Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Moderator: anex
-
poisongirl
#1 Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Ima li neko da je konkurisao za pripravnika?? Kakva je provjera znanja??
- Chischo
#2 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Mislim da ce biti materija ko i na vecini konkursa u drzavne institucije, ustav, zakoni, bla bla bla. Probaj naci prirucnik za polaganje ispita za prijem u ADS, znam da nije to to, ali nece ti skoditi da malo prelistas.
I ja sam se mislio na to prijaviti, ali sam odustao jer neodoljivo mirise na stelu, jedan ekonomista i jedan pravnik

I ja sam se mislio na to prijaviti, ali sam odustao jer neodoljivo mirise na stelu, jedan ekonomista i jedan pravnik
-
poisongirl
#3 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Ja sam konkurisala, i meni je sumnjivo zbog prekratkog roka konkursa, al hajd ako ne probam necu sigurno ni biti primljena...Chischo wrote:Mislim da ce biti materija ko i na vecini konkursa u drzavne institucije, ustav, zakoni, bla bla bla. Probaj naci prirucnik za polaganje ispita za prijem u ADS, znam da nije to to, ali nece ti skoditi da malo prelistas.
I ja sam se mislio na to prijaviti, ali sam odustao jer neodoljivo mirise na stelu, jedan ekonomista i jedan pravnik![]()
![]()
Gdje mogu naći taj priručnik?? I je li isti test i za ekonomistu i za pravnika??
Hvala u svakom slučaju..
- Chischo
#4 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Znam gdje ga mozes naci u Zenici, a za Sarajevo ne znam, probaj pitati po kopirnicama, sigurno je neko nekad kopirao, a posto je to trazen prirucnik, mozda su i sebi ostavili primjerak.poisongirl wrote:Ja sam konkurisala, i meni je sumnjivo zbog prekratkog roka konkursa, al hajd ako ne probam necu sigurno ni biti primljena...Chischo wrote:Mislim da ce biti materija ko i na vecini konkursa u drzavne institucije, ustav, zakoni, bla bla bla. Probaj naci prirucnik za polaganje ispita za prijem u ADS, znam da nije to to, ali nece ti skoditi da malo prelistas.
I ja sam se mislio na to prijaviti, ali sam odustao jer neodoljivo mirise na stelu, jedan ekonomista i jedan pravnik![]()
![]()
Gdje mogu naći taj priručnik?? I je li isti test i za ekonomistu i za pravnika??
Hvala u svakom slučaju..
Jesi li i ti ekonomistica, vidim da si se prijavljivala za kpmg?
-
poisongirl
#5 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
jesam ekonomistica 
-
Maybach
#6 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Bila sam ja prijavljena na zadnjem njihovom konkursu nekad,kao pravnik-pripravnik.isti je potpuno konkurs bio.ne treba vam nikakav prirucnik.pismeno testiranje,barem za pravnike je bilo,o Vstv-u,ustav i zakoni tipa o upravnom sporu,postupku,upravi,drzavnoj sluzbi,radnim odnosima itd.to se moze uciti iz prirucnika za polaganje ispita opceg znanja ali nema potrebe da sad jedan pocetnik pripravnik to kupuje i uci jer nije bas mala knjiga,a pitanja nisu toliko teska.dal je stela ne znam,ja sam od 50 prosla u 6 i isla na usmeni dio testiranja,ali opet nista.Kad se dobije obavijest o tome ko je primljen,ne pise koliko je ko imao bodova,pa se nema smisla ni zaliti.Sve u svemu,sretno vam.
-
norah
#7 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Samo stela pali u VSTV-u. Za svaki posao. Njihove komisije...ma daaaaaajjjjj
-
leddena
#8 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
I ja sam se prijavila za poziciju pripravnika-ekonomiste. Zanima me kad ce se znati ko ide na taj test? Jesu li vas vec obavijestili?
-
Pacificgirl
#9 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Kažu da na testiranju budu pitanja kao i za javni ispit, ovdje je literatura : http://ads.gov.ba/javniispit/index.html , a ima tu i javni ispit online, pitanja i odgovori...Ja sam za ovaj konkurs od kolege koji se prijavio čula da je štela, tj. da već neko radi, kod nas to valjda uvijek tako, al eto, ko zna, ne treba odustajati...Inače, kad se radi o konkursima za državnu službu, kako pozivaju na testiranje, pismenim putem ili telefonski?
-
leddena
#10 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Aha. Tako sam i mislila. Nego, je li iko obavijesten?
-
poisongirl
-
wendy
#12 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
ljudi, prijavite se da primate newsletter od ADS svaki dan, obicno tako obavjestavaju, a znali su i pismeno. Sto se tice konkursa, tamo gdje traze samo jednog pripravnika, pisite propalo, jer su takvi obicno namjesteni 
-
poisongirl
#13 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
Ja sam dobila obavjestenje da je sada u petak testiranje... jos nisam odlucila da li cu ici..leddena wrote:I ja sam se prijavila za poziciju pripravnika-ekonomiste. Zanima me kad ce se znati ko ide na taj test? Jesu li vas vec obavijestili?
- JThomas
#14 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
a što to?
ja zaista, koliko znam, ne možeš ništa izgubiti. otiđi, ako ništa će ti biti lakše kad sljedeći put vidiš sličan test.
ja zaista, koliko znam, ne možeš ništa izgubiti. otiđi, ako ništa će ti biti lakše kad sljedeći put vidiš sličan test.
-
poisongirl
#15 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
ma zbog toga bi jedino i otišla, ali testiranje bilo u 12 na otoci a ja u to vrijeme imala neke obaveze u graduJThomas wrote:a što to?
- starii
#16 Re: Konkurs za pripravnika Visoko sudsko i tuzilacko vijece BiH
navodno ce ovih dana biti objavljen novi konkurs za sudije jel ima neko koju informaciju?