Konzervacija - restauracija umjetničkih djela

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
iomc

#1 Konzervacija - restauracija umjetničkih djela

Post by iomc »

Dobar dan svim čitaocima Sarajevo-x.com foruma.
Htio bih svratiti pažnju na jednu temu i ujedno vas i upitati za savjet. Naime riječ je o konzervaciji i restauraciji umjetničkih djela (slika, grafika, skulptura, crteža, postera, plakata itd... Dakle NE fasada, objekata / zgrada / spomenika itd.)
Evo u čemu je riječ:

Ja sam nakon završene likovne akademije u Sarajevu 2005 započeo i završio magistarski studij restauracije i konzervacije u Avignonu, Francuska kao restaurator ili kako to kod nas vole da zovu (sada sam) magistar restauracije. Naišao sam na nekoliko reklama u kojima se spominju restauracije slika i skulptura, ali sam već u razgovoru došao do zaključka da malo ko od tih ljudi naime zna šta priča, tj. nude usluge a nemoja pojma o struci (sigurno ima još i onih koji znaju svoj zanat, dakle da me ko ne shvati pogrešno - ali ima brate mnogo FUŠERA).

Šta vi mislite o tome općenito i savjet koji bi mi trebao jeste - gdje bih ja kao restaurator (magistar :)...) mogao 7 trebao da se reklamiram i kako da započnem svoju karijeru u BiH, jer do sada još pokušavam da ostanem da živim ovdje, mada postoje i šanse da za koju godinu odem natrag u Francusku...

P.S. Komentari o tome kako bi bilo bolje da odem u Francusku nisu poželjni, jer mi već mnogo ljudi stalno govori kako je svugdje bolje nego ovdje, ali ja ipak moram sam da se uvjerim i da pokušam ovdje prije nego negdje drugo.

Hvala velika i srdačan pozdrav uz mnogo gramatičkih greškica,
Dzenan
[url]Mhttp://dzennan.blogspot.com/[/url] - My blog
Post Reply