KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
lolol

#2501 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lolol »

E ovo sto mi radimo, preko konkursa trazimo posao to nije aktivno trazenje posla ... tako nam rece teta na birou. I ja mislim da je upravu. Previse smo se mi opustili i samo gledamo stela ovo stela ono. A kako se prije trazio posao, bez internet konkurs, normalno da su se zaposljevalji ljudi ono ko koga zna, u blizini zivi, neko mu prenio oglas i sl. Nama bi to danas ve bila stela. Mi bi na papir da dobijemo posao pripravnika i to svi redom i ako moze poslije toga da se ubacimo u tu neku drzavnu instituciju.
Potočna pastrmka

#2502 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Potočna pastrmka »

Ništa neobično za naše prilike.
Znam kako ti je.
A ove 2 , ostale osobe su imale intervju jel ?

:-)
Potočna pastrmka

#2503 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Previse smo se mi opustili i samo gledamo stela ovo stela ono.

Kako nećeš gledati, kad te ovakve stvari ubijaju u pojam. :roll:
Carmela

#2504 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Carmela »

lolol wrote:E ovo sto mi radimo, preko konkursa trazimo posao to nije aktivno trazenje posla ... tako nam rece teta na birou. I ja mislim da je upravu. Previse smo se mi opustili i samo gledamo stela ovo stela ono. A kako se prije trazio posao, bez internet konkurs, normalno da su se zaposljevalji ljudi ono ko koga zna, u blizini zivi, neko mu prenio oglas i sl. Nama bi to danas ve bila stela. Mi bi na papir da dobijemo posao pripravnika i to svi redom i ako moze poslije toga da se ubacimo u tu neku drzavnu instituciju.

isla sam ja i od firme do firme i nista...i milion drugih opcija probala, tako da kad mi neko kaze bez stele se moze dobiti ne vjerujem ;)
Carmela

#2505 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Carmela »

Potočna pastrmka wrote:Ništa neobično za naše prilike.
Znam kako ti je.
A ove 2 , ostale osobe su imale intervju jel ?

:-)
imale sa mnom taj isti dan u isto vrijeme, znaci znam kako izgledaju te osobe i nijedna nije adnana tatar ;) gospodin covjek kupao se na moru i dobio posao Bog zna kako...dok smo se mi znojili po intervjuima i nadali jer smo upali medju troje prvih ;)
Potočna pastrmka

#2506 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ništa bez štele, to je usvjesna.

Danas je bolje imati što "jače" poznanike nego 3 završena fakulteta i pričati 16 jezika. :(
Potočna pastrmka

#2507 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

A kolika je plata bila tj. kolika će plata biti za to troje što su "ušli" ? Zna li se to ?
Carmela

#2508 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Carmela »

Potočna pastrmka wrote:A kolika je plata bila tj. kolika će plata biti za to troje što su "ušli" ? Zna li se to ?
Niko nije od to troje usao, nego neki cetvrti lik...bilo nas je troje u uzem izboru, i trebali su jedno izabrati...izabran je taj Adnan koji nije bio medju nas troje...
a za platu ne znam...to bi trebalo pitati tog Adnana Tatara ;)
Potočna pastrmka

#2509 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Aha, Birali od troje ljudi jedno, "izabrali" četvrtog.
Ovo je za Vjerovali ili ne ???!!

Neka jaka štela kod tog Adnana izgleda. :roll:
dassa

#2510 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dassa »

eto imenom i prezimenom ste ga otkrili. ima ga ja na fb-u pa da i vidite kako izgleda. njemu je stari nesto jak pa tako upada. bio je vec u direkciji za evropske integracije kao volonter. kako ne moze upasti za stalno nigdje on ovako ko volonter po institucijama pa dok ga neko ne zadrzi. a hoce takve
Bakir1

#2511 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Bakir1 »

mašinac smjer motori i vozila?
ima neki takav? na odredjeno pola godine?
gidra

#2512 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

Kolika je plata volontera u općinama, rad na određeno godinu dana?
Odnosno imaju li ikakva primanja i jesu li prijavljeni?
Zovem se Zelena

#2513 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Zovem se Zelena »

Topli obrok plus karta, negdje oko 400km ali i dalje imas obavezu javljanja na biro.
gidra

#2514 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

Zovem se Zelena wrote:Topli obrok plus karta, negdje oko 400km ali i dalje imas obavezu javljanja na biro.
hvalaa :-D
Chischo

#2515 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Chischo »

Zna li neko sta bi sa onim konkursom u m inistarstvu odbrane bih za pripravnike?
aaynaa

#2516 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

:bih:
TRENT

#2517 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by TRENT »

Da li su svi poceli da rade ovi sto su prosli preko kantonalnog programa za zaposljavanje pripravnika ?
žutija

#2518 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by žutija »

Mir Vama i pozzz svim forumašima... 8-)

Nisam se dugo javljala...ali vidim da se ništa značajnije nije promijenilo....sistem nas gazi :-x ali moramo se boriti protiv toga...ako ničim drugim onda lijepom frizurom :P !

Sada je na redu javni ispit.Čula sam da se to polaže u konkursnoj proceduri ...Ima li neko možda pitanja za ispit općeg znanja ili javni ispit za rad u organima državne službe...

... Da te volim nebo zna
draga moja BiH.. :bih:

a neki bi odavde najradije :run:
Bosnianman

#2519 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Bosnianman »

Pozdrav Forumasi. Danas sam postom dobio odbijenicu za konkurs na mjesto pripravnika u Ministarstvu Odbrane BiH. Tacnije pise da mi se odbacuje prijava kao NEPOTPUNA. Dalje u tekstu zakljucka navode da mi nedostaje nekakva PRIJAVA NA KONKURS. Posto mi je ovo prvi put da se prijavljujem, pitam Vas dali Vi znate kakve je to PRIJAVA ( mozda neki papir iz ads-a ili nesto drugo), ako jeste i ako nedostaje, dali se moze ona donijeti naknadno ili treba ici na zalbu pa sa zalbom dostaviti tu prijavu ako uopce postoji? Ako postoji ta prijava gdje se moze uzeti? Internet ili ici negdje i uzeti je?
Unaprijed Hvala na odgovorima. LP.
tetaissa

#2520 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tetaissa »

Nadam se da nije off topic... Prvo pitanje: da li biro uplaćuje pripavnicima ili prvo poslodavcu, pa poslodavac pripravniku? Drugo pitanje: do kojeg datuma u mjesecu pripavnici dobiju plaztu?
gidra

#2521 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

Bosnianman wrote:Pozdrav Forumasi. Danas sam postom dobio odbijenicu za konkurs na mjesto pripravnika u Ministarstvu Odbrane BiH. Tacnije pise da mi se odbacuje prijava kao NEPOTPUNA. Dalje u tekstu zakljucka navode da mi nedostaje nekakva PRIJAVA NA KONKURS. Posto mi je ovo prvi put da se prijavljujem, pitam Vas dali Vi znate kakve je to PRIJAVA ( mozda neki papir iz ads-a ili nesto drugo), ako jeste i ako nedostaje, dali se moze ona donijeti naknadno ili treba ici na zalbu pa sa zalbom dostaviti tu prijavu ako uopce postoji? Ako postoji ta prijava gdje se moze uzeti? Internet ili ici negdje i uzeti je?
Prijava se nikad ne traži na konkursu(vjerovatno) ali se računa da si upoznat sa procedurom da ne možeš nigdje nikakve dokumente dostavite bez neke prijave, a pogotovo u državne institucije.
Kako bi trebala izgledati prijava - post od forumaša memx
lolol

#2522 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lolol »

Bosnianman wrote:Pozdrav Forumasi. Danas sam postom dobio odbijenicu za konkurs na mjesto pripravnika u Ministarstvu Odbrane BiH. Tacnije pise da mi se odbacuje prijava kao NEPOTPUNA. Dalje u tekstu zakljucka navode da mi nedostaje nekakva PRIJAVA NA KONKURS. Posto mi je ovo prvi put da se prijavljujem, pitam Vas dali Vi znate kakve je to PRIJAVA ( mozda neki papir iz ads-a ili nesto drugo), ako jeste i ako nedostaje, dali se moze ona donijeti naknadno ili treba ici na zalbu pa sa zalbom dostaviti tu prijavu ako uopce postoji? Ako postoji ta prijava gdje se moze uzeti? Internet ili ici negdje i uzeti je?
I ja sam dobila odbijenicu, ali meni nedostaje rodni list. Stvarno je proslo dosta vremena ali ja sam ubjeđena da sam isti poslala, ali zaista mi se ne pegla s njima. Sto se tice prijave, to odkucas na papiru u obliku:

ime i prezime)
(adresa, broj telefona)

Predmet: prijava na (konkurs, oglas)

(Opis) Prijavljujem se na vaš konkurs objevljen dana ...... u .........
Napominjem da sam do sada radio tu i tu,....... imam određena znanja i vještine...... (ili navedite nešto na šta ćete skrenuti pažnju komisiji o vama, nešto što je važno ili želite da istaknete ili u slucaju pripravnickog napomena da nemate ostvaren radni staž).......

Prilog:
1. CV
2. Diploma....
3. Rodni list.....
4. (nabrojite sve dokumente koje predajete uz prijavu)

Datum....... Potpis (obavezno)
Bosnianman

#2523 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Bosnianman »

Hvala gidra i lolol na odgovorima, ali sad je pitanje poslje odbijenice, dali postoji mogucnost istu tu prijavu naknadno dostaviti? Dali podnijeti zalbu ili molbu da mi uvaze naknadno predavanje prijave? Dali je neko imao iskustva s ovim problemom. :zoka:
budva

#2524 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by budva »

Dobila sam poziv za pismenu provjeru znanja u agenciji za zajednicke poslove... pa ako mi neko moze da kaze sta obuhvata ta provjera ili nesto vise o istom.

Hvala
kadinica

#2525 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kadinica »

Bosnianman wrote:Hvala gidra i lolol na odgovorima, ali sad je pitanje poslje odbijenice, dali postoji mogucnost istu tu prijavu naknadno dostaviti? Dali podnijeti zalbu ili molbu da mi uvaze naknadno predavanje prijave? Dali je neko imao iskustva s ovim problemom. :zoka:
Ne postoji mogućnost naknadnog dostavljanja. Nikada. Možeš se žaliti, tužiti, ništa ne pije vode. Žao mi je.

Postoji prijavni obrazac (ADSFBiH i ADSBiH) koji mora biti uredno popunjen i potpisan, inače je prijava nepotpuna. Čak i u slučaju da se ova dva obrasca pomiješaju, iako su u suštini isti, prijava će biti odbačena kao nepotpuna.
Post Reply