Kontradikcije u Kur'an-u
-
-B_S-
#1 Kontradikcije u Kur'an-u
Da li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
Nebo i zemlju je Allah stvorio za šest dana po suri 7:54, 10:3, 11:7 i 25:59
Ali osam dana po Suri 41:9-12
U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina.
U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina.
- jazzer
#2 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Dobro dosao B_S, sta ima, kako si?-B_S- wrote:Da li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
Od kada postoje ljudi izucavaju i Kur'an i Bibilju, a ti banes ovdje kao indijanac i u jednom postu
dokazes sve ono sto ovi nisu u 1000 godina. Pa gdje si bio do sada?
Uzdrmao si temelje vjere i dokazao nesto sto niko nikada nije.
Dva dana si ovdje i imas vec dvije otvorene teme. I u obje u naslovu spominju Kur'an??
Simptomaticno, zar ne?
-
Mrs.Zurbrigen
#3 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
-B_S- wrote:Da li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
sta ti to sad hoces novi monkey trial?CLARENCE DARROW: You've given considerable study to the Bible, haven't you, Mr. Bryan.
WILLIAM JENNINGS BRYAN: Yes, sir. I've tried to.
CLARENCE DARROW: Do you claim that everything in the Bible should be literally interpreted?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: I believe everything in the Bible should be accepted as is given there.
CLARENCE DARROW: When you read that Jonah swallowed the whale - or that the whale swallowed Jonah - excuse me, please - how do you literally interpret that?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: I believe it.
CLARENCE DARROW: You believe the big fish was made to swallow Jonah?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: I'm not prepared to say that. The Bible merely says it was done.
CLARENCE DARROW: You don't know whether it was the ordinary run of fish or made for that purpose?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: You may guess. You evolutionists guess.
CLARENCE DARROW: But do you believe he made them, that he made the fish, and it was big enough to swallow Jonah?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: Yes, sir. And let me add, one miracle is just as easy to believe as another.
CLARENCE DARROW: It is for you. Does the statement "The morning and the evening were the first day" and "The morning and the evening were the second day" mean anything to you?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: I do not think it necessarily means a 24-hour day.
CLARENCE DARROW: You do not?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: No.
CLARENCE DARROW: Then when the Bible said, for instance, "And God called the firmament heaven, and the evening and the morning were the second day," that does not necessarily mean 24 hours?
WILLIAM JENNINGS BRYAN: I do not think it necessarily does.
- arbosan
#4 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Bojim se da nisi precizan u ovom postu, nadam se da je to ne namjerno uradjeno. Dakle u Suri 41:9-12 koji si naveo, a zove se FUSILAT nije receno 8 dana, nego 6 dana, to jeste (2+2 =4 + 2) = 6 dana, a evo ti prijevoda.
41:9 Say, "Do you indeed disbelieve in He who created the earth in two days and attribute to Him equals? That is the Lord of the worlds." Ova dva dana koji se spominju ovdje su prvi dio onih 4 dana koji su spomenuti u nastavku
41:10 And He placed on the earth firmly set mountains over its surface, and He blessed it and determined therein its [creatures'] sustenance in four days without distinction - for [the information] of those who ask. Ovdje se navodi da je na zemlji postavio brda, sto je logicno, dakle u 2 dana je napravio, i 2 dana ostalo sto ide uz Sure 41:10
41:11 Then He directed Himself to the heaven while it was smoke and said to it and to the earth, "Come [into being], willingly or by compulsion." They said, "We have come willingly."
41:12 And He completed them as seven heavens within two days and inspired in each heaven its command. And We adorned the nearest heaven with lamps and as protection. That is the determination of the Exalted in Might, the Knowing. dokaz se nastavlja, dakle On je kompletirao sve sedam nebesa, tu naravno pripada i zemlja obzirom da se racuna kao dio kreacije u prvom nebu, u dva dana. dakle ako pogledas bolje, imas 2 dana, pa imas ostatak toga jos 2, to je ukupno 4 i na kraju jos 2 sto je 6. Tu nema kontradikcije, nego sve je cisto i logicno, a za ovo gore, oko 1000 dana i 50.000 dana, malo se potrudi i naci ces odgovor, a ako ne, javi pa cu ti opet argumentima napisati odgovor.
41:9 Say, "Do you indeed disbelieve in He who created the earth in two days and attribute to Him equals? That is the Lord of the worlds." Ova dva dana koji se spominju ovdje su prvi dio onih 4 dana koji su spomenuti u nastavku
41:10 And He placed on the earth firmly set mountains over its surface, and He blessed it and determined therein its [creatures'] sustenance in four days without distinction - for [the information] of those who ask. Ovdje se navodi da je na zemlji postavio brda, sto je logicno, dakle u 2 dana je napravio, i 2 dana ostalo sto ide uz Sure 41:10
41:11 Then He directed Himself to the heaven while it was smoke and said to it and to the earth, "Come [into being], willingly or by compulsion." They said, "We have come willingly."
41:12 And He completed them as seven heavens within two days and inspired in each heaven its command. And We adorned the nearest heaven with lamps and as protection. That is the determination of the Exalted in Might, the Knowing. dokaz se nastavlja, dakle On je kompletirao sve sedam nebesa, tu naravno pripada i zemlja obzirom da se racuna kao dio kreacije u prvom nebu, u dva dana. dakle ako pogledas bolje, imas 2 dana, pa imas ostatak toga jos 2, to je ukupno 4 i na kraju jos 2 sto je 6. Tu nema kontradikcije, nego sve je cisto i logicno, a za ovo gore, oko 1000 dana i 50.000 dana, malo se potrudi i naci ces odgovor, a ako ne, javi pa cu ti opet argumentima napisati odgovor.
- KotromanichII
#5 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
imam osjecaj da nekad ljudi padaju sa marsa na ovaj forum i pocnu bacati bombe pobise i sebe i narodDa li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina
nije tacno nebo i zemlja su stvoreni u 6 dana, zemlja je stvara 2 perioda, ostalo sto se stvaralo na zemlji , brda, planine, pasnjaci je 4 perioda , i nebesa 2 perioda. Ibn abbas je objasnio ovo.Nebo i zemlju je Allah stvorio za šest dana po suri 7:54, 10:3, 11:7 i 25:59
2 perioda zemlja stvarana
a dok je zelja stvara 2 perioda su stvara ujedno planine i ostalo na zemlji, kad je zavrseno sa zemljo nastavilo se formirati 2 perioda planine i brda i ostalo, a ostala dva period nebo.
ovako formiranje zemlje 2 periodaa i zajedno sa tim 2 perioda brda , planine ,pasnjaci , rijeke ,
zemlja formirana nastavilo se formiranje i dalje brda i planina 2 perioda dok je zemlja bila zavrsena, i preostala 2 perioda nebo.
Evo jedan primijer
gradim kucu 2 godine i dvoriste 2 godine, znaci ujedno gradim, kad prodju dvije godine, kuca je zavrsena, a nastavim sa dvoristem 2 godine jos.
nije tacno, 50 000 godina traje Sudnji dan, dok kod Allaha je jedan dan kao kod nas 1000 godina, to se zove teorija relativnosti, to je Ajstan objasnio, gdje je veca gravitacija sporije vrijeme prolazi, znaci veca hje gravitacija kod predstolja Bozije , zove se Arsh, i zato sporije vrijeme prolazi. jesi li sad razumioU Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina
I molim te nemoras se truditi bezveze, u kuranu nema gresaka, koju god mi doneses takozvanu gresku ja cu i je objasniti, nadji najtezu mogucu nedokazivu "gresku", ja cu ti je objasniti. barem kad trazis greske procitaj sam sta pise u kuranu omjesto da kopiras po antiislamskim stranica koje blage veze nemaju
- roki
#6 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Sada ide citiranje ajeta u kojem se govori da je zemlja ravna,jel' tako -B_S- 
- beautyfool
#7 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
BS s obzirom da si novi samo da ti javim da ima jos podforuma na sa-xu 
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#8 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
-B_S- wrote:Da li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
Vidim...posjecuje se krstarica...
- karanana
#9 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
a jeli ima taj? ima li tome objasnjenja?roki wrote:Sada ide citiranje ajeta u kojem se govori da je zemlja ravna,jel' tako -B_S-
znaci 50.000 godina traje sudnji dan, sto znaci da je vrlo moguce da je ovaj nas sadasnji period unutar tih 50.000 godina. samo je pitanje gdje smo na pocetku, sredini, kraju....
-
juventus
#10 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Bože dragi, šta li je ovaj htio? Traži greške u najsavršenijoj knjizi koja postoji. Hiljade vrhunskih pisaca je živilo, živi i sad, a niko nikad nije knjigu približno savršenu ovoj napisao.
Ovaj sad tu našao tražiti greške. Svašta.
Il' je lud, il' dobro napušen..
Ovaj sad tu našao tražiti greške. Svašta.
Il' je lud, il' dobro napušen..
- roki
#12 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Ima karanana ima.Od 6236 ajeta u nekoliko se njih javljaju "kontradiktornosti" što znači i da -B_S- ne negira Istinu ostalih
- PRO testant
#13 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
KotromanichII wrote:imam osjecaj da nekad ljudi padaju sa marsa na ovaj forum i pocnu bacati bombe pobise i sebe i narodDa li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina![]()
- KotromanichII
#14 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
ooooooo junace pa djesi nismo se odavno vidiliKo to reče i osta živ
- Rimad
#15 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Nemojte vrijeđati ljude koji traže odgovore.
- pike
#16 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Bilo kakvo pitanje o islamu se smatra provokacvijom.Rimad wrote:Nemojte vrijeđati ljude koji traže odgovore.
-
erlman
#17 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
PRO testant wrote:KotromanichII wrote:imam osjecaj da nekad ljudi padaju sa marsa na ovaj forum i pocnu bacati bombe pobise i sebe i narodDa li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
U Suri 22:47, Allahov dan je jednak 1.000 ljudskih godina a u suri 70:4, jedan dan je opisan sa 50.000 ljudskih godina![]()
![]()
![]()
Ko to reče i osta živ
![]()
a nije ni tebi mane....
-
Hadzi Lojo
#18 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Ja ne znam sta nekima nije jasno, ovo se odnosi na 6 dana ili vremena ukupno ostali ajeti govore o svemiru a ne stavranju zemlje.
Ha Mim. Ha. Mim.41:1 1-- حم
Objava je od Milostivog, Samilosnog, Objava je od Milostivog, Milosrdnog. 2-- تَنزِيلٌ مِّنَ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Knjiga čiji su ajeti jasno izloženi, Kur’an na arapskom jeziku za ljude koji znaju,* Knjiga čiji su ajeti razjašnjeni, Kur’an na arapskom, za ljude koji znaju. 3-- كِتَابٌ فُصِّلَتْ آيَاتُهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لِّقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
vjesnik radosnih vijesti i opomena - pa opet većina njih glavu okreće, neće ni da čuje. Donosilac radosne vijesti41:4 i Opomene. Pa odvratila se većina njih, pa oni ne čuju, 4-- بَشِيرًا وَنَذِيرًا فَأَعْرَضَ أَكْثَرُهُمْ فَهُمْ لَا يَسْمَعُونَ
"Srca naša su" - govore oni - "pod pokrivačima, daleka od onoga čemu nas ti pozivaš, i mi smo gluhi za to, a između nas i tebe je pregrada, pa ti radi, i mi ćemo raditi." I govore: “Srca su naša pod pokrivkama prema onom čemu nas pozivaš, i u ušima našim je gluhoća; a između nas i između tebe je veo. Zato radi, uistinu, mi smo radnici.” 5-- وَقَالُوا قُلُوبُنَا فِي أَكِنَّةٍ مِّمَّا تَدْعُونَا إِلَيْهِ وَفِي آذَانِنَا وَقْرٌ وَمِن بَيْنِنَا وَبَيْنِكَ حِجَابٌ فَاعْمَلْ إِنَّنَا عَامِلُونَ
Reci: "Ja sam čovjek kao i vi, samo - meni se objavljuje da je vaš Bog samo jedan Bog, zato se Njemu iskreno klanjate i od Njega oprosta tražite! A teško onima koji Njemu druge ravnim smatraju, Reci: “Ja sam samo smrtnik sličan vama. Meni se objavljuje da je uistinu Bog vaš, Bog Jedini; zato uzmite put pravi Njemu i tražite oprost Njegov. A teško mušricima, 6-- قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِيمُوا إِلَيْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُ وَوَيْلٌ لِّلْمُشْرِكِينَ
koji zekat ne daju i koji u onaj svijet ne vjeruju! Onima koji ne daju zekat; a oni su u Ahiret nevjernici. 7-- الَّذِينَ لَا يُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُم بِالْآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ
One koji vjeruju i dobra djela čine zbilja čeka nagrada neprekidna." Uistinu, oni koji vjeruju i čine dobra djela, imaće oni nagradu neprekidnu.” 8-- إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ
Reci: "Zar, zaista, nećete da vjerujete u Onoga koji je u dva vremenska razdoblja Zemlju stvorio - i još Mu druge ravnim smatrate? To je Gospodar svjetova!" Reci: “Ne vjerujete li uistinu vi u Onog ko je stvorio Zemlju u dva dana,41:9 i pripisujete Mu suparnike? To je Gospodar svjetova!” 9-- قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ
On je nepomična brda po njoj stvorio i blagoslovljenom je učinio i proizvode njezine na njoj odredio, sve to u četiri vremenska razdoblja - ovo je objašnjenje za one koji pitaju, I načinio je u njoj planine stabilne - iznad nje, i blagoslovio je i odmjerio na njoj njene proizvode prehrane u četiri dana41:10 jednaka - (informacija) za one koji pitaju. 10-- وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ
Ha Mim. Ha. Mim.41:1 1-- حم
Objava je od Milostivog, Samilosnog, Objava je od Milostivog, Milosrdnog. 2-- تَنزِيلٌ مِّنَ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Knjiga čiji su ajeti jasno izloženi, Kur’an na arapskom jeziku za ljude koji znaju,* Knjiga čiji su ajeti razjašnjeni, Kur’an na arapskom, za ljude koji znaju. 3-- كِتَابٌ فُصِّلَتْ آيَاتُهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لِّقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
vjesnik radosnih vijesti i opomena - pa opet većina njih glavu okreće, neće ni da čuje. Donosilac radosne vijesti41:4 i Opomene. Pa odvratila se većina njih, pa oni ne čuju, 4-- بَشِيرًا وَنَذِيرًا فَأَعْرَضَ أَكْثَرُهُمْ فَهُمْ لَا يَسْمَعُونَ
"Srca naša su" - govore oni - "pod pokrivačima, daleka od onoga čemu nas ti pozivaš, i mi smo gluhi za to, a između nas i tebe je pregrada, pa ti radi, i mi ćemo raditi." I govore: “Srca su naša pod pokrivkama prema onom čemu nas pozivaš, i u ušima našim je gluhoća; a između nas i između tebe je veo. Zato radi, uistinu, mi smo radnici.” 5-- وَقَالُوا قُلُوبُنَا فِي أَكِنَّةٍ مِّمَّا تَدْعُونَا إِلَيْهِ وَفِي آذَانِنَا وَقْرٌ وَمِن بَيْنِنَا وَبَيْنِكَ حِجَابٌ فَاعْمَلْ إِنَّنَا عَامِلُونَ
Reci: "Ja sam čovjek kao i vi, samo - meni se objavljuje da je vaš Bog samo jedan Bog, zato se Njemu iskreno klanjate i od Njega oprosta tražite! A teško onima koji Njemu druge ravnim smatraju, Reci: “Ja sam samo smrtnik sličan vama. Meni se objavljuje da je uistinu Bog vaš, Bog Jedini; zato uzmite put pravi Njemu i tražite oprost Njegov. A teško mušricima, 6-- قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِيمُوا إِلَيْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُ وَوَيْلٌ لِّلْمُشْرِكِينَ
koji zekat ne daju i koji u onaj svijet ne vjeruju! Onima koji ne daju zekat; a oni su u Ahiret nevjernici. 7-- الَّذِينَ لَا يُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُم بِالْآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ
One koji vjeruju i dobra djela čine zbilja čeka nagrada neprekidna." Uistinu, oni koji vjeruju i čine dobra djela, imaće oni nagradu neprekidnu.” 8-- إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ
Reci: "Zar, zaista, nećete da vjerujete u Onoga koji je u dva vremenska razdoblja Zemlju stvorio - i još Mu druge ravnim smatrate? To je Gospodar svjetova!" Reci: “Ne vjerujete li uistinu vi u Onog ko je stvorio Zemlju u dva dana,41:9 i pripisujete Mu suparnike? To je Gospodar svjetova!” 9-- قُلْ أَئِنَّكُمْ لَتَكْفُرُونَ بِالَّذِي خَلَقَ الْأَرْضَ فِي يَوْمَيْنِ وَتَجْعَلُونَ لَهُ أَندَادًا ذَلِكَ رَبُّ الْعَالَمِينَ
On je nepomična brda po njoj stvorio i blagoslovljenom je učinio i proizvode njezine na njoj odredio, sve to u četiri vremenska razdoblja - ovo je objašnjenje za one koji pitaju, I načinio je u njoj planine stabilne - iznad nje, i blagoslovio je i odmjerio na njoj njene proizvode prehrane u četiri dana41:10 jednaka - (informacija) za one koji pitaju. 10-- وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ مِن فَوْقِهَا وَبَارَكَ فِيهَا وَقَدَّرَ فِيهَا أَقْوَاتَهَا فِي أَرْبَعَةِ أَيَّامٍ سَوَاء لِّلسَّائِلِينَ
- NightSkyWalker
#19 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Zasto je Bogu potrebno 6 dana da stvori zemlju. Zar to nije mogao za jedan dan

- bijela
#20 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
nije mu potrebno.NightSkyWalker wrote:Zasto je Bogu potrebno 6 dana da stvori zemlju.
mogao je.Zar to nije mogao za jedan dan![]()
- travar
#21 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
bijela wrote:nije mu potrebno.NightSkyWalker wrote:Zasto je Bogu potrebno 6 dana da stvori zemlju.
-
HZArnel
#22 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
jarane,de da te neshto ahbabski nasavjetujem...-B_S- wrote:Da li mislite da se u poslednje vreme muslimani (muslimanski tinejdzeri) se previše bave Biblijom??? Ako ste sigurni da he hrišćanstvo zabluda (i ja mislim da jeste) zašto se zamarate Biblijom...uzmite malo i Kur'an.
kad postavljas teme,postavi neshto u sto si 100% siguran da je bas tako i onda usmjeraji diskusiju kako ti je volja ili postavi pitanje u vezi nejasnoca,koje nemozes nikako da odgonetnes.
U suprotnom unosis smutnje i sam ces biti meta brojnih kritika.Ljudi ce te gledat sa rezervom,cak i onda kad hoces neshto lijepo da izneses.
U vezi teme da ti dam jedan lijep odogovor:
ps. hvala @Kotromanic II sto sam prepis'o od tebeKotromanichII wrote:I molim te nemoras se truditi bezveze, u kuranu nema gresaka, koju god mi doneses takozvanu gresku ja cu i je objasniti, nadji najtezu mogucu nedokazivu "gresku", ja cu ti je objasniti. barem kad trazis greske procitaj sam sta pise u kuranu omjesto da kopiras po antiislamskim stranica koje blage veze nemaju
Zelim ti sve najbolje,da ti tvoj bog,ma ko on bio,da sve najbolje u zivotu i pamet u glavu
-
BP1203
#23 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Kao Prvo rijec " Jawm" koja je uptrijebljena ovdje na arapskom jeziku prevodi se kao "dan" ali ne znaci bukvalno dan od 24 sata vec znaci jedan vremenski period ( obicno neodredjene duzine) ili jako dug vremenski period.
-
just_think
#24 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
Da je babi muda, bila bi deda. Ali nije pa baba ostaje baba, a deda ostaje deda.bijela wrote:nije mu potrebno.NightSkyWalker wrote:Zasto je Bogu potrebno 6 dana da stvori zemlju.
-
kojeime
#25 Re: Kontradikcije u Kur'an-u
.
Last edited by kojeime on 12/03/2011 22:26, edited 1 time in total.