Konzum katastrofa
- radiša
#51 Re: Konzum katastrofa
Posudis od nekog i imas lovu za free ride,dok te ne provale
- Edin H.
#52 Re: Konzum katastrofa
Radilo je na engleskim telefonskim govornicamaradiša wrote:vezes lovu silkom i kad zavrsis samo povuces nazad
- graue_maus
#53 Re: Konzum katastrofa
-
ado_sar
#54 Re: Konzum katastrofa
mozes vraiti pare, ali moras podnijeti zahtjev u glavnom bingu u hadzicima ili poslati postom. Samo ne zaboravi upisati serijski broj kolica da znaju koliko da ti vrate.MOSALJOZE wrote:Kako nazad ba![]()
Joj šta sam para dao na to,i sad ti tvrdiš da se mogu vratiti![]()
Ima neka fora,nisu oni glupi da.se mogu pare vratiti,a možda je i ilegalno.
- mayab
#56 Re: Konzum katastrofa
Kažu, radi se na ovome, da se pojednostavi,

-
tap3ah75
#57 Re: Konzum katastrofa
Sljedeći put vozim kolica kući - u garažu. Ostavio sam im do sada brat-bratu preko 100 markica.
- triconja
#58 Re: Konzum katastrofa
I dalje ne vjerujem da niste vracali pare iz kolica
izgleda da trolate a ja se upeco 
- arslanica
#59 Re: Konzum katastrofa
kad markicu ubaciš u kolica, onda se ona "odlijepe" od drugih kolica .... nadam se da ću donekle pojasniti ... i kad završiš kupovinu lijepo nazad ta kolica "u red sa ostalima" i klik sa onih zadnjih kolica u redu, i lijepo ti se otvori "ladica" sa markicom, pokupiš je i pravac kući
ta markica za kolica služi da bi kolica uvijek bila lijepo složena
- arslanica
- problemnatravunu
- triconja
#62 Re: Konzum katastrofa
Izgleda da sam skonto fazon sa tim parama. Nije kome je namijenjeno nego kome je sudjenoarslanica wrote:kad markicu ubaciš u kolica, onda se ona "odlijepe" od drugih kolica .... nadam se da ću donekle pojasniti ... i kad završiš kupovinu lijepo nazad ta kolica "u red sa ostalima" i klik sa onih zadnjih kolica u redu, i lijepo ti se otvori "ladica" sa markicom, pokupiš je i pravac kući![]()
- drunken tiger
#63 Re: Konzum katastrofa
Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!
- MOSALJOZE
#64 Re: Konzum katastrofa
Odoh namah ovo probat,neće oni mene uzimat više.arslanica wrote:
- MOSALJOZE
#65 Re: Konzum katastrofa
Čemu vrijeđanje,niko se nije rodio naučen.Odoh sad probat.drunken tiger wrote:Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!
- Altsa
#66 Re: Konzum katastrofa
Ih kolko sam puta morao da vozim prazna kolica nazad u supermarket jer u garazi nije bilo kolica da izbacim marku. 
- drunken tiger
#67 Re: Konzum katastrofa
Pa zbog toga je i napravljen takav sistem. Lakše je natjerati kupce da sami vrate kolica nego zaposliti nekoga i davati mu plaću da skuplja kolica po parkingu.Altsa wrote:Ih kolko sam puta morao da vozim prazna kolica nazad u supermarket jer u garazi nije bilo kolica da izbacim marku.
- drunken tiger
#68 Re: Konzum katastrofa
Izvini. U pravu si. Ali smo generalno nagli svi..MOSALJOZE wrote:Čemu vrijeđanje,niko se nije rodio naučen.Odoh sad probat.drunken tiger wrote:Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!
- Altsa
#69 Re: Konzum katastrofa
Pa nisam ni ja blesav. Znam to ali im ne dam marku.drunken tiger wrote:Pa zbog toga je i napravljen takav sistem. Lakše je natjerati kupce da sami vrate kolica nego zaposliti nekoga i davati mu plaću da skuplja kolica po parkingu.Altsa wrote:Ih kolko sam puta morao da vozim prazna kolica nazad u supermarket jer u garazi nije bilo kolica da izbacim marku.
- triconja
#70 Re: Konzum katastrofa
Nije to nista kakvih "seljaka i primitivaca" ima. Ljudi rade sa dosta podataka i iz dva excela rucno kopiraju jedan po jedan. Nikad culi za funkcije i odvajanje teksta od brojeva. Ima toga koliko hoces. Naravno svi rade u drzavnim firmama i institucijamadrunken tiger wrote:Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!
Edit: nije da kopiraju copy paste nego kucaju, znaci vidi broj i minimizira i ukuca i tako sve
- Altsa
#71 Re: Konzum katastrofa
E bas to ima veze sa pricom oko Konzuma.triconja wrote:Nije to nista kakvih "seljaka i primitivaca" ima. Ljudi rade sa dosta podataka i iz dva excela rucno kopiraju jedan po jedan. Nikad culi za funkcije i odvajanje teksta od brojeva. Ima toga koliko hoces. Naravno svi rade u drzavnim firmama i institucijamadrunken tiger wrote:Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!![]()
Edit: nije da kopiraju copy paste nego kucaju, znaci vidi broj i minimizira i ukuca i tako sve
- triconja
#72 Re: Konzum katastrofa
Kad vec pljujemo po narodu daj da ih kvalitetno popljujemoAltsa wrote:E bas to ima veze sa pricom oko Konzuma.triconja wrote:Nije to nista kakvih "seljaka i primitivaca" ima. Ljudi rade sa dosta podataka i iz dva excela rucno kopiraju jedan po jedan. Nikad culi za funkcije i odvajanje teksta od brojeva. Ima toga koliko hoces. Naravno svi rade u drzavnim firmama i institucijamadrunken tiger wrote:Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!![]()
Edit: nije da kopiraju copy paste nego kucaju, znaci vidi broj i minimizira i ukuca i tako sve![]()
- drunken tiger
#73 Re: Konzum katastrofa
Vratiš kolica i vrate ti marku. Stvar kulture i odgoja da vratiš stvari odakle si ih uzeo. Uzeo si kolica za kupovinu i treba da ih vratiš gdje si ih našao. Ne treba ti marka da to radiš ali izgleda da ljude treba tjerati zakonom da rade ono što je ispravno i što je za njih dobro. (pojas, ograničenje brzine, zabrana pušenja na javnim mjestima...)Altsa wrote:Pa nisam ni ja blesav. Znam to ali im ne dam marku.drunken tiger wrote:Pa zbog toga je i napravljen takav sistem. Lakše je natjerati kupce da sami vrate kolica nego zaposliti nekoga i davati mu plaću da skuplja kolica po parkingu.Altsa wrote:Ih kolko sam puta morao da vozim prazna kolica nazad u supermarket jer u garazi nije bilo kolica da izbacim marku.
- problemnatravunu
- arslanica
#75 Re: Konzum katastrofa
MOSALJOZE wrote:Čemu vrijeđanje,niko se nije rodio naučen.Odoh sad probat.drunken tiger wrote:Koji smo mi seljaci to je nevjerovatno. Pa ubaciš 1KM i koristiš kolica i kad ih vratiš prikopčaš onaj metalni dio i vrati ti kovanicu. Vi odmah digli frku i se*ete a niste ni probali kako rade kolica s naplatom. Baš ste primitivci totalni!!