konkurs za pripravnike?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
fallout1

#1 konkurs za pripravnike?

Post by fallout1 »

zanima me jeli neko dobio odgovor na prijavu za konkurs pripravnika u ministarstva odbrane, min finansija, agencije za ekonomsko planiranje i konkurencijsko vijeca ???
Russs

#2 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Russs »

ja znam da ja nisam dobio nikakav odgovor,ali bar bi trebali odgovoriti i reci levatu nismo te pozvali zato sto smo vec nekog primili preko stele!
Edinz

#3 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Edinz »

Na 99% takvih konkursa u drzavnim institucijama gotovo da ne treba trositi vrijeme predavati papire jer skoro svako mjesto je vec odavno rezervisano.
AF81

#4 Re: konkurs za pripravnike?

Post by AF81 »

I ja sam konkurisala za Konkurencijsko vijece i Ministarstvo odbrane, ali mislim da nece stici odgovovor za najmanje mjesec dana. Sad ce praznici, pa odmori ...
Svicko

#5 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Svicko »

i ja sam konkurisao, jos nikakvog odgovora ali ga ni ne očekujem još neko vrijeme kao što reče koleginica...

je li istina (čuo sam, pa pitanje je) da postoje kao neki volonteri što su volontirali u tim ministarstvima i da će kao oni dobiti te pozicije?

mislim malo mi je to banalno, volontirati godinu dana, pa biti pripravnik godinu dana.... ?!
ibizza

#6 Re: konkurs za pripravnike?

Post by ibizza »

na zalost,sve je to nastimano... :x :x
Svicko

#7 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Svicko »

bermiin wrote:na zalost,sve je to nastimano... :x :x

možeš li malo "elaborirati" ili onako odokativno kažeš. Ako imaš neke informacije podijeli prijatelju.. da se ne nadamo.
ibizza

#8 Re: konkurs za pripravnike?

Post by ibizza »

Svicko wrote:

možeš li malo "elaborirati" ili onako odokativno kažeš. Ako imaš neke informacije podijeli prijatelju.. da se ne nadamo.
odokativno kazem...Pogledaj konkurs u agenciji za ek planiranje...traze 2 pripravnika...1 sa Ek. fakultetom i 1 sa FAKULTETOM POSLOVNE EKONOMIJE...
Koji je to fakultet,gdje se nalazi??
Znaci,cista stela...
Svicko

#9 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Svicko »

bermiin wrote:
Svicko wrote:

odokativno kazem...Pogledaj konkurs u agenciji za ek planiranje...traze 2 pripravnika...1 sa Ek. fakultetom i 1 sa FAKULTETOM POSLOVNE EKONOMIJE...
Koji je to fakultet,gdje se nalazi??
Znaci,cista stela...

to jeste. ali vidim traži se 6 pripravnika ekonomista. pa brate mili hajd neka je 5 štela, ali makar jedna pozicija da bude pošteno?

kao i svi, prijavio sam, pa vidićemo, nemam ništa izgubit, a haman ni dobiti.
akcija007

#10 Re: konkurs za pripravnike?

Post by akcija007 »

Ministarstvo odbrane je smanjilo br prirpavnika dipl.oec. sa 6 na 3 i dipl.pravnik s 4 na 3.
Fakultet poslovne ekonomije je u Travniku na Aperion Univerzitetu.
Svi cete biti obavjestnei preporucenom postom o testiranju ,usmenom ili slicno, neki konkursi jos nisu ni zavrseni tj.traju do sutra .
djes_ba

#11 Re: konkurs za pripravnike?

Post by djes_ba »

mala pomoc ja sam prosle godine isto predao u ministarstvo finansija
mislim da je konkurs izasao pocetkom juna a poziv na testiranje tek krajem septembra na prvi dio onda drugi
za divno cudo pojavili se neki ljudi koji su imali odgovore na pitanja
za nepovjerovat :):):)
evo i neka pitanja kojih se sjecam
podjela indirektnih poreza
vrste indirektnih poreza kako se dobijaju neke kolege su cak i formule pisale
skracenica i opis poslova MFT ( e sad da se ne zamarate sa engleskim skracenicama ko vecina raje, koja je otisla na monetary fund i i slicne stvari ,to je glupa skracenica od ministarstva finansija i tezora)
ma sve u svemu uradite super i ako primaju 6 osoba zna se podjela tri naroda sa po dva clana .
nisam primljen da nebude da sam jedan sa pitanjima
imam kapacitet al nisam imao stelu hahahahahahaha
sretno svima
Angelina84

#12 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Angelina84 »

Edinz wrote:Na 99% takvih konkursa u drzavnim institucijama gotovo da ne treba trositi vrijeme predavati papire jer skoro svako mjesto je vec odavno rezervisano.
:thumbup:
Svicko

#13 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Svicko »

akcija007 wrote:Ministarstvo odbrane je smanjilo br prirpavnika dipl.oec. sa 6 na 3 i dipl.pravnik s 4 na 3.
Svi cete biti obavjestnei preporucenom postom o testiranju ,usmenom ili slicno, neki konkursi jos nisu ni zavrseni tj.traju do sutra .
gdje to piše, vezano za smanjenje broja pripravnika?
djes_ba

#14 Re: konkurs za pripravnike?

Post by djes_ba »

Svicko wrote:
akcija007 wrote:Ministarstvo odbrane je smanjilo br prirpavnika dipl.oec. sa 6 na 3 i dipl.pravnik s 4 na 3.
gdje to piše, vezano za smanjenje broja pripravnika?
juce u dnevnom avazu potpisao ministar odbrane
sa desne strane megdje oko 40 strane mali oglas 10x5
fallout1

#15 Re: konkurs za pripravnike?

Post by fallout1 »

ja sam sve predao od ovih drz inst samo sam do sada dobio poziv od agen za stat . Na raz u agen za stat nije lsoe proslo, u petak bio razgovor a u pon ujutro dobio na kucnu adresu da je neka cura primljena, e sada znaci da su oni morali to jos u petak poslati da bi ja dobio u pon ujutro. Mozda je to poslano vec i prije razgovora...
djes_ba

#16 Re: konkurs za pripravnike?

Post by djes_ba »

fallout1 wrote:ja sam sve predao od ovih drz inst samo sam do sada dobio poziv od agen za stat . Na raz u agen za stat nije lsoe proslo, u petak bio razgovor a u pon ujutro dobio na kucnu adresu da je neka cura primljena, e sada znaci da su oni morali to jos u petak poslati da bi ja dobio u pon ujutro. Mozda je to poslano vec i prije razgovora...
ma jock cini ti se......................
sve je islo po ps hahahahahaahahahah
bach

#17 Re: konkurs za pripravnike?

Post by bach »

Riječ dvije o Apeironu, Vrankiću i još ponečemu:
Traže isključivo diplomu jednog fakulteta?
Namješten konkurs u Ministarstvu finansija BiH?
Ministarstvo finansija i trezora BiH, na čijem je čelu Dragan Vrankić, nedavno je raspisalo konkurs za prijem pripravnika, sa nekim pomalo čudnim uslovima.
Namješten konkurs u Ministarstvu finansija BiH?

Vrankićevo ministarstvo u svom konkusu tako traži pripravnike za pet pozicija, inžinjera elektrotehnike, dva pravnika, dvoje ekonomista, jednu osobu sa diplomom filozofskog fakulteta i na poziciji broj pet se traži osoba sa završenim Fakultetom poslovne ekonomije.

Interesantno je to da ovaj fakultet postoji samo na dva mjesta na čitavom Balkanu. Jedan je u Sremskoj Kamenici u Srbiji, a drugi je u na odjeljenjima privatnog Univerziteta Apeiron u Banja Luci i Travniku. Za Apeiron su se u posljednjih nekoliko godina vezale brojne afere, među kojima su i bile afere za izdavanje lažnih diploma, te nesuglasice oko toga da li su pojedini Aperinovi fakulteti legalni i da li su njihove diplome validne.

Na drugoj strani, ekonomski fakulteti u BiH i regiji, poput Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, imaju dugu tradiciju, ne pate od afera i imaju priznate i cijenjene diplome.

Zbog toga se postavlja pitanje, iz kojeg razloga je državno Ministarstvo finansija odlučilo da raspiše konkus kojim želi zaposliti nekoga sa upitnom diplomom i zbog čega se traži isključivo diploma Fakulteta poslovne ekonomije, a ne diploma ekonomiste, bez preciziranja kakav žig bi ta diploma trebala nositi.

U samom Vrankićevom ministarstvu nismo dobili konkretan odgovor na postavljena pitanja.

- Ne mogu vam ništa precizno odgovoriti, jer to moramo prethodno provjeriti unutar Ministartva, izjavila je za -spam- Ljerka Bojić, glasnogovornica Ministarstva finansija i trezora BiH.

Među širokom populacijom koja se prijavljuje na konkurse za radna mjesta u državnoj službi, vlada uvriježeno mišljenje da su konkursi unaprijed namješteni za odabrane pojedince. Takođe se smatra da su uslovi konkursa takvi, da bi mogao biti primljen isključivo unaprijed odabrani kandidat. Pored toga što sumnju na to da je i konkurs Vrankićevog ministarstava namještenmm baca činjenica da se traži isključivo diploma raritetetnog fakulteta, i druge odredbe konkursa su sumnjive.

Naime, za poziciju jedan, inžinjer elektrotehnike, traži se poznavanje engleskog jezika, a za poziciju dva, pripravnik sa Filozofskim fakultetom, traži se i poznavanje rada na računaru i poznavanje jednog stranog jezika, ne precizirajući koji.

Ministarstvo finansija BiH od pripravnika sa diplomom Pravnog i Ekonomskog fakulteta, traži i da poznaju i rad na računaru i engleski jezik. Na drugoj strani diplomanti Apeironovog Fakulteta poslovne ekonomije, ne moraju znati nikakav strani jezik, samo rad na računaru. Sve to u samo jednom jedinom konkursu.
bach

#18 Re: konkurs za pripravnike?

Post by bach »

...
ibizza

#19 Re: konkurs za pripravnike?

Post by ibizza »

Ma znalo se da je to mjesto nastimano...mada, ni ova pstala mjesta nisu nista regularnija...
Chischo

#20 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Chischo »

Evo malo da se raja razonodi, hahahah
http://www.bhtelecom.ba/zaposlite_se.html

Odavno se nisam ovako nasmijao :D
Mikado

#21 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Mikado »

Svicko wrote: to jeste. ali vidim traži se 6 pripravnika ekonomista. pa brate mili hajd neka je 5 štela, ali makar jedna pozicija da bude pošteno?

U Upravi za Indirektno oporezivanje su trazili duplo vise pa su stele cuda cinile.
Mikado

#22 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Mikado »

Evo rezultata u Ministarstvu za ljudska prava:

Pozicija 1/01 Pedja Djurasovic - Pravni fakultet , dipl.pr.
Pozicija 1/02 Mebrura Buljubasic -Ekonomski fakultet, dipl.ecc.
Pozicija 1/03 Danijela Dubovina - Filozofski fakultet, prof. eng. jezika i knjizevnosti
Pozicija 1/04 Stipo Djak - Fakultet pol. nauka, profesor sociologije.
Alkos

#23 Re: konkurs za pripravnike?

Post by Alkos »

Ugrozeni, nema sta...
djes_ba

#24 Re: konkurs za pripravnike?

Post by djes_ba »

jojjj mebura odakle se ti dokotrlja u grad
jojjj tito dragi :lol: :x :x :x :x
ibizza

#25 Re: konkurs za pripravnike?

Post by ibizza »

Mikado wrote:
Svicko wrote: to jeste. ali vidim traži se 6 pripravnika ekonomista. pa brate mili hajd neka je 5 štela, ali makar jedna pozicija da bude pošteno?

U Upravi za Indirektno oporezivanje su trazili duplo vise pa su stele cuda cinile.
u UIO su trazili oko 50 ekonomista,cini mi se
Locked