KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
ibizza
#676 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ljudi,kako vi dokazujete znanje engleskog jezika i racunara? Ja uz prijavu sam poslao dodatak koji sam dobio uz diplomu,tamo imamk spisak ocjena,medju kojima su eng.jezik i informatika,valjda je to dovoljno 
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#677 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zašto se čudiš momčino? Pripravnici se zapošljavaju i u pravosudnim institucijama, opštinama, bolnicama, domovima zdravlja, ministarstvima...i te firme svakako imaju pravo i potrebu da se prijavljuju na ovakve konkurse.ezelll wrote:OMG nista da prode bez tih drzavni institucija...a sad mi dode da nazovem poslodavca kojeg sam nasao da mu kazem da ne iskuplja papirologiju dzaba jer ovo je borba s vjetrenjacama...Eleonora wrote:Nisam vidjela nigdje da pise da - ne mogu.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#678 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moraš imati kopiju cerifikata neke od bezbroj škola engleskog jezika kod nas i nekog kursa za rad na računaru.ibizza wrote:Ljudi,kako vi dokazujete znanje engleskog jezika i racunara? Ja uz prijavu sam poslao dodatak koji sam dobio uz diplomu,tamo imamk spisak ocjena,medju kojima su eng.jezik i informatika,valjda je to dovoljno
-
hurmasica
#679 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nemora biti samo certifikat neke od skola stranih jezika i racunara, moze i ta potvrda sa fakulteta. Tako bar pise u zakonu za prijem dzravih sluzbenika.
Bijeli snijeg hvala na linku, n ikako nisam mogla da pronadjem
Bijeli snijeg hvala na linku, n ikako nisam mogla da pronadjem
- splend
#680 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sad bilo na TVZE, da kantonalni konkurs izlazi za 10 dana 
-
amer10
#681 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li neko zvao mozda u knaton ove sedmice,jesu li mu rekli sta korisno vezano za sarajevski kanton, jer se ovo sada oduzilo pravo, samo se bojim da ne skrate broj, ili ne ugase ovaj konkurs
-
tvoja JA
#682 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
jesam ja u ponedjeljak zvala evo :
"REZULTETI TEK IDUCE SEDMICE, TEK OTISLO NA VLADU NA USVAJANJE PRAVO DUGO TRAJE!!! SRAMOTA "
"REZULTETI TEK IDUCE SEDMICE, TEK OTISLO NA VLADU NA USVAJANJE PRAVO DUGO TRAJE!!! SRAMOTA "
-
tvoja JA
#683 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ugasiti konkurs ne mogu , ne znam sto bi to radili

-
tttr
#685 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
imaš federalni konkurs, dok čekaš na kantonalniburner wrote:Hoce li vise izaci konkurs u Ze-Do kantonu,izgleda da smo mi zadnja rupa na sviralu![]()
- Ronnie O'Sullivan
#686 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Besposlicari
jel ima neko info sta se desava sa ovim konkursom KS?
-
tvoja JA
#687 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Imam ja!!!!
rezultati danas ili sutra na stranici zavoda, ali imam info da je jako malo odobreno, pa tako ukoliko je poslodavac trazio 2 pripravnika odobren mu je jedan .... strasno malo odobreno a puno aplikacija bilo.
Ali ne bih da vas prepadam, to je ono sto ja znam
rezultati danas ili sutra na stranici zavoda, ali imam info da je jako malo odobreno, pa tako ukoliko je poslodavac trazio 2 pripravnika odobren mu je jedan .... strasno malo odobreno a puno aplikacija bilo.
- Ronnie O'Sullivan
#688 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma iskreno samo neka izađu rezultati, pa makar i ne bilo nista od toga. Ovo strasno dugo trajetvoja JA wrote:Imam ja!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
amer10
#689 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sto se tice ovog konkursa za KS ja imam inofrmaciju, da je ono odobreno vise firni, a manje pripravnika u tim firmama, da bi firma mogla zdrzati tog radnika kasnije,ako je neka firma trazila 1o, dobila je 3, 4 radnika, i zvanje je uslijedilo danas, pa zato ocekujte pozive -koliko sam bio upucen ja mislim da ce zvati one koji trebaju da doju, da rezultati nece biti izbaceni, ispravite me ako grijesim
-
mimsy
#690 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
[quote="amer10"]sto se tice ovog konkursa za KS ja imam inofrmaciju, da je ono odobreno vise firni, a manje pripravnika u tim firmama, da bi firma mogla zdrzati tog radnika kasnije,ako je neka firma trazila 1o, dobila je 3, 4 radnika, i zvanje je uslijedilo danas, pa zato ocekujte pozive -koliko sam bio upucen ja mislim da ce zvati one koji trebaju da doju, da rezultati nece biti izbaceni, ispravite me ako grijesim[/quote]
ima li se gdje vidjeti taj spisak firmi koje su prosle?
ima li se gdje vidjeti taj spisak firmi koje su prosle?
-
amer10
#691 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mimsy wrote:ima li se gdje vidjeti taj spisak firmi koje su prosle?amer10 wrote:sto se tice ovog konkursa za KS ja imam inofrmaciju, da je ono odobreno vise firni, a manje pripravnika u tim firmama, da bi firma mogla zdrzati tog radnika kasnije,ako je neka firma trazila 1o, dobila je 3, 4 radnika, i zvanje je uslijedilo danas, pa zato ocekujte pozive -koliko sam bio upucen ja mislim da ce zvati one koji trebaju da doju, da rezultati nece biti izbaceni, ispravite me ako grijesim
Ih to ce se malo morgen vidjeti,ja samo neznam dali ce biti izbaceno lista onih koji su primljeni ili ce se zvati ...a te firme po kojem odabiru su oni birali boga pitaj, samo samznam danece puno pripravnika uzimnati jedna firma da bi kasniej morali da zadrze tog radnika
-
tvoja JA
#692 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja mislim da su rezultati javni i da ce biti na web stranici kantonalnog zavoda za zapošljavanje danas ili sutra!!!
-
hurmasica
#693 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
tvoja Ja hvala na informacijama jos jednom 
-
tvoja JA
#694 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hurmasica wrote:tvoja Ja hvala na informacijama jos jednom
-
mimsy
#695 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa i ja mislim da trebaju negdje objaviti firme koje su prosle.Ne znam sto bi krili 
-
Ponosan
#696 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ako sve bude transparentno imena firmi se trebaju objaviti na stranici Zavoda! ali ovdje je mnogo mutnih poslova,jer ce samo odabrani dobiti poziv,po receptu,prvo da zaposlimo svoje ili ti ga guzonjine sinove,ostalim sta ostane!..
-
amer10
#697 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
tvoja JA wrote:Ja mislim da su rezultati javni i da ce biti na web stranici kantonalnog zavoda za zapošljavanje danas ili sutra!!!
e pa to je jako lijepo kada bi izasao spisak,pa fino pisaalo ime i prezime pored firma i rijesn problem, a meni nekako sve smrdi da bi se samo mogle firme pozvati i onda da te firme zovnu, nisam optimista nikako izvinite,ako ko naidje na link neka ga odmah postavlja
-
burner
#698 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ko placa doprinose(zdravstveno i penziono) i porez,je li kanton ili poslodavac??piimp wrote:IZASAO JE KONKURS NA ZE-DO KANTONU!! OSLOBODJENJE DANASNJE 50. STRANA!!
-316 VSS od 12 mjeseci, cista neto plata 400 KM..
Zna li neko koliko po opcinama primaju?? pozz
- mrtva kokoš
#699 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nije jos 
-
AF81
#700 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dosad nisu objavljivali imena firmi koje su prosle, tako da mislim da nece ni sada objaviti..Oni ce samo njih zvati da potpisu ugovor i to je to, a onda vas firma koju ste nasli..tvoja JA wrote:Ja mislim da su rezultati javni i da ce biti na web stranici kantonalnog zavoda za zapošljavanje danas ili sutra!!!