Konzum katastrofa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

MOSALJOZE

#76 Re: Konzum katastrofa

Post by MOSALJOZE »

Probao,radi :thumbup:
tap3ah75

#77 Re: Konzum katastrofa

Post by tap3ah75 »

Čuj uzeti pare nazad. Gdje to ima ..... je li uzmete u luna parku pare nazad nako vožnje?

Je li vam taxi vrati pare kad vas dovuće negdje.

I to s kolicima je neka vrsta usluge

.
Better Man

#78 Re: Konzum katastrofa

Post by Better Man »

tap3ah75 wrote:Čuj uzeti pare nazad. Gdje to ima ..... je li uzmete u luna parku pare nazad nako vožnje?

.
Ili se zezaš ili si stvarno ograničen i svijest ti nije dovoljno razvijena, treće nema. Sistem sa ubacivanjem kovanice da uzmeš kolica je da natjera retardirane debile da kolica vrate na mjesto, a ne da ih ostave na sred puta. Jednom dok nije bio taj sistem ja se parkirao u velikom Konzumu i vidim žena izvadi stvari iz kolica i odvuće ih i ostavi pred moje auto. Ja lijepo kolica nazad i stavim pred njeno auto. Kad ona opet isto uradi. Mene huja uhvati kolica opet vratim pred njeno auto i izderem se na nju i sve sam joj po spisku.
Ajatolah_

#79 Re: Konzum katastrofa

Post by Ajatolah_ »

MOSALJOZE wrote:Probao,radi :thumbup:
Koliko si ubacio? U Bingu kolica koštaju 1KM . Ako si ubacio 2KM, kad uštekaš kolica dobiješ samo 1KM kusura. :thumbup:
MOSALJOZE

#80 Re: Konzum katastrofa

Post by MOSALJOZE »

Ajatolah_ wrote:
Koliko si ubacio? U Bingu kolica koštaju 1KM . Ako si ubacio 2KM, kad uštekaš kolica dobiješ samo 1KM kusura. :thumbup:
1 ubacio,toliko i dobio.
Poslao sam mail menadžmentu,da refundiraju barem dio novca,il barem da dobijem u sjemenskom krompiru toliko,pa ćemo vidjeti.
tap3ah75

#81 Re: Konzum katastrofa

Post by tap3ah75 »

Od sad samo korpa ..... imaju one veće s točkićima ....
i to treba iskoristiti dok i njih nisu počeli naplaćivati.
Altsa

#82 Re: Konzum katastrofa

Post by Altsa »

Better Man wrote:
tap3ah75 wrote:Čuj uzeti pare nazad. Gdje to ima ..... je li uzmete u luna parku pare nazad nako vožnje?

.
Ili se zezaš ili si stvarno ograničen i svijest ti nije dovoljno razvijena, treće nema. Sistem sa ubacivanjem kovanice da uzmeš kolica je da natjera retardirane debile da kolica vrate na mjesto, a ne da ih ostave na sred puta. Jednom dok nije bio taj sistem ja se parkirao u velikom Konzumu i vidim žena izvadi stvari iz kolica i odvuće ih i ostavi pred moje auto. Ja lijepo kolica nazad i stavim pred njeno auto. Kad ona opet isto uradi. Mene huja uhvati kolica opet vratim pred njeno auto i izderem se na nju i sve sam joj po spisku.
uvijek ih vratim u box sa ostalim kolicima. medutim u zadnje vrijeme su boksovi stalno prazni i ne moze se vratiti kovanica vec se moraju prazna kolica voziti do ulaza u konzum i tek tamo izbaciti kovanica. to se desava u dobrinjskom konzumu.
Better Man

#83 Re: Konzum katastrofa

Post by Better Man »

Koji sve ograničeni likovi sa niskim stepenom razvoja sive moždane tvari na ovoj temi.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#84 Re: Konzum katastrofa

Post by Matijevic_Vlado »

U Londonu ih mozes kuci odvuci ako si pare ubacio
MOSALJOZE

#85 Re: Konzum katastrofa

Post by MOSALJOZE »

Matijevic_Vlado wrote:U Londonu ih mozes kuci odvuci ako si pare ubacio
Ja sam mislio da mi ne kaskamo za tim svjeCkim centrima,al očito je razlika ogromna..
bumerangss

#86 Re: Konzum katastrofa

Post by bumerangss »

KB9 wrote:da li se u konzumu placaju kolica ko u pokvarenom bingu?
Koliko puta trba ponoviti da se kolica u Bingu ne placaju nego kad se završi sa kupovinom kolica se vrate i "ukopča" se onaj lanac ponovo nazad kako je i pilo o ono se otvori da možeš uzeti marku nazad! :-)
sunceKOtepsija

#87 Re: Konzum katastrofa

Post by sunceKOtepsija »

po nekim (prepoznace se) bi bilo sasvim normalno platiti nesto, i onda dok radnica na blagajni trazi sitno od kolegice samoposluzit se iz kase-tj vratit vec placeno u svoj dzep...
Ajatolah_

#88 Re: Konzum katastrofa

Post by Ajatolah_ »

Better Man wrote:Ili se zezaš ili si stvarno ograničen i svijest ti nije dovoljno razvijena, treće nema. Sistem sa ubacivanjem kovanice da uzmeš kolica je da natjera retardirane debile da kolica vrate na mjesto, a ne da ih ostave na sred puta. Jednom dok nije bio taj sistem ja se parkirao u velikom Konzumu i vidim žena izvadi stvari iz kolica i odvuće ih i ostavi pred moje auto. Ja lijepo kolica nazad i stavim pred njeno auto. Kad ona opet isto uradi. Mene huja uhvati kolica opet vratim pred njeno auto i izderem se na nju i sve sam joj po spisku.
Kad već pošteno platim kolica, da ih ne bi još možda vraćao? :roll:
Last edited by Ajatolah_ on 17/04/2017 17:43, edited 2 times in total.
kraljezak

#89 Re: Konzum katastrofa

Post by kraljezak »

Ja citam i ne vjerujem sta pisete, prvo zbunjeni oko gluposti, ko djeca kakva. nek vam i uzimaju pare, upravo zbog ovih sto ih ostavljaju svagdje je sistem napravljen, ostavljajte kolica i dalje :D
(Ne mogu da vjerujem, gore nego bht bebe)
CherryLips

#90 Re: Konzum katastrofa

Post by CherryLips »

tap3ah75 wrote:
mayab wrote:
KB9 wrote:da li se u konzumu placaju kolica ko u pokvarenom bingu?
Šuti, ne pitaj....
banda ... ja neki dan nisam imao pola marke i platio sam kolica 2KM za kupovinu koja je trajala 10 minuta.
Došlo mi je da vozam ona kolica onako po prodavnici ostalih 50 minuta
Oplakah .... a gledam neku noc lik na rolama skuplja kolica ispred Binga i vraca ih....hhhahhaaaa...lik kupi pare od ovih sto “plaćaju“ kolica... :lol: :lol:
triconja

#91 Re: Konzum katastrofa

Post by triconja »

CherryLips wrote: Oplakah .... a gledam neku noc lik na rolama skuplja kolica ispred Binga i vraca ih....hhhahhaaaa...lik kupi pare od ovih sto “plaćaju“ kolica... :lol: :lol:
Eto ga Bake care :thumbup: . Jedan manje od 70k sto je ostalo. Jos samo 69999 poslova napravit :lol:
triconja

#92 Re: Konzum katastrofa

Post by triconja »

sunceKOtepsija wrote:po nekim (prepoznace se) bi bilo sasvim normalno platiti nesto, i onda dok radnica na blagajni trazi sitno od kolegice samoposluzit se iz kase-tj vratit vec placeno u svoj dzep...
Marksizam je druga vrata desno niz hodnik, ovdje pricamo o kapitalizmu :lol:
Edin H.

#93 Re: Konzum katastrofa

Post by Edin H. »

MOSALJOZE wrote:
Ajatolah_ wrote:
1 ubacio,toliko i dobio.
Poslao sam mail menadžmentu,da refundiraju barem dio novca,il barem da dobijem u sjemenskom krompiru toliko,pa ćemo vidjeti.
Koju sortu krompira?
MOSALJOZE

#94 Re: Konzum katastrofa

Post by MOSALJOZE »

Kondor ili Agria,fino mi rode.
spree

#95 Re: Konzum katastrofa

Post by spree »

da li zavisi od vremena koristenja kolica koliko cu na kraju eventualno dobiti love nazad? i u kojem to pravcu radi? jel se trose pare pa kolica stanu ili mi se povecava lova kao u banci kad mi stoje pare na racunu pa ide neka kamata?
Edin H.

#96 Re: Konzum katastrofa

Post by Edin H. »

U puno si jacoj poziciji u pregovorima i eventualniom zalbama ako ne mozes da izvuces pare iz kolica, da ista odguras kuci.

Spremniji bi bili da vrate novac u zamjenu da im vratis kolica, pa neka se oni onda snalaze kako marku da izvade. :izet:
sunceKOtepsija

#97 Re: Konzum katastrofa

Post by sunceKOtepsija »

triconja wrote:
sunceKOtepsija wrote:po nekim (prepoznace se) bi bilo sasvim normalno platiti nesto, i onda dok radnica na blagajni trazi sitno od kolegice samoposluzit se iz kase-tj vratit vec placeno u svoj dzep...
krada se ne tolerise nigdje, ovdje neki tvrde da je sasvim normalno "vracati" novac-kojim se platilo nesto-pa bilo to kolica ili litra vode
triconja

#98 Re: Konzum katastrofa

Post by triconja »

sunceKOtepsija wrote:
triconja wrote:
krada se ne tolerise nigdje, ovdje neki tvrde da je sasvim normalno "vracati" novac-kojim se platilo nesto-pa bilo to kolica ili litra vode
Hajmo malo logicki, hoces da uzmes kolica zakljucano, moras marku ubacit da izvadis "kljuc" iz kolica. Obavis kupovinu vratis kolica i ubacis "kljuc" u kolica i izbaci ti marku. Pa hajmo jos malo logicki sto je to tako? Zato da svakakva marva i seljadija ne ostavlja kolica 100 metara od objekta, opet logicno, jer ce to radnici morat vracat. Koliko dnevno kupaca ima u nekom vecem centru? Da svako vozi i ostavlja kolica po parkingu onda novi kupci ne bi imali dovoljno kolica. Kako ce radnici izlaziti i vracati kolica za svakakvom marvom? Opet ne ide jer nece moci otkucavati artikle.

Onda se pojavio neko pametan i rekao hajmo mi marvi napravit zackoljicu da moraju ubacit nesto para i ako ne dovuku kolica bar da ne idemo dzabe dovlacit. I onda dodje Bosnjo i pravi se pametan i govori kako se moraju kolica platit :roll:
mayab

#99 Re: Konzum katastrofa

Post by mayab »

MOSALJOZE wrote:
Matijevic_Vlado wrote:U Londonu ih mozes kuci odvuci ako si pare ubacio
Ja sam mislio da mi ne kaskamo za tim svjeCkim centrima,al očito je razlika ogromna..
Ne znam šta ste se sada odjednom nadigli, pa u OBIju se kolica naplaćuju od kako je otvoren, ima 10 godina 8-)
:izet:
MOSALJOZE

#100 Re: Konzum katastrofa

Post by MOSALJOZE »

Pa jbg nismo svi imali dodira sa takvim kolicima.Ja sam dobrih para dao na to,i šta ću.Skupo platio lekciju.
Post Reply