Kontrola obrtaja ventilatora grafičke?
Moderator: Benq
-
laik1981
#1 Kontrola obrtaja ventilatora grafičke?
Graficka je Nvidia GeForce 450gts..Postoji li mogucnost da se smanji broj obrtaja ventilatora kod ove graficke??
-
moke_31
#2 Re: Kontrola obrtaja ventilatora grafičke?
Otvori softver za nvidia grafičku, kao što je catalyst za ATI, i u postavkama za overclockanje bi trebalo da ima opcija za ručno podešavanje broja obrtaja na grafičkoj.
Mada ne znam što će ti to, grafa po defaultu sama automatski podešava broj obrtaja prema svojoj zagrijanosti.
Mada ne znam što će ti to, grafa po defaultu sama automatski podešava broj obrtaja prema svojoj zagrijanosti.
-
laik1981
#3 Re: Kontrola obrtaja ventilatora grafičke?
Ja ne znam naci u nvidia driveru te opcije ili ih nema.. Razlog je sto je graficka bucna i kada nije opterecena.. Nije dugo koristena tako da nebi trebalo da je vent pri kraju..
-
moke_31
#4 Re: Kontrola obrtaja ventilatora grafičke?
Ta opcija je obično onemogućena, i moraš prvo omogućiti opciju za overclockanje da bi mogao podešavati tu opciju. Zaboravio sam gdje bi ova opcija mogla biti kod nvidie jer već godinama koristim ATI, ali mislim da bi morala postojati.
Nego jesi li ti siguran da buka dolazi od ventilatora grafičke. To nije toliko stara grafička a ne bi trebala biti ni puno bučna iako nije korištena jedno vrijeme.
Nisi je valjda držo u nekom prašnjavom podrumu mimo kutije
Nego jesi li ti siguran da buka dolazi od ventilatora grafičke. To nije toliko stara grafička a ne bi trebala biti ni puno bučna iako nije korištena jedno vrijeme.
Nisi je valjda držo u nekom prašnjavom podrumu mimo kutije
-
laik1981
#5 Re: Kontrola obrtaja ventilatora grafičke?
Cistim racunar svaki mjesec i nema prasine.. Do graficke je jer kada je iskopcam mrtva tisina.. I napajanje sam skidao, podmazivao ventiator i na njemu i na procesoru jer sam mislio da je do njih..
Valjda ce mi se neko javiti ko zna kako da omogucim te opcije u driveru graficke posto sam ja poprilicno laik sto se toga tice..
Valjda ce mi se neko javiti ko zna kako da omogucim te opcije u driveru graficke posto sam ja poprilicno laik sto se toga tice..