konkurs za drzavnu sluzbu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
nsmajic22

#1 konkurs za drzavnu sluzbu

Post by nsmajic22 »

Zna li neko gdje mogu dobiti " izjavu da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten/a iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji, odnosno Bosni i Hercegovini" ?
Hvala
Not My Idea

#2 Re: konkurs za drzavnu sluzbu

Post by Not My Idea »

u opcini imas te izjave otkucane, pola marke...samo ih potpises i ovjeris. ovjera je 4 marke

a mozes i sam otkucat,jel...pa ovjerit
Rizvan

#3 Re: konkurs za drzavnu sluzbu

Post by Rizvan »

Ima li smisla uopšte se više i prijavljivati na oglase za državnu službu?

Obično ili nekog već imaju ko radi, ili rade rodbinske i stranačke veze. Poznajete li vi ikog ko se je u posljednih 5-6 godina zaposlio u državnoj službi, a da nije trebao vezu.... pri tome mislim na ova uobičajena zanimanja....ekonomista, pravnik, SSS, NK, a ne neko deficitarno zanimanje. Ja mislim da je nemoguće. :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: konkurs za drzavnu sluzbu

Post by Truba »

ja sam bukvalno oplakao 2006. 1.12. jedan takav konkurs gdje sam 99% trebao biti primljen u svojoj općini, sa jakom štelom :D

i otada se ne prijavljujem...jbg kad osoba iz livna bude ispred mene na listi za zgradu koju gledamo čitav život
a pitanja na intervjuu su bila kako si kako kod kuće gdje radiš i tako :D :lol:

ima ljudi koji pošteno ulete ali to je pravo rijetko
ostali preko štele
pošteni među njima ne kriju to
oni naivni kažu da nisu imali ( a roditelji im sredili da ne znaju)
ostali... jedu govna :D
nsmajic22

#5 Re: konkurs za drzavnu sluzbu

Post by nsmajic22 »

Not My Idea wrote:u opcini imas te izjave otkucane, pola marke...samo ih potpises i ovjeris. ovjera je 4 marke

a mozes i sam otkucat,jel...pa ovjerit

Hvala.
Smijesno mi je i to sto mi traze potvrdu o ne vodjenju postupka u Hagu, halllo :?: , pola nas nije prohodalo tada uopste, ali eto, sto vise papirologije. :bih: Tako to kod nas funkcionise

Ko vam je pisao potvrdu o radnom stazu? Kako uopste izgleda?

Jos me zanima obzirom da je navedeno da "Ne može se primiti u radni odnos niti biti u radnom odnosu osoba koja u mjestu življenja obavlja samostalnu profesionalnu djelatnost, odnosno koje ima zanatsku radnju ili vlastitu firmu." ja licno imam U.R. i sad da li se mogu prijaviti na konkurs bez obzira na to, pa ukoli9ko bi doslo do zasnivanja radnog odnosa izvrsim preregistraciju, ili sta da radim, jer ide moj pecat i potpis na potvrdu o radu ?
Sta mi je ciniti?
Hvala lijepo
Post Reply