod suti i trpi. Cek, cek - ne suti - evo prijavi jedan svoga komsiju :shock: ..... Dok je ovaca bice i vune. Politicari lijepo o nacionalizmu i onda kradi do besvjesti.

Btw - protiv sam kradje, ali prvo treba uhvatiti i kazniti krupne lopove - a za to treba imati mu.da ....

:sax:
Tomos

#27 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Tomos »

vaučer wrote:
Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
1) Interpunkcija
http://bs.wikipedia.org/wiki/Interpunkcijski_znaci

2) Prijaviti lopova je valjda temelj zdravih dobrosusjedskih odnosa? Taj tip je lopov koji krade, razlika između njega i onog koji pod okriljem mraka razbije prozor je kozmetička. Krade od svih nas ako ćemo pošteno.
Hvala na ispravkama profesore, ne bavim se sitnim detaljima kad kucam na forumu sam nisam na času shb/bhs.
Ja plaćam svoju potrošenu električnu energiju od mene ne može ukrasti ogradio sam avliju, ako ćemo bit pošteni.
Neću ja radit posao elektrodistribucije i organa reda oni su plaćeni dobro za to.
zigana

#28 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

Tomos wrote:
zigana wrote:
Tomos wrote:Šta te briga jel ti jede to hljeba ne jede, pa šta hoćeš tako bi prijavio komšiju da mu četnici glavu skinu da ima pušku eto i ako si neki čovjek šta te se to tiče ne krade od tebe jebat ga svakako oni kradu i gledaj svoga posla, ti nit imaš koristi nit štete nek svako radi svoj posao.
E ne znam. Jebi ga znači mi koji plaćamo sve uredno ispadamo budale, a kad im ostanes fening duzan dodju i isključe odmah, ma ja upravu si treba nas uzimati savka bagra.
Ne uzima tebe niko ne znam kakav je ovo komšiluk kompletna demografska slika stanovništva se izmjenila nisu to ko nekad komšije i mahale, ne dira te čovjek, možda nema da plati ne pravi ti to problem nikakav ne troši tebi struju zašto prijavljivati, gdje vam je taj merhamet zaboga, djeca ovo ono kontate malo i on bi možda plaćao da ima.
Nema da plati, smjesno , stace gasterbajter radi u švici i nema para.
Tomos

#29 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Tomos »

zigana wrote: Nema da plati, smjesno , stace gasterbajter radi u švici i nema para.
Ne vjerujem u ovo.
zigana

#30 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

Tomos wrote:
zigana wrote: Nema da plati, smjesno , stace gasterbajter radi u švici i nema para.
Ne vjerujem u ovo.
Vjeruj, vjeruj.100%
motorola01

#31 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by motorola01 »

Tomos wrote:
vaučer wrote:
1) Interpunkcija

2) Prijaviti lopova je valjda temelj zdravih dobrosusjedskih odnosa? Taj tip je lopov koji krade, razlika između njega i onog koji pod okriljem mraka razbije prozor je kozmetička. Krade od svih nas ako ćemo pošteno.
Hvala na ispravkama profesore, ne bavim se sitnim detaljima kad kucam na forumu sam nisam na času shb/bhs.
Ja plaćam svoju potrošenu električnu energiju od mene ne može ukrasti ogradio sam avliju, ako ćemo bit pošteni.
Neću ja radit posao elektrodistribucije i organa reda oni su plaćeni dobro za to.
Od tebe je ne moze ukrasti, ogradio avliju ili ne :D . Najgore u svemu ovome je to sto se ljudi ovdje hvataju nebitnih stvari i raspravljaju o necemu nevaznom. Zato i jesmo ovce. Nije bitno to sto on krade, bitne su posljedice te kradje. Ja sam gore napisao sta je vrlo moguce, a ultras je to sve fino pojasnio. Covjek se zakacio DIREKTNO NA STUB i sutra moze neko da pogine zbog toga. Najgore u svemu tome je to sto mu ne mogu nista. On ce se non stop kaciti jer ima tu mogucnost (naravno ako je budala neka).
zigana

#32 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

veljaca wrote:Jebote oko nas toliko onih koji kradu. Politicari uzimaju k'o lopatom. Toliko su se osilili da jednostavno se ne obaziru. A narod suti i trpi. Cek, cek - ne suti - evo prijavi jedan svoga komsiju :shock: ..... Dok je ovaca bice i vune. Politicari lijepo o nacionalizmu i onda kradi do besvjesti.

Btw - protiv sam kradje, ali prvo treba uhvatiti i kazniti krupne lopove - a za to treba imati mu.da ....

Hajde patriota pred skupstinu pa političi, takvi kao ti stalno kritikuju valdu te ovo te ono, a kada dodju izbori opet glasate za iste , tako da ti je svaki komentar suvisan.
mali_balon

#33 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by mali_balon »

Jah
Hajmo onda svi tako, pocet od struje pa na dalje, pa da dodjem ja malo tebe istjeram iz kuce, ili auta, sta iam veze ti radi suti i gledaj svoja posla, a i drugi ce gledat svoja posla.
Gledaje svoja posla se super pokazalo u jednom tramvaju 2008, i dan danas se super pokazuje, moli Boga da neko ke gleda svoja posla kada tebi ili nekom tvom bude sta trebalo, a ti u svojoj ogradjenoj avliji sa zidovima gledas svoja posla
Don Zivconi

#34 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Don Zivconi »

Tomos wrote:
vaučer wrote:
1) Interpunkcija

Krade jednako od tebe kao i od svih nas, jer sve gubitke u el.energiji ce da namire oni koji redovno placaju pa bilo da imaju blindiran sat ili ne.

Nije fino krasti, sramota :mrgreen:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
milojicabrzi

#35 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by milojicabrzi »

Prijava nezakonitosti, kriminala i svega negativnog, pokazatelj je zrelosti i vrijednosti drustva...

Probaj ti u Njemackoj, negdje uci preko reda, nesto "zavrnuti" a da te neko vidi, ne jedan, 5 gradjana ce te prijaviti, jer zatvaranjem ociju, nanosis stetu svojoj drzavi i drustvu...

Zato nam i jeste ovako kako jeste... Probaj npr. u Njemackoj ili Svicarskoj traziti stelu da polozis vozacki, pa ces vidjet kako ces ekspresno biti odjeban, u najlaksem slucaju, pa cak i prijavljen policiji, ako naletis na nadzak profesora :D

Samo se na Balkanu ljudi bave sa tim, suti, nemoj, ne tice te se itd.

Znam za slucaj, tamo iz '96. kada je covjek prodavac na pijaci, vidio dzeparosa i upozorio zrtvu, te mu spasio novcanik, da bi ovaj dzeparos dosao i prevrnuo mu tezgu i rekao da drugi put gleda svoja posla, a gradjani nista.

UVIJEK PRIJAVITI SVAKU NEZAKONITOST, RADI DOBROBITI NASE DOMOVINE I BUDUCNOSTI NASE ZEMLJE!!!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#36 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by mk ultra »

znas li kako se racuna onda koliko je potrosio?
Max. energije sto je moglo da prođe kroz kabal u toku jedne godine ... vjeruj mi, izađe i za mali presjek oko 20k KM :lol:
Sarayman

#37 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Sarayman »

Ako je covjek postavio sat za mjerenje, onda to nije kradja, vec nelegalan prikljucak. Platiti ce kaznu, iskljucit ce ga, ocitati sta je potrosio i napisati mu uplatnice da uplati kaznu i potrosenu struju. Ukoliko nije postavio sat, to je vec kradja struje i podlozno je krivicnoj prijavi i jos skupljoj kazni (ne znam koliko iznosi). Ako je uradio ovo drugo, onda je lik idiot koji moze i u zatvoru zavrsiti.
veljaca

#38 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by veljaca »

zigana wrote:
veljaca wrote:Jebote oko nas toliko onih koji kradu. Politicari uzimaju k'o lopatom. Toliko su se osilili da jednostavno se ne obaziru. A narod suti i trpi. Cek, cek - ne suti - evo prijavi jedan svoga komsiju :shock: ..... Dok je ovaca bice i vune. Politicari lijepo o nacionalizmu i onda kradi do besvjesti.

Hajde patriota pred skupstinu pa političi, takvi kao ti stalno kritikuju valdu te ovo te ono, a kada dodju izbori opet glasate za iste , tako da ti je svaki komentar suvisan.
Ja jesam patriota, bio i bicu. Nisam izdajica ....

I odakle ti znas za koga sam ja glasao ? Izgleda imas nekoga od ovih politicara oko sebe pa ti krivo sto ih prozivam .... a i lakse ti je prijaviti komsiju - nego ove politicare ....

Ne sudi o meni kada me ne znas. Ja sve sto sam napisao - napisao sam na osnovu tvoga uvodnoga posta a ti samo izmisljas i palamudis - kao i politicari .... ali neka ti to sluzi na cast ....
Država

#39 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Država »

zigana wrote:
sema911s wrote:
zigana wrote:Ne znam da li ima tema na ovo pitanje. Sta uraditi kad vidite da se komsija skopčao na divlje i to sa stuba elektro privrede i na divlje koristi struju , dok ti sve redovno plaćaš. Dali je to ispravno i kako postupiti.... :twisted:
kupis neki jeftini broj na trafici nazoves el. privredu i lagano,.,on nek laje, suje, tersa, vristi,., ja bi tako uradio
Druze sve uradio , dosli radnici elektroprivrede jutros iskljucili ga na satu, i dali mu zapisnik. Ali te smjelosti samo sto su otisli on zovnuo opet istog sto ga je na divlje skopčao i opet se uključio, e mozes misliti.
Zovi opet. Pas mu mater njegovu...
zigana

#40 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

veljaca wrote:
zigana wrote:

Ja jesam patriota, bio i bicu. Nisam izdajica ....

I odakle ti znas za koga sam ja glasao ? Izgleda imas nekoga od ovih politicara oko sebe pa ti krivo sto ih prozivam .... a i lakse ti je prijaviti komsiju - nego ove politicare ....

Ne sudi o meni kada me ne znas. Ja sve sto sam napisao - napisao sam na osnovu tvoga uvodnoga posta a ti samo izmisljas i palamudis - kao i politicari .... ali neka ti to sluzi na cast ....
Sta ima patriota, ti si prvi meni sudio a ne ja tebi, tako uhavti se zausi i igraj. Pa vidim koliko ti je bitna drzava kad branis lopove koji se bave kriminalom , svaki čovjek koji krade pa bila to struja ili bilo sta drugo za mene je lopov. A ti ga povedi svojoj kuci ako ti ga je zao. :skoljka:
Država

#41 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Država »

zigana wrote: Pa vidim koliko ti je bitna drzava kad branis lopove koji se bave kriminalom , svaki čovjek koji krade pa bila to struja ili bilo sta drugo za mene je lopov. A ti ga povedi svojoj kuci ako ti ga je zao. :skoljka:

Ko krade struju, krade sigurno i porez. Eh kad ja mogu plaćati porez (i doprinose), Boga mi nek' svi plaćaju...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
veljaca

#42 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by veljaca »

zigana wrote: Sta ima patriota, ti si prvi meni sudio a ne ja tebi, tako uhavti se zausi i igraj. Pa vidim koliko ti je bitna drzava kad branis lopove koji se bave kriminalom , svaki čovjek koji krade pa bila to struja ili bilo sta drugo za mene je lopov. A ti ga povedi svojoj kuci ako ti ga je zao. :skoljka:
Stvarno ti je nivo diskusije za nepovjerovati .... Ali to sve govori o tebi .... na zalost ...

Ja jesam patriota i nisam izdajica .... Sa svojim suborcima od 92-96 smo imali uzrecicu " Pizda ko izda ....". Mozda ti je ona poznata. Mozda .....

A ti u moru lopova - nasao komsiju. Ima i ona " Komsija ti je preci od brata ..." A politicari uzimaju ko lopatom - a ti ni ne otvori temu ....

Da se razumijemo - ja sam protiv svake kradje ( navedi gdje sam odobrio njegov postupak i pohvalio ga ) ali mozda ti je zasmetalo sto prozvah politicare. Mozda si i ti jedan od njih. Ko zna ?

A za tvoju informaciju ( provjerena ) - vise od 20 % struje se krade .... Ja to ne opravdavam. To sve treba pohapsiti i strijeljati .... Mozda se tada i politicari opamete. Mozda ?

Ali dok je ovaca - bice i vune .....

Država

#43 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Država »

Tog komšiju treba prvo u ludnicu (da shvati da je uradio nešto nenormalno), a onda u 'aps!!!
zigana

#44 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

veljaca wrote:
zigana wrote: Sta ima patriota, ti si prvi meni sudio a ne ja tebi, tako uhavti se zausi i igraj. Pa vidim koliko ti je bitna drzava kad branis lopove koji se bave kriminalom , svaki čovjek koji krade pa bila to struja ili bilo sta drugo za mene je lopov. A ti ga povedi svojoj kuci ako ti ga je zao. :skoljka:
Stvarno ti je nivo diskusije za nepovjerovati .... Ali to sve govori o tebi .... na zalost ...

Ja jesam patriota i nisam izdajica .... Sa svojim suborcima od 92-96 smo imali uzrecicu " Pizda ko izda ....". Mozda ti je ona poznata. Mozda .....

A ti u moru lopova - nasao komsiju. Ima i ona " Komsija ti je preci od brata ..." A politicari uzimaju ko lopatom - a ti ni ne otvori temu ....

Da se razumijemo - ja sam protiv svake kradje ( navedi gdje sam odobrio njegov postupak i pohvalio ga ) ali mozda ti je zasmetalo sto prozvah politicare. Mozda si i ti jedan od njih. Ko zna ?

A za tvoju informaciju ( provjerena ) - vise od 20 % struje se krade .... Ja to ne opravdavam. To sve treba pohapsiti i strijeljati .... Mozda se tada i politicari opamete. Mozda ?

Ali dok je ovaca - bice i vune .....

Opet ti kazem, vodi ovog komsiju kuci posto ti je preci nego brat, patriota presmjesan si, imas mahanje od mene. :bih:
zigana

#45 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

:thumbup:
Država wrote:
zigana wrote: Pa vidim koliko ti je bitna drzava kad branis lopove koji se bave kriminalom , svaki čovjek koji krade pa bila to struja ili bilo sta drugo za mene je lopov. A ti ga povedi svojoj kuci ako ti ga je zao. :skoljka:

Ko krade struju, krade sigurno i porez. Eh kad ja mogu plaćati porez (i doprinose), Boga mi nek' svi plaćaju...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup:
JohnnyS

#46 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by JohnnyS »

Misli lokalno, djeluj globalno. Kao što se kuća gradi od temelja, tako se i država gradi od naroda. Ako narod ima sulude misli da je u redu malo ukrast jer je to državno i nikome ne ide iz džepa, što i političari ne bi isto pomislili. A kako i narod i političari to misle, onda imamo državu kakvu imamo.

Da neki moj komšija tako krade, ja bih ga prijavio. Ne bih ni trepnuo. Ne da ne bih trepnuo, nego bi mi bilo drago što sam ispunio svoju građansku dužnost i prijavio kriminal. I da preduhitrim "borce za malog čovjeka koji nema za hljeba pa krade struju", ne prijavljujem političare jer nemam dokaza. Za ovo bih imao dokaz.
jefferson

#47 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by jefferson »

Zato i jesnmo gdje jesmo, na dnu kace koja se zove Evropa.
Ali zato kada predjes granicu ne mozes se nadiviti urednosti, kako svi postuju zakon itd.
Nismo mi fakat nista bolje zasluzili!
korisnik.1

#48 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by korisnik.1 »

Bila je nedavno slična tema, o krađi struje.
Struja je na neki način luksuz, postoje i siromašni ljudi koji nemaju navečer sijalicu pa opet ne kradu struju, tako da to nije opravdanje.
Nije ni opravdanje reći neka krade od države (ionako je u qrcu), jer samim time krade i od nas, poznata terminologija u ekonomiji - slobodni jahač.
Svako koga ne zanima što njegov komšija krade struju, neka ga isto ne zanima kad treba platiti održavanje lifta ili zgrade, ili prilaznog puta kada je naselje u pitanju, tad će ga vrlo vjerovatno zanimati zato što se direktno uzima iz njegovih usta.
Sličan primjer su i neplatiše vode sa opravdanjem da je voda od Boga data, jest ona Božiji dar al' nije Bog iskopao cjevovod, postavio pumpe i filtere i ne održava Bog te iste filtere za koje trebaju pare.

LOPOV JE LOPOV !
Tomos

#49 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by Tomos »

milojicabrzi wrote:Prijava nezakonitosti, kriminala i svega negativnog, pokazatelj je zrelosti i vrijednosti drustva...

Probaj ti u Njemackoj, negdje uci preko reda, nesto "zavrnuti" a da te neko vidi, ne jedan, 5 gradjana ce te prijaviti, jer zatvaranjem ociju, nanosis stetu svojoj drzavi i drustvu...

Zato nam i jeste ovako kako jeste... Probaj npr. u Njemackoj ili Svicarskoj traziti stelu da polozis vozacki, pa ces vidjet kako ces ekspresno biti odjeban, u najlaksem slucaju, pa cak i prijavljen policiji, ako naletis na nadzak profesora :D

Samo se na Balkanu ljudi bave sa tim, suti, nemoj, ne tice te se itd.

Znam za slucaj, tamo iz '96. kada je covjek prodavac na pijaci, vidio dzeparosa i upozorio zrtvu, te mu spasio novcanik, da bi ovaj dzeparos dosao i prevrnuo mu tezgu i rekao da drugi put gleda svoja posla, a gradjani nista.

UVIJEK PRIJAVITI SVAKU NEZAKONITOST, RADI DOBROBITI NASE DOMOVINE I BUDUCNOSTI NASE ZEMLJE!!!
Porediti nas i Njemačku je u svakom slučaju smješno, mi kao prvo nemamo Državu drugo sve ostalo, ne mogu da upotrijebim težu riječ ali je stvarno degutantno jednu velesilu Njemačku porediti sa našim ovakvim kolonijalnim uređenjem sa sve kolonijalnom zastavom međunarodne zajednice.
zigana

#50 Re: Kopčanje struje na divlje.

Post by zigana »

korisnik.1 wrote:Bila je nedavno slična tema, o krađi struje.
Struja je na neki način luksuz, postoje i siromašni ljudi koji nemaju navečer sijalicu pa opet ne kradu struju, tako da to nije opravdanje.
Nije ni opravdanje reći neka krade od države (ionako je u qrcu), jer samim time krade i od nas, poznata terminologija u ekonomiji - slobodni jahač.
Svako koga ne zanima što njegov komšija krade struju, neka ga isto ne zanima kad treba platiti održavanje lifta ili zgrade, ili prilaznog puta kada je naselje u pitanju, tad će ga vrlo vjerovatno zanimati zato što se direktno uzima iz njegovih usta.
Sličan primjer su i neplatiše vode sa opravdanjem da je voda od Boga data, jest ona Božiji dar al' nije Bog iskopao cjevovod, postavio pumpe i filtere i ne održava Bog te iste filtere za koje trebaju pare.

LOPOV JE LOPOV !
Ne mozes ti nekome objasniti kad je njegov vidokrug ravan tetrapak soku. ja cu na ovakve stvari uvjek reagovati i nadam se da ce i svaki normalan gradjanin ove drzave uraditi isto. To ti je isto kao kad bi vidio da istom komsiji obijaju kucu , naravno da bih reagovao i pozvao policiju i stao u njegovu odbranu, tako da ovi koji podrzavaju kradju na bilo koji nacin meni su isti kao i izvrsioci djela.
Post Reply