KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
tvoja JA

#726 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

amer10 wrote:
tvoja JA wrote:Ja nazvala ovog u zavodu i pitam ga HOCE LI DANAS REZULTATI BITI NA WEB-U ? A ON CE TI MENI :NA ČEMU????
MA HTJEDOH RECI ............. BOLJE STO NISAM :-D

Eh ovako ja sam nazvao i ona zenska meni kaze ovako: svakog dana zovemo po 1o poslodavca pa tako nadajte se iz dana u dan, nikakvi rezultati nece izlaziti na webu
je li ovo po jednog zovu ili po deset????????? :?
sssa

#727 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by sssa »

hahahahahahahha zovu 10 dnevno :lol: vjerovatno ne mogu da stignu od posla... pa eto za jedan mjesec cemo biti obavjesteni ;-)
amer10

#728 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

tvoja JA wrote:
amer10 wrote:
tvoja JA wrote:Ja nazvala ovog u zavodu i pitam ga HOCE LI DANAS REZULTATI BITI NA WEB-U ? A ON CE TI MENI :NA ČEMU????
MA HTJEDOH RECI ............. BOLJE STO NISAM :-D

Eh ovako ja sam nazvao i ona zenska meni kaze ovako: svakog dana zovemo po 1o poslodavca pa tako nadajte se iz dana u dan, nikakvi rezultati nece izlaziti na webu
je li ovo po jednog zovu ili po deset????????? :?
po 1o poslodavaca zovu dnevno i onda poslodavci zovnu one koji su predali kod njih tako da , i rekla mi je jos do prvog ce biti gorovo tako da neke informacije ono danas sutra nista od toga
Ronnie O'Sullivan

#729 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ronnie O'Sullivan »

Ništa ni danas? :x :x
tvoja JA

#730 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tvoja JA »

Izgleda da su odustali od objavljivanja rezultata, da bi izbjegli eventualnu ofiražu...
Ja sam konktakt. poslodavca rekao je da mu se javim tek u ponedjeljak da ce tad imati zvanične info.
amer10

#731 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

rekao sam ja enma sanse da izbace rezultate, pa gdje bi s eubacili oni koji moraju biti primleni, a pod broj jedan en smiju se vidjeti psolodavci koji su trazili pripavnike nema sanse da bi to smjeli objaviti, pa ne bih nigdje onda bilo,valja zakinuti ovdje nekoga , velika je lova uplacena za ovo, poslodavci se zovu svakodnevno, u ovih nekoliko dana mora sve biti gotovo
notabene

#732 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by notabene »

Dali je nekoga poslodavac zvao glede kantonalnog konkursa za pripravnike??? Govore da svaki dan po deset zovu, ja ne znam nikog koga su do sada zvali....
za_sada_bez_dobrog_nicka

#733 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

E moj drug, u BH Telekomu novo rukovodstvo - nova - stara lica. Ali jedan lik koji evo skoro deceniju ne mrda iz svoje fotelje - Bakir Ćelosmanović, direktor ID za pravne poslove. Kod njega je kadrovska... On šefovima stranki po mogućnosti stranki pobjednica, sredi posao djeci i rodbini, a oni njega ne diraju kad su "jebena vremena". Tako se to radi i po manje interesantnim firmama. Samo pogledaš koliko šef "prava" sjedi u fotelji i jasno ti je ima li tu hajra ili nema i valja li šteliti preko šefa SDA, SDP odnosno do skora i preko šefa ZagraBiH...
hurmasica

#734 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

Ja sam razgovarala sa svojim poslodavcem danas. Odobreno mu je samo 2 od 6 pripravnika pa je jos uvijek u dilemi koga ce primiti. Imam dobre izglede, javim vam sta ce se dalje desavati. Sretno jos jednom svima :D
Ronnie O'Sullivan

#735 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Meni jos niko nista nije javio... :?
Magnifco86

#736 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Magnifco86 »

Prosle godine u julu me zovu sa biroa i kazu da se javim toj i toj firmi i dogovorim vrijeme sastanka s njima a prije toga da dodjem do biroa da mi daju papir (na kojem je formular koji ispunjava poslodavac i kasnije se dostavlja birou kao dokaz da sam bio na razgovoru). Nakon tri razgovora i selekcija potpisan ugovor na 12 mjeseci...

Sretno Vam ;)
Eleonora

#737 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Eleonora »

Magnifco86 wrote:Prosle godine u julu me zovu sa biroa i kazu da se javim toj i toj firmi i dogovorim vrijeme sastanka s njima a prije toga da dodjem do biroa da mi daju papir (na kojem je formular koji ispunjava poslodavac i kasnije se dostavlja birou kao dokaz da sam bio na razgovoru). Nakon tri razgovora i selekcija potpisan ugovor na 12 mjeseci...

Sretno Vam ;)
To se zove - sreća.
Tessa

#738 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Tessa »

piimp wrote:Nece me niko :-( zna li neko poslodavca koji trazi ekonomistu-diplomiranog...
ii nađel ti koga?? ovo haman sve preko štele ide, ako ju nemaš, nema te niđe...ko ni mene :sad:
Eleonora

#739 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Eleonora »

Ja danas bila kod svog poslodavca... Helem od 10 dvoje ce nas primiti.
Zvat ce nas prvo na neka testiranja... Te rece da se pripremimo.

Mah...
Da ne lajem.
Mislim da se to vec zna koje je to dvoje.
amer10

#740 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

je li ima neko mozda da su ga zvali
amer10

#741 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

Eleonora wrote:Ja danas bila kod svog poslodavca... Helem od 10 dvoje ce nas primiti.
Zvat ce nas prvo na neka testiranja... Te rece da se pripremimo.

Mah...
Da ne lajem.
Mislim da se to vec zna koje je to dvoje.
pa kada ti je rekao da ce te zvati na ta testiranja, hmm pa to lafo on bira to dvoje, ako dobro poznajes poslodavca tog zaganjaj ga
Ronnie O'Sullivan

#742 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

amer10 wrote:je li ima neko mozda da su ga zvali
Ne vjerujem...jesu li bar poceli firme zvati?? Ovo se fakat oduzilo maksimalno...
pama

#743 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pama »

amer10

#744 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

Ronnie O'Sullivan wrote:
amer10 wrote:je li ima neko mozda da su ga zvali
Ne vjerujem...jesu li bar poceli firme zvati?? Ovo se fakat oduzilo maksimalno...

da jesu poceli su zvati firme, svaki dan zovnu po nekoliko, ali bar da se moze vidjeti koej su firme prosle
hurmasica

#745 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

pama wrote:evo valjda nema stela ovdje :-)
http://konkursi.ba/display_job/48750/Su ... avnik.html

E hajd ako neko zna neka me prosvijetli.
U gore navedenom konkursu stoji da se treba predati uvjerenje o ne izicanju kazne za krivicno djelo za koje je predvidjna kazna vise od tri mjeseca i uvjerenje da se ne vodi krivicni postupak. To je navedeno kao dva posebna uvjerenja, a ja sam do sada predavala sam jedno jedino na kojem pise da nije potvrdjena optuznica.
O cemu se ovdje radi i ko je vise ovdje lud? Ocigledno da im je malo para pa sad traze dupla uvjerenja, a zna se koliko ona kostaju.
Felidae

#746 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Felidae »

to su na zalost dva razlicita papira, ali koliko ja znam poneses radnu knjizicu kao dokaz da si nezaposlen i oslobodjen si placanja taksi. bar je tako bilo kad sam ja vadila,prije mozda godinu dana.
logicno, tebi mozda nikad nije izrecena kazna, ali je moguce da si u nekom postupku koji je u toku....to su ta dva razlicita papira
hurmasica

#747 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

Nazalost od prije mjesec-dva ta uvjerenja se placaju bez obzira na nezaposlenost i to je 15km. Oslobodjeni su samo porodice sehida i penzineri cini mi se.
Čarobni snijeg

#748 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Čarobni snijeg »

hurmasica wrote:Nazalost od prije mjesec-dva ta uvjerenja se placaju bez obzira na nezaposlenost i to je 15km. Oslobodjeni su samo porodice sehida i penzineri cini mi se.
Da u pravu si, ja sam baš danas za uvjerenje iz suda platila 15 KM, i oslobođene su samo porodice šehida i penzioneri.
A da li znaš gdje se može dobiti ovo drugo uvjerenje?
mimsy

#749 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

Jel ko pozvan,poceo raditi?Friske informacije?Ista?
amer10

#750 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

mimsy wrote:Jel ko pozvan,poceo raditi?Friske informacije?Ista?

evo mene je danas poslodavac zvao , iz kantona su mu odobrili, samo da prodje kroz odbor firme dan dva, tako mi rekao a trazio je 5 dobio je 2
Post Reply