Konobari

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Konobari

Post by PipiDugaDevetka »

Donese on meni malu sarajevsku pivu, ali otvorenu. Valjda za šankom odčepio.

Čovječe, hoću da čujem zvuk svježine i ispravnosti ''pflop'' prilikom otvaranja i još čep da ostaviš na stolu jer na čepovima od, recimo, soka stoji datum proizvodnje!

Tako je to kada svako hoće da bude gazda, pa primi priučenog konobara,...a fast-food restorančić momački napucan, cijene,... :roll:
RosaSpinosa

#2 Re: Konobari

Post by RosaSpinosa »

PipiDugaDevetka wrote:Donese on meni malu sarajevsku pivu, ali otvorenu. Valjda za šankom odčepio.

Čovječe, hoću da čujem zvuk svježine i ispravnosti ''pflop'' prilikom otvaranja i još čep da ostaviš na stolu jer na čepovima od, recimo, soka stoji datum proizvodnje!

Tako je to kada svako hoće da bude gazda, pa primi priučenog konobara,...a fast-food restorančić momački napucan, cijene,... :roll:
Aferim :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ne samo da na čepu stoji datum proizvodnje... uostalom kako možeš biti siguran da je to u stvari Sarajevsko pivo... Dokazano je da su neki ugostitelji u veće cilju zarade u male boce sipali pivo iz PET ambalaže (2 l PET = 6 boca 0,33 l pa ti izračunaj) ... I hajd da kupe pivo od istog proizvođača već neko lijevo najjeftinije... I on donese tako otvorenu bocu a ti samo možeš gatati što je unutra :x

Al profit je profit...

A o meraku da ne govorimo...
kuma

#3 Re: Konobari

Post by kuma »

Neki dan bas isto komentarisem sa prijateljima... Ali sto me najvise nervira... Razumijem da su konobari preoptereceni kada rade u atraktivnim lokalima, ali stvarno mi znaju pokvariti cjef :).
Nedavno tako u jednom (da ne dajem negativnu reklamu) cekam 15 minuta da me usluzi i vidim ga u prolazu i kazem jel moze i on se znaci krece i kaze moze sta treba... i ja kazem prirodni cjedjeni sok i kafa ness. I jos se derem za njim i vodeeee. Donosi on sok obicni od narandze i obicnu kafu. Meni nesto nezgodno bilo vratiti a moja kolegica mu odmah rece da to nije nasa narudzba... On se izdera na nas kao sta govorite sebi u njedra, ja sam cuo kafa i sok :? :cry: uze ono sa stola odnese negdje donese i kao valjd aje sad u redu (bez vode naravno).
Ono bas mi je pokvario svaki cejf....
Richard Peti

#4 Re: Konobari

Post by Richard Peti »

...a tek ona poznata: "Š'aš pit"
chuchumbamayumbe

#5 Re: Konobari

Post by chuchumbamayumbe »

dzemmo wrote:...a tek ona poznata: "Š'aš pit"
...paša..
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6 Re: Konobari

Post by arman1 »

Ja redovno vračam ako šta nije u redu. Nemam više razumijevanja.
zimomor

#7 Re: Konobari

Post by zimomor »

Konobari, cistacice i portiri u ovom drustvu glavnu rijec vode (il' se bar tako ponasaju).
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#8 Re: Konobari

Post by anjusha »

zakljucano po zahtjevu autora teme
Locked