KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
- Felidae
#401 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
meni je sve bilo gotovo za krace od mjesec...
sto se tice biroa...primala sam sa biroa 316 - 319 KM...slagat cu, nisam sigurna..a dok sam radila bila sam prijavljena naravno na najnizu mogucu platu (tada 436KM)
sto se tice biroa...primala sam sa biroa 316 - 319 KM...slagat cu, nisam sigurna..a dok sam radila bila sam prijavljena naravno na najnizu mogucu platu (tada 436KM)
-
ja2
#402 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mimsy wrote:A jel i taj 12 mjeseci-600KM,konkretno za diplomiranog ecc?Jel poslodavac obavezan da ti da topli i kartu?ja2 wrote:mimsy trebao bi ove sedmice izaci projakat na kantonalnom nivou. Bio je projekat na federalnom nivou koji je obavljen jos u oktobru prosle godine ali nikada nije do kraja sproveden jednostavno su ga prekinuli i po mojim saznanjma ocekuje se da bi se taj projekat trebao nartaviti.mimsy wrote:Jel konkurs raspisuje i na federalnom i na kantonalnom nivou?Koji sad treba da izadje od ova dva?Jel se moze na oba aplicirati?Tnx
A ti kao pripravnik ne mozes ni na jedan da apliciras, nego prvo nadji si poslodavca koji ce aplicirati da mu biro odobri sredstva za pripravnika.
svih 12 mjeseci poslodavac od biroa za VSS dobiva 600Km, to je i za doprinose tako da dobijes na ruke oko 350KM. A sto se tice karte i toplog to ti zavisi od dobre volje poslodavca, moze bit da dobijes al vjerovatnije je da neces. Znaci krpi se s tim sto imas godinu dana.
-
mimsy
#403 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
nej-lo
#404 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li neko imao razgovor u Bellissimi? valjda ce zaposlit jednog pripravnika u finansijama, a zvali kandidate koji su na sajmu aplicirali.
-
vakuolla
#405 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bila u Bellissimi u ponedjeljak, isto sa sajma, ali mi rekoše da su i sa biroa zvali....jedno primaju, tako da su šanse minimalne.
-
nej-lo
#406 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bila sam i ja juce, rekli su mi javit u toku dana, ali nista...
Neće niko pripravnika ni da radi za đaba
Neće niko pripravnika ni da radi za đaba
-
vakuolla
#407 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
meni su rekli javiti u toku sljedeće sedmice, dok obave razgovore sa svima, pošto nas ima i sa sajma a i sa biroa. Navodno javiti će u svakom slučaju i ako ne budem primljena 
-
maxim2000
#408 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko kada ce biti konacno objavljen konkurs za zaposljavanje pripravnika za ovu godinu??? imam osjecaj da su svi moguci ostali izasli...
-
ja2
#409 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma rekli su ove sedmice. Svako jutro ranom zorom trcim da kupim Avaz al nista jos uvijek.maxim2000 wrote:Zna li neko kada ce biti konacno objavljen konkurs za zaposljavanje pripravnika za ovu godinu??? imam osjecaj da su svi moguci ostali izasli...
-
english girl
#410 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
dali vi govorite samo za sarajevski kanton ili ce taj konkurs biti i na nivou drugih kantona? hvala.Kenan-sa wrote:da,upravo to! Javni poziv ce biti otvoren citav mart...poslodavac podnese zahtjev zavodu i cim zavod odobri pocinjes s radom! prvu godinu finansira zavod a drugu godinu je duzan poslodavac finansirati! preko 850 pripravnika je ovim obuhvaceno!ja2 wrote:Naravno da se odnosi, vise od 800 pripravnika sa VSS svih zanimanja.
Pored toga ima i za VSŠ kao i SSS
Ali je fazon da vec unaprijed moras imati nekog ko zeli da te zaposli pa da taj poslodavac podnese zahtjev zavodu.
-
AF81
#411 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ovo je samo za Kanton Sarajevo, jer ga daje kantonalni zavod za zaposljavanje
-
english girl
#412 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ok, a zna li iko hoce li taj spomenuti konkurs biti raspisan i u ostalim kantonima?AF81 wrote:Ovo je samo za Kanton Sarajevo, jer ga daje kantonalni zavod za zaposljavanje
-
AF81
#413 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja znam da i federalni zavod isto izbacuje ove projekte. e sad ne znam kako je u drugim kantonima, da li i oni imaju svoje '' kantonalne pozive ''..mozda je najbolje da nazoves svoj biro i da vidis sa njima..
-
english girl
#414 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da,i ja sam bas o tome razmisljala...najbolje bi bilo konsultovati se sa nadleznim u svom birou (opcinskom zavodu za zaposljavanje), vjerovatno su oni u kontaktu sa kantonalnim...ali kako je ovo sve kod nas uredjeno ne bi me cudilo da nemaju pojma...u svakom slucaju hvala...ako neko sazna nesto novo i za druge kantone,osim sarajevskog,neka podijeli tu informaciju na forumu, pls... hvalaAF81 wrote:Ja znam da i federalni zavod isto izbacuje ove projekte. e sad ne znam kako je u drugim kantonima, da li i oni imaju svoje '' kantonalne pozive ''..mozda je najbolje da nazoves svoj biro i da vidis sa njima..
- bailaor
#415 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ni danas nema konkursa 
-
Ponosan
#416 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
kreteni jedni sta vise cekaju!?bailaor wrote:Ni danas nema konkursa
- smoki_choko
#417 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da prvo stele ulete pa ce tek vi ostali doci na red 
-
LaCici
#418 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
.
Last edited by LaCici on 09/05/2011 23:30, edited 1 time in total.
-
ivana1234
#419 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li neko kada ce izaci ili kada bi trebao izaci taj konkurs za pripravnike?
-
Ponosan
#420 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
vec je trebao izaci,prosle sedmice..ali ne znam sto nije..mada pretpostavljam da se neka djeca od guzonja nisu snadbjela,pa dok nadju poslodavca,,onda ce ga reda radi izbaciti...inace jako je tesko naci poslodavca,jedino ako neko ima nekoga u drzavnim firmama,telekomu,elektroprivredi...malo je privatnika koji su spremni da prime radnika,iako kanton finansira prvu godinu..kriza je sve izgleda zahvatila!..ivana1234 wrote:Zna li neko kada ce izaci ili kada bi trebao izaci taj konkurs za pripravnike?
-
ja2
#421 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Danas je izasao projekat za zaposljavanje zena. iskreno se nadam da bi sutra na redio bio program za nas jadne pripravnike.
A neko je spomenuo da uskoro isticu ugovori pripravnicima u ministarstvima od prosle godine, pa moguce je i da se to ceka kako bi se druga "djeca" ubacila.
Neka nam je dragi Bog na pomoci.
A neko je spomenuo da uskoro isticu ugovori pripravnicima u ministarstvima od prosle godine, pa moguce je i da se to ceka kako bi se druga "djeca" ubacila.
Neka nam je dragi Bog na pomoci.
-
Ponosan
#422 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sramota,ni danas nije izasao javni poziv zavoda za zaposljavanje! kako ih nije samo stid,mnogima koji su na birou,mnogo znaci i jedan dan,a oni evo vec 20 dana nakon odluke Vlade o odobravanju sredstava i dalje odugovlace..ipak trebaju prvo djeca od Guzonja naci poslodavca,ostalim sta ostane...fuj!
-
nej-lo
#423 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jeste li vi našli poslodavca ili čekate da izađe javni poziv? Ja sam poslala na stotine molbi, a dobila tek 3-4 utješna odgovora da nemaju potrebu za zapošljavanjem... Više ne znam ni kome da se obratim???
Naći posao mi se čini kao nemoguća misija
Naći posao mi se čini kao nemoguća misija
-
Daado_Sa
#424 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li neko informacija vezano za Željeznice FBiH, i oni su bili raspisali konkurs vezano za pripravnike mislim da su primali negdje oko 30 pripravnika, znam da su raju zvali i da su isli na razgovor, između ostalog i mene su zvali i rekli mi da sam primljen i da ce me zvati da obavim ljekarski i da potpisem ugovor o obavljanju pripravnikog staza, ali od tada je proslo vise od mjesec dana, pa dali neko zna, sta je sa tim projektom vezanim za Željeznice. Isto tako kada sam isao gore da se informisem rekli su mi da cekaju da potpisu sporazum sa Zavodom za zaposljavanjem, al cini mi se il je taj projekat propao ili su vec primljeni guzonjini sinovi.
-
mimsy
#425 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Gdje je izaslo?Daado_Sa wrote:Ima li neko informacija vezano za Željeznice FBiH, i oni su bili raspisali konkurs vezano za pripravnike mislim da su primali negdje oko 30 pripravnika, znam da su raju zvali i da su isli na razgovor, između ostalog i mene su zvali i rekli mi da sam primljen i da ce me zvati da obavim ljekarski i da potpisem ugovor o obavljanju pripravnikog staza, ali od tada je proslo vise od mjesec dana, pa dali neko zna, sta je sa tim projektom vezanim za Željeznice. Isto tako kada sam isao gore da se informisem rekli su mi da cekaju da potpisu sporazum sa Zavodom za zaposljavanjem, al cini mi se il je taj projekat propao ili su vec primljeni guzonjini sinovi.