Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
suspect_zero wrote: ↑03/08/2025 13:21
@Hakiz
Otprilike tako
Znaci neko radi puni radni vijek, ne ide doktoru jer ga ne boli, strah ga, sabura....pušač je, pojede, popije. Citavo vrijeme mu se za 40 godina uredno odbija od plate za sve namete, I onda ode jednom kazu mu metastaza....zivi jos 15-tak dana I gotovo. 40 godina mu se fino uzimalo a eto tih 15 dana nece mu pomoci jer je vodio nezdrav zivot, taman tako.
Pa, to je sam napravio. Velika je razlika između toga što neko ode jer mu nema spasa i pored sve pomoći i toga što mu se kaže nenaš pravo na zdravstvenu zaštitu zbog stila života.
Pa i otišla je tema u drugom smjeru, zabrana pusenja na javnom mjestu, da apsolutno se slazem i podrzavam. Ne pruzanje zdravstvene pomoci nekome ko je direktno ili indirektno doveo do svog narusenog zdravlja, ne podržavam. Dosta ljudi je počelo pusiti za vrijeme agresije, piti, drigirati se....obolili od PTSP-a, sta im treba reći? Ono sam si kriv, što nisi otišao i izbjegao sranje, imao si izbor. Mogao si granatiranje pratiti iz Stuttgarta na TV- u.
I da, uvijek zaboravim koliko na forumu ima zdravo osviještenih I ne porocnih forumasa a tek lijepih, zgodnih apolonski građenih, ulickanih....doručak pecivo 17 vrsta cijelih sjemenki, namazano tanko sa avokadom I rukolom sa dvije kapljice ekstra djevice
Ove gore pomenute forumase zovemo gejevima u pokusaju
Na temu......ako je zabrana pusenja kako u streto kafani u scc smije da se pusi....pustit se smije u dijelu od prolaza do sanka a dio do pokretnih stepenica je za nepusace.....
Znaci pusiona nije fizicki odvojena....nit ima kkav znak da je to pusiona...uletih neki dan i pitam kelnera zar se smije pusit i objasnio mi situaciju
suspect_zero wrote: ↑03/08/2025 13:21
@Hakiz
Otprilike tako
Znaci neko radi puni radni vijek, ne ide doktoru jer ga ne boli, strah ga, sabura....pušač je, pojede, popije. Citavo vrijeme mu se za 40 godina uredno odbija od plate za sve namete, I onda ode jednom kazu mu metastaza....zivi jos 15-tak dana I gotovo. 40 godina mu se fino uzimalo a eto tih 15 dana nece mu pomoci jer je vodio nezdrav zivot, taman tako.
Pa, to je sam napravio. Velika je razlika između toga što neko ode jer mu nema spasa i pored sve pomoći i toga što mu se kaže nenaš pravo na zdravstvenu zaštitu zbog stila života.
Pa i otišla je tema u drugom smjeru, zabrana pusenja na javnom mjestu, da apsolutno se slazem i podrzavam. Ne pruzanje zdravstvene pomoci nekome ko je direktno ili indirektno doveo do svog narusenog zdravlja, ne podržavam. Dosta ljudi je počelo pusiti za vrijeme agresije, piti, drigirati se....obolili od PTSP-a, sta im treba reći? Ono sam si kriv, što nisi otišao i izbjegao sranje, imao si izbor. Mogao si granatiranje pratiti iz Stuttgarta na TV- u.
I da, uvijek zaboravim koliko na forumu ima zdravo osviještenih I ne porocnih forumasa a tek lijepih, zgodnih apolonski građenih, ulickanih....doručak pecivo 17 vrsta cijelih sjemenki, namazano tanko sa avokadom I rukolom sa dvije kapljice ekstra djevice
Pruzis mu zdavstvenu samo osiguranje skuplje placa, lijekovi mu na B a ne na A listi.
A ako ima srcani ili ga HOBP uhvatio normalno da mu se pomaze.
Svakako u globalu ljudi koji zdravo zive koriste manje zdravstvenu uslugu tj manje trose para iz zavoda.
A hakiz standardno izvrce da ispadne pametan
Ove gore pomenute forumase zovemo gejevima u pokusaju
Na temu......ako je zabrana pusenja kako u streto kafani u scc smije da se pusi....pustit se smije u dijelu od prolaza do sanka a dio do pokretnih stepenica je za nepusace.....
Znaci pusiona nije fizicki odvojena....nit ima kkav znak da je to pusiona...uletih neki dan i pitam kelnera zar se smije pusit i objasnio mi situaciju
Svašta.
Postoje zakon i pravilnik. Može objašnjavati koliko hoće.
Ne žele da se drže zakona. Ni tu, ni u "Slatko i slano" itd.
Mogu.
Nema dovoljno inspektora, svi zauzeti kontrolisanjem nedjelje.
pa ok
ima mjesta koja postuju to gazde postuju al isto tako imas mjesta gdje idu na ovu foru sto govorim
zaradit cu 10000 a kazna je 2000 lupam
a kad bih postovao zakon zaradio bih 2000 ukupno
to nije jedinstveno samo za pusenje nego za sve zakone
prosiri bastu nepropisno ili je cak i postavi nepropino citavu
dok se vlast sjeti i sl ovaj zaradio hiljade
sjetimo se samo onih bastica u ferhadiji
zatim ove baste po malti cengic vili stupu ilidzi
u biti sto dalje od centra vece krsenje zakona u svim smjerovima
konami666 wrote: ↑05/08/2025 18:02
Da li ima neka lista kafića i restorana gdje se ova zabrana poštuje?
Tesko je to sada upratiti, vecina ima vani stolice gdje se moze pusiti a svakako je vani bolje sjediti. U BBI ne moze unutra, Cordoba ima onaj odvojeni dio pod plastikom e to je za pušače, u onom kafe-restoranu izbad fontane ne vidim da iko dimi. U Fuka isto ne moze unutra.
Mamma Mia! wrote: ↑20/08/2024 17:52
Lik za kasom na benzinskoj puši dok naplaćuje artikle.
Mamma Mia! wrote: ↑20/08/2024 21:23
Kad sam vidjela radnika sa cigaretom samo sam se okrenula i izašla. Neću propasti ako ne uzmem kafu i sok. Još da mi dimi u facu to govno
Zar ne spada to u zabranu pušenja na radnom mjestu?
Godinu dana kasnije nema više Radnici i gosti kafića u sklopu benzinske moraju u ljetnu baštu ili ispred vrata
Dok se u drugom kantonu ne poštuje u jednom kafiću kraj benzinske, iako je istaknuta zabrana.
Kad sam vidjela radnika sa cigaretom samo sam se okrenula i izašla. Neću propasti ako ne uzmem kafu i sok. Još da mi dimi u facu to govno
Godinu dana kasnije nema više Radnici i gosti kafića u sklopu benzinske moraju u ljetnu baštu ili ispred vrata
Dok se u drugom kantonu ne poštuje u jednom kafiću kraj benzinske, iako je istaknuta zabrana.
Fakat ne znam da li su ljudi koji puse ecigarete svjesni da fakat u momentima smrde kao govno. Nije mi se jednom desilo da kontam da se osoba ukakila ili nosi pelene. Jasno mi je da ljudima koji ne puse cigare smrde.. al brate.. e-cigara smrdi bukvalno kao fekalija.. pogotovo sljiva. Za povratiti.
Da, sljiva. Pitam sta fuma, on s ponosom prica o jbnoj sljivi. A sljiva smrdi na govno. I normalno da ne mogu reci covjeku kojeg jedva znam da to sto pusi smrdi na fekaliju… ne shit.. nego doslovno govno. Isto da pored sebe imas bebu koja se dozavrata ukakila.
Ep stup sigurno 3-4g kako je pusenje zabranjeno
Boldano, i dalje se puši Izgleda da ipak ovisi kako gdje hoda inspekcija.
konami666 wrote: ↑24/09/2025 06:04
Da li još uvijek dimi po restoranima i kafićima u Sarajevu ko sto se dimilo? Ili vlasnici poštuju zabrane?
U restoranima vrlo rijetko, ja odavno nisam vidio nigdje. Ima brdo kafića u kojima je dozvoljeno pušenje, uglavnom manjih skroz, i neki imaju ono odvojen prostor za pušače.
Kako sam se iznenadio jučer u TC Otoka, prvi put otišao nakon zabrane. Kakva razlika!