KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Daado_Sa

#426 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

mimsy wrote:
Daado_Sa wrote:Ima li neko informacija vezano za Željeznice FBiH, i oni su bili raspisali konkurs vezano za pripravnike mislim da su primali negdje oko 30 pripravnika, znam da su raju zvali i da su isli na razgovor, između ostalog i mene su zvali i rekli mi da sam primljen i da ce me zvati da obavim ljekarski i da potpisem ugovor o obavljanju pripravnikog staza, ali od tada je proslo vise od mjesec dana, pa dali neko zna, sta je sa tim projektom vezanim za Željeznice. Isto tako kada sam isao gore da se informisem rekli su mi da cekaju da potpisu sporazum sa Zavodom za zaposljavanjem, al cini mi se il je taj projekat propao ili su vec primljeni guzonjini sinovi.
Gdje je izaslo?
Ja mislim da je u SAN-u jer i meni su drugi rekli za taj konkurs, ali to je bilo prije mjesec dana ako ne i vise.
AF81

#427 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AF81 »

Daado_Sa wrote:Ima li neko informacija vezano za Željeznice FBiH, i oni su bili raspisali konkurs vezano za pripravnike mislim da su primali negdje oko 30 pripravnika, znam da su raju zvali i da su isli na razgovor, između ostalog i mene su zvali i rekli mi da sam primljen i da ce me zvati da obavim ljekarski i da potpisem ugovor o obavljanju pripravnikog staza, ali od tada je proslo vise od mjesec dana, pa dali neko zna, sta je sa tim projektom vezanim za Željeznice. Isto tako kada sam isao gore da se informisem rekli su mi da cekaju da potpisu sporazum sa Zavodom za zaposljavanjem, al cini mi se il je taj projekat propao ili su vec primljeni guzonjini sinovi.

Moja kolegica je pocela tamo da radi u proslu srijedu,i rekla mi je kad je bila na zavrsnom razgovoru da ih je 10 primljeno..ona vec radi tamo, tako da bi ti mogao da nazoves ili da odes tamo da se raspitas o tome..ona je primljena kao ekonomistica a ne znam jesu li i ovi ostali ekonomisti..al bolje ti je da ih zoves ako su ti vec rekli da si primljen..
Daado_Sa

#428 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

AF81 wrote:

Moja kolegica je pocela tamo da radi u proslu srijedu,i rekla mi je kad je bila na zavrsnom razgovoru da ih je 10 primljeno..ona vec radi tamo, tako da bi ti mogao da nazoves ili da odes tamo da se raspitas o tome..ona je primljena kao ekonomistica a ne znam jesu li i ovi ostali ekonomisti..al bolje ti je da ih zoves ako su ti vec rekli da si primljen..
Ok. hvala ti na informaciji, svakako cu otici da vidim sta je u pitanju.
AF81

#429 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AF81 »

Daado_Sa wrote:
AF81 wrote:

Ok. hvala ti na informaciji, svakako cu otici da vidim sta je u pitanju.
Nek ti je sa srecom :thumbup:
Daado_Sa

#430 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

Hvala mada cisto raja sumnjam da ce ba biti ista od toga, jer vec je vise od mjesec dana proslo kako su me kontaktirali, a evo neki su vec i poceli raditi, cast postenoj raji ali stele su cudo pogotovo kada je u pitanju drzavna sluzba.
Ponosan

#431 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ponosan »

Daado_Sa wrote:Hvala mada cisto raja sumnjam da ce ba biti ista od toga, jer vec je vise od mjesec dana proslo kako su me kontaktirali, a evo neki su vec i poceli raditi, cast postenoj raji ali stele su cudo pogotovo kada je u pitanju drzavna sluzba.
upravo to,u drzavnim firmama se nemoguce zaposliti,sve se moze pronaci pa i to ko su oni koji preko zavoda za zaposljavanje dobiju posau u npr telekomu,elektroprivredi,posti,zeljeznicama,grasu,toplanama...sve do jednog djeca od Guzonja...pa sta mislite zasto Javni poziv jos nije izasao,iako je prije mjesec dana vlada kantona odobrila 4.2 miliona za 850 pripravnika!? nego kad guzonje obezbjede radna mjesta sovjoj djeci onda ce izbaciti Javni poziv za ono sto ostane,a to je nista,jer je gotovo nemoguce naci poslodavca u drzavnim firmama,sve fol zauzeto..tacnije rezervisano!
Daado_Sa

#432 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

Najveci je ba crnjak kad te nazovu i kazu ti da si prosao na razgovoru i da zadovoljavas sve kriterije i da si primljen i da ce te kontaktirati za dan-dva radi potpisivanja ugovora i obavljanja ljekarskog i onda od svega toga ne bude nista, ocigledno je da mi "obični smrtnici " koji smo ulagali u sebe i skolovali se ako nemamao nikoga ne mozemo doci do adekvatnog zaposlenja pa makar se radilo i o obavljanju pripavničkog staza.
ja2

#433 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja2 »

I mene su zvali sa biroa da se javim u Zeljeznice, ali je to bilo tacno na novu godinu, tj. 31.12. a gopodja sa biroa me zvala u pola cetiri po podne da se kao javim u zeljeznice, medjutim bilo je taj dan prekasno im se javim a poslije dosli praznici i ne odoh nikad.
vakuolla

#434 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vakuolla »

Ja sam isto bila na razgovoru sredinom januara i od tada nista. Poziv s biroa se odnosio na prošlu godinu. A cula sam da su pavnike primili u februaru, a evo sad čitam iz prethodnih postova da su i ekonomiste, tako da se više nemam cemu nadati...
mimsy

#435 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

Ima li ko friske informacije?Nce ovaj konkurs ni do aprila :sad:
bailaor

#436 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bailaor »

Izgleda da nema ni danas konkursa...joooj kretena :x :x :evil:
AF81

#437 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AF81 »

Ova moja kolegica sto se zaposlila u zeljeznicama je isla na nekakva 2-3 razgovora..eh sad kaze da nije imala stelu, ne vjerujem da je lagala jer znam da je veliki vjernik :D , pa rekoh ne bi radi toga....pravo mi je zao Daado-Sa za posao, al ne mogu da vjerujem koji su kreteni da su ti rekli da ces poceti raditi i da su nekog drugoog zaposlili :x ..
Daado_Sa

#438 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

AF81 wrote:Ova moja kolegica sto se zaposlila u zeljeznicama je isla na nekakva 2-3 razgovora..eh sad kaze da nije imala stelu, ne vjerujem da je lagala jer znam da je veliki vjernik :D , pa rekoh ne bi radi toga....pravo mi je zao Daado-Sa za posao, al ne mogu da vjerujem koji su kreteni da su ti rekli da ces poceti raditi i da su nekog drugoog zaposlili :x ..
Izvini nisam zelio da me pogresno shvatis da je tvoja kolegica imala štelu, nije se to na nju odnosilo daleko od toga,drago mi je da je neko prosao bez stele i bez ikakvog "guranja", vec jednostavno kazem da bez obzira na sve najveci je crnjak kad ti kazu da pocinjes raditi i onda te ispale, sta drugo covjeku preostaje nego da pomisli da se je pojavio neko ko ima stelu i na taj nacin mene izbacio sa te pozicije, iako ni ja nisam imao nikoga vec sam isao cisto regularnim putem, dobio sam poziv sa Biroa i javio se gore u Željeznice predao dokumentaciju obavio razgovore i ako vjerujes i sam sam se iznenadio da bez ikakve stele moze se nesto uciniti. Međutim, opet se je pokazala nasa surova realnost da ako nemas nekoga da te progura u danasnjem vremenu i kad ti kazu da sutra pocinjes raditi ne mozes im vjerovati jer sve se promjeni preko noci. Ali ipak mi je drago da barem neko od nas "običnih školovanih smrtnika" može doci do zaposlenja bez štele.
igorailwayman

#439 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by igorailwayman »

Daado_Sa wrote:
AF81 wrote:Ova moja kolegica sto se zaposlila u zeljeznicama je isla na nekakva 2-3 razgovora..eh sad kaze da nije imala stelu, ne vjerujem da je lagala jer znam da je veliki vjernik :D , pa rekoh ne bi radi toga....pravo mi je zao Daado-Sa za posao, al ne mogu da vjerujem koji su kreteni da su ti rekli da ces poceti raditi i da su nekog drugoog zaposlili :x ..
Izvini nisam zelio da me pogresno shvatis da je tvoja kolegica imala štelu, nije se to na nju odnosilo daleko od toga,drago mi je da je neko prosao bez stele i bez ikakvog "guranja", vec jednostavno kazem da bez obzira na sve najveci je crnjak kad ti kazu da pocinjes raditi i onda te ispale, sta drugo covjeku preostaje nego da pomisli da se je pojavio neko ko ima stelu i na taj nacin mene izbacio sa te pozicije, iako ni ja nisam imao nikoga vec sam isao cisto regularnim putem, dobio sam poziv sa Biroa i javio se gore u Željeznice predao dokumentaciju obavio razgovore i ako vjerujes i sam sam se iznenadio da bez ikakve stele moze se nesto uciniti. Međutim, opet se je pokazala nasa surova realnost da ako nemas nekoga da te progura u danasnjem vremenu i kad ti kazu da sutra pocinjes raditi ne mozes im vjerovati jer sve se promjeni preko noci. Ali ipak mi je drago da barem neko od nas "običnih školovanih smrtnika" može doci do zaposlenja bez štele.

To je sve istina za 30 pripravnika na željeznici. Bio je kao projekz primanja 50 pripravnika i na kraju je ispalo na 30 bez ikakvog obrazloženja.. Tih 30 je već primljeno a ostali se mogu žalit koliko hoće jer nisu imali "nikoga" da ga ubace. Naravno da je štela radila. Ja znam mnogu ljudi koji su išli na razgovor i kojima se obećavalo da će početi raditi ali na kraju nisu počeli. najžalije mi je vrijednih studenata koji imaju preko 8 prosjek na tehničkim fakultetima i nisu dobili posao, nego su ga dibili oni s jakim vezama i s prosjekom max do 7,0. Svak ačast svim strukama ali želejznice FBiH su prijevozničak organizacija tj saobračajna firma i po pravilo i zdravim razmišljanjem tu bu najviše bilo potrebno saobraćajnih inženjera pa onda građevinaca, elektrotehničara pa tek onda ekonomisti i pravnici. Ali nažalost slika je obrnuta od 30 ljudi 4/5 su ekonomisti i pravnici a 1/5 inženejri što je apsurdno. Samo da napomenem da n aŽFBH od 4 000 radnika ima oko 300 pravnika koji neznaju ni kojim je posao i što je najgore nikakada niti ijedan spor nisu riješili u korist željeznice.
AF81

#440 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AF81 »

Daado_Sa wrote:
Ma neee, nisam ja ni pomislila da si nesto mislio negativno i sama sam skepticna za sve koji se zaposle bez stele, jer ni ja ga ne mogu naci vec drugu godinu :x ..a pogotovo kad se neko zaposli u drzavnu a nije imao nikoga to mi je ravno cudu :shock: ..

Isla sam do zavoda i kazu da ce ove sedmice izbaciti poziv za pripravnike, al haj im vjeruj :evil: ..
Daado_Sa

#441 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Daado_Sa »

Ja sam danas razgovarao sa nekom rajom koja isto ceka konkurs za pripravnike i navodno je njima receno kada su juce bili na Birou da bi konkurs trebao izaci sutra tj. u srijedu, to je ono sto ja znam. Vidim da ima dosta raje koja je zavrsila fakultete i na zalost svi "ko ozeblo sunce" iščekujemo ovaj konkurs za pripravnike, i kada izađe neka nam je Bog na pomoci, zbog svega sto se desava u nasem drustvu.
ja2

#442 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja2 »

Molim vas ako neko ujutru rano sazna da li je izasao konkurs neka nam javi ovdje.
ivana1234

#443 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ivana1234 »

Izasao je konkurs!
bakonja

#444 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bakonja »

ivana1234 wrote:Izasao je konkurs!
a gdje je izasao :?:
AF81

#445 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AF81 »

bakonja wrote:
U oslobođenju
ivana1234

#446 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ivana1234 »

AF81 wrote:
bakonja wrote:
U oslobođenju
Da, u oslobodjenju. Jeste pravnici, ekonomisti? Nasli poslodavca...ili na koju foru toide?
mimsy

#447 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mimsy »

Na foru nadjes solventnu firmu i molis da te prime,dosadjujes itd.Mislim da vecima tako radi,mozda neko uspije se ubaciti tako da ga biro zovne.Imam pitanje,treba li se na birou nesto popunjavati?
ivana1234

#448 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ivana1234 »

[quote="mimsy"]Na foru nadjes solventnu firmu i molis da te prime,dosadjujes itd.Mislim da vecima tako radi,mozda neko uspije se ubaciti tako da ga biro zovne.Imam pitanje,treba li se na birou nesto popunjavati?[/quo

Stvarno ne znam, tek cu danas detaljno da se raspitam.Jel neko pravnik?
ja2

#449 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja2 »

mimsy ja jutros bila na birou. Odi i reci im da vec imas poslodavca dat ce ti teta na birou zahtijev koji mora poslodavac da popuni. Tu imas nabrojano sve ostalo od dokumentacije sto je potrebno. Jos mi je rekla da iskljucivo direktor firme odlucuje ko ce biti primljen, ali se apeluje na poslodavce da ipak daju prednost osobama koje su duze na birou ali ih to ne obavezuje.
Tako za vrat hvataj direktora da te primi :)
Inace odobreno je 350 Visoke i Više (12 mjeseci po 600Km) i 500 SSS ( 6 mjeseci po 500KM). Teta sa biroa kaze sasvim dovoljan broj za Visoku, što got joj to znacilo.

Neka nam je sa srecom.
ja2

#450 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ja2 »

ivana1234 wrote:
mimsy wrote:Na foru nadjes solventnu firmu i molis da te prime,dosadjujes itd.Mislim da vecima tako radi,mozda neko uspije se ubaciti tako da ga biro zovne.Imam pitanje,treba li se na birou nesto popunjavati?[/quo

Stvarno ne znam, tek cu danas detaljno da se raspitam.Jel neko pravnik?

jeje jesam ja
Post Reply