kontrolori leta?
-
Hahaha
#1 kontrolori leta?
Cao,
prijatelj mi se prijavio na konkurs za kontrolore leta koje je Min saobracaja i kom izdalo. Prosao je prvi test (engleski jezik je samo bio koliko mi se cini) i sad ide u Beograd na nekakvo ponovno testiranje. (nisu mu rekli tacno o cemu se radi)
Pa eto ako ko zna i ima iskustva u ovime, kakvi ga testovi ocekuju, i slicno, da mi javi. Hvala unaprijed!
prijatelj mi se prijavio na konkurs za kontrolore leta koje je Min saobracaja i kom izdalo. Prosao je prvi test (engleski jezik je samo bio koliko mi se cini) i sad ide u Beograd na nekakvo ponovno testiranje. (nisu mu rekli tacno o cemu se radi)
Pa eto ako ko zna i ima iskustva u ovime, kakvi ga testovi ocekuju, i slicno, da mi javi. Hvala unaprijed!
-
zmijaIzmaj
idi na http://www.prometing.org, pa na njihov forum, mozes tamo dobiti informacije
-
Ljubitelj Zabara
Mravojed je u pravu. Kad prodje engleski, mora da odleti do Batajnice, i to tako sto ce zubima da se drzi za krila. Ima i varijanta za propeler, ali to se radi kasnije.
-
Ljubitelj Zabara
Samo ovo za propeler. Inace poznata je stvar da se let najbolje kontrolise iz vazduha, i to sa krila aviona, pa da zubi moraju da budu zdravi, i tako to.
-
Ljubitelj Zabara
Inace medju kontrolima je poznata stvar da ko ima šuplje zube, ne može da se bavi tim poslom.
-
zmijaIzmaj
Sogan wrote:pa zar je moguce da nema niko sa saobracajnim faxom da odgovori covjeku![]()
-
Ljubitelj Zabara
Da objasnim nestrucnim licima koji nisu upucena u materiju, zasto sam se salio. Naime kad se drzi zubima za propeler, onda na primer ako se leti iz Sarajeva do New Yorka, propeler se vrti, i dosta puta se okrene na duzim relacijama, pa upravo iz tog razloga, kada se kontrolor spusti ( strucno se kaze " aterira " ) na zemlju onda mu se vrti u glavi. A vrti mu se jer se coveku uvek vrti u glavi kad se okrece u krug, sto ja mislim, svi znaju.
Al` sam duhovit... ho-ho-ho
Al` sam duhovit... ho-ho-ho
Last edited by Ljubitelj Zabara on 06/04/2007 13:37, edited 1 time in total.
- uozo
Prije je to bila neka visa skola za kontrolore leta! Mislim negdje u Zemunu il' surcinu, zaboravio sam. Prije sto godina su i mene primili bojagi u taku nekaku skolu pa me onda poslje nekakih testova, neke fleke, poslali u Batajnicu. Tamo je bilo nesto sto se zvalo VMU il VMI,(vojnomedicinski pa nesta) nije ona VMA bolnica, neg' n'akav institut, vojni u kome te nesto bejagi testiraju za tu skolu dva, tri dana. Mene iscerali drugi dan kad sam ufatio neku sestru za guzi.u!
Sreca, ko bi to kontroliso! Ja ne mogu ni dva bicikla kontrolisat'!

Sreca, ko bi to kontroliso! Ja ne mogu ni dva bicikla kontrolisat'!
-
leeloo
#18 Re: kontrolori leta?
Posto se svi prave pametni.Hahaha wrote:Cao,
Ja sam prosla ta testiranja... prije 4-5 godina
Nakon engleskog jezika idu pravi testovi. Matematika, opet engleski, testovi inteligencije, testovi ličnosti, citav niz psihotestova, razgovor itd i sl....
Kada i ako to prodje, onda ide na detaljan ljekarski pregled B kategorije, koji opet ima neke psihotestove, testira se vid, sluh... ekg i jos gomila stvari...
Ja sam dosla do ljeksrskog i nisam prosla dalje... Danas mi pravo drago... Cuj ja da spustam avione... bjezi ba... čir u 30. da fasujem.
- Alfons Kauders
#19 Re: kontrolori leta?
otkud na to da si se nafurala... blizu aerodrom ? il volis havijone?leeloo wrote:Posto se svi prave pametni.Hahaha wrote:Cao,
Ja sam prosla ta testiranja... prije 4-5 godina
Nakon engleskog jezika idu pravi testovi. Matematika, opet engleski, testovi inteligencije, testovi ličnosti, citav niz psihotestova, razgovor itd i sl....
Kada i ako to prodje, onda ide na detaljan ljekarski pregled B kategorije, koji opet ima neke psihotestove, testira se vid, sluh... ekg i jos gomila stvari...
Ja sam dosla do ljeksrskog i nisam prosla dalje... Danas mi pravo drago... Cuj ja da spustam avione... bjezi ba... čir u 30. da fasujem.
-
Ljubitelj Zabara
Eh da, ono sto je jako bitno je da je kontrola letenje drzavna institucija tako da se konkurs za tu skolu raspisije po potrebi. Jako se cesto dogodi da po nekoliko godina nikoga ne primaju na skolovanje. Kako ko ode u penziju tako primaju. Bar je tako bilo nekada tamo gde ti ides.
Koliko ja znam, skolovanje ide uporedo sa poslom. To jeste primas lovu iako se skolujes. A Boga mi, imaju oni stepenovanje, tako da ja za ozbiljnije kontrolore potrebno zavrsiti po 3-4 godine skolice. A zdravstveni pregledi kao za pilota.
Nije to zezanje.
Koliko ja znam, skolovanje ide uporedo sa poslom. To jeste primas lovu iako se skolujes. A Boga mi, imaju oni stepenovanje, tako da ja za ozbiljnije kontrolore potrebno zavrsiti po 3-4 godine skolice. A zdravstveni pregledi kao za pilota.
- ahmed&nedzad
Bio je onaj Čekić, ima tema o njemu.prleitihi wrote:ima..ali kriju se..zmijaIzmaj wrote:Sogan wrote:pa zar je moguce da nema niko sa saobracajnim faxom da odgovori covjeku![]()
..k'o što zmija noge krije..
:D:D
-
rikardoreis
MRAVOJED wrote:mora stati na sred piste da ga boing preleti u niskom letu
i da zna vjesto mahat putnicima