konkurs za posao
Moderator: anex
-
citizen1
#1 konkurs za posao
pozzz
ovih dana sam konkurisao za posao varioca preko neke organizacije evo link http://poslovna-baza.com
a zemlje u koje se ide su sledece irak,iran,alzir.maroko i turska.
kad pogledam zemlje sve su to neka ratista pase malo bojim
dali je iko mozda ista nacuo vezano za ovu organizaciju i ove poslove.
satnice su primamljive ali je izgleda glava u torbi
nakon svih dogovora sa firmom niste obavezni da idete ako ne zelite
po svemu tome primamljivo je ali ipak bih volio cuti ako je neko imao iskustva preko ove organizacije
molio bih komentar ako iko ista zna vezano za ovu temu hvala pozzz
ovih dana sam konkurisao za posao varioca preko neke organizacije evo link http://poslovna-baza.com
a zemlje u koje se ide su sledece irak,iran,alzir.maroko i turska.
kad pogledam zemlje sve su to neka ratista pase malo bojim
dali je iko mozda ista nacuo vezano za ovu organizaciju i ove poslove.
satnice su primamljive ali je izgleda glava u torbi
nakon svih dogovora sa firmom niste obavezni da idete ako ne zelite
po svemu tome primamljivo je ali ipak bih volio cuti ako je neko imao iskustva preko ove organizacije
molio bih komentar ako iko ista zna vezano za ovu temu hvala pozzz
Last edited by citizen1 on 09/10/2010 14:09, edited 1 time in total.
-
citizen1
#2 Re: konkurs za posao
napomena ide se raditi preko evropskih firmi i traze radnike svih profila.imate link pa ko voli nek izvoli
pozzz
pozzz
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#3 Re: konkurs za posao
Koliko ja znam nigdje ti se ovdje ne ratuje, osim pomalo u iraku...
-
citizen1
#4 Re: konkurs za posao
pa zar niko nije nista cuo o ovom poslu
Last edited by citizen1 on 12/10/2010 00:18, edited 1 time in total.
- poznanik
#5 Re: konkurs za posao
citizen1 wrote:pa zar niko nije nista cuo o vovom poslu
Slična iskustva već postoje: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4844477,00.html
Ne savjetujem ti ugovaranje poslova s nepoznatom i nepouzdanom organizacijom...
- karanana
#6 Re: konkurs za posao
gdje izvaditi potvrdu da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak?
koliko kosta? koliko se ceka?
cini mi se da je to bilo prije na sudu dole u prizemnoj nekoj kancelariji i da je bilo nesto oko 8 maraka. jeli isto i sad?
cini mi se da je to bilo prije na sudu dole u prizemnoj nekoj kancelariji i da je bilo nesto oko 8 maraka. jeli isto i sad?
-
lajkujMe
#7 Re: konkurs za posao
karanana wrote:gdje izvaditi potvrdu da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak?
U mupu se to vadi
-
mumy
#8 Re: konkurs za posao
opstinski sud,15KM,ceka se dankaranana wrote:gdje izvaditi potvrdu da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak?
-
Jagmujan
#9 Re: konkurs za posao
Malo detaljnije da ne bi isao u sud prvo samo da ti kazu da formular koji trebas ispuniti moras kupiti na drugom mjestumumy wrote:opstinski sud,15KM,ceka se dankaranana wrote:gdje izvaditi potvrdu da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak?
Znaci, prvo odes preko puta pozorista, u prizemlju zgrade gdje je i zoi, ima trafika, tu kupis 15 km takse i formular, odes u operu, popijes caj i ispunis spomenuti formular, tek onda ides u sud, ostavis mobitel kod cike na ulazu, pa desno od ulaza u kancelariju da predas to. Onda cekas izvjesno vrijeme (ja predao u ponedjeljak, rekli bice gotovo u cetvrtak od 14:00-ne sjecam se do kad, vjerovatno 16:00) i odes da pokupis to. Et', sretno
- karanana
#10 Re: konkurs za posao
hahaha. e pa ovo je bas smijesno ili je zalosno da zalosnije ne moze biti. znaci jedan konkurs za koji sam zainteresovan je izasao danas. istice u iduci petak. i ja predam za ovaj papir u ponedjeljak i preuzimam tu potvrdu u cetvrtak, i kako ocekivati da ce mi prijava stici za jedan dan postom do oglasivaca posla?
fuj, jebem ti i drzavu i procedure koje firme traze. e poslacu im prijavu bez ovog papira. ako sam im interesantan i ako budu zvali, e onda im mogu naknadno ovaj papir izvaditi.
fuj, jebem ti i drzavu i procedure koje firme traze. e poslacu im prijavu bez ovog papira. ako sam im interesantan i ako budu zvali, e onda im mogu naknadno ovaj papir izvaditi.
- JThomas
#11 Re: konkurs za posao
ma bude sad za dan ili dva.
s tim da taksu od 01.01.2012. ponovo prodaje opresa, a ne duhanpromet (u šipadovoj zgradi na titovoj i u mis irbinoj kod azel fransa). ludilo, godinu za godinu se mijenjaju.
s tim da taksu od 01.01.2012. ponovo prodaje opresa, a ne duhanpromet (u šipadovoj zgradi na titovoj i u mis irbinoj kod azel fransa). ludilo, godinu za godinu se mijenjaju.
- hadzinicasa
#12 Re: konkurs za posao
Računa se dan kada si ti to predao na poštu, a ne dan kada njima stiže. Važno je da predaš na poštu u roku (preporučeno) da imaš dokaz.karanana wrote:hahaha. e pa ovo je bas smijesno ili je zalosno da zalosnije ne moze biti. znaci jedan konkurs za koji sam zainteresovan je izasao danas. istice u iduci petak. i ja predam za ovaj papir u ponedjeljak i preuzimam tu potvrdu u cetvrtak, i kako ocekivati da ce mi prijava stici za jedan dan postom do oglasivaca posla?
i en zafrkavaj se, ako su naveli da je to dokumentacija, rizikuješ da te odbiju iz razloga - nepotpuna prijava.
- madner
#13 Re: konkurs za posao
Nepotpuno prijave se opste ne uzimaju u obzir.karanana wrote:hahaha. e pa ovo je bas smijesno ili je zalosno da zalosnije ne moze biti. znaci jedan konkurs za koji sam zainteresovan je izasao danas. istice u iduci petak. i ja predam za ovaj papir u ponedjeljak i preuzimam tu potvrdu u cetvrtak, i kako ocekivati da ce mi prijava stici za jedan dan postom do oglasivaca posla?
-
mumy
#14 Re: konkurs za posao
Ma za dan bude,danas predas,sutra izmedju 2-3h pokupis...(neki dan momak vadio)znaci 100%,no sikirikikaranana wrote:hahaha. e pa ovo je bas smijesno ili je zalosno da zalosnije ne moze biti. znaci jedan konkurs za koji sam zainteresovan je izasao danas. istice u iduci petak. i ja predam za ovaj papir u ponedjeljak i preuzimam tu potvrdu u cetvrtak, i kako ocekivati da ce mi prijava stici za jedan dan postom do oglasivaca posla?
Ako posaljes brzom postom stigne sutradan najkasnije do kraja radnog vremena
- karanana
#15 Re: konkurs za posao
hvala vam. i mene je iznenadilo da ovo uzima 3-4 dana. mozda nekad, ali i jesam ocekivao da ovome treba dan da se izvadi.
- hodža
#16 Re: konkurs za posao
Terenski komercijalista
radni odnos na neodređeno vrijeme
fixna plata + procenat
službeno auto + laptop + telefon
ima li neko iskustva sa ovom vrstom posla ili je čuo nešto više o istom ???
fixna plata + procenat
-
provincijalac
#17 Re: konkurs za posao
hodža wrote:Terenski komercijalista
fixna plata + procenat
Ja sam u tom svijetu.Evo ti par savjeta.
Biti terenski komercijalista ima svojih dobrih i loših strana.Ključno je za koga radiš, šta prodaješ i kakav si tip čovjeka.
Ovo kod tebe što se nudi je bajkovito i vjerovatno je jača fima, šanse da upadneš su nula bodova ako nemaš iskustvo i poznanstvo, prije svega ako nisi afirmisan na tržištu prodaje.Afirmisane komercijaliste sa rezultatima tu imaju prioritet.
Recimo ja kada sam upado u svoju sadašnju firmu, donio sa dvadesetak pismenih preporuka od potencijalnih klijenata firme(sa istim sam surađivao par godina na ranijem poslu).
Ako recimo i upadneš, nemoj misliti da je vozikanje sa tuđim autom i ispijanje kafica prioritet.Tražiće se rezultati.
E sad, nekad se traži nemoguće.Recimo, daju ti da prodaješ kupaonički namještaj koji ima loš odnos cijene i kvaliteta(skupo a neafirmisano).Ti se nafuraš nuditi robu, al niko je neće.Na kraju moliš, šarmiraš a rezultati loši.
Onda se demorališeš i čekaš otkaz.
Postoje i "pisarske firme".Riječ je o afirmisanim robama koje idu.Komercijalista Ataka prodaje Orbit, Cedevitu, Durex, Snikers, Argetu...To je lako prodavati ali ko budala zujiš od radnje do radnje i samo pišeš šta nedostaje.Tu nema kreativnosti ni mangupluka.
U Coca Coli je slično, s tim što ih forsiraju da prodaju Sprite, Šokatu, Burn...a to i ne ide.
To su ti znači mentalno lagani komercijalni poslovi i dosta sigurni.I da, sa autom ne idu kući.
Najbolje je prodavati krupne robe.Tad obilaziš po nekoliko kupaca dnevno, ideš kući sa službenim autom( i tarlahaš ga privatno