Konzul i Mato medju selefijama...

Post Reply
Point.

#1001 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Point. »

Joj Novaka očiju mi. Kao pravi patriota i lojalni građanin popljuje odmah obavještajnu službu države u koju se kune jer je na drugoj strani matica, Lijepa Naša. I onda on nekome govori o nivou kolektiva. :lol:
Novak20

#1002 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

seln wrote:
Novak20 wrote:
seln wrote:Koja si ti nula od covjeka, to je za ibreta.
:lol:

Fulaš kao i obično.
A ti laprdas kao i obicno.
Jesi li tu taktiku diskusije naucio od Dodika, velikog uzora juznih srba?
Ono, samo kazes nesto u stilu "fulas, grijesis, pojma nemas, lazes, mrzis sve srpsko/juznosrpsko"...
Stani malo.

Jesam li ti nudio dobre novce da dokažeš tvoju tvrdnju da sam na forumu Bošnjake nazivao balijama ? Nisi dokazao što znači da laprdaš.
Jesam li te zvao u posjetu da vidiš s kim živim pa da te ljude pitaš kakav sam čovjek ? Nisi pristao, a ne bih te više pozvao da mi nogom prekoraciš prag.

Nema tu nikakve taktike diskusije nego samo tvrdnje koje možeš ili ne možeš dokazati arumentima. A diskusija nije opravdanje za ljepljenje etiketa i neprimjerenih pridjeva.

Čuj, nula od čovjeka zbog diskusija o politici na Klix forumu. :lol:

Daleko ti bila kuća od moje.
seln

#1003 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

Novak20 wrote:
seln wrote:
Novak20 wrote:
:lol:

Fulaš kao i obično.
A ti laprdas kao i obicno.
Jesi li tu taktiku diskusije naucio od Dodika, velikog uzora juznih srba?
Ono, samo kazes nesto u stilu "fulas, grijesis, pojma nemas, lazes, mrzis sve srpsko/juznosrpsko"...
Stani malo.

Jesam li ti nudio dobre novce da dokažeš tvoju tvrdnju da sam na forumu Bošnjake nazivao balijama ? Nisi dokazao što znači da laprdaš.
Jesam li te zvao u posjetu da vidiš s kim živim pa da te ljude pitaš kakav sam čovjek ? Nisi pristao, a ne bih te više pozvao da mi nogom prekoraciš prag.

Nema tu nikakve taktike diskusije nego samo tvrdnje koje možeš ili ne možeš dokazati arumentima. A diskusija nije opravdanje za ljepljenje etiketa i neprimjerenih pridjeva.

Čuj, nula od čovjeka zbog diskusija o politici na Klix forumu. :lol:

Daleko ti bila kuća od moje.
Te "argumente" ponudi tipovima u potkosuljama, koji u ducanu blizu tvoje kuce piju "zuju".
Ti si fakat uvjeren da su svi Bosnjaci zapravo Muje iz viceva? :-)

Nije ni Dodik nazvao Bosnjake balijama, ali bi ih popio u casi vode, kad bi mogao. I to sad kao neki dokaz kako si ti fini objekttivni neko (Jevrej? Hrvat? Nesto trece?).
To sto si me zvao u posjetu je bila cista kurtoazija; i ti i ja dobro znamo da od toga nema nista. Taman posla, da od tih par dana godisnje, koliko uhvatim da posjetim rodbinu i prijatelje, jedan dan odvajam da bih vidio - sta?
Mogu tvoji susjedi o tebi misliti da si fin, posten, o sebi - pri sebi.... ja vidim ono sto ovdje pises.
A to je: apsolutno prohrvatski stav, bez obzira na situaciju i vrijeme. Ukoliko se hrvatski interesi (posteni ili neposteni, svejedno) ne poklapaju sa bosanskim, utoliko gore za Bosnu.
Dakle, ti si za mene kvisling, isti kao i oni koji su se borili da "podebljaju perec".
Novak20

#1004 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

seln wrote:
Te "argumente" ponudi tipovima u potkosuljama, koji u ducanu blizu tvoje kuce piju "zuju".
Ti si fakat uvjeren da su svi Bosnjaci zapravo Muje iz viceva? :-)

Nije ni Dodik nazvao Bosnjake balijama, ali bi ih popio u casi vode, kad bi mogao. I to sad kao neki dokaz kako si ti fini objekttivni neko (Jevrej? Hrvat? Nesto trece?).
To sto si me zvao u posjetu je bila cista kurtoazija; i ti i ja dobro znamo da od toga nema nista. Taman posla, da od tih par dana godisnje, koliko uhvatim da posjetim rodbinu i prijatelje, jedan dan odvajam da bih vidio - sta?
Mogu tvoji susjedi o tebi misliti da si fin, posten, o sebi - pri sebi.... ja vidim ono sto ovdje pises.
A to je: apsolutno prohrvatski stav, bez obzira na situaciju i vrijeme. Ukoliko se hrvatski interesi (posteni ili neposteni, svejedno) ne poklapaju sa bosanskim, utoliko gore za Bosnu.
Dakle, ti si za mene kvisling, isti kao i oni koji su se borili da "podebljaju perec".
Ma bravo.

Ne bih te mogao ubijediti ni da je Sven Alkalaj Bosanac jevrejske vjeroispovijesti sa hrvatskom putovnicom, a kamo li da nisam nula od čovjeka i pri tome kvisling koji podebljava perec.
Sve to više govori o tebi nego o meni samo što tema nije o karakteru forumaša nego "aferi selefije" pa ne bih dalje u off. Iz daljine i tuđine imaš bolji pogled na sve u BiH samo izgleda da ne vidiš dobro ili gledaš usmjereno. 8)

p.s. Nema mi gore pive od "Žuje".
Maraschino

#1005 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Maraschino »

Jadna je ona sredina u kojoj ti zivis.
Jedno mislis(njima pricas) a drugo radis(pises).
Sta si ti od ovo dvoje u stvari?
BHCluster

#1006 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
BHCluster wrote:
Ti se prvo trebas dogovoriti sam sa sobom pa onda svoje "alternativne cinjenice" objavljivati. :wink:
Ne odgovori ti meni zašto lažeš da je Hrvatska prodavala oružje ISIL-u i kupovala naftu od njega. Imaš kakve opipljive dokaze ili je to samo u svrhu svakodnevnog blaćenja Hrvatske i Hrvata radi potenciranja animoziteta ???
Cuj ja lazem a ti si sam prizno da je to tako samo onako upakovao. :lol: Bild pisao o tome... :lol: kontam ja tebe dnevnica je dnevnica tako je i Mati daj sta das samo nek kapa. :lol:

Sto se tice blacenja Hrvatske i Hrvata to Hrvatska i likovi poput tebe rade najbolje; od stovateljima Poglavnika, slavljenjem osudjenih ratni zlocinaca, UZP dehumaniziranja Bosnjaka, slavljenja neustavni praznika itd.
Novak20

#1007 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

Maraschino wrote:Jadna je ona sredina u kojoj ti zivis.
Iskreno, jadna je ova sredina sa mnom, još jadnija bez mene. :lol:
seln

#1008 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

Maraschino wrote:Jadna je ona sredina u kojoj ti zivis.
Ma on je svasta i nista.
Ukratko, nula.
seln

#1009 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

Novak20 wrote:
Ma bravo.

Ne bih te mogao ubijediti ni da je Sven Alkalaj Bosanac jevrejske vjeroispovijesti sa hrvatskom putovnicom, a kamo li da nisam nula od čovjeka i pri tome kvisling koji podebljava perec.
Sve to više govori o tebi nego o meni samo što tema nije o karakteru forumaša nego "aferi selefije" pa ne bih dalje u off. Iz daljine i tuđine imaš bolji pogled na sve u BiH samo izgleda da ne vidiš dobro ili gledaš usmjereno. 8)

p.s. Nema mi gore pive od "Žuje".
Ne moras ti mene ubjedjivati, niti je za mene relevatno ko si, ali vidim sta pises.
I po ovome sto pises, ti si kvisling, pa da se zoves Mujo Hodzic.

Priznajem ti da se iz blizine i bolje vidi, a i bolje laze.
emric

#1010 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by emric »

Novak20 wrote:Satra se ti istinom, pečatima i dokazima.
Evropskim lošim/bolesnim djetetom vas nazivaju partneri iz EU. Koristi Google ako ti je slučajno ili namjerno promaklo.

Genocidna prošlost vam je ovjerena u 2.s.r., kada ste bili sluge Hitlera i osnovali mu državnu kvislinšku tvorevinu NDH. Ovo je zabilježeno u historiji svijeta, ako ti je slučajno ili namjerno promaklo.

A "promicatelji evropskih vrijednosti" je najsmješniji dio, kojim ste se samookitili, pogotovo nakon dvije gornje činjenice. :lol:

Najobičnije ruske kučke, zalutali i u Evropu i u EU. :thumbup:
Janjicar

#1011 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Janjicar »

zposao wrote:
Janjicar wrote: il ustaša il ISILovac isto je to, il Hitler il Kolinda, razlike su minorne.
Kojom lakoćom se bacaju izjave :run:
Jah, inače je ovo Naučna konferencija nije forum.
Novak20

#1012 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

emric wrote:
Evropskim lošim/bolesnim djetetom vas nazivaju partneri iz EU. Koristi Google ako ti je slučajno ili namjerno promaklo.

Genocidna prošlost vam je ovjerena u 2.s.r., kada ste bili sluge Hitlera i osnovali mu državnu kvislinšku tvorevinu NDH. Ovo je zabilježeno u historiji svijeta, ako ti je slučajno ili namjerno promaklo.

A "promicatelji evropskih vrijednosti" je najsmješniji dio, kojim ste se samookitili, pogotovo nakon dvije gornje činjenice. :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I tebi je promaklo da su se neki u toj kvislinškoj NDH nazivali cvijećem pa su dobacili handžarom do Staljingrada. A davno prije toga do Beča i Pešte šireći kulturu po Evropi.

Ove tvoje zapise bi Hrvati, odnosno "ruske kučke" u Hrvatskoj, trebali čitati svaki dan. Možda se osvijeste i ozdrave. :D

Nego da se vratimo temi. Konzulu i Mati među selefijama....Nemam više volje naganjati se sa primitivcima.

https://vijesti.ba/clanak/443357/predsj ... zbog-soa-a
Predsjedništvo BiH zadužilo je Ministarstvo vanjskih poslova da uputi protestnu notu Hrvatskoj zbog aktivnosti i postupaka SOA-a prema državljanima BiH prilikom njihovog boravka ili tranzita kroz Hrvatsku.
Matzan

#1013 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Matzan »

Predsjednistvo BiH u klin, državno tužiteljstvo u ploču!
Odavno je jasno da je pravosuđe najtanja karika.
zposao

#1014 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by zposao »

emric wrote:

Koliko sam upratio, ti Jevreju govoriš da je nacist?
Šta se sve neće ovdje pročitati majko mila. :run:
Haman2

#1015 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Haman2 »

PREDSJEDNIŠTVO ODLUČILO: BiH upućuje protestnu notu Hrvatskoj zbog afere "ŠPIJUNI"

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH zatražilo je od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i ministra Dragana Mektića da Predsjedništvu na uvid dostavi sva saznanja o navodnoj umiješanosti SOA-e u naoružavanje ekstremista u BiH.

Image

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH koja je održana u Sarajevu, Predsjedništvo BiH je ovlastilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi protestnu notu Hrvatskoj zbog aktivnosti i postupaka Sigurnosno-obavještajne agencije Republike Hrvatske prema državljanima Bosne i Hercegovine prilikom njihovog boravka ili tranzita kroz Republiku Hrvatsku.

Podsjećamo, Predsjedništvo BiH zatražilo je od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i ministra Dragana Mektića da Predsjedništvu na uvid dostavi sva saznanja o navodnoj umiješanosti SOA-e u naoružavanje ekstremista u BiH.

Hrvatska je negirala umiješanost u aferu, navodeći kako se radi o medijskim spinovima, a u međuvremenu je izbila još jedna afera o SOA-inom prišluškivanju slovesnkih zvaničnika u vezi sa arbitražom u Piranskom zalivu.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/111 ... ijuni.html
horkesh

#1016 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by horkesh »

Novak20 wrote:
I tebi je promaklo da su se neki u toj kvislinškoj NDH nazivali cvijećem pa su dobacili handžarom do Staljingrada. A davno prije toga do Beča i Pešte šireći kulturu po Evropi.
Handžar divizija je osnovana dobrano poslije Staljingradske bitke.

Da nisi pomiješao tu jedinicu s 369. pukovnijom, poznatijim i kao Hrvatska legija? Ta jedinica je doista desetkovana u Staljingradu, mada su se preživjeli na kraju borili za Jugoslovensku armiju.

Image

Mislim, jeste da ne znam da postoji neki Bošnjak, a naročito viđeniji, koji je bilo kada glorificirao Handžar diviziju. Na stranu to, nema potrebe za hiperbolama.

BTW to je također jedina njemačka jedinica koja se ikad pobunila. Čisto kad već uvlačimo historiju.
emric

#1017 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by emric »

Novak20 wrote:...
zposao wrote:...
Ah ta čuvena hrvatska duhovitost, svi kao jedan po kalupu pravljeni. :lol:
Novak20

#1018 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

emric wrote:
Pa jeste kad sve gledaš očima običnog šoviniste.
emric

#1019 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by emric »

Novak20 wrote:
emric wrote:
Pa jeste kad sve gledaš očima običnog šoviniste.
Ni na jednu činjenicu nisi dao odgovor, nego po principu kalupa zvanog Dragan Čović pričaš priče za psihijatre. :D
seln

#1020 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

Matzan wrote:Predsjednistvo BiH u klin, državno tužiteljstvo u ploču!
Odavno je jasno da je pravosuđe najtanja karika.
Zato je Bake ministarstvo pravde opet dao HDZ-u
seln

#1021 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

zposao wrote:
emric wrote:

Koliko sam upratio, ti Jevreju govoriš da je nacist?
Šta se sve neće ovdje pročitati majko mila. :run:
Ih, tebe...pa imas Jevreja cetnika.

Image
Novak20

#1022 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

horkesh wrote:
Novak20 wrote:

Da nisi pomiješao tu jedinicu s 369. pukovnijom, poznatijim i kao Hrvatska legija? Ta jedinica je doista desetkovana u Staljingradu, mada su se preživjeli na kraju borili za Jugoslovensku armiju.

Image

Mislim, jeste da ne znam da postoji neki Bošnjak, a naročito viđeniji, koji je bilo kada glorificirao Handžar diviziju. Na stranu to, nema potrebe za hiperbolama.

BTW to je također jedina njemačka jedinica koja se ikad pobunila. Čisto kad već uvlačimo historiju.
Ne skreće mi se s teme ali čisto da odgovorim tebi i kolegi iznad.

Dovoljno sam pismen da znam razliku između handžara i Handžar divizije i kada ću upotrijebiti jedno ili drugo o čemu svjedoči druga rečenica mog posta. Ovo je bio samo kratki osvrt na tvoj, dole navedeni, post koji nema nikakve veze sa temom, Konzulom, Matom i selefijama ali ima sa drugim stvarima koje se tiču generaliziranja, prošlosti i zaboravljanja uloga svog naroda u njoj. Iz WW II su Hrvati izašli kao pobjednici i antifašisti pa ti pjevaj borbene.
Novak20

#1023 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

seln wrote:

Image

Imaš i ti Bošnjaka pravih četnika, ako nisi znao, samo mi se ne da trošiti vrijeme na njih i tebe. Crnje su im biografije od Emilove.
Emil Vlajki rođen je u Rusu u Bugarskoj u logoru gdje je bila internirana njegova majka. Vratio se s roditeljima u Split 1945., gdje je završio osnovnu i srednju školu. Obrazovanje nastavlja na Fakultetu političkih znanosti i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je političke znanosti u Parizu na Sorbonni 1970. S 28 godina bio je najmlađi doktor znanosti u ondašnjoj Jugoslaviji.

Počinje raditi na Francuskoj radioteleviziji, no pozvan je u Sarajevo, gdje je 1972. imenovan docentom na Novinarskom fakultetu. Bio je prvi profesor tog fakulteta u toj oblasti. Redovni profesor fakulteta postao je 1986. Kako se usporedno bavio i socijalnom patologijom, i u toj oblasti imenovan je redovnim profesorom 1988. Gostujući profesor bio je na Sveučilištu Yale u New Havenu u Sjedinjenim Državama 1989. i na Katoličkom sveučilištu u Louvainu u Belgiji 1991.

Početkom Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini bio je potpredsjednik Crvenog križa u Sarajevu. U prosincu 1992. napušta grad predvodeći kolonu od 2000 ljudi prema Beogradu. Iduće godine, 1993., pozvan je u Kanadu da predaje na odjelima za komunikologiju, socijalni rad, sociologiju i međunarodne odnose. U Francusku se vraća 2003. gdje surađuje sa Sveučilištem u Toulousu u oblasti političkog informiranja. U Banju Luku dolazi 2005. na poziv novootvorenog privatnog Fakulteta političkih znanosti. Iduće godine prelazi raditi na Sveučilište Istočno Sarajevo na studij novinarstva i političkih znanosti, a 2009. počinje raditi na Sveučilištu u Banjoj Luci, također na studiju novinarstva i političkih znanosti.
seln

#1024 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

Novak20 wrote:
seln wrote:

Image

Imaš i ti Bošnjaka pravih četnika, ako nisi znao, samo mi se ne da trošiti vrijeme na njih i tebe. Crnje su im biografije od Emilove.
Znao sam. Ima znanja i mimo Hrvota... ovaj, Jevreja... ovaj, nekog tamo kurca.
horkesh

#1025 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by horkesh »

Novak20 wrote:
horkesh wrote:
Novak20 wrote:

Image

Ne skreće mi se s teme ali čisto da odgovorim tebi i kolegi iznad.

Dovoljno sam pismen da znam razliku između handžara i Handžar divizije i kada ću upotrijebiti jedno ili drugo o čemu svjedoči druga rečenica mog posta.
Sve više toneš u čisti šovinizam. Nisu se Bošnjaci nazivali cvijećem, nego su ih ustaše tako nazivale. Bošnjaci sigurno nisu doprli do Staljingrada, ni s handžarom, ni bez njega, u toj avanturi su učestvovali samo ustaše.

A o tome da su Bošnjaci s handžarom "širili kulturu" do Beča i Pešte - ne znam ni sam šta reći. Zar si toliko duboko zaglibio u mržnju? Nevjerovatno.

On topic, svaki građanin ove države koji je osjeća kao svoju domovinu bi se trebao zabrinuti u slučaju mogućeg obavještajnog upada druge države. Osim, naravno, ako misli da je ta druga država njegova matica i domovina. U tom slučaju se stvarno ne bi trebao buniti niko koga, u tom slučaju, sasvim opravdano nazovu kvislingom.
Post Reply