kontrolori leta?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Hahaha

#1 kontrolori leta?

Post by Hahaha »

Cao,
prijatelj mi se prijavio na konkurs za kontrolore leta koje je Min saobracaja i kom izdalo. Prosao je prvi test (engleski jezik je samo bio koliko mi se cini) i sad ide u Beograd na nekakvo ponovno testiranje. (nisu mu rekli tacno o cemu se radi)
Pa eto ako ko zna i ima iskustva u ovime, kakvi ga testovi ocekuju, i slicno, da mi javi. Hvala unaprijed!
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

mora stati na sred piste da ga boing preleti u niskom letu :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

i onda mora čekat u tornju s čašom vrele kafe da ga prepadne mig 47 :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

idi na http://www.prometing.org, pa na njihov forum, mozes tamo dobiti informacije
Sogan

Post by Sogan »

pa zar je moguce da nema niko sa saobracajnim faxom da odgovori covjeku :shock: :D
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Mravojed je u pravu. Kad prodje engleski, mora da odleti do Batajnice, i to tako sto ce zubima da se drzi za krila. Ima i varijanta za propeler, ali to se radi kasnije.
karanana

Post by karanana »

Ljubitelj Zabara wrote:Mravojed je u pravu. Kad prodje engleski, mora da odleti do Batajnice, i to tako sto ce zubima da se drzi za krila. Ima i varijanta za propeler, ali to se radi kasnije.
ja mislim da se vi zezate
Ljubitelj Zabara

Samo ovo za propeler. Inace poznata je stvar da se let najbolje kontrolise iz vazduha, i to sa krila aviona, pa da zubi moraju da budu zdravi, i tako to.
Ljubitelj Zabara

Inace medju kontrolima je poznata stvar da ko ima šuplje zube, ne može da se bavi tim poslom.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Sogan wrote:pa zar je moguce da nema niko sa saobracajnim faxom da odgovori covjeku :shock: :D
:lol:
najSrce

Post by najSrce »

zmijaIzmaj wrote:
Sogan wrote:pa zar je moguce da nema niko sa saobracajnim faxom da odgovori covjeku :shock: :D
pa dobro ima veze sa "saobracajem" joj jes' i ti :lol:
Odabi

Post by Odabi »

Ljubitelj Zabara wrote:Inace medju kontrolima je poznata stvar da ko ima šuplje zube, ne može da se bavi tim poslom.
:oops: :D :D
Ljubitelj Zabara

Da objasnim nestrucnim licima koji nisu upucena u materiju, zasto sam se salio. Naime kad se drzi zubima za propeler, onda na primer ako se leti iz Sarajeva do New Yorka, propeler se vrti, i dosta puta se okrene na duzim relacijama, pa upravo iz tog razloga, kada se kontrolor spusti ( strucno se kaze " aterira " ) na zemlju onda mu se vrti u glavi. A vrti mu se jer se coveku uvek vrti u glavi kad se okrece u krug, sto ja mislim, svi znaju.
Al` sam duhovit... ho-ho-ho
Last edited by Ljubitelj Zabara on 06/04/2007 13:37, edited 1 time in total.
najSrce

Post by najSrce »

ma pravo si duhovit :lol: :lol:
Hahaha

Post by Hahaha »

E pa hvala onima koji su mi pokusali pomoci. :-D
Fiore

#16 we

Post by Fiore »

Halo centrala., ..
Ovde Cane Kurbla trebam informacije.. :D
uozo

Post by uozo »

Prije je to bila neka visa skola za kontrolore leta! Mislim negdje u Zemunu il' surcinu, zaboravio sam. Prije sto godina su i mene primili bojagi u taku nekaku skolu pa me onda poslje nekakih testova, neke fleke, poslali u Batajnicu. Tamo je bilo nesto sto se zvalo VMU il VMI,(vojnomedicinski pa nesta) nije ona VMA bolnica, neg' n'akav institut, vojni u kome te nesto bejagi testiraju za tu skolu dva, tri dana. Mene iscerali drugi dan kad sam ufatio neku sestru za guzi.u! :shock: :D
Sreca, ko bi to kontroliso! Ja ne mogu ni dva bicikla kontrolisat'!
:-)
leeloo

#18 Re: kontrolori leta?

Post by leeloo »

Hahaha wrote:Cao,
prijatelj mi se prijavio na konkurs za kontrolore leta koje je Min saobracaja i kom izdalo. Prosao je prvi test (engleski jezik je samo bio koliko mi se cini) i sad ide u Beograd na nekakvo ponovno testiranje. (nisu mu rekli tacno o cemu se radi)
Pa eto ako ko zna i ima iskustva u ovime, kakvi ga testovi ocekuju, i slicno, da mi javi. Hvala unaprijed!
Posto se svi prave pametni.

Ja sam prosla ta testiranja... prije 4-5 godina

Nakon engleskog jezika idu pravi testovi. Matematika, opet engleski, testovi inteligencije, testovi ličnosti, citav niz psihotestova, razgovor itd i sl....

Kada i ako to prodje, onda ide na detaljan ljekarski pregled B kategorije, koji opet ima neke psihotestove, testira se vid, sluh... ekg i jos gomila stvari...

Ja sam dosla do ljeksrskog i nisam prosla dalje... Danas mi pravo drago... Cuj ja da spustam avione... bjezi ba... čir u 30. da fasujem.
Alfons Kauders

#19 Re: kontrolori leta?

Post by Alfons Kauders »

leeloo wrote:
Hahaha wrote:Cao,
Posto se svi prave pametni.

Ja sam prosla ta testiranja... prije 4-5 godina
Nakon engleskog jezika idu pravi testovi. Matematika, opet engleski, testovi inteligencije, testovi ličnosti, citav niz psihotestova, razgovor itd i sl....

Kada i ako to prodje, onda ide na detaljan ljekarski pregled B kategorije, koji opet ima neke psihotestove, testira se vid, sluh... ekg i jos gomila stvari...

Ja sam dosla do ljeksrskog i nisam prosla dalje... Danas mi pravo drago... Cuj ja da spustam avione... bjezi ba... čir u 30. da fasujem.
otkud na to da si se nafurala... blizu aerodrom ? il volis havijone? :D
Ljubitelj Zabara

Eh da, ono sto je jako bitno je da je kontrola letenje drzavna institucija tako da se konkurs za tu skolu raspisije po potrebi. Jako se cesto dogodi da po nekoliko godina nikoga ne primaju na skolovanje. Kako ko ode u penziju tako primaju. Bar je tako bilo nekada tamo gde ti ides.
Koliko ja znam, skolovanje ide uporedo sa poslom. To jeste primas lovu iako se skolujes. A Boga mi, imaju oni stepenovanje, tako da ja za ozbiljnije kontrolore potrebno zavrsiti po 3-4 godine skolice. A zdravstveni pregledi kao za pilota. :-) Nije to zezanje.
prleitihi

Post by prleitihi »

zmijaIzmaj wrote:
ima..ali kriju se.. :oops: ..k'o što zmija noge krije.. :D:D:D
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

prleitihi wrote:
zmijaIzmaj wrote:
ima..ali kriju se.. :oops: ..k'o što zmija noge krije.. :D:D:D
Bio je onaj Čekić, ima tema o njemu. :D :D :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

MRAVOJED wrote:mora stati na sred piste da ga boing preleti u niskom letu :D
:D

i da zna vjesto mahat putnicima :D
Dust

Post by Dust »

Sljedeci test se sastoji od toga da objasni kineskom pilotu na cistom engleskom jeziku da je zalutao u Bosnu.
pitt

Post by pitt »

zakljucak......treba jos dzmija izgraditi oko piste :D:D
Post Reply