Prije par dana zvoni mi telefon...drag zenski glas...ispricamo se ko lude, i skontam koliko mi fali otici na kafu kod te zene, ismijati se s njom, jer mi je s godinama postala veoma draga..istovremeno ona onako spontano poziva hajde dodji na kafu, rucak, eto za novu godinu ako hoces svrati do nas, mi smo kuci itd itd....medjutim problem je sto je ona istovremeno i mama mog bivseg momka s kojim nemam nesto pretjerano zelju da ostanem u kontaktu....
Slicna situacija je i sa prijateljima od bivseg...ono ostanemo mi u kontaktu, ali kao u razvodu on dobiva svoj dio prijatelja, ja dobivam svoj...i onda se odnosi sa nekim dragim ljudima neminovno promjene
Eto, ja se razvedoh, i nismo podjelili prijatelje, cak stavise, i ja i ona smo ostali u specijalnim odnosima. Sa punom bivsom sam extra dobar, i sa bratom takodje

(ok, ja sam 12 milja KM daleko, ali svejedno)
Ali ja sam tako divan i zlatan da me i ne cudi
Moj savjet, nadji se sa njom na kafu na neutralnom terenu, tj nemoj da ides tamo kod nje. Jebiga, ako nisi na terminima sa sinom, ok nisi, nemoras, ali ne vidim zasto je to razlog da se ne druzis tu i tamo sa njom. Kao da je tvoja kafa sa jednom osobom uslovljena sa vasim odnosom sa trecom osobom. Ako te zove, znaci da te cijeni, temu njen sin, moj ex, preskocicete svejedno.