KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
crime

#26 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by crime »

fauna wrote:
LaCici wrote:
fauna wrote:Planira li neko da se žali na prijem pripravnika u Ministarstvu odbrane? :bih:
Malo si zakasnio/la. Rok za zalbu je bio 8 dana od dana objavljivanja rezultata, iako nisu objavili da ima uopste roka za zalbu ali se to podrazumijeva.
Nije tačno, rok za žalbu je 15 dana od dana uručenja obavještenja.
Upravo tako,rok je 15 dana od dana urucenja...i ja sam dobio prije dva dana.Ja cu se zaliti,nemam sta izgubiti!
Jel ide ko od vas na usmeni u Sluzbu za poslove sa strancima ili se i to vec zna ko ce biti primljen :x ?Sta bi nas mogli pitati?
LaCici

#27 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by LaCici »

.
Last edited by LaCici on 09/05/2011 23:24, edited 1 time in total.
Dafri

#28 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dafri »

Danas sad dobila odbijenicu za Ured, a i ne cudi me jer su mi rekl da ce na ispitu biti sve o javnoj upravi :))))
ibizza

#29 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Dafri wrote:Danas sad dobila odbijenicu za Ured, a i ne cudi me jer su mi rekl da ce na ispitu biti sve o javnoj upravi :))))
i ja isto :-) koliko si bodova imao? ja 44 :cry:
Pacificgirl

#30 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

akcija007 wrote:Fauna, jesi ti prosao u MO na intervju ? Ako jesi, ti si dobio odbijenicu, ja nisam prosao dalje na intervju pa nemam odbijenice. Mozda mi je nece ni poslati nikako.

Sigurnost imam osjecaj da ce biti javni ispit jer nas ima vise fakulteta zajedno .
Kad budu pitanja s javnog ispita, jel budu pitanja iz svih 5 oblasti ili samo nekih?
moje_ime

#31 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by moje_ime »

Mene zanima jel postoji ijedna osoba na forumu koja se uspjela zaposliti u drzavnim institucijama bez veze? Onako iskreno haha?

I jos nesto, nakon koliko mogu ocekivati poziv za testiranje u predsjednistvu? Nemam pojma o javnom ispitu, ali nije mi problem to spremiti kad bih znala da radim za nesto, a ne da je mejsto vec dodjeljeno? Ehm...

Bilo kako bilo, sretno svima!
akcija007

#32 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

1. Ja jos uvijek nisam nista dobio iz Ureda za reviziju ,niti odbijenicu iz Min. Odbrane (bio sam samo na pismenom nisam prosao tj.polozio za intervju) ,zivim u Sarajevu uvijek mi posta redovno stize kad danas posalju sutra je dobijem na vrata.

2. Kad su pitanja iz javnog ispita budu pitanja iz svih 5 oblasti. Slabije sam jedino vidjao pitanja iz kancalerijskog poslovanja

3. Poziv iz Predsjednistva se moze ocekivati najranije za mjesec dana

4. Mislim da se s ovog foruma niko nije zaposlio jer ona imena koja dobijemo odbijenicom da su primljena ,pretpostavljam i nisu na forumu ,niti je iko ko ima stele za posao na forumu da sad razmjenjuje pitanja,iskustva i sl...
Dafri

#33 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dafri »

bermiin wrote:
Dafri wrote:Danas sad dobila odbijenicu za Ured, a i ne cudi me jer su mi rekl da ce na ispitu biti sve o javnoj upravi :))))
i ja isto :-) koliko si bodova imao? ja 44 :cry:
imala sam 32 :) ali mi je sega bilo kad sam ih zvala kazu opce znanje o javnoj upravi, a svi znamo sta je doslo :)
tako da sam cekala tu svoju odbijenicu sirokih ruku :D
summer wine

#34 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by summer wine »

a gdje imaju ti rezultati test iz Ureda za reviziju, meni stigao poziv za intervju, i to jos prije mozda 4-5 dana :S
pa ne znam ni imal kakve koristi ici i nervirati se tim, jer znamo svi kako to vec sve ide...
ja evo sad gledam na stranici Ureda nema rezultata testa??? :S
leigh

#35 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Živimo u BiH, ne bi me čudilo da su im i zadnji podaci iz 2007. godine :D
Nego, gledam budžet za 2010, pa u njemu ima plan zapošljavanja u institucijama, slabo će još koja institucija zapošljavati do kraja godine, ispucali su odmah sve u januaru, možda ministarstvo vanjskih poslova i min. vanjske trgovine da će sredinom godine tražiti radnike, samim tim i pripravnike, i još poneko ali skroz malo.
U planu za predsjedništvo piše da će zapošljavati u julu, tako da pretpostavljam da ovaj konkurs za pripravnike se odnosi na to, da u junu očekujemo pozive za testiranje.
Dafri

#36 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dafri »

summer wine wrote:a gdje imaju ti rezultati test iz Ureda za reviziju, meni stigao poziv za intervju, i to jos prije mozda 4-5 dana :S
pa ne znam ni imal kakve koristi ici i nervirati se tim, jer znamo svi kako to vec sve ide...

naravno da ces ici ako su te zvali NIKAD NE ZNAS :)) zato fino reviziju u ruke i citaj sta god znas i umijes do tad :)) sretno :)
summer wine

#37 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by summer wine »

Dafri wrote:
summer wine wrote:a gdje imaju ti rezultati test iz Ureda za reviziju, meni stigao poziv za intervju, i to jos prije mozda 4-5 dana :S

naravno da ces ici ako su te zvali NIKAD NE ZNAS :)) zato fino reviziju u ruke i citaj sta god znas i umijes do tad :)) sretno :)

e, pa tu si upravu :))
samo, ne rece meni niko gdje ste vidjeli te rezultate testa?? :))
jesam dosadna hehe
Dafri

#38 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dafri »

e, pa tu si upravu :))
samo, ne rece meni niko gdje ste vidjeli te rezultate testa?? :))
jesam dosadna hehe[/quote]

ja sam dobila pismenim putem da sam pala :D
akcija007

#39 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Ja isto nisam nista dobio jos iz Ureda za reviziju.
Spremam se za Min. sigurnosti, sjecate li se onih pitanja iz Ustava sto su nam bila u Min. odbrane odakle se to uci/cita ?
Nema ih u pitanjima a,b,c,d s javnog ispita online sto ja imam isprintano
Zvjezdana

#40 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Zvjezdana »

Ja sam pozvana na intervju u Uredu za reviziju :-D Rezultate testa sam trazila na netu,izgleda da ih nema.Eh sad me interesuje da li neko ima bilo kakvu predstavu na sta ce taj intervju liciti,jer je ovo meni prvi put da idem na isti u drzavnu instituciju :-? Treba li ponovo da citam one zakone? :roll:
summer wine

#41 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by summer wine »

[quote="Zvjezdana"]Ja sam pozvana na intervju u Uredu za reviziju :-D Rezultate testa sam trazila na netu,izgleda da ih nema.Eh sad me interesuje da li neko ima bilo kakvu predstavu na sta ce taj intervju liciti,jer je ovo meni prvi put da idem na isti u drzavnu instituciju :-? Treba li ponovo da citam one zakone? :roll:[/q

ne znam, i ja se to pitam... :S
opet kontam, ako su na testu bila pitanja o zakonima, mozda bude nesto dr. na intervju, mozda nesto s faksa sto smo ucili o reviziji ili sl. :S
al ko ce im ga znati...
Zvjezdana

#42 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Zvjezdana »

Moze li neko ko ima iskustva sa ovim intervjuima u drzavnim institucijama da nam kaze kako to otprilike izgleda da znam sta da ocekujem?Ima li jos pojedinaca koji su pozvani na ovaj razgovor?Na koji dan vam je zakazan intervju?Meni je sad u petak...nadam se da ce sve proci ok :-?
hanumica82

#43 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hanumica82 »

Kazu da su tek od neki dan poceli konkursi iz programa birao za zaposljavanje pripravnika. Ja jos uvijek ni jedan jedini konkurs nisam pronasla ni u dnevnoj stampi ni na interentu. Zamolila bih ako neko moze da me prosvijetli i kaze gdje treba da pogledam.
Hvala
Pacificgirl

#44 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Pacificgirl »

hanumica82 wrote:Kazu da su tek od neki dan poceli konkursi iz programa birao za zaposljavanje pripravnika. Ja jos uvijek ni jedan jedini konkurs nisam pronasla ni u dnevnoj stampi ni na interentu. Zamolila bih ako neko moze da me prosvijetli i kaze gdje treba da pogledam.
Hvala
Bio je samo u Avazu konkurs za Teloptic ,i to je sve...
akcija007

#45 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Bio danas u Ministarstvu pravde, sviju isto pitaju da se predstavis, odakle si spremao za test i gdje i koliko trazis posao. Nista ...
Alkos

#46 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Alkos »

hanumica82 wrote:Kazu da su tek od neki dan poceli konkursi iz programa birao za zaposljavanje pripravnika. Ja jos uvijek ni jedan jedini konkurs nisam pronasla ni u dnevnoj stampi ni na interentu. Zamolila bih ako neko moze da me prosvijetli i kaze gdje treba da pogledam.
Hvala
Cekas da te pozovu sa biroa. Ili otidji na biro i raspitaj se ima li kakvih oglasa za tvoju struku...
Sumnjam da ces pronaci te oglase u dnevnoj stampi ili na internetu!
leigh

#47 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

akcija007 wrote:Bio danas u Ministarstvu pravde, sviju isto pitaju da se predstavis, odakle si spremao za test i gdje i koliko trazis posao. Nista ...
Nisam ni otišao, bolestan, a vidim nisam ništa propustio. Pa kako opet misle odlučiti, po pismenom?
akcija007

#48 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Bilo nas je jakoo malo, 23 je polozilo pismeni, a od tih 23 je 17 bilo na intervjuu.
leigh

#49 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Tako malo? Baš sam iznenađen. Ako ništa, eto imaš veće šanse da dobiješ, 1/17 :)
akcija007

#50 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by akcija007 »

Sta mi je iskocilo na ADS-u za volontiranje u institucijama BiH
"Volonter se ne prima u radni odnos, ali za vrijeme rada ima pravo na naknadu za topli obrok, naknadu za prevoz, paušalnu naknadu od 300 konvertibilnih maraka mjesečno, te druga prava utvrđena Zakonom o radu."

Znao sam za topli i kartu da se dobije da ne ide radni staz da si i dalje na birou, al da se dobija ovih 300 KM extra nisam znao
Post Reply