KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
tandrcak
#51 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li iko dobio odgovor iz Ministrastva finansija?
-
akcija007
#52 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ne, nema jos odgovora ,i ja do dan danas nisam nista jos dobiotandrcak wrote:Je li iko dobio odgovor iz Ministrastva finansija?
-
Paulina
#53 Re: URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BIH
Dobila sam poziv za intervju u Ured za reviziju institucija BiH. Da li neko zna ili je čuo od nekoga ko je ranije bio na tome konkursu šta pitaju na usmenom? 
- Chischo
#54 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Eno u avazu danas izasao konkurs za pripravnike u elektroprivredi, 20 komada.
Uslov prosjek 8,5, pa ko ima nek se prijavi...
Uslov prosjek 8,5, pa ko ima nek se prijavi...
-
akcija007
#55 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kako bi u petak na razgovoru u Uredu za reviziju, niko nista ne pise ili ste vec u petak dobili posao u Uredu pa se iskljucili s foruma ?
-
Zvjezdana
#56 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bila je komisija u istom sastavu kao i na testu.Receno nam je da je od 220 ljudi koji su bili na testiranju samo 30 polozilo test i doslo do intervjua.akcija007 wrote:Kako bi u petak na razgovoru u Uredu za reviziju, niko nista ne pise ili ste vec u petak dobili posao u Uredu pa se iskljucili s foruma ?
-
leigh
#57 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
E a kad su vam ovi iz Min. pravde rekli objaviti rezultate?
Ured za reviziju, jesu li pitanja na engleskom bila kao na statistici, predstaviti se ili su stručna pitanja bila?
Ured za reviziju, jesu li pitanja na engleskom bila kao na statistici, predstaviti se ili su stručna pitanja bila?
-
Zvjezdana
#58 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bilo je pitanje na engleskom da kazes nesto o sebi i jedno pitanje iz struke,al nije zahtjevalo duze naglabanje,samo kratki odgovor.Tako je bilo u mom slucaju,za ostale ne znam.leigh wrote:E a kad su vam ovi iz Min. pravde rekli objaviti rezultate?
-
akcija007
#59 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ministarstvo pravde su meni rekli da cu biti postom preporuceno obavjesten, standarno
neki rok nisu nista rekli
-
summer wine
#60 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ma meni tetka vec sve sredila za Ured heheheheakcija007 wrote:Kako bi u petak na razgovoru u Uredu za reviziju, niko nista ne pise ili ste vec u petak dobili posao u Uredu pa se iskljucili s foruma ?
sala:D
isto, kao kod zvjezdane...
za 10 dana ocekujem odbijenicu... heh
-
akcija007
#61 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ministarstvo finansija i trezora mjesec dana nakon intervjua stigla odbijenica . primljeni su 1 dipl.ing.elek.; prof.jezika i knjizevbnosti naroda bih, ; 2 dipl.pravnika i 2 dipl.oec.
Nemojte traziti imena da se objave jer ce prijeci dalje rasprava u nacionalizam pa ce nam moderatori ugasiti temu kao sto je bilo sa statistikom ako se sjecate
Nemojte traziti imena da se objave jer ce prijeci dalje rasprava u nacionalizam pa ce nam moderatori ugasiti temu kao sto je bilo sa statistikom ako se sjecate
-
Zvjezdana
#62 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Eto stigla i odbijenica iz Ureda
.Nadala sam se da bar nesto u ovoj drzavi moze proci bez stele,al ocigledno sam se prevarila.Kome da se obratim sa zalbom posto ovdje pise da se ne moze uloziti zalba
Ovo mi je i prvi i zadnji put da se javljam na konkurs u drzavnu instituciju.
-
hanumica82
#63 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Draga zvjezdana, nemoj odustati i ja sam sama htjela odustati.
Ali ako nas vec nece zaposliti bar mi njima posla da stvaramo saljuci i saljuci nase prijave. Pa nek bar nesto rade!!! Oni i zele da mi odustenemo, to im ide u korist.

Ali ako nas vec nece zaposliti bar mi njima posla da stvaramo saljuci i saljuci nase prijave. Pa nek bar nesto rade!!! Oni i zele da mi odustenemo, to im ide u korist.
-
akcija007
#64 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ah,Zvjezdana nemoj da ocajavas ja ih imam hrpu, jako su brzo primili ljude poslije usmenog.
Ja nisam prosao na usmeni u Uredu pa vjerovatno necu ni dobiti odbijenicu ko je primljen
Ja nisam prosao na usmeni u Uredu pa vjerovatno necu ni dobiti odbijenicu ko je primljen
-
fauna
-
Neafirmisan
#66 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ured za reviziju, kao nezavisna institucija, nepoliticna itd. koja sluzi da vrsi reviziju i revidira sve institucije na drzavnom nivou, kako finansijski tako i da prati da li one posluju po zakonima, propisima, pravilnicima itd. je uradio sljedece....
Ja sam jedan od 30 kandidata koji su pozvani na usmeni iz "ureda za reviziju institucija BiH". Takodjer sam dobio odbijenicu, na kojoj nije bilo bodova iz pismenog i usmenog, samo spisak kandidata koji su primljeni i naravno odmah ispod toga recenica da nema zalbe ni prigovora na ovu odluku. Odmah sam nazvao ured i pitao da li mogu saznati koliko sam imao bodova na usmenom, da bi mi sa druge strane jedan lijepi zenski glasic odgovorio citiram: "sta te zanima usmeni, kada on ne igra nikakvu ulogu. Morali smo vas pozvati na usmeni jer nas pravilnik tako nalaze, a na usmenom ste svi(misleci na nas 30) dobili maximalan broj bodova(30) od svakog clana komisije i pikali su se samo bodovi iz pismenog"
Eh sta sad normalan covjek da uradi, kada jedan ured koji treba da bude primjer ostalim institucijama i svim koji doje maminu sisu(budzet) napravi tako nesto. Znaci oni su znali odmah nakon pismenog ko ce biti primljen i nas 26 su pozvali kao najvece debile i postavljali nam pitanja, a mi kao odgovarali, a komisija nam davnih dana svima podijelila maximalan broj bodova(prilika da im se zahvalim za to, bas su velikodusni).....
Gdje mi zivimo
Ja sam jedan od 30 kandidata koji su pozvani na usmeni iz "ureda za reviziju institucija BiH". Takodjer sam dobio odbijenicu, na kojoj nije bilo bodova iz pismenog i usmenog, samo spisak kandidata koji su primljeni i naravno odmah ispod toga recenica da nema zalbe ni prigovora na ovu odluku. Odmah sam nazvao ured i pitao da li mogu saznati koliko sam imao bodova na usmenom, da bi mi sa druge strane jedan lijepi zenski glasic odgovorio citiram: "sta te zanima usmeni, kada on ne igra nikakvu ulogu. Morali smo vas pozvati na usmeni jer nas pravilnik tako nalaze, a na usmenom ste svi(misleci na nas 30) dobili maximalan broj bodova(30) od svakog clana komisije i pikali su se samo bodovi iz pismenog"
Eh sta sad normalan covjek da uradi, kada jedan ured koji treba da bude primjer ostalim institucijama i svim koji doje maminu sisu(budzet) napravi tako nesto. Znaci oni su znali odmah nakon pismenog ko ce biti primljen i nas 26 su pozvali kao najvece debile i postavljali nam pitanja, a mi kao odgovarali, a komisija nam davnih dana svima podijelila maximalan broj bodova(prilika da im se zahvalim za to, bas su velikodusni).....
Gdje mi zivimo
-
akcija007
#67 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
uzas,
ja nisam prosao na usmeni u Uredu za reviziju i dobio sam odbijenicu da sam imao 40 bodova i da nisam stekao uslove da pristupim intervjuu. I kaze " da mogu izjaviti prigovor glavnom revizoru u roku od 3 dana samo u pogledu regularbnosti provedenog postupka testiranja. Prigovorom se ne mogu pobijati pojedinacne date ocjene pojedinih ili svih clanova komisije "
Znaci, oni su uradili slijedece, ja koji nisam prosao test sam dobio odbijenicu s brojem osvojenih bodova na testu, a vi koji ste prosli test ste dobili obavjest da ste polozili test i da se pozivate na intervjuu,nigdje vam nisu stajali bodovi . Uzas ...
ja nisam prosao na usmeni u Uredu za reviziju i dobio sam odbijenicu da sam imao 40 bodova i da nisam stekao uslove da pristupim intervjuu. I kaze " da mogu izjaviti prigovor glavnom revizoru u roku od 3 dana samo u pogledu regularbnosti provedenog postupka testiranja. Prigovorom se ne mogu pobijati pojedinacne date ocjene pojedinih ili svih clanova komisije "
Znaci, oni su uradili slijedece, ja koji nisam prosao test sam dobio odbijenicu s brojem osvojenih bodova na testu, a vi koji ste prosli test ste dobili obavjest da ste polozili test i da se pozivate na intervjuu,nigdje vam nisu stajali bodovi . Uzas ...
-
leigh
#68 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
@Neafirmisan: prvo traži po Zakonu o slobodi pristupa informacija da ti daju rang listu. Onda po istom Zakonu traži imena članova komisije. Onda na osnovu toga sastavi žalbu, predaj je na par mjesta, neko će već biti nadležan. Probaj kontaktirati Upravnu inspekciju ministarstva pravde BiH, vidi da li se njima može žalba podnijeti.
@akcija007: uvjeren sam da će na isti način biti i sa ministarstvom pravde (svi na usmenom 30p), ako je usmeni bio takav kakav kažeš da jeste.
@akcija007: uvjeren sam da će na isti način biti i sa ministarstvom pravde (svi na usmenom 30p), ako je usmeni bio takav kakav kažeš da jeste.
-
Dafri
#69 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mozes li napisati ko je prosao u ured bas me zanima 
-
fauna
#70 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nije mi jasno zašto bi se skrivala imena ljudi koji su počeli raditi, red je da im čestitamo 
-
Neafirmisan
#71 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Naravno da mozete. U pitanju su 4 curice, a njihova imena su: Lutvija Šrndić, Ivana Vujević, Azra Husić, Ivona Kozar.
Posto sam ekonomista, da li mi neko od pravnika moze reci kakav je prekrsaj(nepostivanje pravila, krsenje ne znam kako da nazovem) i da li je uopste preksaj kada komisija pozove 30 kandidata na usmeni i unaprijed odluce da svim kandidatima ma kakvo znanje pokazali ili nepokazali dodijele isti broj bodova. Ovo pitam u vezi potencijalne tuzbe pred nadleznim sudom, molim da mi odgovore pravnici, unaprijed zahvalan.
Posto sam ekonomista, da li mi neko od pravnika moze reci kakav je prekrsaj(nepostivanje pravila, krsenje ne znam kako da nazovem) i da li je uopste preksaj kada komisija pozove 30 kandidata na usmeni i unaprijed odluce da svim kandidatima ma kakvo znanje pokazali ili nepokazali dodijele isti broj bodova. Ovo pitam u vezi potencijalne tuzbe pred nadleznim sudom, molim da mi odgovore pravnici, unaprijed zahvalan.
Last edited by Neafirmisan on 22/04/2010 19:30, edited 3 times in total.
-
nezaposlen
#72 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pozzz svima...
registrovao sam se na ovom forumu samo da bih rekao sljedece : bio sam medju ovih 30 ljudi koji su dosli do usmenog u uredu za reviziju... dva mjeseca sam ucio zakon o reviziji, zakon o javnim nabavkama, standarde... Imao sam informaciju da sam perfektno uradio pismeni test, sto je u meni probudilo jos vecu nadu da cu dobiti posao. Sada vidim da da ljudi kazu kako su se pikali samo bodovi s pismenog... danas nekad dobio sam mustuluk od postara koji mi je urucio odbijenicu. Do sada vec dvije godine pokusavam pronaci posa. navikao sam da me odbijaju,ali nisam navikao da mi ne kazu ni koliko sam bodova osvojio.... preko 20 konkursa u drzavnim sluzbama, za svaki konkurs sam spremao literaturu ali ljudi moji to jednostavno nije dovoljno. u ovoj zemlji niko ne cijeni znanje. Poticem iz radnicke porodice, tako da od danas definitivno odustajem od trazenja posla, jednostavno u ovoj drzavi mjesta ima samo za one ciji su roditelji neko i nesto. Proklinjem dan kada sam otisao s dokumentima iz srednje skole tamo na fakultet... ostavio sam svoj trud, svoje zivce, sjedio sam uz svijecu i ucio jer sam po danu morao raditi na gradjevini s lopatom u ruci da bih prezivio i da bih kupio knjigu... Ljudi su me potcjenjivali i smijali mi se jer nosim prljavu radnicku uniformu, sto je u meni budilo jos veci inat. danas me isto tako potcjenjuju, i govore rijeci "tegli vole kad nemas skole", jer ne znaju da tamo negdje u ormanu imam diplomu ekonomskog fakulteta. Bilo je i onih koji su mi govorili "svaka ti cast" jer radim, jer su mi ruke pune zuljeva, "ti ces uspjeti" a ja deset godina kopam i rintam, a nemam ni dana radnog staza.
Savjetujem svim mladim ljudima u ovoj drzavi, koji poticu iz jedne anonimne radnicke porodice, da odustanu od skolovanja jer razocarenje ce im biti manje.
Zivi mi bili, i posao nasli ako Bog da ubrzo,
ja idem tamo gdje mi je mjesto.
registrovao sam se na ovom forumu samo da bih rekao sljedece : bio sam medju ovih 30 ljudi koji su dosli do usmenog u uredu za reviziju... dva mjeseca sam ucio zakon o reviziji, zakon o javnim nabavkama, standarde... Imao sam informaciju da sam perfektno uradio pismeni test, sto je u meni probudilo jos vecu nadu da cu dobiti posao. Sada vidim da da ljudi kazu kako su se pikali samo bodovi s pismenog... danas nekad dobio sam mustuluk od postara koji mi je urucio odbijenicu. Do sada vec dvije godine pokusavam pronaci posa. navikao sam da me odbijaju,ali nisam navikao da mi ne kazu ni koliko sam bodova osvojio.... preko 20 konkursa u drzavnim sluzbama, za svaki konkurs sam spremao literaturu ali ljudi moji to jednostavno nije dovoljno. u ovoj zemlji niko ne cijeni znanje. Poticem iz radnicke porodice, tako da od danas definitivno odustajem od trazenja posla, jednostavno u ovoj drzavi mjesta ima samo za one ciji su roditelji neko i nesto. Proklinjem dan kada sam otisao s dokumentima iz srednje skole tamo na fakultet... ostavio sam svoj trud, svoje zivce, sjedio sam uz svijecu i ucio jer sam po danu morao raditi na gradjevini s lopatom u ruci da bih prezivio i da bih kupio knjigu... Ljudi su me potcjenjivali i smijali mi se jer nosim prljavu radnicku uniformu, sto je u meni budilo jos veci inat. danas me isto tako potcjenjuju, i govore rijeci "tegli vole kad nemas skole", jer ne znaju da tamo negdje u ormanu imam diplomu ekonomskog fakulteta. Bilo je i onih koji su mi govorili "svaka ti cast" jer radim, jer su mi ruke pune zuljeva, "ti ces uspjeti" a ja deset godina kopam i rintam, a nemam ni dana radnog staza.
Savjetujem svim mladim ljudima u ovoj drzavi, koji poticu iz jedne anonimne radnicke porodice, da odustanu od skolovanja jer razocarenje ce im biti manje.
Zivi mi bili, i posao nasli ako Bog da ubrzo,
ja idem tamo gdje mi je mjesto.
-
pocetnica 24
#73 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav svima. Interesuje me da li je neko konkurisao za pripravnika u Centru za uklanjanje mina BiH? Zna li neko sta bude na toj provjeri znanja?
-
akcija007
#74 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pozz,jesam ja prosle godine , na pismenom je bilo 10 pitanja abcd sve s javnog ispita, usmeni ko polozi mene su pitali da se predstavim ,kako se uklapam u novu sredinu ,stavka prihoda i stavka rashoda u budzetu BiH. I odbijenica naravno
-
summer wine
#75 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i ja sam isto dobila odbijenicu iz Ureda, nek idu u pm. ne znam koji im je fazon isprdavati se tako s ljudima :S ja ti dajem podrsku ako se odlucis za tuzbu, trebali bi mi svi nesto uciniti po tom pitanju, ne znam dokle vise trpiti njihove cirkusluke, treba im vise stati u kraj. stvarno ova nasa drzava ne zalsuzuje da postoji, ne znam sta je ovo... zar smo mi toliko pogan narod ili sta :SNeafirmisan wrote:Naravno da mozete. U pitanju su 4 curice, a njihova imena su: Lutvija Šrndić, Ivana Vujević, Azra Husić, Ivona Kozar.
a to sto je doticna iz Ureda rekal za usmeni test, da svi dobijaju tih maksimalnih 30 se itekako moze iskoristiti protiv