Konzum katastrofa
- zlo zlo
#1 Konzum katastrofa
Konzum mi najbliza trgovina i skoro svaki dan po kruh navratim u njeg.. ima neka akcija jagode 3,85km ...2 tjedna minimalno stoje jagode koje nisu bile svježe ni kad došle
..i vidim danas tip koji tu radi rova po njima, mice malo s vrha kutije, i gore posve svježe ljepe jagode stavljo, a dolje one baš trule ostale
Alo kamflirat trule jagode,baš doslovno trule... i to ciste savjesti prodavat ljudima

-
todd_smith
#2 Re: Konzum katastrofa
Pa nece se valjda bacati? 
- kako to
#3 Re: Konzum katastrofa
Grijeh je dati 3,85km za kg bilo kakvog voca.
- mayab
#4 Re: Konzum katastrofa
Moral trgovaca pogotovo velikih je jako nizak, mogu oni prodavat i govna, ako ima ko da kupi; konkretno, samo budala moze "traziti" jagode po konzumima i ostalim velikim radnjama, na pijacama 2,5 KM
- zlo zlo
#5 Re: Konzum katastrofa
jest 2,5 -3km za pola kile jemayab wrote:Moral trgovaca pogotovo velikih je jako nizak, mogu oni prodavat i govna, ako ima ko da kupi; konkretno, samo budala moze "traziti" jagode po konzumima i ostalim velikim radnjama, na pijacama 2,5 KM
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#6 Re: Konzum katastrofa
Notorna je činjenica da voće i povrće treba uzimati na pijaci.Jedino ako ti vansezonsko zamiriše,pa kupiš u TC.Inače se treba bazirati na pijacu.
- dječak sa šibicama
#7 Re: Konzum katastrofa
Zato ja lijepo poskidam te sa vrha, virnem na dno posudice, i ako je trulo, adios.
Ako sta kazu, sikterisem.
Ako sta kazu, sikterisem.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8 Re: Konzum katastrofa
Ja navijam za Konzum. Ne mogu smislit ''Interex'' koji protežira srbijanske proizvode.
Ustvari, BMK i za ''Interex'', i za ''Konzum'', ja robu kupujem u bosanskoj prodavnici ''Block'' - pametna trgovine.
Ustvari, BMK i za ''Interex'', i za ''Konzum'', ja robu kupujem u bosanskoj prodavnici ''Block'' - pametna trgovine.
Last edited by PipiDugaDevetka on 28/05/2013 14:16, edited 1 time in total.
-
vivace
#9 Re: Konzum katastrofa
bre pipi, to je kod tebe dubinski... 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: Konzum katastrofa
Zaboli me neka stvar što mi beznadežno visi, ppopravio sam prethodni post, pa pogledaj.vivace wrote:bre pipi, to je kod tebe dubinski...
-
racionalista
#11 Re: Konzum katastrofa
Po meni za sada najbolji Bingo po pitanju cijena. Otkako su na Otoci otvorili radnju, uništili su Konzum.
-
vivace
#12 Re: Konzum katastrofa
ma moguce je da bih i ja tako reagovala da sam prezivela sta ste vi ovde stariji preziveli. klinci nemaju pojma. mada mislim da bih jurila jeftine a kvalitetne proizvode.pojma nemam.
-
talić
#13 Re: Konzum katastrofa
Ja u Konzumu kupujem godinama ali sve rjeđe i sve manje.
Razloga ima više od precjenjenog i lošeg povrća i voća do sve lošijeg asortimana i prodaje K plus proizvoda na silu.
Nemam namjeru da plaćam kruške i jabuke II klase uz to još iz hladnjače po 5 ili 6 KM/kg ili truhle paprike i paradajz po istoj toj cijeni.
Bar 30% proizvoda koji su bili kvalitetni su izbačeni sa polica jer Agrokor koncern ima iste proizvode ali ni blizu po kvalitetu.
Već mjesec dana čekam da nabave sirelin sir "Kora" ali ga ne nabavljaju.
Razloga ima više od precjenjenog i lošeg povrća i voća do sve lošijeg asortimana i prodaje K plus proizvoda na silu.
Nemam namjeru da plaćam kruške i jabuke II klase uz to još iz hladnjače po 5 ili 6 KM/kg ili truhle paprike i paradajz po istoj toj cijeni.
Bar 30% proizvoda koji su bili kvalitetni su izbačeni sa polica jer Agrokor koncern ima iste proizvode ali ni blizu po kvalitetu.
Već mjesec dana čekam da nabave sirelin sir "Kora" ali ga ne nabavljaju.
- Vitezanin
#14 Re: Konzum katastrofa
Jagode na pijaci 2.5 KM. Ja odavno ne kupujem u Konzumu, skoro sve je skuplje nego u ostalim trgovinama. Evo npr grašak u konzervi u Konzumu je 1.40, a u Hoši 80 feninga. I tako u nedogled.
-
Juni
#15 Re: Konzum katastrofa
de facto. wrote:Notorna je činjenica da voće i povrće treba uzimati na pijaci.Jedino ako ti vansezonsko zamiriše,pa kupiš u TC.Inače se treba bazirati na pijacu.
Ja inače izbjegavam trzne centre u širokom luku, koji gubitak vremena i živaca! I najvećim dijelom iluzija da ustedis, jer možda jest malo jeftinije, ali zato kupis puno nepotrebnih stvari. Snadbijevam se na pijaci i lokalnom granapu. Meso kupujem u mesnici provjerenog kvaliteta i to je to
- JohnnyS
#16 Re: Konzum katastrofa
PipiDugaDevetka wrote:Ja navijam za Konzum. Ne mogu smislit ''Interex'' koji protežira srbijanske proizvode.
Ja samo Mercator, iako mi je 20 minuta od stana, a 4 Konzuma oko zgrade imam... nek se hebu
-
ediii
#17 Re: Konzum katastrofa
Definitivno su ovo sistemski osmišljene prevare od menadera,
sve u cilju da zajebu nas bosance.
Ovo su 4 prevare konzumaša u samo mjesec dana !
1. Konzum otoka
Sok ISO 0,5l negazirani (zelena boca) stojji cijena 1,30
a na kasi 1,6.
Zovem šefa on kaže da se izvinjava ali da su tobože upravo preslagiali police pa je pogrešna cijena na tom mejstu.
2. Konzum WISA
Naplcana jedna l jogurta viška (3 kom na racunu 2 kom u korpi)
Procitam joj racun a žena na kasi me moli da mi Ona donese još tu jednu kesu,
jer tobože teško ce biti objasniti šefici zašto mi je vracala novac iz kase ?!?!?!?
3. konzum Sara centar ilidža
U frižideru uz kutiju sladoleda (kesten -ledo) stoji cijena cijena 4KM
na kasi mi kuca 7KM. POOvedem tetu do frižidera i pokazujem na cijenu UZ artikal,
a ona ce meni Gospodine cijena vam je ova ovdje (50cm udaljena od istog proizvoda)
Reko pare na sunce.
4. Konzum Marin dvor.
kod cijene jednih crnih makarona stojji 2,25 i 2,10 , isti artikal dvije cijene.
na kasi se ipak naplacuije niža cijena, ali ni to nije razlog da 2 cijene stoje uz jedan artikal.
Tada kupujem i jogurt Vivis (breskva-bananan) cijena 1,60
Na kasi mi se naplacuje 1,65.
Vracam se do frižidera i objašnjavam trgovcu da im je pogrešna cijena
opet se izvinjava i tvrdi da se u imali preslagivanje robe baš tog dana ?!?!?!??!?!?!
Sad lagano ide prijava insprekcijama a u cc stavljam Konzumovce.
sve u cilju da zajebu nas bosance.
Ovo su 4 prevare konzumaša u samo mjesec dana !
1. Konzum otoka
Sok ISO 0,5l negazirani (zelena boca) stojji cijena 1,30
a na kasi 1,6.
Zovem šefa on kaže da se izvinjava ali da su tobože upravo preslagiali police pa je pogrešna cijena na tom mejstu.
2. Konzum WISA
Naplcana jedna l jogurta viška (3 kom na racunu 2 kom u korpi)
Procitam joj racun a žena na kasi me moli da mi Ona donese još tu jednu kesu,
jer tobože teško ce biti objasniti šefici zašto mi je vracala novac iz kase ?!?!?!?
3. konzum Sara centar ilidža
U frižideru uz kutiju sladoleda (kesten -ledo) stoji cijena cijena 4KM
na kasi mi kuca 7KM. POOvedem tetu do frižidera i pokazujem na cijenu UZ artikal,
a ona ce meni Gospodine cijena vam je ova ovdje (50cm udaljena od istog proizvoda)
Reko pare na sunce.
4. Konzum Marin dvor.
kod cijene jednih crnih makarona stojji 2,25 i 2,10 , isti artikal dvije cijene.
na kasi se ipak naplacuije niža cijena, ali ni to nije razlog da 2 cijene stoje uz jedan artikal.
Tada kupujem i jogurt Vivis (breskva-bananan) cijena 1,60
Na kasi mi se naplacuje 1,65.
Vracam se do frižidera i objašnjavam trgovcu da im je pogrešna cijena
opet se izvinjava i tvrdi da se u imali preslagivanje robe baš tog dana ?!?!?!??!?!?!
Sad lagano ide prijava insprekcijama a u cc stavljam Konzumovce.
- insomnia78
#19 Re: Konzum katastrofa
Utusi frajer. I on i Josip. Cemu, koji kurac otvaranje tema od prije sto godina da bi stavljao neki glupi intervju koji 99% ljudi nece pogledatii
- Thorgerson
#20 Re: Konzum katastrofa
Zasto Josip prica o ovoj temi.
Ustvari, bolje pitanje, zasto novinar pita Josipa o AGROKORU?
Mislim, pored toliko profesora na ekonomiji, strucnjaka...ti ono odes i glumca ispitujes oko ovih stvari. WTF?
I jos jedna stvar. Sad svi znaju da se ovo trebalo desiti. Da ce agrokor propast. Sad svi pametni, daju svoje analize...nema, sve strucnjak do strucnjaka, a zemlja nam u govnima, da ne moze bit vecim. Najsiromasniji smo u evropi i mi nekome pametujemo, kako ce i sta ce.

Mislim, pored toliko profesora na ekonomiji, strucnjaka...ti ono odes i glumca ispitujes oko ovih stvari. WTF?
I jos jedna stvar. Sad svi znaju da se ovo trebalo desiti. Da ce agrokor propast. Sad svi pametni, daju svoje analize...nema, sve strucnjak do strucnjaka, a zemlja nam u govnima, da ne moze bit vecim. Najsiromasniji smo u evropi i mi nekome pametujemo, kako ce i sta ce.
- Edin H.
#21 Re: Konzum katastrofa
Ovo sa mjenicama i zaduzivanima jako podsjeca na aferu Agrokomerc, s tim sto ovoga izrabljivaca i kapitalistu pokusavaju vaditi, a Fikreta su Milan Uzelac i Dusko Zgonjanin nagazili i prisluskivali, strpali ga u zatvor, a Agrokomerc totalno unistili. A Fikret zivio u nekoj kucici, a ovaj u dvorcu.
- dječak sa šibicama
#22 Re: Konzum katastrofa
Zato sto mu je Bingo ocito platio da kaze sta za televizijuThorgerson wrote:Zasto Josip prica o ovoj temi.
![]()
- Thorgerson
#23 Re: Konzum katastrofa
I ova prica da je dobio Bingo. Pa valjda se zna da to nije tako bilo...
Zasto imam osjecaj da ce nas Binog iskarati. Al ono bas.
Mislim redovan sam posjetitelj u njihovim marketima.
Zasto imam osjecaj da ce nas Binog iskarati. Al ono bas.
Mislim redovan sam posjetitelj u njihovim marketima.
-
ITNet
#24 Re: Konzum katastrofa
Pored toliko tema na istu temu iskopala se tema iz 2013 da bi se neki video zakacio 
- Logovan
#25 Re: Konzum katastrofa
Pa od viška glava ne boli.ITNet wrote:Pored toliko tema na istu temu iskopala se tema iz 2013 da bi se neki video zakacio