Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
patriot_1

#526 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:116. A kada Allah rekne: "O Isuse, sine Marijin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’" -

Laž prva,kršćani ne vjeruju da je Marija Bog!
Laž druga...mi nemamo dva Boga već jednog točnije TROJEDNOG!
Cim se molis mariji , kleknes ispred kipa marije i trazis da ti ispuni ti zelju ti si automatski stavio mariju na nivo boga, pogledaj samo u medjugorju kako se mole ispred kipa marije. Samo bog uslisava dove niko drugi. Kad nekome drugom prilijepis svojstva bozija ti ga fakticki smatras bozanstvom.

A ta rijec trojedan se koristi kad nekome hoces da silujes zdravu logiku samu mu govoris trojedan trojedan trojedan i onda ce se covjek osjecati silovan intelektualno.

Gdje ovdje logika, 1+1+1=1 toj je taj trojedan:)
"Ja ne,protestanti ne mole Mariji a moji prijatelj Katolik kojeg upitah zašto se mole Mariji i svecima mi reče:"Mi vjerujemo sa je ona i svi sveci kod Boga,živi su dakle,ako ja mogu tebe zamoliti da mi pomogneš,zašto nebih i njih!"
Ima logike,ne smatraju oni nju Bogom!"

Važno je što oni misle,dali misle tj. vjeruju da je Bog ili ne.A zamoliti nekog za pomoć,stojeći,sjedeći ili klečeći,manje je važno!
1x1x1=1 kako rekoh!
Čak je i nama znato ljudima da 1 može biti dvoje!itko za ženu u 9 mj. trudnoće ne kaže "Evo njih dvoje",nego "Evo nje",a dvoje su,kaj ne?
Samo ljuska,bjelanjak i žumanjak čine jaje.Bez ijednog od to troje jaje nije jaje nego hibrid neki.Voda može biti tekuća,može biti led i snijeg.
I dalje je voda!Bog može biti sve,i jedan i trojedan.Ja vjerujem da je trojedan!Tako nam objaviše Apostoli.A oni nisu smjeli lagat,jer laž je grijeh!
fatamorgana

#527 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by fatamorgana »

Ti si vjerovatno još kao mali ili možda kao veliki (što je još gore) podvrgnut katekističkom šamponiranju glave, niti sama kanonska jevanđelja (usput budi rečeno izbrana kao jedina"pravovjerna" od strane lionskog biskupa Ireneja, glavom i bradom) nisu zabilježena od apostola već dosta kasnije od osoba koje su se koristila njihovim imenima da bi dali vjerodostojnost pribilježenom.
Prvo jevanđelje koje se pojavilo oko 60 - do 80 te godine od "nulte" godine je ono po Marku, moderni, objektivni i nepristrasni biblisti to znaju.

Ako imaš imalo hrabrosti da se suočiš sa falširanom dogmom koja ti je ubačena kao kukavičje jaje informiši se, postoje knjige i mnogo izvora i na netu, no ne vjerujem da ćeš imati hrabrosti jer bi to bio razumljivo šok za tvoj vjerski i ljudski ego, instinktivno ćeš ga braniti što razumijem no ne opravdavam.

Može se vjerovati u boga i bez slijepog prihvatanja dogmi no za to trebaju .... "damu"! :)
patriot_1

#528 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:Ti si vjerovatno još kao mali ili možda kao veliki (što je još gore) podvrgnut katekističkom šamponiranju glave, niti sama kanonska jevanđelja (usput budi rečeno izbrana kao jedina"pravovjerna" od strane lionskog biskupa Ireneja, glavom i bradom) nisu zabilježena od apostola već dosta kasnije od osoba koje su se koristila njihovim imenima da bi dali vjerodostojnost pribilježenom.
Prvo jevanđelje koje se pojavilo oko 60 - do 80 te godine od "nulte" godine je ono po Marku, moderni, objektivni i nepristrasni biblisti to znaju.

Ako imaš imalo hrabrosti da se suočiš sa falširanom dogmom koja ti je ubačena kao kukavičje jaje informiši se, postoje knjige i mnogo izvora i na netu, no ne vjerujem da ćeš imati hrabrosti jer bi to bio razumljivo šok za tvoj vjerski i ljudski ego, instinktivno ćeš ga braniti što razumijem no ne opravdavam.

Može se vjerovati u boga i bez slijepog prihvatanja dogmi no za to trebaju .... "damu"! :)
Na glupo baljezganje nemam volje odgovarati smisleno!
Uživaj u svojoj zabludi!
fatamorgana

#529 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote:
fatamorgana wrote:Ti si vjerovatno još kao mali ili možda kao veliki (što je još gore) podvrgnut katekističkom šamponiranju glave, niti sama kanonska jevanđelja (usput budi rečeno izbrana kao jedina"pravovjerna" od strane lionskog biskupa Ireneja, glavom i bradom) nisu zabilježena od apostola već dosta kasnije od osoba koje su se koristila njihovim imenima da bi dali vjerodostojnost pribilježenom.

Uživaj u svojoj zabludi!
Kao što i predvidjeh, znam da istina boli kad prigliš obmanu, nisi ni prvi a ni zadnji ovdje. :sax:
.
Smrcak15

#530 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:116. A kada Allah rekne: "O Isuse, sine Marijin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’" -

Laž prva,kršćani ne vjeruju da je Marija Bog!
Laž druga...mi nemamo dva Boga već jednog točnije TROJEDNOG!
Cim se molis mariji , kleknes ispred kipa marije i trazis da ti ispuni ti zelju ti si automatski stavio mariju na nivo boga, pogledaj samo u medjugorju kako se mole ispred kipa marije. Samo bog uslisava dove niko drugi. Kad nekome drugom prilijepis svojstva bozija ti ga fakticki smatras bozanstvom.

A ta rijec trojedan se koristi kad nekome hoces da silujes zdravu logiku samu mu govoris trojedan trojedan trojedan i onda ce se covjek osjecati silovan intelektualno.

Gdje ovdje logika, 1+1+1=1 toj je taj trojedan:)
"Ja ne,protestanti ne mole Mariji a moji prijatelj Katolik kojeg upitah zašto se mole Mariji i svecima mi reče:"Mi vjerujemo sa je ona i svi sveci kod Boga,živi su dakle,ako ja mogu tebe zamoliti da mi pomogneš,zašto nebih i njih!"

Važno je što oni misle,dali misle tj. vjeruju da je Bog ili ne.A zamoliti nekog za pomoć,stojeći,sjedeći ili klečeći,manje je važno!
1x1x1=1 kako rekoh!
Čak je i nama znato ljudima da 1 može biti dvoje!itko za ženu u 9 mj. trudnoće ne kaže "Evo njih dvoje",nego "Evo nje",a dvoje su,kaj ne?
Samo ljuska,bjelanjak i žumanjak čine jaje.Bez ijednog od to troje jaje nije jaje nego hibrid neki.Voda može biti tekuća,može biti led i snijeg.
I dalje je voda!Bog može biti sve,i jedan i trojedan.Ja vjerujem da je trojedan!Tako nam objaviše Apostoli.A oni nisu smjeli lagat,jer laž je grijeh!
nema logike, jer kad se molis mariji onda joj pripisuje Bozansko svojstvo "da sve cuje", ti si je automatski stavio na boziciju Boga.

ti prilijepis jedno bozansko svojstvo nekome drugom ti si ga odmah podigao na bivo BOga, pa i nezvao ga bogom.
patriot_1

#531 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Smrcak15

nema logike, jer kad se molis mariji onda joj pripisuje Bozansko svojstvo "da sve cuje", ti si je automatski stavio na boziciju Boga.

ti prilijepis jedno bozansko svojstvo nekome drugom ti si ga odmah podigao na bivo BOga, pa i nezvao ga bogom.[/quote]

Prvo,ja se ne molim Mariji(velikim slovom se pišu imena,zapamti),drugo,ako je Marija živa sad,tamo je kod Boga,i ti ju zamoliš da ti pomogne,isto je kao da ti je susjeda na zemlji pa ju zamoliš da ti da šećera jer neimaš za kahvu!Dakle,to je logika onih koji joj se mole!
Isto je kao da ti zamoliš susjedu Fatu da ti da ,,šećera!
Pa nije valjda po tebi Fata postala Bog?

Dakle,osobno , molim se samo Bogu a pokušavam razumiti one koji se mole Mariji i svecima.I ZNAM da znaju da ona i oni nisu Bog!
ABH017

#532 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

patriot_1 wrote: Prvo,ja se ne molim Mariji(velikim slovom se pišu imena,zapamti),drugo,ako je Marija živa sad,tamo je kod Boga,i ti ju zamoliš da ti pomogne,isto je kao da ti je susjeda na zemlji pa ju zamoliš da ti da šećera jer neimaš za kahvu!Dakle,to je logika onih koji joj se mole!

Dakle,osobno , molim se samo Bogu a pokušavam razumiti one koji se mole Mariji i svecima.I ZNAM da znaju da ona i oni nisu Bog!
Pa nije baš isto, jer se onda mogu moliti i mom, rahmetli, dedi, pošto je i on sad tamo kod Boga.
I onda preko tetki, dajdži, amidža, nana itd.itd... Molit sve mrtve da, tamo kod Boga, mole za nas griješnike (a oni, jadni, ne znaju šta će sa sobom).
Šećera nam, bezbeli, ne mogu poslati, pa nam ostaje komšinica Fata (koju, osim Željka Bebeka, izgleda, niko ne smatra bogom). :D
Opet, nek se svako moli onako kako njemu odgovara.
patriot_1

#533 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

ABH017 wrote:
patriot_1 wrote: Prvo,ja se ne molim Mariji(velikim slovom se pišu imena,zapamti),drugo,ako je Marija živa sad,tamo je kod Boga,i ti ju zamoliš da ti pomogne,isto je kao da ti je susjeda na zemlji pa ju zamoliš da ti da šećera jer neimaš za kahvu!Dakle,to je logika onih koji joj se mole!

Pa nije baš isto, jer se onda mogu moliti i mom, rahmetli, dedi, pošto je i on sad tamo kod Boga.
I onda preko tetki, dajdži, amidža, nana itd.itd... Molit sve mrtve da, tamo kod Boga, mole za nas griješnike (a oni, jadni, ne znaju šta će sa sobom).
Šećera nam, bezbeli, ne mogu poslati, pa nam ostaje komšinica Fata (koju, osim Željka Bebeka, izgleda, niko ne smatra bogom). :D
Opet, nek se svako moli onako kako njemu odgovara.
Oni koji mole svecima ne traže od njih da im osobno učine nešto nego da mole Boga za njih!To je njihova logika!
A ja idem ravno Bogu!Nemam potrebe Mariji se moliti da ona moli za mene!
Evo:"Zdravo Marijo, milosti puna, / Gospodin s tobom, / blagoslovljena ti među ženama / i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.
Sveta Marijo, Majko Božja, / moli za nas grješnike / sada i na času smrti naše. Amen.
Inače,i oko toga "Majka Božja" katolici i protestanti se ne slažu!Protestanti prigovaraju da Bog nemože imati majku pa je zovu Majka Isusova!
A opet,ako vjerujemo da je Isus Bog,,zašto i katolici nebi imali pravo?Iako sam sklon protestantskom stavu!Isus ima Oca a majka mu je dala samo tjelo koje je"koristio privremeno"! :wink:
ABH017

#534 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by ABH017 »

Ponavljaš se. Sve to si rekao i ranije. Ja ti samo kažem da se onda mogu moliti i svojim precima, da mole za njih. Da traže posrednika do Boga. Onda ulaze u sukob sa vjerovanjem, da je Bog sveprisutan i da ih čuje, i da nemaju potrebu za posrednikom koji će moliti za njih kod Glavnog Bossa.
patriot_1

#535 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

ABH017 wrote:Ponavljaš se. Sve to si rekao i ranije. Ja ti samo kažem da se onda mogu moliti i svojim precima, da mole za njih. Da traže posrednika do Boga. Onda ulaze u sukob sa vjerovanjem, da je Bog sveprisutan i da ih čuje, i da nemaju potrebu za posrednikom koji će moliti za njih kod Glavnog Bossa.
Tu se ja i ti slažemo!
No, pokušavam razumiti one koji to ne shvaćaju!Bog im to neće uzeti za zlo jer su ih tako odgojili!Uzet će onima koji su ih usmjeravali!
Ka molitvi "svecima"!
patriot_1

#536 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote:

Uživaj u svojoj zabludi!
Kao što i predvidjeh, znam da istina boli kad prigliš obmanu, nisi ni prvi a ni zadnji ovdje. :sax:
.
Nitko nije više obmanjen od tebe ovdje,,što te više čitam,to mi je jasnije!
fatamorgana

#537 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by fatamorgana »

patriot_1 wrote: Nitko nije više obmanjen od tebe ovdje,,što te više čitam,to mi je jasnije!
E jesu te opalili tim katekizmom po glavi ko mokrom čarapom! :lol:
Smrcak15

#538 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Prvo,ja se ne molim Mariji(velikim slovom se pišu imena,zapamti),drugo,ako je Marija živa sad,tamo je kod Boga,i ti ju zamoliš da ti pomogne,isto je kao da ti je susjeda na zemlji pa ju zamoliš da ti da šećera jer neimaš za kahvu!Dakle,to je logika onih koji joj se mole!
Dakle,osobno , molim se samo Bogu a pokušavam razumiti one koji se mole Mariji i svecima.I ZNAM da znaju da ona i oni nisu Bog![/quote]

problem je sto neshvatas da kad joj se molis, ti joj prilijepis bozansku osobinu da sve cuje, samo Bog sve cuje, jer ako vjerujes da cuje sve, ti si je poistovijetio sa Bogom, to je problem u kojeg krscani upadaju a nisu svjesni.
patriot_1

#539 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:
problem je sto neshvatas da kad joj se molis, ti joj prilijepis bozansku osobinu da sve cuje, samo Bog sve cuje, jer ako vjerujes da cuje sve, ti si je poistovijetio sa Bogom, to je problem u kojeg krscani upadaju a nisu svjesni.[/quote]
Prvo,ne molim joj se osobno,drugo ne mole se svi kršćani Mariji,Protestanti ne a oni su po brojnosti druga od tri kršćanske denominacije.
Treće,kad se radi o zamolbi,zamoliš li kad nešto od nekog?Od susjeda,brata,prijatelja?Dali ga tada smatraš Bogom?Ako vjerujemo da su mrtvi ŽIVI,zašto ih nebi nešto zamolili?To je njihova logika!
patriot_1

#540 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

fatamorgana wrote:
patriot_1 wrote: Nitko nije više obmanjen od tebe ovdje,,što te više čitam,to mi je jasnije!
E jesu te opalili tim katekizmom po glavi ko mokrom čarapom! :lol:
Malo razmišljanja ti nebi škodilo.Ako imaš čim mislit!Ja sam prošao kroz period nevjerovanja u Boga,moja vjera je osobna!Nema baš veze sa katekizmom!
Smrcak15

#541 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:
patriot_1 wrote:
problem je sto neshvatas da kad joj se molis, ti joj prilijepis bozansku osobinu da sve cuje, samo Bog sve cuje, jer ako vjerujes da cuje sve, ti si je poistovijetio sa Bogom, to je problem u kojeg krscani upadaju a nisu svjesni.
Prvo,ne molim joj se osobno,drugo ne mole se svi kršćani Mariji,Protestanti ne a oni su po brojnosti druga od tri kršćanske denominacije.
Treće,kad se radi o zamolbi,zamoliš li kad nešto od nekog?Od susjeda,brata,prijatelja?Dali ga tada smatraš Bogom? Ako vjerujemo da su mrtvi ŽIVI,zašto ih nebi nešto zamolili?To je njihova logika!
Treće,kad se radi o zamolbi,zamoliš li kad nešto od nekog?Od susjeda,brata,prijatelja?Dali ga tada smatraš Bogom?Ako vjerujemo da su mrtvi ŽIVI,zašto ih nebi nešto zamolili?To je njihova logika
ja kad zamolim nekog zivog covjeka, on me cuje , covjek je kao i ja, nedajem mu nikakve bozanske osobine , da sve cuje i sve moze, znaci nisam izasao iz tih okvira gdje se cuva monoteizam. Ali oni drugi koji dozivaju svetce, marije, muhammeda i sta ja znam koga sve oni pripisuju mrtvacima bozanske osobine, i nasrusavaju cisti monoteizam prilijepljivanjem bozanskih osobina onima koji sami sebi nemogu pomoci, to se zove shirk, najveci grijeh po islamskom vjerovanju, ciniti partnerstvo Bogu u bozanskim osobinama i djelima.

Ako vjerujemo da su mrtvi ŽIVI,zašto ih nebi nešto zamolili?To je njihova logika
zato sto te necuju, jer kad bi ih dozivao sad ti bi im prilijepio bozansku osobinu da sve cuju, a samo Bog sve cuje, samo on moze da uslisava molitve ljudi.
patriot_1

#542 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Čekaj,dali vi spominjete u molitvi Muhameda?

Zatim,,kao drugo,oni ne mole svece s drugom namjerom osim da se Bogu utječu za njih!Ono kao"Molite Boga za mene!"
Smrcak15

#543 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:Čekaj,dali vi spominjete u molitvi Muhameda?

Zatim,,kao drugo,oni ne mole svece s drugom namjerom osim da se Bogu utječu za njih!Ono kao"Molite Boga za mene!"
nikad se mi muhammedu ne molimo u molitvama
patriot_1

#544 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:

Spominjete ga u svakoj,ili se varam?
Smrcak15

#545 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:

Spominjete ga u svakoj,ili se varam?
Varas se, a i kad se spominje trazi se boziji blagoslov na njega a ne trazi se od njega ista.
patriot_1

#546 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Smrcak15
Varas se, a i kad se spominje trazi se boziji blagoslov na njega a ne trazi se od njega ista.
1)Da li je on sad kod Boga?Ako je(mi Kršćani bi rekli da je spašen i da ima vječni život za nekog tko je),zašto onda tražite Božji blagoslov za njega?
2)Opiši mi što je i kakva je molitva kod vas Muslimana?
3)Što je klanjanje i kakva je razlika kod klanjanja i molitve?Zašto je kod klanjanja toliko važno biti okrenut prema Meki?
Čisto me zanima!
Smrcak15

#547 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:Smrcak15
1)Da li je on sad kod Boga?Ako je(mi Kršćani bi rekli da je spašen i da ima vječni život za nekog tko je),zašto onda tražite Božji blagoslov za njega?
3)Što je klanjanje i kakva je razlika kod klanjanja i molitve?Zašto je kod klanjanja toliko važno biti okrenut prema Meki?
Čisto me zanima!
ne kod Boga ali je u zgrobnom svijetu, berzah kao i svi ostali ljudi, u iscekivanju sudnjeg dana.
zašto onda tražite Božji blagoslov za njega?
zato sto je to Bozije naredjenje da se trazi blagoslov za poslanika MUhammeda jer kad mi trazimo za njega nama Bog daje da Muhammed bude zagovarac kao advokat na sudnjem danu.
Ista kao u Isusa

licem na pod, i izgovaranje odredjenih dova i sura iz Kur'ana.

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,
Milostivog, Samilosnog,
Vladara Dana sudnjeg,
Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo!
Uputi nas na Pravi put,
na Put onih kojima si milost Svoju darovao,
a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali!

3)Što je klanjanje i kakva je razlika kod klanjanja i molitve?
klanjanje i molitva je isto kod nas.

Zašto je kod klanjanja toliko važno biti okrenut prema Meki?
Čisto me zanima
radi jedinstva u namazu, jer kad bi svako klanjao na svoju stranu doslo bi do nereda, barem Ovako je red kad dodje do molitve, svi su okrenuti u jednom pravcu.
patriot_1

#548 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by patriot_1 »

Hvala na informacijama!
mirzaaa33

#549 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by mirzaaa33 »

Pronašao je spas u vjeri :D

Image

Image
aurora313

#550 Re: Konvertiti=ljudi koji mjenjaju vjeru!

Post by aurora313 »

sahara1428 wrote:Ko će vas sve bre upratiti kada ste se updateovali sa koncilima, i dan danas više "molite" Mariju nego Duha Svetog
I mene je kopkalo kako to da se za Madonu ništa ne čuje vjekovima, a danas je 'Kraljica Majka Hrvata' i slično. Elem, skontali su katolici da je Isus veoma tvrd u odgovaranju pozitivno na molitve, pa katolici k'o katolici, našli način da uđu na mala vrata. Dakle, obratiš se prvo majci, a ona to ako treba i plačući prenosi sinu. A svi znamo kako je teško odbiti majku.
Post Reply