KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Moderator: anex
- valter.ba
#1 KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Dragi moji sugradjani zelio bih da vas upozorim da dobro obratite paznju na cjene koje vam teta obracuna onim malim skenerom kada dodjete na kasu
u navedenom trgovackom centru. Naime kao prvo jako je tesko pronaci cjenu na polici koja odgovara proizvodu koji se nalazi na istoj a i kada to ucinite novo iznenadjenje vas ceka na kasi jer je cjena u pravilu veca od naznacene. Kupio sam par proizvoda i skontao da sam platio vise za skoro 2 KM. Samo na kolacima gdje je istaknuta cjena 3.90 a platio sam 4.50 opalili su me 0.60 KM
. Obzirom da ne vodim kucanstvo u smislu placanja vec samo fizicki rad
mislim nosanje, ovo me ponukalo da razmislim o tome koliko me tek uzmu kada idem u mjesecnu nabavku i na racunu dobijem listing sa vise desetina proizvoda. Uzimaju nas lopatom! Otvorimo oci 
- IceQueen
#2 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
U konzum vec duze vrijeme ne idem! Osim sto su skuplji od Interexa recimo, njihova promotivna kampanja "trajno niske cijene" me ljuti. Nude pod trajno niskom cijenom neke proizvode sumnjivog podrijetla i kvalitete, mislim da je to hinjski s njihove strane, pa ih obilazim u sirokom luku. Ovo sto je napisano ovdje je jos samo jedan dodatni argument zasto tamo ne kupujem!
- Skyfox
#3 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
i drugi se koriste ovim trikom...
- roki
#4 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
cijene su gotovo svugdje izmjesane.ono sto uradim je da uporedim barem 3-4 zadnja broja na bar kodu na proizvodu i na cijeni.
Recimo na polici stoji konzervirani ananas razlicitih proizvodaca iste tezine.jedan je bubam 2 drugi je 2.5 marke.uzmem jedan vidim jel mu bar kod kao i na cijeni od 2 km i rjesena stvar.
Recimo na polici stoji konzervirani ananas razlicitih proizvodaca iste tezine.jedan je bubam 2 drugi je 2.5 marke.uzmem jedan vidim jel mu bar kod kao i na cijeni od 2 km i rjesena stvar.
- chuchumbamayumbe
#5 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Da li je iko primijetio da na policama sa povrcem u Konzumu, za ecinu proizvoda pise da je zemlja porijekla "SJEVERNA KOREJA"?!?!?Je li ovo neka ublehana i muljaza?!
- roki
#6 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
jednom sam u interexu kupio neke sumece i citajuci sastav vidio da ispod "originalnog" omota ima jos jedan sloj.skinem omot kad ispod pise made in israel
- dalmatinka
#7 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Pa naravno da su izmiješane cijene kad u svakom Konzumu nedostaje djelatnika. Niti stignu izbaciti cijene na vrijeme, a niti ih staviti ispod proizvoda. Ali gledajte to ovako, kad bi Todorić plaćao 30% radnika više i s onom bijednom socijalnom pomoći što im daje kako bi kupovao dvorce, jadranske otoke, helikoptere i ostale sitnice
Uf, sad ste mi baš stavili sol na ranu.
Uf, sad ste mi baš stavili sol na ranu.
- zgembo_sa
#8 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Ne kupujem nikad u konzumu pa ne znam, ali znam da se ovo konstantno desava u Robotu u koji vise ne idem bas iz ovog razloga. Najgore mi je kad stavi veliki papir sa natpisom AKCIJA i ispod jedna cijena, a ti dodjes sa njim na kasu, a ono druga, visa naravno. Stvarno za popizdit. Onda fino kazes, hvala lijepo, ne zelim onda nista, ostavis robu i napustis radnju.
Mozda razlika bude u tih pishljivih 50 feninga, ali to su moji krvavo zaradjeni feninzi i ne dam ih.
Mozda razlika bude u tih pishljivih 50 feninga, ali to su moji krvavo zaradjeni feninzi i ne dam ih.
Last edited by zgembo_sa on 16/08/2008 20:48, edited 2 times in total.
-
LAIBACH KUNST
#9 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Sličnu stvar sam ja doživio u "INTEREX"-u,pa sam napravio sveopštu frku (U pitanju je bio keks sa jednom cijenom na polici a sa drugom na kasi).Sve se završilo tako što se dernjo k"o magarac (namjerno da me što više ljudi čuje) i nisam htio da kupim ni ono što je sa cijenom bilo o.k.Izašao sam bez ijednog kupljenog proizvoda i nakon toga više nikada nisam otišao u pomenuti tržni centar.
-
kejns
#10 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Sve navedene primjedbe sam uocio u svim vecim trgovinskim centrima u Sarajevu.
-
homar
#11 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
U Konzumu "ciganluk" kad se tiče reklame u medijima, cijene na policama i cijene na kasi. U Interekxu u reklamnom mateijalu za vikend (prije 15 dana) cijene "da ne vjeruješ" za voće i povrće. Odem u sedmičnu kupovinu, kad na policam tri puta veće cijene. Pitam prodavca na tom odjelu, što je ova razlika u odnosu na reklamni materijal, on šuti i uginje ramenima, ja se okrenem i ostavim korpu i lijepo izađem i odem u Merkator. U Robot ne idem već odavno jer tu je najveći ciganluk. Jedina kazna za ove malverzacije je bojkotovati one centre koji se bave ovim nečasnim radnjama.
-
Sindibad
#12 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
[quote="valter.ba"]Dragi moji sugradjani zelio bih da vas upozorim da dobro obratite paznju na cjene koje vam teta obracuna onim malim skenerom kada dodjete na kasu
u navedenom trgovackom centru....
Upravu si, ja sam to tek nedavno primjetio prije valjda nisam obracao paznju, neki dan odem u konzum, konkretno kupovao sam one njihove domace kolace i fino cijena ispod kolaca 1,50KM, ja uzmem 2 kolaca, na kasi mi naplati 5KM, kad na racunu vidim da je jedan 2,50KM...dodem sutradan kupim shampom, cijena ispod 3,60Km, na kasi mi naplati 4,80Km...pa koje ovdje lud
Upravu si, ja sam to tek nedavno primjetio prije valjda nisam obracao paznju, neki dan odem u konzum, konkretno kupovao sam one njihove domace kolace i fino cijena ispod kolaca 1,50KM, ja uzmem 2 kolaca, na kasi mi naplati 5KM, kad na racunu vidim da je jedan 2,50KM...dodem sutradan kupim shampom, cijena ispod 3,60Km, na kasi mi naplati 4,80Km...pa koje ovdje lud
-
d2
#13 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
ista stvar u drvoprometu grbavica, nema sanse da skontas koji je kojiroki wrote:cijene su gotovo svugdje izmjesane.ono sto uradim je da uporedim barem 3-4 zadnja broja na bar kodu na proizvodu i na cijeni.
btw ja u konzum ne idem od kako vise nije vf, sada kupujem u mrskom slovenackom merkatoru i bas mi je lijepo
sa sjetom se sjecam vremena od prije pet godina kad za 100 km u vfu kupim toliko kesa hrane da moram 2x ici do auta da sve unesem, prije 3 dana u mercatoru 8 kesa hrane (sve iznio iz jednog puta) fascinantne 232 KM.
- trinaesti
#14 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
neki dan. uzmem onu americku srebrnu samoljepljivu traku, koja drzi pola amerike
i odem na kasu u konzumu. umjesto 1,60 cijena 10,24 KM. odem lijepo s prodavacicom do rafe gdje se nalazila traka pokazem joj, kaze vjerovatno ju je neko tako ostavio.
i bez pokazivanja odmah su htjeli da mi vrate novac.
tako da, desava se, ali nije pravilo. i nema problema da se vrati, ako se desi.
-
d2
#15 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
ma kakva marka, ta je traka vazda bila ko da nije srebrna nego zlatnatrinaesti wrote:neki dan. uzmem onu americku srebrnu samoljepljivu traku, koja drzi pola amerikei odem na kasu u konzumu. umjesto 1,60 cijena 10,24 KM. odem lijepo s prodavacicom do rafe gdje se nalazila traka pokazem joj, kaze vjerovatno ju je neko tako ostavio.
- Skyfox
#16 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
[/quote]d2 wrote:
ista stvar u drvoprometu grbavica, nema sanse da skontas koji je koji
a kako su mrski prodavaci u tom DP uzas!!!! Cekam da kupim hljeb a njih tri se naklatile oko masine za rezanje salama i pokusavaju ta skontaju kako radi, umiru od smjeha 15min, onda dolazi i cetvrta sto je mela pod pa s tim rukama i ona prchka
+ uvijek moraju 3x provuc karticu. Et i povrh svega su haos neljubazni.
Za razlliku od DP u Patriotske lige, tamo se ozare cim te vide... A mojoj staroj nekad ponesu kese do auta.
- mayab
#17 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Po meni je definitivno najveci ciganluk Robot, robe sto je reklamirana po nevjerovatno nizoj cijeni nikad nema kad dodjes, a odjel voca i povrca i mesnica smrde na kilometre, te stoga u Robot prakticki ne idem u kupovinu!
U Konzumu sam takodjer imao slucajeve te prevare kao sto je napisao autor teme i jedino je rjesenje uporediti brojeve na bar kodu
,Interex je uglavnom najpovoljniji i tamo bas nisam vidio takvih problema, Merkator je bez premca, ali i po visini cijena, dobro je skuplji, posebno od Interexa.
Sto se tice DP-a, nisu oni tako losi, znaju imati jako povoljne akcije, samo su im radnje kao male seoske zadruge gdje odem samo kad mi nesto na brzinu treba , jer mi je radnja u susjedstvu!
Uglavnom, ko ne zeli biti preheban cijenom,generalno, samo poredjenje brojeva bar koda je rjesenje, ako ne nadjem na polici naljepnicu sa odgovarajucim kodom, radije to ne uzimam!
U Konzumu sam takodjer imao slucajeve te prevare kao sto je napisao autor teme i jedino je rjesenje uporediti brojeve na bar kodu
Sto se tice DP-a, nisu oni tako losi, znaju imati jako povoljne akcije, samo su im radnje kao male seoske zadruge gdje odem samo kad mi nesto na brzinu treba , jer mi je radnja u susjedstvu!
Uglavnom, ko ne zeli biti preheban cijenom,generalno, samo poredjenje brojeva bar koda je rjesenje, ako ne nadjem na polici naljepnicu sa odgovarajucim kodom, radije to ne uzimam!
- valter.ba
#18 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Nije problem pogledati bar kod kada kupujes par proizvoda ali ako ides u mjesecnu nabavku treba ti vjecnost provesti u provjerama ako neces da se osjecas izheban 
-
dinosaur
#19 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
u konzumu u restoranu narucim komad torte ,a donesose tortu i kuglu sladoleda kao fol neki prilog uz to...naravno, na kasi su to sve uredno naplatili i jos kad uzmes da nas je bilo 4 onda je to vec bezobrazluk..al eto...inace kako je konzum preuzeo vf, ni kvalitet vecine proizvoda nije isti,najgori su oni konzumovi proizvodi k-plus .....
- fa84
#20 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
o to si fakat u pravumayab wrote:Po meni je definitivno najveci ciganluk Robot, robe sto je reklamirana po nevjerovatno nizoj cijeni nikad nema kad dodjes, a odjel voca i povrca i mesnica smrde na kilometre, te stoga u Robot prakticki ne idem u kupovinu!
U Konzumu sam takodjer imao slucajeve te prevare kao sto je napisao autor teme i jedino je rjesenje uporediti brojeve na bar kodu,Interex je uglavnom najpovoljniji i tamo bas nisam vidio takvih problema, Merkator je bez premca, ali i po visini cijena, dobro je skuplji, posebno od Interexa.
mesnica smrdi na kilometar u svakom robotu ali na ciglanama posebno
majko draga sta je ono
samo ne znam da li se iko smije usuditi kupiti meso ondje
- homo_sapiens
#21 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Gdje je sada Mensud Lakota i njegovo Udruzenje za zastitu potrosaca ( http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=148928 ), ili za ovog Mehu Mujacica - iz Udruzenja potrosaca PUTOKAZ iz Sarajeva (nikad cuo !), a jos mi u komsiluku
Dok se Udruzenja prepiru ko je gdje, i cija je nadleznost, veletrgovci rade sto hoce, iako postoji zakon o zastiti potrosaca:
http://www.fmt.gov.ba/index.php?option= ... Itemid=118
Zakon o zaštiti potrošača BiH utvrđuje:
«1. Udruženja potrošača osnivaju potrošači radi predstavjanja i zaštite svojih prava i moraju djelovati nezavisno od trgovaca, uvoznika, dobavljača i davaoca usluga.
2. U okviru svojih nadležnosti, udruženje potrošača:
e) nadležnim organima dostavljaju informacije za utvrđivanje odgovornosti trgovca ili davaoca usluga koji prodaju proizvode ili pružaju usluge koji ne odgovaraju propisanim uslovima u pogledu sigurnosti i kvaliteta;
f) sarađuje sa svim nadležnim organima, inspekcijama, udruženjima potrošača i drugim subjektima u Bosni i Hercegovini kojima je, u skadu sa Zakonom, propisana obaveza zaštite potrošača”.
http://www.fmt.gov.ba/index.php?option= ... Itemid=118
Zakon o zaštiti potrošača BiH utvrđuje:
«1. Udruženja potrošača osnivaju potrošači radi predstavjanja i zaštite svojih prava i moraju djelovati nezavisno od trgovaca, uvoznika, dobavljača i davaoca usluga.
2. U okviru svojih nadležnosti, udruženje potrošača:
e) nadležnim organima dostavljaju informacije za utvrđivanje odgovornosti trgovca ili davaoca usluga koji prodaju proizvode ili pružaju usluge koji ne odgovaraju propisanim uslovima u pogledu sigurnosti i kvaliteta;
f) sarađuje sa svim nadležnim organima, inspekcijama, udruženjima potrošača i drugim subjektima u Bosni i Hercegovini kojima je, u skadu sa Zakonom, propisana obaveza zaštite potrošača”.
- valter.ba
#22 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
U potpunosti se slazem i dodajem da bi vec jednom i inspekcija trebala da se pocne mjesati u svoj posao za koji su itekako placeni od strane nas koji punimo kantonalni,federalni i sve moguce budzete! Ako su u Sarajevu slijepi na sve ovo kako li je tek u manjim mjestima 
-
d2
#23 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
istina sve sto kazes, jes primjetio da im je vazda mrsko vracati kusur nego ti vazda trazi 10-20-30 feninga da moze vratiti pola marke ili marku...Skyfox wrote:a kako su mrski prodavaci u tom DP uzas!!!! Cekam da kupim hljeb a njih tri se naklatile oko masine za rezanje salama i pokusavaju ta skontaju kako radi, umiru od smjeha 15min, onda dolazi i cetvrta sto je mela pod pa s tim rukama i ona prchkad2 wrote:
ista stvar u drvoprometu grbavica, nema sanse da skontas koji je kojiOnaj s cvikam hoda zamnom ko da cu mu ukrast sve pastete i pudinge sto ima... I neki dan uzmem kutiju sladoleda, ja na kasu kad kaserka zgrabi kutiju i poce je mrljat po sebi WTF kaze joj da se ja malo rashladim imate li sta protiv, ma jok srce eto ti kutija za rashladivanje do kraja smjene a ja cu uzet drudu iz frizidera... Kaze STOOOO
+ uvijek moraju 3x provuc karticu. Et i povrh svega su haos neljubazni.
Za razlliku od DP u Patriotske lige, tamo se ozare cim te vide... A mojoj staroj nekad ponesu kese do auta.
i svaki put kad dodjem na kasu zadnje 2 godine znam da ce mi reci imate li 10 feninga... u zadnje vrijeme samo kazem nemam, ni ne pogledam...
- campa_xxx
#24 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Svakako ne idem u Konzum ... KUPUJMO DOMACE!!! 
-
nigdje.nikog
#25 Re: KONZUM:jedna cjena na polici,druga na kasi
Neki dan u Konzumu kad sam uzimo kolica metnem dvije marke u onu bravicu, nisam imao marku. Kad sam vraco kolica ono govno mi izbaci samo jednu marku!
LOPOVI !
LOPOVI !