Konstruktivna geometrija HELP

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nermin9200

#1 Konstruktivna geometrija HELP

Post by nermin9200 »

Treba mi pomoc u vezi ovog predmeta. Zna li ko kako nacrtati plašt/mrezu tijela presjecenog ravninom u ortogonalnoj projekciji? Hvala :)
SprecoM

#2 Re: Konstruktivna geometrija HELP

Post by SprecoM »

"Nacrtna geometrija", "Deskriptivna geometrija", ..., ima li još kakav naziv za ovu "tehniku" preslikavanja?!
Od mene ti je slaba vajda: Brže zaboravljam nego što učim (skoro dibidus izlapio)! Od knjiga mi ostale samo korice i prašina na njima!
slobodni armirach

#3 Re: Konstruktivna geometrija HELP

Post by slobodni armirach »

nermin9200 wrote:Treba mi pomoc u vezi ovog predmeta. Zna li ko kako nacrtati plašt/mrezu tijela presjecenog ravninom u ortogonalnoj projekciji? Hvala :)
zna :D

samo nemas ti nikakve fajde sto pitas ovako preko foruma, fataj se knjige pa crtaj rucno toruse kupe piramide ...
presjek sa ravni su najobicniji zadaci, to moras da savladas sam. kasnije te ceka prodor tijela u tijelo
melac

#4 Re: Konstruktivna geometrija HELP

Post by melac »

slobodni armirach wrote:
nermin9200 wrote:Treba mi pomoc u vezi ovog predmeta. Zna li ko kako nacrtati plašt/mrezu tijela presjecenog ravninom u ortogonalnoj projekciji? Hvala :)
zna :D

samo nemas ti nikakve fajde sto pitas ovako preko foruma, fataj se knjige pa crtaj rucno toruse kupe piramide ...
presjek sa ravni su najobicniji zadaci, to moras da savladas sam. kasnije te ceka prodor tijela u tijelo
A ovo "prodor tijela u tijelo", je nešto jako dobro, kada to savladaš, moreš se ženit! :dance:
Post Reply