Vlada kantona je formirana,sto znaci da bi ovih dana trebao izaci Javni poziv za finansiranje pripravnika od strane Zavoda za zaposljavanje!..ja2 wrote:Evo da se ipsravim taj Javni poziv jos nije obavljen ceka se formiranje Vlade a kad ce to biti ptice znaju.ja2 wrote:Ja koliko sam cula taj Javni poziv je vec u toku. Od na stranicu Zavoda za zaposaljvanje pa provjeri.
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
Kenan-sa
#326 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
- mrtva kokoš
#327 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
kako ide ta procedura prijave na drzavne konkurse za pripravnike...
je l se to predaje na biro pa oni vrse odabir ili ... ??
-
Kenan-sa
#328 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nadjes poslodavca gdje ces raditi,on uzme formular sa biroa ,popuni ga i preda i zavod onda odobri ili ne ,pocinjes s radom odmah nakon potpisivanja ugovora,prva godina je besplatna za poslodavca a drugu je on duzan finansirati pripravvnika..ali tu je isto puno stele,Muharemovic koji je direktor zavoda,je sklon raznim malverzacijama i stelama,tako da se treba puno toga poklopiti da bi to upalilo..ne znam ako neko ima neka bolja iskustva neka kaze...Splinter wrote:kako ide ta procedura prijave na drzavne konkurse za pripravnike...
- terra_incognita
#329 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
je li neko proljetos konkurisao za one pozicije u poreskoj upravi ?
- mrtva kokoš
#330 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
mater im malverzacijsko-korupcijsku...Kenan-sa wrote:nadjes poslodavca gdje ces raditi,on uzme formular sa biroa ,popuni ga i preda i zavod onda odobri ili ne ,pocinjes s radom odmah nakon potpisivanja ugovora,prva godina je besplatna za poslodavca a drugu je on duzan finansirati pripravvnika..ali tu je isto puno stele,Muharemovic koji je direktor zavoda,je sklon raznim malverzacijama i stelama,tako da se treba puno toga poklopiti da bi to upalilo..ne znam ako neko ima neka bolja iskustva neka kaze...Splinter wrote:kako ide ta procedura prijave na drzavne konkurse za pripravnike...
ma nista treba pokusati, kad budu gotovi rezultati sve ispitati i zaliti se na na sumnjive odluke...
- ja.neron
#331 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ja dobio isto odbijenicu samo piše nepotpuna prijava valjda nisu znali šta slažu da nisam poslao od dokumenata iako sam poslao i više nego što je potrebnonej-lo wrote:Danas mi stigla odbijenica iz Agencije za rad i zapošljavanje, razlog je nepotpuna dokumentacija, nedostaje uvjerenje o drzavljanstvu iako je pisalo da moze kopija vazece licne karte
...
Ima li mozda neko informaciju u vezi sa pripravnickim koje finansira drzava, da li ce biti konkursi, ili onako kako se ko snađe
-
maxell_sarajevo
#332 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moj je jaran sad dobio pripravnicki preko ovog programa sto zavod za zaposljavanje finansira.Nasao poslodavca (drzavna firma), potpisao ugovor i odmah poceo raditi.Bruto plata 600KM.
-
Alkos
#333 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
A kolika mu je neto plata? 
-
maxell_sarajevo
#334 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
cca.400KMAlkos wrote:A kolika mu je neto plata?
-
Alkos
#335 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ok, hvala na infos!maxell_sarajevo wrote:cca.400KMAlkos wrote:A kolika mu je neto plata?
-
bullmastiff
#336 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
maxell_sarajevo wrote:cca.400KMAlkos wrote:A kolika mu je neto plata?
znaci na racun mu legne 400KM?
ja sam mislio 300
a prijavio se i ja u jednu firmu preko ovog programa..
samo niko ne zna gdje se moze prijaviti....rijetko koji oglase daju..i ovo za pripravnicke..su vecinom mjesta odredjena za djecu funkcionera
-
nej-lo
#337 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja vise ne znam sta da mislim, sve mi nekako ocajno, covjek se pegla da zavrsi fax, i sta onda...?
Hodat od vrata do vrata i molit. Da nam barem na birou kazu koje su firme u tom projektu, pa da se zna gdje trazit.
Hodat od vrata do vrata i molit. Da nam barem na birou kazu koje su firme u tom projektu, pa da se zna gdje trazit.
- bailaor
#338 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Katastrofa, prosle godine zavod za zaposljavanje KS je objavio konkurs za sufinansiranje pripravnika u januaru...a ove godine bog zna kada ce to biti...jel ima neko pouzdanu informaciju??

- Zvek
#339 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zar ne bi trebalo da je cca 350 * 1.7 (davanja drzavi, 70%) = cca 600 KM
- Zvek
#340 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Vec je objavljen ima na njihovom sajtu http://www.fzzz.ba/onama/Program%20rada%202011.pdf strana 7.bailaor wrote:Katastrofa, prosle godine zavod za zaposljavanje KS je objavio konkurs za sufinansiranje pripravnika u januaru...a ove godine bog zna kada ce to biti...jel ima neko pouzdanu informaciju??![]()
- bailaor
#341 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ovo je plan i program rada za 2011 godinu...sad je pitanje kada ce objaviti konkretno konkurs..Zvek wrote:Vec je objavljen ima na njihovom sajtu http://www.fzzz.ba/onama/Program%20rada%202011.pdf strana 7.bailaor wrote:Katastrofa, prosle godine zavod za zaposljavanje KS je objavio konkurs za sufinansiranje pripravnika u januaru...a ove godine bog zna kada ce to biti...jel ima neko pouzdanu informaciju??![]()
-
AF81
#342 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam dobila informaciju da nece biti nista prije aprilabailaor wrote:Katastrofa, prosle godine zavod za zaposljavanje KS je objavio konkurs za sufinansiranje pripravnika u januaru...a ove godine bog zna kada ce to biti...jel ima neko pouzdanu informaciju??![]()
- bailaor
#343 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Maloprije ih zvao u centralu, kaze neki lik da do aprila bi se to trebalo realizovati...eh sad nekako mi se to cini predugo. Imaju novac za finansiranje tih projekata, tako da ne vidim razlog zasto da otežu s tim.AF81 wrote:Ja sam dobila informaciju da nece biti nista prije aprilabailaor wrote:Katastrofa, prosle godine zavod za zaposljavanje KS je objavio konkurs za sufinansiranje pripravnika u januaru...a ove godine bog zna kada ce to biti...jel ima neko pouzdanu informaciju??![]()
..e sad koliko me lazu,ne znam..znam da je trebalo biti to u februaru, al posto se tek vlast formirala, kazu mi da misle da ce nekad do aprila to biti..
..nadam se da nece trajati toliko dugo..
-
AF81
#344 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma kod nas u drzavi uvijek ima nesto ali..te cekaj te cekaj ono..al iznaci da me nisu lagali za april
..nista, ostaje nam da cekamo 
- spree
#345 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i meni je stigla odbijenica. pise mi da nisam posalo dokaz o poznavanju rada na racunaru. wtf? kakva glupost, ko moze zavrsiti fax bez da poznaje rad na racunaru? sad poslje svega ja treba da idem na neki j..... kurs (koji je svakako bezze) da bi nekim pametnjakovicima pokazao da se znam koristiti racunarom. ovo im je valjda samo izgovor da lakse mogu odbiti prijaveja.neron wrote:ja dobio isto odbijenicu samo piše nepotpuna prijava valjda nisu znali šta slažu da nisam poslao od dokumenata iako sam poslao i više nego što je potrebnonej-lo wrote:Danas mi stigla odbijenica iz Agencije za rad i zapošljavanje, razlog je nepotpuna dokumentacija, nedostaje uvjerenje o drzavljanstvu iako je pisalo da moze kopija vazece licne karte
...
Ima li mozda neko informaciju u vezi sa pripravnickim koje finansira drzava, da li ce biti konkursi, ili onako kako se ko snađe
-
bullmastiff
#346 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
upravo..oko 300KM legne na racun..ostalo drzavi nazad odeZvek wrote:Zar ne bi trebalo da je cca 350 * 1.7 (davanja drzavi, 70%) = cca 600 KM
-
Pacificgirl
#347 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma naravno da je izgovor, oni su tu već imali volontere od prošle godine pa je konkurs i raspisan samo da se njima produži rad, ja nemam isto taj papir pa to nije spriječilo ministarstva da me pozovu na testiranja.spree wrote:i meni je stigla odbijenica. pise mi da nisam posalo dokaz o poznavanju rada na racunaru. wtf? kakva glupost, ko moze zavrsiti fax bez da poznaje rad na racunaru? sad poslje svega ja treba da idem na neki j..... kurs (koji je svakako bezze) da bi nekim pametnjakovicima pokazao da se znam koristiti racunarom. ovo im je valjda samo izgovor da lakse mogu odbiti prijaveja.neron wrote:ja dobio isto odbijenicu samo piše nepotpuna prijava valjda nisu znali šta slažu da nisam poslao od dokumenata iako sam poslao i više nego što je potrebnonej-lo wrote:Danas mi stigla odbijenica iz Agencije za rad i zapošljavanje, razlog je nepotpuna dokumentacija, nedostaje uvjerenje o drzavljanstvu iako je pisalo da moze kopija vazece licne karte
...
Ima li mozda neko informaciju u vezi sa pripravnickim koje finansira drzava, da li ce biti konkursi, ili onako kako se ko snađe.
-
bullmastiff
#348 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
budale su skoro svi koji se prijavljuju na konkurse u drzavnoj..to su 90% kupljena mjesta...

-
LaCici
#349 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bez stele, cisto gubljenje vremena.
- bailaor
#350 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Slazem se apsolutno, ali mladi ljudi su u takvoj situaciji da nemaju drugog izbora nego aplicirati na takve konkurse.