Konvertibilna marka osuđena na propast?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...
Post Reply
medonja_brundonja
Posts: 23
Joined: 25/03/2012 17:51

Konvertibilna marka osuđena na propast?

Post by medonja_brundonja » 07/04/2012 14:24

Ne možete mi reći da se nikada niste zapitali zašto nam je fixni kurs prema Euru, a sve ostalo raste/pada. Da li je to vještački kurs?

Pročitajte kako nam prijeti veliki kolaps valute:

KOLAPS VALUTE NEIZBJEŽAN!!


talić
Posts: 1559
Joined: 03/11/2010 17:52

Re: Konvertibilna marka osuđena na propast?

Post by talić » 07/04/2012 15:35

medonja_brundonja wrote:Ne možete mi reći da se nikada niste zapitali zašto nam je fixni kurs prema Euru, a sve ostalo raste/pada. Da li je to vještački kurs?

Pročitajte kako nam prijeti veliki kolaps valute:

KOLAPS VALUTE NEIZBJEŽAN!!
ovaj stručnjak dobro lupa.
Mi smo tako malo i slabo tržište da smo samo Hrvatskoj i Srbiji zanimljivi.
Uz to glupost je da neka tamo Njemačka želi da nas uništi jer svima je u interesu imati bogatu i zdravu Europu i jako tržište na kom ćeš moći plasirati svoje proizvode. Uvjek imaš više koristi od bogatog komšije nego od siromašnog.
Naša valuta je zdravija od bilo koje druge valute. Ne samo da imamo za svaku emitovanu marku pokriće u eurima nego imamo i par stotina miliona eura viška. To što se on pita kako mi to više uvozimo nego što izvozimo i ne razumije to je njegov problem.
Razlika od cca 7 milijardi KM deficita se pokriva uglavnom iz doznaka naših građana i dijelom iz kreditnih zaduženja.
Koliko god mi izgledali kao rasipna država dovoljno je uporediti nas sa Hrvatskom pa da shvatimo da smo štedljivi i da je onaj naš kreditni rejting smješan.
Naši budžeti ( svi skupa ) iznose oko 5 milijardi maraka a proračun Hrvatske preko 30 milijardi. Imaju 20% više stanovnika, duplo više uposlenih ali i duplo više penzionera.
Neće BiH nikad propasti i Kozarić je vrlo pametan i sposoban čovjek samo ga ne treba mjenjati nekim stranačkim glupanom. ;-)

Post Reply