Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sokkia wrote:sve u životinjskom svijetu se sexa samo radi reprodukcije, jedino ljudi i zbog toga + zadovoljstva.
i ko nam je sad kriv što nam treba i kontracepcija
sexajte se samo radi reprodukcije pa vam to nece ni trebat.
vi il niste dobroo,.,il ste neki vjerski fanatik,.,
de ba, zar ne kontaš da se zaj....m.
ali ima tu nešto, bez obzira što @ramo tvrdi drugacije istina je da to ljudska vrsta radi najviše iz zadovoljstva dok je kod životinja 100% razmnožavanje .
zapitamo li se zašto
a iskren da budem da me odgovor baš i ne interesuje
ali ima tu nešto, bez obzira što @ramo tvrdi drugacije istina je da to ljudska vrsta radi najviše iz zadovoljstva dok je kod životinja 100% razmnožavanje .
zapitamo li se zašto
a iskren da budem da me odgovor baš i ne interesuje
Zato što jadne životinje nemaju sredstva za kontracepciju.
Zanima me koji je najsigurniji nacin stavljanja drugog kondoma?
Kada svrsim u jedan kako je najsigurinje skinuti taj i staviti drugi?
Kako vi to radite?
maxi123 wrote:Zanima me koji je najsigurniji nacin stavljanja drugog kondoma?
Kada svrsim u jedan kako je najsigurinje skinuti taj i staviti drugi?
Kako vi to radite?
pa skines obrises ,i jedno koje nije bilo u kontaktu sa spremom od vas navuce drugi,nema opasnosti jaer ga navlacis prema unutra,ne moze ostatak sperme doci u kontakt ...mada ne znam pouzdano koji je zivotni vjek sperme vani na zraku odnosno kad se obrise
Spirala nosi mogućnost perforacije maternice, česte upale, mogućnost alergijske reakcije, sem toga ne štiti od spolnih oboljenja...
U odnosu na to to što se eto s kondomom nema dovoljan osjećaj mi se ne čini kao najveće zlo.
Recimo vazda postoji i opcija vezektomije, vele da je sigurna...
Bambi_na_kofeinu wrote:
U odnosu na to to što se eto s kondomom nema dovoljan osjećaj mi se ne čini kao najveće zlo.
kad si mlad neces ni primjetiti razliku, cak ce ti dobro doci da ti malo smanji uzbudjenje, razlike se primjete kasnije, kad se malo zadje u godine i kad je smanjenje uzbudjenja krajnje nepozeljno
Najbolje ne metat ga nigdje, u rukama ga cvrsto drzat
A sad malo ozbilje. Meni je djevojka evo sad ce 4 godine koristila neke sprice. Svakih 3-4 mjeseca ode ginekologu i dobije tu jednu. Moram priznat da prije nje nisam ni znao za tu vrstu zastite, al et covjek se uci dok je ziv
Bambi_na_kofeinu wrote:Spirala nosi mogućnost perforacije maternice, česte upale, mogućnost alergijske reakcije, sem toga ne štiti od spolnih oboljenja...
Recimo vazda postoji i opcija vezektomije, vele da je sigurna...
Spirala u Bosni kosta 100 KM ili mozda malo vise zavisi od doktora. Idealni kandidati su zene koje su vec rodile a po meni i idealna zastita jer ne utice na hormone i ukoliko zena zeli da zatrudni nakon vadjenja spirale moze odmah ostati trudna. Sam proces insertovanja traje par minuta i manje bolan od obicnog pregleda - isto i sa otklanjivanjem spirale. Nezeljni efekti: obiliniji periodi, moguca kratka krvarenja izmedju perioda, moguce da se pomjeri i da se zena zatrudni ali su sanse kao i kod ostalih stredstava zakontracepciju.
Spirala utice na povecan broj infekcija i preporucuje se osobama koje imaju bar jednog partnera jer u slucaju spolnih bolesti moze doci do vecih komplikacija - bar tako na zapadu kazu i ne preprucuju ih jer niko ne garantuje jednog partnera u 5 godina . Tablete mogu da debljaju zbog njihovog uticaja na hormone.